dissabte, de desembre 05, 2009

Tiramisú de Torró. Classe de Nadal amb la Mireia Carbó.


Dijous passat tota la colla de blocaires vam anar a la classe més esperada de l’any: l’especial receptes de Nadal de la Mireia Carbó, que ens proposava un menú de festa amb un final espectacular, un tiramisú de torró amb estel de Nadal.



El monogràfic nadalenc consistia en tres receptes de luxe: una crema de gambes amb tres textures, uns canelons d'ànec amb salsa oriental de poma i un tiramisú de torró amb estel de Nadal.

Combinant tradició i modernitat, organització i comoditat, gust i bona presentació, la Mireia va fer una classe magistral ensenyant-nos a elaborar cada plat amb precisió, trucs i consells de congelació per tal de fer fàcil el què a tots ens sembla difícil: preparar un àpat de Nadal de luxe sense estressar-nos i obtenint un resultat espectacular.

Us recomano que llegiu la crònica del Cafè de Nit, hi trobareu detalls interessants de cada recepta. Pel què fa al tiramisú, cal dir en majúscules que la Mireia L’HA CLAVAT. Amb un gust de torró molt fi, una textura deliciosa i gens empalagós, són les postres ideals per a un àpat copiós de Nadal. I sobretot, feu cas al consell de la Mireia: salteu-vos el pica-pica i oferiu postres petites, ja veureu com tothom escurarà la copa!


Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per a 6 persones)

Per la crema:
· 75g de torró de Xixona
· 1 cullerada rasa de sucre
· 2 ous
· 250g de mascarpone
· 6 melindros durs
Per l’almívar:
· 50g de sucre
· 200ml d’aigua
· 1 rajolí de moscatell
Per la decoració:
· Sucre
· Ametlles laminades

Preparació:

Fer un almívar lleuger amb aigua, sucre i un rajolí de moscatell. Reservar.
Muntar els rovells d’ou amb el sucre fins que doblin el seu volum. Afegir el mascarpone, el torró ratllat i barrejar bé. Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les suaument a la mescla anterior.
Remullar els melindros amb l’almívar reservat i col·locar-los al fons de les copes. Repartir la crema sobre els melindros i deixar a la nevera fins el moment de servir. És molt millor fet d’un dia per l’altre.
Pels estels de la decoració, fer un caramel ros amb el sucre. Encara calent, formar unes estrelles sobre paper de forn i repartir per sobre les ametlles laminades i torrades. Deixar refredar i espolsar amb sucre en pols.

Bon profit!

PD: Com diu la Mireia, la decoració amb els estels és un extra voluntari. No cal pas que quedin perfectes i, si ens sobra temps, podem formar les inicials dels noms dels convidats. En el meu cas, m’ha fet molta il·lusió fer la... M de MIREIA!


Moltes gràcies per tot!

59 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, ja has fet el tiramisú!! Que aplicada!!! T'ha quedat PERFECTE! I l'estel preciós!!! A mi el fet que porti ou cru em fa una mica d'angúnia...però com ella va dir és la recepta original!!!
Petunets,
Eva.

Anònim ha dit...

Gràcies per aquest regal Gemma !
Un petó de carbó

Laura ha dit...

Oi, tant!! va ser una classe genial!! em va encantar!
Ja tinc ganes de fer jo també el tiramisú. I la crema de gambes!!
I a tu t'ha quedat genial aquest tiramisú de torró!! I la decoració genial també!
Petonets!

Laura ha dit...

Per cert, Gemma,

Em va fer molta il·lusió assistir en aquesta classe. I coneixer alguns blocaires en persona. Encara que no van ser gaires, però per properes vegades ja ens anirem coneixent!

Petonets!

StHilari ha dit...

Unes postres de festa... i servits en una copa... dues coses que m'encanten... que més puc demanar??
Una abraçada

marisabel ha dit...

Gràcies Gemma per posar el Tiramisú que segur caurá per aquí.
Espero no fete més el salt, jajaja.
Un petó i Bon Nadal

Caminarsingluten ha dit...

Realmente, te ha quedado fantástico este tiramisú, con una presentación espectacular.

Vemos que además disfrutasteis de las clase en buena comapañía.

Besotes,

Ana y Víctor.

Ivana ha dit...

quina maravella!!!
aquestes classes es veuen super interessants!
petonets

Erika ha dit...

Me imagino que deben aprender un montón de cosas en esas clases y la deben pasar bomba!
Que rica combinación con turrón, me lo imagino también muy rico con mantecol(mantequilla de mani)
Cariños

Elvira ha dit...

Quan he mirat la foto pensava que l'estrella estava feta amb pasta de full, però encara millor es caramel!!!Una classe genial no? me'n vaig a veure el blog que recomanes per disfrutar de tot el que vau veure. Un petó

Anònim ha dit...

Gemma,

Sóc la Cris, parella de decuina, y quiero darte las gracias por darnos la oportunidad de poder ir a estos cursos, en los que siempre aprendemos muchas cosas y nos lo pasamos muy bien.

Quizá debería crear un grupo de Facebook, tipo "Cómo dejar de caer en las tentaciones de Lacuinadecasa".

Me pido todos tus postres, a ver si un día podemos ir a un curso que impartas tú, porque sería la hostia!!!

Que sàpigas que sempre em fas somriure.

Una abraçada,
Cris

Gemma ha dit...

Eva, és indiscutible que el tiramisú autèntic és aquest, amb ou cru i clares muntades! Que no et faci gens de mania que està de muerteeeee!!!!!!

Carbó, ets un sol :))))))))

Laura, tinc tantes ganes de fer els altres dos plats, que no em decideixo per quin començar... la crema o els canelons???

StHilari, fins i tot servit en gots senzills, aquest tiramisú és una delícia de festa grossa!

Marisabel, em sembla que aquest Nadal a més d'una casa hi haurà tiramisú de torró de postres, je je je...

Ana y Víctor, las clases con la Mireia son geniales, además de aprender son una forma de encotrarnos con todos los amigos blogueros ;)

Ivana, a veure si un dia t'animes i t'apuntes, que ja veus que valen molt la pena! I Terrassa tampoc queda tan lluny, no? :)

Erika, nunca he provado el mantecol, ¿qué sabor tiene? Con el turrón queda delicioso además de ser muy adecuado para la Navidad ;)

Elvira, la crònica del Cafè de Nit és fantàstica, no te la perdis. Hi ha els trucs i consells que dóna la Mireia mentre explica les receptes...

Cris, benvinguda, estic molt contenta pel teu comentari! L'starbase també em fa somriure, l'últim cop amb la idea del FIFO va ser genial :)
I les gràcies les donem a la Mireia, que és la que ens reserva de forma "extra oficial" totes aquestes places!

Glòria ha dit...

Gemma,

Això sí que es rapidesa!!!!. Suposo que haureu tardat tant en menjar-vos-el com tu en fer-lo, és a dir, gens!

L'estrella i la M t'han quedat fantàstiques!. Això del caramel, és el que veig més difícil!. Si no queda bé, sempre queda el recurs de dir "és així", je, je.

Joan ha dit...

Ei Gemma!!!

Acabo de veure el teu comentari al meu blog, gràcies per tot!!!

Dius de mi...però tu si que ets ràpida, el tiramisú t'ha queda espectacular, de ben segur que quan tingui temps el faré.

Espero poder-nos trobar més sovint a les classes amb la Mireia, va ser un plaer.

Una abraçada.

Joan.-

angels ha dit...

Quina pasada Gemma, espero poder fer la recepta.
Petons

Receptes.orgh ha dit...

Quina bona pinta Gemma!

manel ha dit...

quina rapidesa!
gràcies a tu i als amics cafeters és com si hagués pogut venir, aquestes postres tenen una pinta sensacional. i amb la M, molt millor que una estrella, on vas a parar :)

La Quinta de Luculus ha dit...

Ets una màquina! aquest postre aquests Nadals triomfarà segur. M'ha agradat molt aquesta M, que menys per la Mireia Carbó.
Petons bonica!

la vella carmanyola ha dit...

oooooooohhhhhhhhh! ara és quan m'estiro els cabells! i jo sense seri i esta clar que va valdre moltissim la pena, no? no m'ho diguis :(

Me podies escanejar els fulls del caprabo? és que els canelons m'han fet "xispa"!! i aquest tiramisu ;)n no el faré el dia de nadal pq ja ho tinc tot encarregat però tinc més dies que ... ;)

Gràcies Gemma!

Gemma ha dit...

Glòria, el caramel és qüestió de pràctica, la primera estrella queda una mica torta i la última molt millor ;)

Joan, ara ja només falta algú que faci els canelons, je je ej...

Àngels, va ser una classe fantàstica, llàstima que us quedessiu en llista d'espera...

Manel, a la propera sí, eh? :)

Maragda, també és una M de Margada, je je je... la Mireia es mereix això i molt més!

Anna, si vas al blog del Joan trobaràs la recepta de la crema. I si ningú posa els canelons, no pateixis que t'envio la recepta per e-mail ;)

Ester ha dit...

Avui mateix després de llegir la crònica de la Glòria i en Josep pensava que potser faria aquests postres per Sant Esteve, ara amb la idea de la lletra no en tinc cap dubte, els faré.
Una abraçada
Ester

xisca ha dit...

Moltes gràcies Gemma,

Per compartir aquests postres pels que com jo no podem gaudir d'aquests cursets.

Magnific com sempre.

ANNAFS ha dit...

Acabo de veure la crònic a de la Glòria. Ja veig que va ser una classe molt ben aprofitada. Quina sort!
I aquest tiramisú, ha de ser molt bo i molt adequat per aquestes festes.
ptns.

Mercè ha dit...

Gemma, quin menú més currat que us va fer la Mireia! :)
Aquest tiramisú de torró de Xixona ha de ser ideal i com tu dius, menys empalagós. T'ha quedat perfecte artista!!
Petons!

Marta ha dit...

Variació del tiramisú!! Genial...jo en tinc una pendent de tiramisú...peròcom que no el puc menjar...em reservo!
Ptnts

Miel ha dit...

Hola Gemma, l'aspecte és realment deliciós!!!

També vinc per dir-te que he fet una miniadaptació d'una de les teves receptes, evidentment et menciono al meu blog.

Petonassos

Miel

Anònim ha dit...

forgive others but not yourself........................................

The kiwi kitchen ha dit...

Qué bueno Gemma! la verdad es que la Mireia tiene una gracia especial para las recetas! y a ti te ha quedado bien lindo.
Besos
Nuria

Cristina ha dit...

Quina bona pinta i que original que queda amb les inicials!! Un fantàstic detall per la Mireia.

jorge ha dit...

Impresionant!! que bó...s'han d'apuntar aquestes coses..:)

Un saludo
Jorge
www.pocohecho.com

Erika ha dit...

El mantecol es una pasta dura de manteca (mantequilla de mani), para nosotros es exquisito!. Es una golosina que se come de niño, y de grande también. Y en Navidad también se pone a la mesa. Supongo que en España debe existir capáz que con otro nombre.

mesilda ha dit...

Bona tarda Gemma.
Una classe genial.Gràcies a les teues entrades aprenc un muntó de coses.
Les postres i la presentació perfectes per a un dia de festa.
Besets.

Anònim ha dit...

Dear blog moderator: Hello!
Dear friends: Hello!
I am a friend from Taiwan is very pleased to find your blog, I also very much like your site content and articles, in addition I have added to my favorites, is there the honor and opportunity to your blog Friendly exchange of times?
If you have already joined, please send a letter to my mailbox, I offer my site name and URL, but also want to browse and exchange information regularly ︿ ︿ Oh, thank you!
Site Name: seo
Website: http://seo.ao.com.tw
E-mail: ericpme0615@gmail.com

Anònim ha dit...

Dear blog moderator: Hello!
Dear friends: Hello!
I am a friend from Taiwan is very pleased to find your blog, I also very much like your site content and articles, in addition I have added to my favorites, is there the honor and opportunity to your blog Friendly exchange of times?
If you have already joined, please send a letter to my mailbox, I offer my site name and URL, but also want to browse and exchange information regularly ︿ ︿ Oh, thank you!
Site Name: seo
Website: http://seo.ao.com.tw
E-mail: ericpme0615@gmail.com

Sara Maria ha dit...

Què ràpida Gemma... Jo pensava fer-lo per St Esteve. Molt maco el regal de la Mireia, se'l mereix!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Em doneu molts de celets per no poder assistir a aquests cursos però és molt d´agrair que després ens poseu totes les receptes, no hi podem anar pero després compartim els resultats...mercis...m´ha encantat aquesta crema de torró i la idea de la inicial és magnífica!!! petonets

Anna de Llepadits ha dit...

hola Gemma,

Ja veig que la classe va ser d'allò més interessant, llàstima que no hi he pogut anar, espero seguir les receptes pels blocs, està genial aquest tiramisú.

Anna

Carme ha dit...

Gemma,
Genial aquest tiramisú, així com també el detall per a la Mireia, ja ho dic jo, que ets una crack!!
L'he de fer aviat, gràcies per la crónica.
Salut,

Gemma ha dit...

Hola, sóc nova en el mon dels blogs, Felicitats, m'encanta tot el que fas, una coseta que em podries passar la recepta de les gambes de la Mireia?? Moltes gràcies

MJ ha dit...

pero que pintaza!!! hace mucho que no voy a las clases de Mireia (y mira que vivo pegada al Club Social....) y me alegra que hayas puesto este post con este postre fantástico y me miraré el otro blog que comentas para xafardear las otras recetas.

Gracias por un blog tan apetitoso!

PILAR ha dit...

Es veu un postre fantàstic i la dedicatoria un detall molt maco.
Petons!

Joaquin ha dit...

Hola qué tal? estuve viendo algunas cosas en tu blog. Trabajo con posicionamiendo web y tengo una propuesta de publicidad : 50 euros cada mes por incertar pequeños links de nuestros anunciantes. Son 50 euros mensuales para cada blog que se registre con nosotros.Es compatible con publicidad de google-
Saludos -comunicate-

Gemma ha dit...

Us animo a tots que proveu aquesta recepta de la Mireia, per Nadal, per Sant Esteve, per cap d'any, per Reis... o per qualsevol dia de cada dia!!!

Miel, ara vaig a veure aquesta recepta... la coco, pinya i mascarpone, oi? Queda boníssima!

Erika, gracias por aclararme la duda, aquí no he visto nunca mantecol... quizás lo más pareceido es el chocolate blanco...

Gemma, benvinguda al món dels blogs! Veig que tens afició per les galetes, eh? :)
La crema de gambes la trobaràs al blog del Joan, que també va venir a la classe de la Mieria i ja l'ha fet:
http://petitsbocins.blogspot.com/2009/12/crema-de-gambes.html

Joaqui, gracias por la oferta, pero me parece que de momento no me interesa ;)

*Eva* ha dit...

Gemma, quina enveja! sempre que proposes d'anar als cursos mai no puc.
aquesta recepta però te la copio que em sembla perfecta per aquests nadals.
pt!

fem un mos ha dit...

Quina rapidesa i que be que te ha quedat la M, gracies per l`organització estem esperant la pròxima
Un peto

Erika ha dit...

No, Gemma nada que ver su sabor ni su textura. Esta hecho de maní(cacahuates) y la testura es como si fueran fibras de tronco pero mantecoso. Su sabor es suave, muy dulce y mantecoso. Una bomba!Espero que te lo puedas imaginar
Cariños

dolçosdesdecasa ha dit...

Hola Gemma! bona idea lo de les inicials! queda bioníssim,eh, aquest tiramisú???
salutacions!

Marta ha dit...

T'ha quedat genial Gemma! Jo vaig provar a fer la crema de gambes i estava molt bona! m'agradan molt les classes de la Mireia.
Petons

nieves ha dit...

El tiramisú ¡un lujo!, pero el detalle de la decoración, todo un arte. No sé que es lo que me ha gustado, aunque bien pensado ¿quién me ha dicho que hay que elegir?. Un postre de 10, porque combina una fantástica presentación, y un excelente sabor.

Un besín.

Gemma ha dit...

Eva, estem muntant una trobada pel 9 de gener, que és dissabte. Potser llavors sí que podries venir... Mira el blog de http://cuinagenerosa.blogspot.com

Assumpta i Miquel, ara ja compto sempre amb vosaltres. Segurament la propera serà la trobada a Castellterçol, després ja recomençarem les classes al Caprabo i al Bonpreu ;)

Erika, nunca he visto nada parecido... voy a buscar alguna foto por internet, seguro que me hago más la idea ;) Tiene que ser una bomba!

Dolçosdecasa, tu ja el vas fer abans que anéssim amb la Mireia tota la colla, je je je... queda bonísism!

Marta, la crema de gambes la faré aquest cap de setmana, estic segura que queda boníssima i molt original amb les textures del carpaccio i les gambes fregidetes...

Nieves, tiene un sabor muy fino, suave y nada dulce. Un postre ideal para un final de lujo ;)

Dolorss ha dit...

Gemma, sempre em deixes sense paraules però avui amb la boca oberta i tot!!!
felicitats per aquest do que tens i que tant be aprofites.
Petons

Anònim ha dit...

Hola a tots/es! Sóc Sandra de Vilanova.
Gemma, m'agradaria fer aquest tiramisú per les postres del dia 24 i m'interessaria saber si el rajolí de moscatell li dóna molt de gust ja que hi hauran dos nens petits ( ben golafres) i vull que també gaudeixin de les postres!
Una abraçada i bones festes!

Anònim ha dit...

El tiramisu m'encanta, es bonissim

Salvador ha dit...

El tiramisu a de més de ser bo el nom es bonic.

Gemma ha dit...

Sandra, el moscatell ni es nota, el pots posar mentre fas l'almívar i així l'alcohol s'evapora. Els nens el podran menjar sense cap problema ;)

Anna ha dit...

hola Gemma, quina ricura tot plegat. La banda de cabell d'àngel queda pendent. Les trufes per tenir a la nevera, indispensables, i aquest menú genial, amb un tiramisú sper original. Ja vaig fer una vegada un tiramisú diferent, posant suc de taronja enlloc del cafè, però aquest ha d'estar de luxe!!

Jose Luis Garcés de Marcilla Oller. ha dit...

Hola:
soc el Jose del blog http://comerciojustototmon.blogspot.com/.
Hi publicat la recpte al meu blog, l'unic que hi fet es posar els ingredients de comerç just i per cert, el postre ha estat un exit i me l'han demanat per el dinar de nadal i el sopar de fi d'any.

Laura, de merienda-cena ha dit...

Ara corro cap al súper a comprar melindros i mascarpone! No donarà temps de deixar-lo reposar d'un dia per l'altre, però confio que sortirà ben bó.

Ets la reina dels postres! Mil gràcies per totes aquestes receptes i bones festes =)

Erika ha dit...

Te mandé un mail hace un tiempo , decime si te llegó
Cariños