divendres, de setembre 01, 2006

Index alfabètic

A
After eight de peres
Amanida de fruites amb gelatina d'ametlla

B
Baklava amb cabell d'àngel
Baklava de nous
Banda de full amb cabell d'àngel
Bavaresa de maduixa amb crema cremada
Bavaresa de taronja
Bavaresa de torró de xixona
Bavarois de llimona i xocolata
Batut de nespres
Batut de pinya

Bescuit amb glaça de xocolata
Bombons de coco i iogurt
Bombons assortits
Bombons de dolç de llet

Bombons de massapà
Bombons glaçats
Borratxo de rom amb plàtan al caramel

Borratxos
Braç de gitano de llimona

Broquetes de fruita amb pernil ibèric
Brownie blanc amb maduixots
Brownie de xoclata i nous
Brownie - flam
Bunyols de carbassa
Bunyols de poma
Bunyols de quaresma

C
Cafè irlandès singularitzat
Cake de pastanaga i festucs
Canelons de torró de crema farcits de nata
Carquinyolis

Cassoleta de llimona i maduixes
Cheese cake de l'Oriol Balaguer

Clafoutis de nespres
Coc de llardons i torró de Xixona
Coca borratxa de pinya
Coca borratxa de préssec
Coca Carmelites Descalces
Coca de brioix i fruites confitades
Coca de cabell d'àngel
Coca de llardons
Coca de Llavaneres
Coca de vidre
Coca de xocolata al microones
Coca-flam amb salsa de gerds
Coca-flam de coco
Còctel Alexander

Compota de raïm blanc
Confitura de moniato
Confitura de nespres i taronja a la vainilla
Copa de cireres d'arboç amb natilles
Copa de natilles amb sorpresa de xocolata
Copa de xocolata
Corona de xocolata i formatge quark

Coulant de torró de xixona
Coulant de xocolata
Crema catalana

Crema de cafè i xocolata
Crema de coco
Crema de fruita de la passió
Crema de Sant Josep
Crema de mandarina
Crema de préssec i llimona

Crema de taronja amb xocolata
Crema de xocolata
Cremós de iogurt amb salsa de fruits vermells
Creps de figa
Creps de gelat de vainilla amb salsa toffee
Creps de maduixa i cafè
Crestes de formatge i confitura de moniato
Croustade amb fruits del bosc


D
Delícia d'arròs amb llet
Delícia de maduixa

E
Espill de pinya
Espuma de tiramisú

F
Figures de massapà
Flam amb pinya

Flam d'arròs amb llet i plàtan
Flam de cafè
Flam de cafè i nata
Flam de cafè sense lactosa

Flam de carbassa
Flam de coco amb puré de coco

Flam de formatge fresc
Flam de formatge de cabra cremós

Flam de mandarina
Flam de Moscat de Ribesaltes

Flam de ratafia
Flam de taronja
Flam de torró
Flam de xixona amb amaretto

Flam de xocolata blanca
Flam d'orxata light
Flam Pastisser
Flamets o "tocinillos de cielo"
Fondue de xocolata
Fullat de figues

G
Galetes blanc i negre
Galetes d'avellana i xocolata
Galetes de carbassa, avellanes i xocolata
Galetes de coco
Galetes de festucs, llima i lemon curd
Galetes de llimona
Galetes de xocolata i taronja

Galetes sablée de canyella
Gaspatxo de tomàquet i maduixots
Gelat de cafè
Gelat de carbassa
Gelat de iogurt grec i maduixes
Gelat de mandarina
Gelat de mango

Gelat de nespres
Gelat de plàtan

Gelat de strawberry cheesecake
Gelat de te verd
Gelat de xocolata amb llet de soja
Gingerbread cookies
Gelatina de nespres
Gota caramel·litzada de fruits secs
Gotet de xocolata, gerds i fava tonca
Granissat de maduixa
Gugelhupf

H
Huesos de Santo

I
Iogurt casolà

K
Kremna Rezina

L
Llufes de pasta de full

M
Maduixes amb gelat de mango
Magdalenes

Mandarina ensucrada
Melindros
Menjar blanc
Merengues amb cor de maracuyà

Milfulles de pera
Milfulles de xocolata
Minis cruixents de merenga
Mona de Pasqua (Yema)
Mona de Pasqua (Sara)
Mossegades cruixents de xocolata
Mossegades de coco
Mousse d'After Eight
Mousse d'avellana
Mousse de caramel i natilles
Mousse de formatge i lemon curd
Mousse de iogurt i formatge

Mousse de pera
Mousse de petit suisse

Mousse de poma
Mousse de préssec

Mousse de síndria
Mousse de torró amb sorpresa de xocolata

Mousse de torró i mascarpone amb xocolata blanca
Mussaca dolça de maduixes


N
Natilles de pinya
Natilles de xocolata
Neules farcides de mousse de torró

O
Orangetes i bombons de gingebre confitat
Orelletes de Carnestoltes
Orxata

P
Pa d'espècies
Pa de llet amb nous i panses
Pa de pessic amb most

Pa de pessic de castanyes i rom negre
Panna cotta amb salsa de maduixa
Panna cotta de toffee
Panna cotta light de iogurt amb sorpresa de taronja
Panellets
Panellets diferents

Panqueques de dulce de leche
Pasta de full amb cabell d'àngel
Pastís amb fruites fresques de la Carme Ruscalleda
Pastís cremós de xocolata blanca
Pastís de bombó Ferrero Rocher

Pastís de cafè gourmet
Pastís de carbassa
Pastís de coco, pinya i mascarpone
Pastís de crema i fruita
Pastís de crema i pinya
Pastís de formatge
Pastís de formatge II
Pastís de formatge amb baileys
Pastís de formatge i lemon curd
Pastís de formatge i xocolata blanca
Pastís de formatge idiazábal amb poma
Pastís de llimona i mascarpone
Pastís de mango amb agar-agar
Pastís de mató i confitura de codony
Pastís de moca i xocolata
Pastís de mousse de nabius

Pastís de mousse de préssec
Pastís de mousse de torró
Pastís de músic

Pastís de petit suisse
Pastís de pinya
Pastís de pinya i coco

Pastís de plàtan i iogurt
Pastís de poma autre manière
Pastís de poma en creps sorpresa
Pastís de poma engrunat
Pastís de te matcha, coc i lemon curd
Pastís de torró i mascarpone
Pastís de tres xocolates
Pastís de xocolata amb cireres confitades i amaretto

Pastís de xocolata i móra
Pastís de xocolates
Pastís de yema cremada
Pastís marbrejat de formatge i xocolata
Pastís mousse d'almívar de llet
Pastís per xocoaddictes

Pastís ràpid de cafè i caramel
Pastís sablée de pinya
Pastís trifàsic de cafè, llet merengada i Baileys
Pastisset de poma
Pastissets de formatge i xocolata blanca amb fruites del bosc
Pastissets de moniato i cabell d'àngel
Pastissets de taronja i xocolata
Pastissets individuals de xocolata
Peres amb cava
Petit Suisse de maduixa
Pinya baby farcida de crema catalana
Piononos de Santa Fe
Piruletes de xocolata
Pomes de sucre
Profiteroles
Profiteroles de crema i trufa

Prunes farcides de xocolata i cafè
Púding de magdalenes
Púding de plàtan i ametllats
Púding de poma i xocolata
Púding de taronja
Púding de Tortell de Reis
Púding de xocolata i brioixos de la Ruscalleda
Púding d'orxata, ensaïmades i dolç de préssec
Púding fred de fruites del bosc

Q
Quallada de galetes Maria
Quallada de soja i cafè
Quinoa amb llet de soja
Quiche dolça amb fruites

R
Rebosteria salada
Refresc de llima i llimona
Rotlle de fruits vermells i crema de mascarpone


S
Semifred d'amaretti i festucs
Semifred de mango i llimona
Sopa de carquinyolis
Sopa de te verd i menta amb cigrons ensucrats

T
Taronges farcides
Tarta de crema i préssec
Tarta de llima
Tarta de merenga i fruita de la passió
Tarta de préssecs
Tarta de ricotta, coco i dulce de leche

Tarta de Santiago
Tarta de Santiago amb compota de poma
Tarta marbre de moca
Tarta mousse de Nutella

Tarta Tatin de mango
Tarta toffee amb xocolata
Terrina de llet amb pinyons
Teules amb taronja confitada
Teules de pipes i llimona
Tiramisú
Tiramisú de te verd
Tiramisú de torró
Torró cruixent de blat de moro
Tortell de crema de iogurt
Tortell de pasta choux
Tortell de Reis
Triangles de pasta fil·lo amb mató i codony
Trufes de mascarpone i coco
Trufes de crema de castanyes a la vainilla
Trufes de xocolata
Tulipes amb gelat de tortell d'Olot

U
Uva i queso...

X
Xuixo de plàtan

Z
Zavihjaca cake

31 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

Arribo encantada de le meves vacances a Menorca! Entre això i El Descobriment del teu blog... Ei, saps que allà fan unes postres boníssimes? Una mica massa dolces, pel gust d'alguns catalans, pas per a mi ;-) però genials.

Crespells, crespellines, pastissets... Nyam nyam!

També fan la Coca Bamba, una mena d'ensaimada alta, més seca, més com un brioix dur, que mengen per esmorçar o amb xocolata calenta, sobretot en tornar de festa!

M'han dit que és molt desagraida de fer a casa, per a després un resultat no molt espectacular (abans sí, que era com una competició d'a veure quina "desperate housewife" la fèia més alta...). Així que, després de copiar els teus carquinyolis, Mmmm!!!, he pensat que potser un dia em pots dir si l'ensaimada és gaire difícil.

Visc lluny de la terra i quan m'enyoro d'aquestes coses, l'única manera que tinc de menjar-ne'n és ¡fer-les!

I la pastisseria de té anglo-menorquina te la deixo per si un dia t'avorreixes, jeje.

Gràcies pel teu blog tan útil, maco i simpàtic.

Petonets.

Gemma ha dit...

Hola Anònima :) Et conec?
Jo sóc una enamorada de Menorca, hi vaig cada any!
Conec bé els dolços menorquins i també les pastes salades dels forns i pastisseries: cocs farcits de sobrassada, espinacs o tonyina... Mmmmm! És un vici!
També he tastat la coca Bamba, però sense xocolata desfeta... prefereixo l'ensaïmada :)
Tristament, l'elaboració de l'ensaïmada és MOLT COMPLICADA :( Tinc algunes receptes, però no m'atraveixo a fer-ne... Crec que em passarà el que dius: molta feina per un resultat mediocre...
Pel què fa a la pastisseria de te anglo-menorquina... Això sí que no ho conec! Me l'hauràs d'explicar!

Anònim ha dit...

Hola!

Només et conec de blog. :-B
Encantada. No sé posar noms d'usuari aquí. :-BB
Miraré d'enterar-me de les receptes dels pastissets, etc. (em sembla que són molt més fàcils que l'ensaïmada). Ja et posaré algo quan ho sàpiga, mentres, et llanço el repte!

Anònim ha dit...

Cercant una recepta senzilla per a ensaïmades, he trobat els vostres comentaris. Per ses ensaïmades no n'hi ha prou amb sa recepta, s'ha de veure i viure com es fa. El procès pot durar devers vuit hores i és molt fàcil que s'arrii amb un cop d'aire. Es pastissets i es mantecados d'avellana són força senzills de fer, noltros els feiem a s'escola amb els fillets/es com a taller de cuina.
Salutacions

Gemma ha dit...

Estic d'acord amb tu! Les ensaïmades són molt complicades de fer :(

Anònim ha dit...

Tot i que Sant Joan ja està lluny, m'ha donat per intentar fer la coca típica d'aquests dies, i buscant per internet he trovat el teu blog. La coca que hi ha fa molt bona pinta, intentaré fer-la aquesta mateixa setmana.
Hi ha algun pas especialment complicat a fer? Jo tinc una amasadora, des de fa poc temps, que encara estic provant.

He vist també les fotos d'escalada, Jo també escalo, sovint a Montserrat. Tinc una web força complerta, www.kpujo.com Si no la coneixes, visítala, tant sols de Montserrat.
Francesc

Gemma ha dit...

Hola Francesc! Conec perfectament la teva web! Em sembla que no hi ha cap escalador que no la conegui :) Segur que tots hem escalat algun dia gràcies a la informació de kpujo... Està molt bé, felicitats!
La coca de Sant Joan que vols fer és la de brioix? Avui mateix una amiga m'ha dit que l'ha fet i li ha quedat molt bé... No crec que tinguis cap problema, sobretot si tens amassadora. Però si tens algun dubte, pregunta, eh?

Anònim ha dit...

hola Gemma,jo que sempre he dit que els postres no eren el meu fort cuinant, doncs aquí hi tinc tota una batalla per endavant.sóc amic del pere PGB, si busques el meu nom per allà hi surto,anomenat i en fotos, sóc el que s'ha trinxat la cama a tossa de mar, depen de quan pugui tornar a escalar hem faré tot un especialista en postres, perque d'alguna manera haig de matar el mono, bé res més que he flipat amb les fotos dels postres, i ara amb aquesta caloreta, la hòstia me'n fotria uns quants, alé salut i peles, ivan. (sense peles no pots pillar el cotxe per anar a trepar)

Gemma ha dit...

Hola Ivan!
Això del psicoblog és un esport d'alt risc! Millor dedicar-se a l'esportiva ;-) Com tens la cama? Encara no deus poder escalar... Quina ràbia, jo estaria enfilant-me per les parets...
M'alegro que almenys t'entretinguis amb les meves postres, aviam si t'animes a fer-ne alguna :)

m ha dit...

Per fi me mirat TOTES LES RECEPTES!! això si, continuament anava assecant-me la baba a mesura que veia les fotos.
No pot ser!!! m'agafarà alguna cosa veient tant dolç! i amb el règim que he de fer, això és una temptació.
M'encanta el dolç!! podries fer-me de tieta adoptiva, padrina o algo??pq em fessis postres tot sovint?

Aquesta setmana intentaré fer algún postre, he comprat gelatina, la vaig veure al súper i vaig pensar en tu...alguna cosa faré. Tinc nata, llet, farina, sucre i gelatina...xocolata...alguna cosa em sortirà! espero!
Per cert ja et vaig dir que m'havia traslladat a sabadell....doncs també tinc l'àvia de Vic :) quines quasualitats!

ja et diré que tal m'ha sortit!

fins aviat!
Marta
www.restaurantesacogedoresybaratos.blogspot.com

Gemma ha dit...

Quines casualitats :)
T'has mirat TOTES les receptes? Quina feinada!
Amb aquests ingredients (i ous) pots fer el 90% de les receptes del blog... Tindràs feina per triar ;)

Perucho ha dit...

Hola Gemma,
He vingut a petar per casualitat al teu blog i m'ha encantat...jo tb tinc com a hobby la cuina...i estic molt contenta d'haver trobat aq pagina. He llegit q no t'acabaves d'atrevir a fer mases q portessin llevat de forner. De cara a reis t'animo a que fagis el Tortell de Reis, jo tinc una recepta bonissima per fer la massa de brioix amb la Thermomix:

ESPONJA O PIE
65-70 gr de leche
10 gr de levadura fresca
100 gr de harina de fuerza
MASA

300 gr de harina de fuerza
60+20 gr de mantequilla blanda
60 gr de azucar
2 huevos + agua hasta 150 cc
25 gr de levadura
7,5 gr de sal
Aromas: ralladura de limón, canela, vainilla,etc
1 cucharada de leche muy fria
OTROS INDREDIENTES

30 gr de almendra molida
30 gr de azucar
ralladura de limón
agua o clara de huevo batida
150-200 gr de fruta confitada
75 gr de piñones remojados con agua
azucar.
PREPARACION
Mezclar los ingredientes del pie o esponja y trabajarlo unos minutos hasta que quede una pasta fina y de consistencia media; tapar y dejar fermentar hasta que aumente su volumen más del doble (3-4-10..... horas a la nevera)
Introducir en el vaso de la thermomix: harina, sal, azucar, 20 gr de mantequilla, aromas y los huevos con el agua, programar:
15 s, v.4
añadir el pie fermentado y programar:
1,3m v.espiga
añadir la mantequilla blanda (60gr) a intérvalos y con la máquina en marcha y programar:
1m v.espiga
Incorporar la levadura desmenuzada con la máquina en marcha y programar:
1,30m v. espiga
Finalmente refrescar la masa con 1 cucharada de leche muy fria y programar:
1 m v. espiga


Espero que us animeu!!!!!

Gemma ha dit...

Hola Perucho! Benvinguda al blog!
Moltes gr÷acies per la recepta, llastima que he estat fora i no hi he sigut a temps...
Una pregunta: saps com farcir el tortell de massapa? Sempre veig receptews com la teva, mes tipiques del roscon de Reyes, que es farceix de nata un cop ja esta fet....
Moltes gracies!

Roser ha dit...

Hola Gemma!
Enhorabona pel teu blog! Et visito molt sovint i m´encanten les receptes que fas. He llegit que t´agrada molt la nostra illa, Menorca, i que ens visites sovint, això està molt bé!
Pel que dieu de la coca bamba no és tan complicada com sembla, vaja, no més que fer un roscón de reis. I els pastissets i carquinyols, són ben fàcils per un crack com tu.
Si t´interessa alguna recepta menorquina en tinc al meu blog http://sacuinadenaroser.blogspot.com.
A reveure i segueix publicant receptes!!

Roser.

Anònim ha dit...

Hola, Acabo de descobrir aquest blog i em sembla molt interessant i útil, de moment intentaré fer els carquinyolis i la coca de vidre.

Enhorabona pel blog!

GEMMA ha dit...

Hola Gemma,
Acabo de descobrir aquest blog tot buscant fórums de cuina i és fantàstic! També sóc aficionada a la cuina i precisament ahir vaig fer croquetes de pollastre i com que acabava de fer una xamfaina, enlloc de fer un sogregit de ceba i tomàquet hi vaig posar la xamfaina. Boníssim! Proveu-ho!

Salut!

GEMMA ha dit...

Gemma, una pregunta?
Quan parles de base de pa de pessic la fas tu prèviament o la compres feta? Si la compres, on la compres? Si la fas tu, ens pots indicar la recepta? Moltes gràcies i estic encantada amb el teu bloc i tots els enllaços que ens indiques, una veritable joia!
Gemma

rosalisabel ha dit...

Gemma.... voldria posar un index al meu blog i no se com, podries indicar-me com fer-ho?

meritxell ha dit...

Gemma,

Després de setmanes seguint el teu blogg m'he animat a possar-ho en pràctica.
M'han quedat les postres força bunyol. No em resigno i ho vull tornar a provar.

He fet merengues (s'han desinflat) i coulant (que al desmotllar s'ha 'desestructurat' però com que jo no sóc Ferran Adrià ... no té merit.

Pel coulant he comprat uns motlles d'alumni tipus flam i els he untat amb mantega,però tot i així se m'ha trencat!

Em pots donar un consell??

Meritxell

Gemma ha dit...

Hola Meritxell, benvinguda al blog!
Les merengues jo les deixo molta estona al forn, fins que queden seques (com unes galetes cruixents), de manera que no s'abaixen gens...

Pels coulants, t'aconsello uns motlles de silicona individuals tipus flameres, van molt bé per desemotllar.
A veure si així et surten bé ;)

meritxell ha dit...

Gràcies pel teu comentari.
Ho provaré.

Amb el coulant,crec que l'error ha estat que encara estava massa cru per dins (15 min de forn).

Ho provaré.
Una darrera consulta... els motlles de silicona són individuals? o tipus glassos de gel??

Merci i enhorabona pel teu treball al blog.

Anònim ha dit...

Hola Gemma:

fa molt de temps que vull escriure't per felicitar-te i de rebot a tots els teus amics blogaries! Feu una enveja! Mica en mica estic fent-vos cas i vaig provant alguna de les receptes.
Vull fer-vos una pregunta en general a un problema,que tinc normalment-Quan utilitzo els motlles de silicona, sempre se m'enganxat tot. Ahir vaig fer el mousse de gelat d'avellana. Gemma, alguna idea que puc fer.
Bon diumenge!

Gemma ha dit...

Hola anònim :)
De motlles de silicona n'hi ha de qualitats molt diferents. En general, al principi tots van bé, però els de poca qualitat al cap de pocs usos s'enganxen. T'aconsello dues coses: comprar-lo de bona qualitat o, si ja el tens, untar-lo com els normals...

Maria J. ha dit...

Hola Gemma,

Tens un blog intessantíssim. De casualitat buscant una foto de les casques l'hi he trobat.

Sóc una apassionada investigadora de la cultura popular. Des de fa anys faig recerca de cuina tradicional i ara n'estic fent un article. Més avant et passaré alguna recepta per si t'abelleix fer-la.

Mercés,

Maria J.

Maria J. ha dit...

Hola Gemma,

Tens un blog intessantíssim. De casualitat buscant una foto de les casques l'hi he trobat.

Sóc una apassionada investigadora de la cultura popular. Des de fa anys faig recerca de cuina tradicional i ara n'estic fent un article. Més avant et passaré alguna recepta per si t'abelleix fer-la.

Mercés,

Maria J.

Gemma ha dit...

A mi també m'agrada molt la cultura popular, sobretot el que fa referència a gastronomia :)
M'encantarà fer alguna de les receptes que em passis!

Graciela ha dit...

Hola Gemma
Avui te copiat el tiramisú de te verd i dir-te que a sigui’t un punt azo a la feina la gent
Els primer els a sorprès el color pero al tastar-lo no sabien dir si millor aquest o el tiramisú de sempre
Gracies Bon Cap desetmana

Graciela

Anònim ha dit...

aquets plats semblen molt bons

Anònim ha dit...

Hola Gemma!
Em dic Amelia i he descobert el teu blog. Simplement he de dir que m'encanta!!!!.

He fet un parell de receptes i veient les fotos m'ha cridat l'atenció el pastís màgic...però no he trobat la recepta a l'índex! On està?

Gràcies!

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

Ja l'he trobat, està a Brownie-Flam.
Fins aviat!

Amelia

youssef kabbaj ha dit...

Me dio grandes membrillos, y la receta que yo no soy feliz, me siento muy en juego! gracias de antemano
Abordo un buena receta que ya ocupó un sitio como este http://le-couscous-marocain.com