dimarts, d’abril 21, 2009

Kremna Rezina

Com que sóc l’amfitriona del HEMC-Hojaldre, tenia ganes de fer una recepta senzilla però especial alhora. Després de pensar-hi una mica he triat una recepta que té un significat especial per mi perquè em porta molts bons records. És un pastís que vam menjar durant les nostres vacances a Eslovènia l’agost del 2007 i que recordem sovint amb enyorança. Què ho deu fer que tot és millor i més bo quan estàs de vacances?



hemc 32 - hojaldre

El Kremna Rezina el vam tastar en una terrassa de l’Hotel Park, on va ésser inventat el 1953, a la vora del preciós llac de Bled, mentre planificàvem les nostres excursions pels Alps Julians. És un pastís sense pretensions a base de pasta de full, crema i nata, però que ha esdevingut emblemàtic de la zona i se n’han arribat a fer més de 9 milions de racions. El seu nom significa “tall de crema” i la gent d’allà l’anomena simplement Kremšnita. La suma explosiva de nata i crema demostren la voluntat de satisfer la golafreria del turisme austríac que tradicionalment ocupava l’Hotel. Són gustos molt coneguts per nosaltres, ja que no deixa de ser una fusió dels nostres tortells de crema i nata en un complet 2x1: simplement exquisit.

La recepta del pastís és un secret gelosament protegit pel pastisser de l’Hotel Park de manera que jo he fet una adaptació a partir del que vam menjar nosaltres.

Aquí teniu la recepta:

Ingredeints: (per 5 persones)

· 1 làmina de pasta de full
· 500ml de crema pastissera aromatitzada amb vainilla
· 250ml de nata líquida per muntar
· 50g de sucre
· Sucre en pols

Preparació:

Tallar la pasta de full en 10 rectangles individuals amb l’ajut d’un motlle rectangular (dels que només tenen parets, sense base). Punxar-los amb una forquilla per evitar que pugi la pasta de full i coure’ls a 210º fins que estiguin daurats. Deixar refredar.
Muntar la nata amb el sucre i reservar.
Muntar el pastís: posar un rectangle de full dins el motlle rectangular, omplir amb una capa de crema i una altra de nata. Acabar amb un segon rectangle de full. Empolsar generosament amb sucre en pols i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

56 comentaris:

Ivana ha dit...

que bó!! i que sencill, no?!!
fantastic!
petonets

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, t'ha quedat preciosa aquesta Kremšnita!!! Genial la combinació...i com bé dius, les coses quan estas de vacances es gaudeixen el doble!!! :)
Petunets,
Eva.

vacapaca ha dit...

Que sencill!! Mai he menjat la crema i la nata juntes! Que original Ho provaré! un petó! Montse.

Marta ha dit...

Eslovènia? no hi he estat mai...
Aquest pastís fa una pinta...mmm
Ptnts

Laura ha dit...

LA veritat que encara que sigui sencilla t'ha quedat genial!! Me l'hauré d'apuntar també!
Petonets!

la divina ha dit...

Oooooh, Gemma!! Ja també vaig ser a Eslovènia fa un parell d'anys; vam fer una ruta en furgoneta amb una colla d'amics. És un país preciós!! Jo en vaig tornar enamoradíssima. També vam ser a Bled, però jo no em vaig atrevir a tastar aquest pastisset (crec que, de nata, només en menjo amb les maduixes i els flams :P).
A tu t'ha quedat fantàstic!

La cuina vermella ha dit...

GENIAL, quines ganes de visitar Eslòvenia i de menjar aquestes delicioses llepolies. Molt bona aportació amfitriona. Ja tenia ganes de saber amb que ens sorprendries. Ens veiem dissabte bonica.

Margarida ha dit...

Això deu estar boníssim! Crema, nata, pasta de full...mmmm tots els ingredients perfectes! I de la fantàstica presentació, no cal dir res.
Felicitats! I prepara't que amb aquest tema tindràs molta feina. A veure si encara hi haurà rècord de participants!
Un petó

Gemma ha dit...

Ivan, bo i molt fàcil!

Eva, les vacances fan que tot ho vegis de més bon color, oi? Je je je...

Vacapaca, així soluciones l'etern dilema: de crema o de nata?

Marta, Eslovènia és preciós, un país petit, de paisatges preciosos i gent molt agradable.

Laura, precisament és el que volia, una recepta senzilla però que fos especial per algun motiu concret.

La divina, vas estar a Bled i no vas menjar la Kremna Rezina???? AIxí tens excusa per tornar a Eslovenia ;)

Parella Vermella, si no heu estat mai a Eslovènia, és un país preciós que es mereix una visita. Ens veiem dissabte per fer piruletes!

Margarida, es un 2 x 1 complet, je je je... A veure si és veritat i surten forces receptes ;)

Elisabet ha dit...

Uau Gemma! això té molt bona pinta! Ara, deu ser una bomba de calories eh? ajajaja :))
Una abraçada!

Marta ha dit...

Ostres Gemma!! Quins bons records!! és veritat... i que bon que estava el pastís,oi?? segur que el teu deu ser insuperable!! :-))

Molts petons guapa :-)

Marta Giralt

Marta ha dit...

Gemma, t'ha quedat perfecte! i que bó! vull un trocet!
Petons

TERESA ha dit...

M'encanta la pasta de full i combinada amb la nata i crema boníssim. Segur que la teva adaptació si acosta molt al original. Quina combinació de colors més calida, m'encanta.
Petonets i fins aviat.

Pikerita ha dit...

¡¡Qué maravilla!!.. Te la copio... que gracias a que nos pusiste este reto nos hemos atrevido, los celíacos, con el hojaldre sin gluten y se nos han abierto muchas posibilidades...¡¡y esta es de obligado cumplimiento!!

Enkeli ha dit...

Gemma, això ja és alto standing eh! jeje

Aquest Divendres és l'aniversari d'una amiga meva italiana i ja veus, he pensat en intentar de fer una de les teves postres altra cop. Estic entre el pastís de plàtan i iogurt (possibles problemes amb la gelatina) o el de llimona i mascarpone (no tinc un motllo per tartes) tinc el típic desmontable, creus que no funcionarà?

Apa, ja torno estar liada!! jaja
Petons!

Dolorss ha dit...

Gemma, no se que dir, sols se que al veure el pastis he pensat: "mare meva que n’ha de ser de bo" ¡!!!!

Gemma ha dit...

Elisabet, és per menjar-ne un trosset moooolte petit i després anar directes al gimnàs, je je je...

Marta, quins bons records, ja ho crec... Ens ho bam passar bé, eh? Has vist que surts a l'última foto de l'enllaç sobre les vacances que he posat???? Je je je...
Ja saps on aniràs aquest estiu?

Marta, no ens en va sobrar gens... però és molt fàcil de fer, a veure si t'animes ;)

Teresa, l'original no porta la decoració de sobre, queda més senzill. Però he pensat que per presentar al HEMC quedaria més maca amb més detalls je je je...

Pikerita, a los celíacos os he puesto un reto un poco complicado, pero todos lo habéis superado con muy buena nota!!!!

Enkeli, tots dos pastissos que has triat són un encert total. Pel motlle no et preocupis, el normal desmuntable t'anirà igual de bé. Ja em diràs per quin et decideixes ;)

Dolors, bo i el millor de tot: super fàcil de fer!

CRIS ha dit...

T'ha quedat fantàstica, jo també vaig passar un estiu allà fa molts anys i recordo d'haver-ho probat, tot un flash-back.
Un petó

Joan ha dit...

Brrrr jo soc un altre que va anar al Llac Bled i no vaig tastar aquest pastís... (que a més sembla boníssim) Quina llàstima perquè la gastronomia, els mercats etc... acaben de donar la dimensió d'un país...

Miel ha dit...

M'ha encantat aquesta recepta, es senzilla però la presentació perfecte!!! i de gust segur que triomfa allà on va!!

Petonassos!!!

Miel

en pol ha dit...

T'ha quedat perfecte! i boníssim! No té res a envejar al que vam tastar a Bled! Vinga: qui s'anima a fer-lo algun dia? és una bomba!

tartasacher ha dit...

Hola Gemma:

Gracias por tus preciosas palabras. Ha sido un placer participar en este evento para el que tú has elegido tan bonito tema. Tienes unas recetas fabulosas. Mil gracias y un millón de besos

illetapitita ha dit...

Que bo!!!
I sembla ben senzill de fer no?
És cert el que dius, dos gustos molt coneguts i que ens agraden molt a tots!
Una abraçada!

Maria ha dit...

Senzillament deliciòs.. i amb una presentació esplèndida.. no crec que els eslovacs t'ho servissin així de lluit.. Molt maco..

la vella carmanyola ha dit...

Jolines que boooo!

Ara en berenaria un tros!! últimament tinc una gana, però si es dolç millor ;))

Records

CocinArte ha dit...

Buf magnífica recepta, sí senyora!!Si la veu la meva mare...que adora la nata, la crema i la pasta de full....

Petons
Núria

Glòria ha dit...

No coneixem Eslovènia però les referències que tenim són bones i tu les confirmes, a més, amb aquest pastís. No hem vist l'original, però aquest teu és maquíssim!. Quan dius un motlle rectangular, vols dir com els aros però en forma rectangular, per anar muntant el pastís un a un?.

Fins dissabte!

xaro ha dit...

Ostres Gemma, quina cosa més senzilla i més bona!!!!!!
Jo tampoc he estar mai a Eslovènia, però tb n'he sentit parlar molt bé.
Fins dissabte!!!!!!

ANNAFS ha dit...

Qué fàcil! i Qué bo!
Acabo de sopar una amanideta i després de veure aquest pastís... jo crec que hauré d' anar a buscar al menys un trosset d' alguna cosa dolça...
ptns.

Ester ha dit...

Potser sí que és senzill, però aconseguir un aspecte com el del teu pastís no és gens fàcil
Felicitats
Ester

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Com diu l'Ester, serà senzill, però no es tant fàcil. Salut!!!!

Cuinetes ha dit...

Hola Gemma!

No coneixia aquesta recepta i ha d'estar boníssima! T'ha quedat espectacular, com sempre! Jo també penso que de vegades tenim un gran record del que hem tastat quan estem de vacances i especialment quan marxem a altres països. Molts petons i fins dissabte!

marilu perez ha dit...

Gemma! Que receta más rica! Me encanta la presentación!

Mercè ha dit...

Gemma, una presentació genial!! Com sempre! :)
Això sí, la capa de nata no fa per mi. ;)
I es veu relativament senzill de fer, oi? :)
Petons!

menu ha dit...

T'ha quedat genial, sense paraules
Petons.

Gemma ha dit...

Cris, vas tastar el Kremna rezina? Quins records, oi? Qui pogués estar ara de vacances....

Joan, doncs haureu de tornar a anar a Eslovènia... això és com passar per Alemania sense tastar l'struddel de poma!!! Imperdonable ;)

Miel, es una recepta senzilla i molt bona!

Pol, ja hi tornaríem ara mateix a Eslovènia, oi? I aquest estiu... on????

Tartasacher, muchas gracias a ti por particpar al HEMC, entre todos habéis hecho unas recetas fantásticas!

Illetapetita, més fàcil impossible, i amb ingredients molt típics nostres. Qualsevol diria que els eslovens són catalans, je je je...

Maria, t'ho serveixen sense la decoració de sobre, però molt bo igualment.

Anna de la Vila, agafa'n un bon tros per berenar... que és moooolt dolç...

Núria, doncs aqesta és la recepta perfecte per te mare, je je je... li hauràs de fer algun dia, eh?

Glòria, és un país molt bonic que val la pena visitar, i no només pels pastissos, eh? ;) El motlle és aquest que dius tu.

Xaro, val la pena visitar Eslovènia, de veritat. Fins dissabte ;)

AnnaFS, no m'estranya que vulguis alguna coseta dolça... amb una amanideta i prou jo també em quedaria amb gana!

Ester i Ollesisomriures, amb l'ajuda del motlle no costa res ;)

Nuni, estant de vacances tot es veu de més bon color, oi? El menjar, el paisatge, la gent...

Marilu i menu, moltes gràcies!

Mrecè, no t'agrada la nata??? no ho sabia!

petitavegana ha dit...

És un pastís que no menjaria... ehhem..ejjeeh, ja em coneixes! però he de dir-te que com sempre la presentació i la combinació segur que és per posar-te matrícula!! Per cert... que golafres, no??!! ufff jo m'empatxo només de pensar-hi!!

Elena ha dit...

Gemma esta perfecte,,,quin tall mes pulid,,,aquestes pastes farcides son de lo millor un petonet.

Delicias ha dit...

Bon dia Gemma

Són tant interessants els teus pots, expliques tantes i tantes coses, que ens meravellen. Aquest delicios pastís sens dubte el farem, perquè ens agrada molt la pasta de full,i amb aquesta presentació no ens hi podem resistir. Un petonet

No sé si ens donarà temps per participar al hemc-32, però seguríssim que serà un èxit. Una abraçada molt forta.

Maria Jose ha dit...

Em moria de ganes de veure la teva recepta amb pasta de full...estava segura que essent tu l´amfitriona prepararies un plat especial i...no m´he equivocat...ummm...per favor això ha de ser boníssim i visualment és impactant (potser no és la recepta original ja que hi ha tant de secretisme però nena l´has clavat) petonets

Ana ha dit...

Que rica está esa milhojas, yo la hago igual pero mezclando las dos masas, pero así sin mezclar queda preciosa, más llamativa, me la copio con tu permiso y la proxima vez así...me gusta mucho tu blog aunque no lo entienda, jejej, para eso están los traductores...

Un saludo!!!

teresafarremiro@gmail.com ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
somaral ha dit...

Gemma,
és espectacular la recepta que ens presentes... les coses més senzilles molts cops ens agraden tant. Em quedo sense cap mena de reserves aquesta recepta que ens has deixat.
Felicitats guapa.
Petonets

ELS PEIXOS ha dit...

Molt maco aquest pastis tan especial per vosaltres!!

la vella carmanyola ha dit...

Gemma que ja he fet el HEMC-32!! jejeje mira t'ho poso per aquí i al blog també ho he posat, però per si de cas!!

http://lavellacarmanyola.blogspot.com/2009/04/versio-del-flao-eivissenc.html

Records

Irmina Díaz-Frois Martín ha dit...

Mi enhorabuena por ser la anfitriona de este HEMC #32.
Estas milhoja están de lujo, de auténtica pastelería.
Un besito.

Kako ha dit...

Que maravilla de presentación!, como anfitriona te has lucido pues se ve exquisito y seguro que lo está!
Besos.

Gemma ha dit...

Laia, no saps el què et perds, je je je... Empatxen una mica, però amb un tall petit ja en tens prou.

Elena, la presentació és l'únic especial, la resta és un clàssic de sempre :)

Delicies, encara teniu temps per participar fins dissabte... vinga, animeu-vos!

Maria josé, aquest cop he triat la recepta més per la qüestió sentimental que per la dificultat, és molt fàcil de fer.

Ana, mezclas la nata y la crema? Genial, así seguro que también queda rica rica!

Somaral, es veritat, sovint les receptes més senzilles són les millors, oi?

Gràcies, els peixos!

Anna, ja he vist la teva recepta i m'encanta!!!! Moltes gràcies per participar al HEMC :)

Irmina i Kako, gracias por vuestros comentarios, me alegro que os haya gustado :) Y gracias por participar al HEMC!

mesilda ha dit...

Gemma: Uns ingredients tan senzills i la presència que li has donat.
Per descomptat porta el teu toc.
Per cert, feliç dia de S. Jordi.
Besets.

nieves ha dit...

Es increíble que con una receta aparentemente sencilla, se pueda conseguir esta preciosidad de postre. Como siempre, quedo asombrada ante tanto arte.

Un abrazo.

mome ha dit...

Una meravella de pastis

moltes felicitats , t´ha quedat genial. petons

Carme ha dit...

Gemmaaaaaaa, com sempre G E N I A L!! Ets una crack.
Per cert, suposo que has rebut el correu, doncs he estat uns dies de vacances, espero que arribi a temps! gràcies.
Una abraçada, ens veiem!!

bajoqueta ha dit...

Com no! Bonic i original com sempre :)

Boston1955 ha dit...

Hola Gemma!!!!!
Quina maravella i mes esent la anfitriona del HEMC, mare meva es per quedar bocabadat.
Que ja et brota la menta de la xocolata, les meves estan precioses.
Petonets

Anna ha dit...

El que per a tu és senzill per a nosaltres és glòria. Té una pinta divina!

enric ha dit...

Gemma: M’ha estat impossible participar a l’HEMEC del qual n’has estat l’amfitriona, però et vull felicitar per la proposta de fer la pasta de full protagonista, així com de l’èxit de participació i, naturalment, de la teva aportació, ja que aquesta meravella que has preparat (ja m’ho dic jo, ja m’ho dic jo... Exagerat!) ;) combina tres dels elements que més m’agraden de la pastisseria: la pasta de full, la crema i, sobretooooot, la NATA!!!

Sempre recordaré un dia en què la meva mare –una altra fanàtica de la nata- es menjava, amb un gust que exterioritzava sense reprimir-se ni una gota, un tall de tortell de pasta de full farcit de nata, i en aquell moment li va sortir de l’ànima dir: “Si això aprimés, us ben asseguro que estaria seca com un clau!”

Una abraçada!