Dijous passat, pel sopar setmanal a casa els meus pares, vaig fer una recepta que ens va ensenyar la Mireia Carbó a l’última classe que vam anar al Caprabo:
Són unes postres molt originals i queden molt vistoses... el color verd de les peres és realment sorprenent! La combinació de menta i xocolata queda deliciosa i les peres són tan lleugeres que resulten unes postres molt adequades per a un sopar sense excessos. A sobre, són fàcils de fer i força ràpides, de manera que és una recepta ideal, com totes les de la Mireia ;)
Per aconseguir el gust de menta i el color verd tan vistós, la Mireia recomanava utilitzar o bé licor de menta, o bé unes fulles de menta fresca, o bé una bosseta de menta en infusió. Jo ho vaig fer servir tot per si de cas no sortia prou gustós i va quedar molt bé, us ho recomano! Un dels altres consells que ens va donar la Mireia va ser preparar les peres amb uns dies d’antelació ja que així es potencia el gust i el color; jo les vaig fer el dilluns pel sopar del dijous. Ah, i sobretot, que no us faci mandra fer la salsa de xocolata calenta, és el toc que complementa el plat...
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
Per les peres:
· 4 peres
· 1l d’aigua
· 150g de sucre
· 1 gotet de licor de menta (peppermint)
· menta fresca
Per la salsa de xocolata:
· 100g de xocolata
· Aigua
Preparació:
Pelar les peres i treure’ls el cor. Posar-les a coure en un cassó junt amb l’aigua, el sucre i el licor fins que siguin toves. Deixar refredar i guardar-les a la nevera ben cobertes amb l’almívar fins el moment de servir.
Per la salsa, picar la xocolata ben petita. Just al moment de servir, escalfar una mica d’aigua al microones i afegir-la de mica en mica sobre la xocolata, remenant fins a obtenir una textura de salsa.
Servir les peres a temperatura ambient amb un rajolí de salsa calenta pel damunt.
Bon profit!
dilluns, de novembre 10, 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
51 comentaris:
Gemma,
Per una vegada sembla ser que soc el primer en felicitar-te per la recepta.
Aquesta pera no te comparació amb la que va fer la Mireia. D'acord que ella treballa contra el rellotge, però la veritat és que li va quedar força "xunga" comparada amb aquesta meravella visual que has creat.
Una abraçada.
Doncs sembla molt fàcil no? jo no vaig veure les de la Mireia, pero aquestes t'han quedat espectaculars.
petonets
És un regal per a la vista, m'imagino que també per al paladar.
PTNTS
Dolça
Uns postres amb aspecte de festa major. Enhorabona, Gemma, aquestes peres són propies d'una professional, quina crack estas feta.
Quin plat tan vistós! els fons del plat blanc encara resalta més tots dos colors, quina patxoca!
Sí que sembla fàcil, sí... ja ho provarem!
Gemma, quin color més maco..El gust de la menta i la combinació de la xocolata, ha de ser tot un éxit...
Núria
uiiiii quina pinta!! aquestes peres les tinc fer ja que sóc una apasionada de la combinació menta i xocolata,
Veig que tu l'has fet amb Peppermint, realment el color és molt maco, i com diu el Josep, t'ha quedat molt millor que a la Mireia (que a més les peres eren toves).
Té molt de gust a menta?
Petonets,
Josep, la Mireia ja va avisar que a casa, ben fet i sense presses, quedaria més verd... i és veritat! I el truc del color és el licor i fer-lo amb 3 dies d'antelació ;)
Ara, més fàcil impossible :)
Dolça, a la vista resulta molt sorprenent je je je...
Canela, realment són postres per a un sopar de quedar bé, originals i molt vistoses ;)
e., si ho proves ja m'explicaràs... segur que us agrada i és molt lleuger de menjar!
Núria, la menta i la xocolata són un clàssic... boníssim!
Vero, doncs has trobat les postres perfectes pel teu gust :)
Eva, el color tan verd és degut al licor, sens dubte. Com que la Mireia no en va posar, no li va quedar tan verd... Per fer-lo a casa, ho aconsello amb el licor, seguríssim! Fa un gust de menta molt lleuger, combinat amb una mica de salsa de xocolata queda a la mida.
jajaja...quina risa el comentari del Josep...m'ha encantat lo de que la pinta era força "xunga"!!! En fi, t'ha quedat ESPECTACULAR!!!...i el color millor impossible!!! Jo no sé si ho probaré...les xocolatines aftereight mai m'han agradat...xo la pinta és de festa total!!!
Petunets,
Eva.
Tens raó és un plat molt vistós!!! I ha de ser boníssim!!! Jo encara li hagués posat més xocolata!! (una que és molt llaminera...)
que bonito contraste - la pera verde con chocolate!
Un resultat molt i molt vistós i senzill de preparar.
Estava pensant jo que desprès d'un gran àpat ha de quedar molt bé.
Gràcies gemma .
Quin aspecte mes bo, jo la poso a favorits, doncs és un dels meus plats quan hi han celebracions les peres, a mi particularment la menta i xocolata .... però en el Joan li encantarà.
Quin color!! Entra pels ulls de manera espectacular!! Si el gust és igual que el color deu ser massa...
Gemma
Sempre parlem les Delicias dels postres de la Gemma, es que els fas tan bé , bueno millor dit requetebé, s'escriu així?? jejeje. No sé potser ha arribat l'hora de provar la combinació de menta i xocolata, que com diu l'Eva dels Aftereight, a casa tampoc els compren mai.
Però aquestes peres són una molt bona manera de conèixer la barreja de gustos. Molts petons
Ha de ser boníssim aquest postre. M'animaré perquè les peres m'agraden molt i l'aftereight també. Fent servir la peppermint, queda fort el sabor? És només per curiositat.
Salut!!!
que manera mas original de comer unas peras,me gusta la idea,UN SALUDO
Gemma bonica i deliciosa!!! aquestes peres semblen talment dos amants que s'estimen, quina delicadesa alhora de col·locar-les per presentar el plat.
és una recepta completament al·lucinant, semblen de restaurant de 5 estrelles!
Enhorabona!
Guau! això m'ho apunto...m'encanten aquests colors! I com l'After Eight si m'agrada...crec que aquseta manera de menjar xocolota també val la pena provar-la...jejeje.
Un pentonás
Eva, no té res a veure amb les xocolatines aftereight: els gustos predominants són la pera i la xocolata, la menta queda molt dissimulada. I només pel color, ja val la pena fer-lo.
Myriam, la resta de salsa, a una salsera i cap a taula, que segur que tothom repeteix, je je je!
Mietta-svetlana, bienvenida al blog! Eres de Rusia? En tu blog pones las recetas en ruso... ahora mismo le hago una visita ;)
Dolorss, per després d'un àpat és molt adequat, ja que és força lleuger, no deixen de ser unes peres amb una mica de xocolata...
Àngels, ets l'Àngels que va venir a la fundació Alicia, oi? Posa'ls als preferits, per la propera celebració ;)
Joan, el gust a menta és molt subtil, en canvi el color és espectacular!
Delicias, gràcies pels elogis! La menta i la xocolata són un tàndem fprça clàssic, però entenc que a algú no li agradi... tots dos gustos tenen molta personalitat!
Olles i Somriures, el gust de menta és realment SUAU, no pateixis i posa-hi el peppermint, que si no no et quedarà amb aquest color...
Belen, bienvenida al blog! La idea es muy original, verdad?
Parella Vermella, ja sabeu alguna cosa concreta de la Txell? Tota la colla blocaire estem pendents de vosaltres, ja ho sabeu, oi? Ànims i molta sort!
Mònica, els colors són genials i el gust... mmmm... deliciós!
Gemma, t'ha quedat una presentació espectacular!! Felicitats! Jo, com l'Eva, tampoc m'han agradat mai els aftereight. Així que aquesta recepta no crec que la faci. ;)
Gemma, t'han quedat espectaculars, felicitats!!!
Sefa
Hola xata! Les peres tenen pinta de ser molt refrescants, segur que estan boníssimes. Per cert, si ho fas amb uns dies d'antelació, només cal guardar-les a la nevera per conservar-les? necesiten cap tractament especial perquè mantingui aquest color verd tant maco?
Gràcies i molts petons!
Ostres! Sembla per fer bonic, aquesta pera!! Quina passada, Gemma!
uau! fantàstic, d'això se'n diu un postre amb efecte!!!
m'encanta l'after eight, a l'estiu és el meu gust de gelat preferit! :P
gemma, estava segur que milloraries el plat de la mireia, crec que ja t'ho han dit, però és que l'has brodat. com sempre.
Noia, aquestes postres són espectaculars, només el color ja és brutal, però a sobre han de ser boníssimes!
Gemma, una mica més i ja no hi caben més comentaris.
Quin èxit han tingut les teves peres. Dic teves perquè no tenen color, i mai millor dit, que les de la Mireia.
Semblen deliciosament perfectes.
Molt be!!
Ja les estava esperant però la veritat s que m'han sorprès molt!!
No m'imaginava veure unes peres tant verdes :-), quina pinta que tenen!!
Aquestes les faré ràpid segur!!
Com està la teva sogra??
Ptnts
Hola Gemma! tens un gust exquisit per les presentacions... i no cal dir que tot ha d'estar bonissim.
Records.
El mal que té fer tard als teus magnífics “posts” de postres, és que, a part que estàs més temps llegint tots els comentaris que hi arriben (no vull que se m’escapi cap detall per si hi ha alguna pregunta i una posterior explicació per part teva) que no pas llegint el “post” en si, ja no sé què més dir del que tothom ja t’ha dit. De tota manera i encara que no et digui res més, ja pots contestar-me amb tota la tranquil·litat que sóc un exagerat. ;)
Quin postre tan bo i original! queda un plat molt bonic, quin color més maco...
Gràcies per la recepta guapa!
Carme
M'encaaaaaanta!
Jo tampoc vaig veure les de la Mireia però aquestes t'han quedat precioses i suposo que han de fer molt bon contrast amb la menta i la xocolata. A més són unes postres ben lleugeres ideals per després d'àpats copisos...
Trobe que és una recepta que ho té tot: originalitat, facilitat i aspecte. Salutacions i besades.
Ui! Se m'oblidava: l'altre dia em van explicar els pastís dels tres xocolates i el vaig posar al meu bloc i, resulta que molt de temps abans tu ja l'havies fet. He buscat la teua recepta i el resultat és impressionant, com sempre. La pròxima vegada que la prepare, intentaré fer les fulles de xocolata tan decoratives que hi vas posar. Salutacions
Gemma,
La idea d'acolorir la pera és bonissima, a part del color tambe tens el gust.
A part de provar-ho, faré invents amb altres licors..
Quines postres més originals i plàstiques, m'encanten, es mengen amb els ulls
Felicitats
Ester
Què divertit, el plat s'explica per si sol!!
Què divertit, el plat s'explica per si sol!!
Gràcies a tots pels comentaris!
Cristina, les peres només cal guardar-les a la nevera, ben tapades i cobertes amb l'almívar, que fa de conservant. I el color, com més dies passen més intens és!
Uaaaau! M'has deixat bocavadada!! uff quin aspecte tant bó! I a més deuen ser molt refrescants!! La combinació "after eihgt" m'encanta, així que avui mateix les preparo pel soparet de dissabte!!
Té molt bona pinta, i tot que no sóc una enamorada de l'After Eight, ho probaré la setmana vinent per un sopar de convidats que tinc a casa. Visualment és espectacular!! Enhorabona.
Carai, quina pinta!!! La pera no és la meva fruita preferida, però a aquesta li faria una queixalada ara mateix!
A part d'after-eight de peres, és un "peres al vi" però amb licor de menta.
M'ha encantat la idea, i la posaré en pràctica ben aviat!
Que original! És un plat genial!
Van estar boníssimes! Ja veus, de vegades allò més senzill és el que vé més de gust, eh?
Recomano a tothom que les provi, i com més peppermint millor!
Hola, Gemma.
Gracias por visitar mi blog. Si – yo soy rusa. Recetas en ruso para mi no es problema – lo hago, porque mi blog también visitan la gente de Rusia. En español intento escribir las recetas correcto, si tengo los errores – pido disculpas a todos hispanohablados :))
Saludos.
Crai, Gemma t'has lluit ,aquest postre és fantàstic!
Ptnets.
Un color super original, llastima que no m'agrade la menta...uyss.
Gemma aquestes peres le he de fer aviat, tenen una pinta increible!
Besets
Publica un comentari a l'entrada