Som una família plena d’escorpins: en 10 dies fem l’aniversari el Pol, l’Arnau, jo i la Patrícia. Com que ens agrada aprofitar les trobades familiars, diumenge vam celebrar alhora els quatre aniversaris amb un sopar a casa. Per postres i bufar les espelmes vaig fer aquest pastís, que es pot dir que vam aprofitar molt bé, je je je...
El sopar va consistir en uns aperitius lleugers i un segon força conegut entre la colla que anem a les classes de la Mireia Carbó ;)
Els entrants van tenir molt èxit ja que eren originals i divertits de menjar. El pastisset de tardor també va agradar molt a tothom i no em va quedar més remei que explicar l'ingredient secret del Bovril...
La recepta del pastís és del Descobrir CUINA, i és la que he escollit pel mes de novembre. Concretament, són les postres que proposa la Carme Ruscalleda dins el menú que prepara a la seva secció B BO i SA.
Aquest púding ens va agradar tant, que si hagués d’escollir entre ell o el pastís per xocoaddictes, no sabria pas quin triar... Sense dubte, el secret d’aquest pastís és saltejar els daus de brioix amb la mantega i el sucre fins que quedin un punt caramel·litzats. Això converteix un púding normal en un púding excepcional!
La recepta la vaig seguir igual que a la revista, però en vaig doblar les quantitats i ho vaig coure en un motlle gran, de manera que el temps de cocció va ser d’una hora a 170º. No dubteu a fer-lo, encara que signifiqui allargar la llista de pendents ;)
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
dimecres, de novembre 26, 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
50 comentaris:
Buenos días Gemma, el puding tiene una pinta espectacular, a y felicidadesssssssssss. GUAPA.
MUCHOS BESOS DULCES.
Aquest pastís és dels meus, amb força xocolata! ;) Ideal per una gran celebració com la vostra! T'ha quedat molt bé Gemma! Felicitats!
aix! la llista de pendents!!! no te fi!!! què bé, em podria passar la vida fent cuinetes, jeje!! xDD
Bon dia Gemma.
El púdding un aspecte fantàstic.
Et volia demanar un favor estic buscant com una desesperada la recepta dels pastissets de tardor, me la podries dir.
Gràcies!!!
Quin menú!!
tindré de seguir el teu consell i mirar de fer el pastis, encara qie tinga d'allargar la llista de pendents!!!
Nenaaaaaaaaaa, m'ha encantat el menu, que bonic. Felicitats, pero falten les receptes eh?. M'has donat una idea per al cumple del meu petit. El pudding molt maco. Felicitats a tots.
El pudding està molt bé, però els entrants deliciosos, llàstima que no els poguem veure, ja que segur et van quedar espectaculars...
Records.
Gemma!!! no has parat, eh??? Quin menú més bo...dels aperitius em sonen alguns...jejeje!!! Uff...si dius que és tan bo aquest púding...directe a la llista a dalt de tot!!!!
Nena, felicitats pq has triunfat amb tots els postres que has fet per celebrar el teu aniversari i dels altres escorpins!!!!
Petunets,
Eva.
ohohoh qué tentación. Este puding tan jugoso está de escándalo. Menuda tentación :-)
Un abrazo.
A mi també em va cridar força l'atenció la recepta... I amb la pinta que fa, no hi ha excusa!
Encara que ja havia vist la foto(en petit), m'he quedat amb la boca oberta!!
Aquest va a dalt, però a dalt de tot de pendents!!
Tot el sopar genial!!
Ptnts
Menu, moltes gràcies! La pinta i el gust són realment deliciosos!
Mercè, és de xocolata a tope!!! I sucós i lleuger alhora....
Nurks, jo ni que fes un pastís diferent cada dia acabaria amb la llista de pendents, je je je...
Merit la trobaràs aquí:
http://elcullerotfestuc.blogspot.com/2008/11/els-papes-del-cullerot.html
Dolors, fes-me cas i posa'l a dalt dels pendents, val la pena! Jo segur que el repeteixo per un altre dia :)
Ara, la recepta del pastisset l'he donada a la Merit. La dels aperitius... quin t'interessa?
Teresa, els aperitius van ser molt divertits, relacionar cada cullera amb el nom de la llista va costar je je je...
Eva, et sonen els dos primers? Je je je... ja et vaig dir que faria el dry martini, jo no el vaig tastar però a tots els va agradar molt. I el que va triomfar van ser les escopinyes amb taronja, per mi va ser el millor de tots ;)
I el púding, fes-lo! Està a l'alçada del de xocoaddictes!
Nieves, jugosito jugosito... una tentación deliciosa ;)
Mar, ara ja està provat i et garanteixo que està de mueeeeerte! Ja no tens excusa per no fer-lo, eh?
caram felicitats i que bo debia estar tot això. Ostres mirar segons quins blogs aquestes hores , em fa rau-rau la panxa
com diu la Mar, no hi ha excusa per-lo, a mes segur que cura tots els mals!!
Apa!! unes altres postres amb xocolata! Un altre per la llista de pendents!! El motllo d'estrella xulíssim, però a mi em costa moltíssim tallar les racions quan els motllos són amb formes... com ho fas?!? (sembla una tonteria però no et pensis que a mi sempre em fa patir això, i més quan tota la taula està pendent del tall...)
Gemma vaja menú, quina delicia, i em sembla que no he cuinat mai amb el famós bovril.
Salutacions
Amb aquesta ja van dues estrelles Michellin, és que qui en sap, en sap...
Moltes felicitats
Ester
I tant que bon profit, i salut!!!! també, nena quin menú més atractiu, lleuger de primer, deliciós de segon i les postres divines.
Salut!!!
Hola Gemma! Dilluns tinc un sopar i estic indecisa entre fer el pastis per a xocoadictes o aquest puding de xocolate. Vull fer-lo el dia abans i he vist que el de xocoadictes aconselles fer-lo el dia abans (1 punt per al de xocoadictes, jeje!) però no tinc termomix (ais!, -1). Què m'aconselles? El puding també quedarà bó si el faig el dia abans o per fer-lo el dia abans millor el de xocoadictes? Ah! Aprofito per preguntar-te quina massa m'aconselles per fer una quiche, he vist mil masses i ja estic marejada, jeje!! Moltissimes gràcies. Tens un blog fantàstic! Totes les receptes que aconselles són èxit assegurat. Anna.
Xaro, crec que aquest serà molt del teu gust, poc dolç i amb un gust de xocolata potent ;)
Encara em falten dos pastissos de les fotos per posar al blog... i més coses que estem tremant, je je je ;)
Mon, benvigut al blog! D'on ve el nom de Mon, de món o de Mont-roig? ;)
Parella Vermella, diuen que la xocolata anima, oi? Aquest púding segur que cura tots els mals, je je je!
Myriam, aquest cop va ser molt fàcil: érem 10 i l'estrella té 5 puntes, de manera que va ser molt fàcil fer els talls idèntics ;)
Cris, jo tampoc l'havia utilitzat mai.... és molt potent de gust, amb mitja culleradeta n'hi ha prou per donar gust a un caldo o a una salsa... és com si fos un rostit concentrat.
Ester, si fos tan fàcil... però l'estrella quedava tant d'aniversari i tant de Nadal, que no em vaig poder resistir :) Ja sé que una mica cursi també, je je je...
Olles i somriures, pels aniversaris s'ha de fer una bona celebració, que només són un cop l'any! I si se'n celebren quatre de cop... encara més! ;)
Anna, tots dos pastissos es poden fer el dia abans, per això cap problema. La recepta del xocoaddictes sense thermomix està aquí: http://webos-fritos.blogspot.com/2008/08/tarta-stradivarius.html
No sé què dir-te, tots dos són fàcils i molt bons, no et podria dir quin prefereixo...
Per la quiche... jo no em complicaria, compra una massa brisa fresca de la marca Nestle (masa quebrada en castellà), surten molt bones i no porten feina! (sobretot si has de fer la resta de sopar...).
Ja em diràs quin pastís has triat, eh?
Quinta pinta !!!
Per llepar-se els dits.
Les escopinyes amb taronja ja és un clàssic a casa...la combinació és excel.lent, oi???
Petunets,
Eva.
Uhmmm...xoco..xoco...que m'agrada a mi!! Molt maca aquesta tarta..si senyora!!
Tienes un blog espectacular, me gusta mucho, la presentación, las recetas... todo, muy sugerente, mi enhorabuena.
Doncs les escopinyes i el martini els podria fer a algun apat dels Nadals.
El puding, ja m'havies dit que tenies ganes de fer-lo i pel que dius ha d'estar molt bo...la Rusqui és una gran cuinera i les seves receptes sempre són boníssimes. El provaré segur. Petons,
Doncs les escopinyes i el martini els podria fer a algun apat dels Nadals.
El puding, ja m'havies dit que tenies ganes de fer-lo i pel que dius ha d'estar molt bo...la Rusqui és una gran cuinera i les seves receptes sempre són boníssimes. El provaré segur. Petons,
Ostres, no pares!! molt bé! jo també me'l vaig estar mirant però m'em acumula la feina. Però poder diumenge que es St. Andreuuuuu, aiaiaiai ja m'estic atabalant!
Apa que us agrada la xocolata, eh?
No en sou alèrgics, segur.
I això de la gelatina Pedro Ximenez i el xarrup de tomàquet, que són?
Un altre excel·lent pastís... felicitats als escorpins!! Per molts anys i per molts pastissos!!
Tot té una pinta... Gemma, d'on puc treure les receptes dels aperitius? si són tant bons com els teus postres, per nadal triunfem segur.
Judit
gemma, doncs aquesta vegada t'haig de felicitar no només pel pastís, sinó que el menú em sembla molt ben pensat i variat, digne d'una festassa, per exemple, per un dels àpats de nadal que s'acosten.
Sílvia, per llepar-se els dits, ja ho crec...
Eva, és una combinació deliciosa, penso repetir-la més cops :)
Núria, aquesta és de les teves i segur que la pots adaptar fàcilment a Montignac ;)
Irmina, acabo de ver tu blog y el tuyo ésí es espectacular! Madre mía que recetas i qué presentaciones! Me encanta el nombre del blog...
Anna, quan vaig veure el teu púding de xocolata ja havia triat la recepta del mes, je je je...
Anna de la Vila, diumenge fareu festa grpssa, no? Ja explicaràs, eh?
Maria, vaig fer gelatina de Pedro Ximénez amb un gra de raïm a dins. I el xarrup de tomàquet també anava quallat amb una culleradeta de caviar de salmó a sobre ;)
Joan, visca els escorpins!
Judit, les escopinyes i el dry martini els pots trobar al Cullerot Festuc. Els altres ja els he explicat; l'ou de guatlla el poso dins una mini tartaleta i el faig al forn, que quedi el rovell cru (com si fos un ou ferrat) uns 3 minuts a 210º.
Manel, 4 aniversaris alhora es mereixen una festassa de les grosses, oi?
¡Felicidades a los del aniversario!, y por poder degustar esta maravilla de puding, que con tanto amor os han preparado.
La verdad, es que con lo chocoadictos que somos, le meteríamos un bocado a esa esquina con la ginda.
Besotes,
Ana y Víctor.
- Moltes felicitats a tots!!!!! muamuamua , però.......un cop complert el protocol, deixe´m que digui..... això dels escorpins,els aniversaris,les celebracions..... aneu casi a diari!!!!, voleu dir que no us n´empesqueu cada dia una per fotre-li a la teca??? jajajjaaja.
El menú maco, maco,encarrilat a festes( ahhhhh punyetera, que igual són pràctiques....) el pastís que ha de dir una pobra com jo, que només faig cocs i flams....
Felicitas de nou i disfruteu molt, muamua.
Però quina bona pinta que fa tot!!
I quin èxit, que té el bloc, la veritat és que el contingut està molt elaborat i sobretot és molt interessant. Molt bones receptes.
Ai!, nosaltres que tot just comencem, doncs els cuiners del Monestir de les Avellanes volen col·laborar amb el bloc del Monestir, i ara ens han parlat sobre el "Pastís del Monestir".
http://monestiravellanes.wordpress.com/2008/11/13/la-cuina-del-monestir-avui-pastis-del-monestir-de-les-avellanes/
Bé, enhorabona i endavant amb la feina!
Caram, què professional! Amb el menú per escrit i tot...
Segur que tots vau gaudir tant dels plats com de les postres!
Moltes felicitats, per la recepta i els anys que t'han caigut!!!
Que bona pinta té!!! m'encanten les teves postres i per cert Felicitats a tots!!
Gemma: aquest dolç caurà, segur. No m'estranya gens que triomfarares a la trobada d'escorpins. Com sempre, un post de 10!!!
FELICITATSSSSSSS!!! mmmm.. quina bona pinta que té aquest púding de xocolata!! :D
Que en compleixis molts més!
P.D.: Ja hem anat provant les teves receptes i el resultat sempre ha estat fantàstic jejeje
Gema quina feinada!!!
Pero ha valgut la pena perquè t'ha quedat tot espectacular, fins hi tot la carta del menú, m'encanta es molt fina
AHHHH i moltes feliçitats per a tu i els altres cumpleanyers.
Que sàpiga tothom que ho vam celebrar d'allò més bé! no només amb el pastís (de categoria), també amb tot el menú! Super felicitats!
Ana y Víctor, estae puding es facil de adaptar sin gluten, solo hay que poner bollos sin gluten en lugar de "brioixos" normales ;)
Mai, tenim un novembre ple de celebracions, amb tants aniversaris! Però després passem mesos de sequera, je je je...
B. M. ja veig que heu posat la recepta del pastís del Monestir... ha de ser molt molt bo! No coneixia aquest bloc, però és molt interessant ;)
Anna, això de posar el menú sempre ho faig... així tot és més divertit i la gent sap si reservar més gana per després... ;)
Manduca, moltes gràcies!
Francesc, vosaltres que sou xocolaters de mena, no dubteu a fer-lo, que us encantarà!!!!
GLSS, benvinguts al blog, no us coneixia! M'alegro que hagueu fet altres reeptes, poveu també aquest puding que us agradarà :) I després, poseu-lo al blog, je je je...
Moltes gràcies, Rosalisabel!
Pol, ara haurem d'esperar fins l'any que ve...
M'encanten els púdings i aquest, sent de la Ruscalleda, ja és tota una garantia.
Això de caramelitzar una mica el briox m'ha fet pensar en una cosa que és típica d'Artés: els borregos del Sant Pare. Ho coneixes?. Són com uns petits pans de pessic, una mica cremadets per sobre. Ummmmmm! Que bons!
Bon sopar de cloenda de felicitacions escorpines, i molt bones postres... Molt bén fet, ho hem de celebrar tot i força.
Una abraçada
Dolça
Oooh. Tant el púdding com el menú em semblen d'allò més encertats.
Una abraçada i per molts anys!
Bon dia Gemma, felicitats de nou pel blog.
Et volia preguntar, on aconsegueixes les safates daurades on poses els pastisos?.
Jo faig servir les tradicionals de cartró amb la blonda blanca o daurada, però les que fas servir tu donen i¡un tot més elegant i això fa molt alhora de servir les postres.
Petons
Té una pinta que ho vaig a mossegar
I damunt amb forma d'estrela, l'estrela dels postres: el xocolate.
En quant a les neules jo les compre del forn. Són redones i de la grandària d'un plat.No se si hi han mes xicotetes.
Besets.
Merit, les safates daurades les compro a una botiga de Sabdell que es diu Vidal Papers.
Mesilda, aquestes neules, són com el pa d'àngel?
Hola Gemma.
Efectivament.Son igual que les hosties de combregar, pero mes grans.
Un beset.
Que pinta tiene ese pastel,habrá que hacerlo este finde, por cierto que son los brioixos?
Publica un comentari a l'entrada