dissabte, de setembre 05, 2009

Crema Refrescant de Fruita de la Passió

Inaugurem la nova temporada de receptes amb unes postres ben senzilles de fer però amb un resultat excel·lent, una crema de maracuyà molt refrescant ideal pels dies de calor que encara fa:


L’Òscar i la Carlota es volen aficionar a les postres casolanes ja que, sobretot l’Òscar, és un gran cuiner de salats però el tema dels dolços no el toca gaire. D’altra banda, les postres fetes a casa sempre són més sanes que les comprades a pastisseries, així que em van demanar que els ensenyés alguna recepta fàcil per començar a introduir-se al món de les llepolies casalanes.

Triant la recepta, vaig pensar que aquesta crema és fàcil i molt versàtil, ja que canviant el gust del suc obtens una pila de variants. A més, la tècnica és molt semblant a la que s’utilitza per elaborar la crema pastissera o la crema catalana, de manera que amb una sola recepta van aprendre un munt de coses.

El gust del suc el va escollir la Carlota, que com que han estat a Tailàndia s’han aficionat als sucs de fruites tropicals: mango, pinya, maracuyà, papaya... El resultat és una crema fina i exquisida, àcida, refrescant i gens embafadora, ideal com a postres d’un àpat copiós dels de quedar bé. Quan l’Òscar i la Carlota la van tastar, van dir: “i això tan fàcil de fer queda tan bo?”

Ingredients: (per 4 persones)

· 1/2 l de suc de maracuyà
· 50g de sucre
· 25g de maizena
· 2 ous

Preparació:

Dissoldre la maizena en un rajolí de suc fred.
En un cassó al foc, posar la resta del suc amb el sucre. Escalfar i remenar bé per tal de dissoldre tot el sucre.
A part, barrejar els ous amb la maizena. Afegir el suc, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i repartir a les copes de servir.
Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

38 comentaris:

MaryLou ha dit...

Boníiiissima!!! la presentació, com sempre, preciossa!!!
Petonets

Ribereña ha dit...

Hola Gemma, per fi m'he decidit a escriure't, visitar el teu blog significa per mi molt més que veure els teus magnífics postres, em sento també molt més aprop de la meva terra: Sabadell. Que tant trobo a faltar en la distància. Així es que moltes gràcies per remoure'm tants sentiments i sobretot per poder-me fer gaudir de tot allò que fas.

Un petó ben gran.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Això fa molt d'estiu!! Si que ha de ser refrescant i bona. Salut!!!!

Marta ha dit...

... mmm fruita de la passió! Ja t'he vist al nou FDescobrir cuina! Felicitats Gemma!
Ptnts

Marta ha dit...

... mmm fruita de la passió! Ja t'he vist al nou FDescobrir cuina! Felicitats Gemma!
Ptnts

Margarida ha dit...

A part de bona, amb aquesta presentació, fins i tot ens imaginem que encara som de vacances en algun lloc exòtic!

Mònica ha dit...

Ai Gemma! amb aquests postres fas que em vinguin ganes menjar fruita sense parar :-) Si la meva mare em sentís...

Ester ha dit...

Una bona idea per unes postres o fins i tot per un berenar
Moltes felicitats
Ester

Ester ha dit...

Una bona idea per unes postres o fins i tot per un berenar
Moltes felicitats
Ester

CRIS ha dit...

Molt bo i diferent,i sobretot fàcil aquest postre tan exòtic.Un ptó

Karolina ha dit...

gemma que cosa tan rica!!!

Cuinetes ha dit...

Gemma, sí que és fàcil de fer!! Ho hauré de provar abans de que arribi el fred. I és un gran avantatge que es pugui aplicar a diferents sucs de fruita!

Per cert, d'on treus aquestes estrelletes de sucre tant xules???

Carlota ha dit...

Molt bona, molt bona!
El següent que provarem serà la variant d'espessir més la crema de fruita i fer-la amb pasta de full. Penso que pel meu aniversari que queda poquet. Ja et demanaré més detalls quan arribi el moment.

menu ha dit...

Ummmmmmmm que bona aquesta crema!!!!!!!!!
Petons

cocina con sabor ha dit...

Que refrescant sembla i segur que és uns delicia....

Petons
Carme

Glòria ha dit...

Segur que amb aquesta recepta, l'Òscar i la Carlota li trobaran el gustet a fer coses dolces. A més, és molt versàtil, canviem el suc i una crema nova!

Fins aviat

Laura ha dit...

Bon dia Gemma!!
Ja trobavem a faltar les teves receptes!! I aquesta té una pinta molt bona. Jo no soc gaire de fruites exótiques, però si es pot canviar el gust del suc, llavors genial!

Petonets!

Anna ha dit...

Gemma, moltes felicitats per aquests 3 anyets que en el món blocaire ja són molts!

El vídeo és una passada i m'ha fet molta il·lu veure-hi la meva pàgina. Has pensat en tots, eh?! Quants blocs hi arriben a sortir?!!!

Espero que puguem seguir gaudint de les teves postres durant molts anys.

Petons!

pityenlacocina ha dit...

que rica receta, me encanta la fruta de la pasion, te ha quedado estupenda,

saludos,

pity

La cuina vermella ha dit...

Gemma, quins comentaristes més estranys que hi ha en aquest post, oi?
M'ha fet molta gràcia la foto,la meva mare té la mateixa vaixella!!! La recepta excel·lent!!! Quines ganes que tornessis a postejar. Molts petonets.

mesilda ha dit...

Bona nit Gemma.
Amb eixe nom tan suggeridor i amb eixa presentació: com no ens va a agradar?.
Un copeta per a mi, per a despres de sopar , per favor....!
Besets.

xocolata ha dit...

En primer lloc FELICITATS pel teu 3r aniversari blocaire, per recordar-te de mi i per la ressenya del CUINA.
Quina cosa més bona has fet i que fàcil, pots caniar de gust cada dia!
Ptons
Mònica

Maria Dolores ha dit...

Gemma pasió per els postres es lo que poses, aixi que doble ració per la teua y per la fruita.
Besets

Elvira ha dit...

Ohhh, es la meva fruita preferida, plat senzill, refrescant, digestiu... i tot amb una única recepte,fantàstic. Petons

MAR ha dit...

Quina bona recepta per començar Gemma a aficionar-se a les postres ....

petunets

Vanesuky ha dit...

Quina delicia de presentació!!!Segur que amb la calor que fa aquesta dossis de vitamina ve molt bé!

Petonets preciosa!

Vanesuky.

Eva ha dit...

Tan refrescant que ve de gust en qualsevol moment!
pt!

bajoqueta ha dit...

Ai que la copio i me l'emporto per provar-la, ha d'estar boníssima!

SANDY ha dit...

El maracuyá está buenísimo y esa crema aún más.
Un beso.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Una manera diferent de menjar fruita, a mi em fa molta mandra el tema de la fruita, mai trobo el moment de menjar-ne, aquesta és una bona manera de fer-ho!!

Un petó! Beth

Gemma ha dit...

Us animo a que proveu la crema, és facilíssima de fer i mooooolt bona!

Ribereña, m'alegro que t'animis a deixar un comentari, benvinguda al blog! Ets de Sabadell? Genial! Ja saps que per aquí sempre seràs benvinguda! Ara mateix vaig a fer-te una visita, que ja veig que t'has animat a obrir un blog des de fa poquet...

Nuni, les estrelletes són de la marca vahiné, les pots trobar en els típics pots allargats que té aquesta marca amb altres coses de postres semblants. Segur que a qualsevol super ho trobaràs!

Carlota, fer la crema sobre la pasta de full és una idea genial, ja us donaré les proporcions de maizena. Et quedarà un pastís d'aniversari boníssim! A veure si us animeu amb les postres casolanes, que ja veus que són ben fàcils ;)

Parella Vermella, la vaixella és molt divertida i trobo que fa molt estiu, ideal per presentar aquesta crema tan refrescant... Vam cuinar a casa la l'Òscar i la Carlota, de manera que vaig poder triar i remenar amb altres plats i copes diferents als meus de casa :)

Mercè ha dit...

jejeje "I això tan fàcil és així de bo?" :) Ja ho crec que sí! Moltes vegades les coses més senzilles són les millors, oi? ;)
Aquesta crema molt refrescant! I com tu dius, es pot fer amb moltes fruites! Genial!
Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina sort que tenen l'Òscar i la Carlota!! El pròxim cop avisa que segur que ens apuntem més d'un!!! jejeje!!!
El postre segur que boníssim!
Petunets,
Eva.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Jo també m´apunto ehhh jejeje que aquesta recepta segur que m´agradaria...la decoració de la copa m´ha agradat molt...petonets

Marta ha dit...

Gemma, quina delicia de crema! la fruita de la passió m'agrada molt i mai se que fer amb ella. Molt bona recepte!
Petons

Francesc ha dit...

Quina idea tan senzilla, sana i versàtil!!! Me l'apunte!!!

Pol Cruells ha dit...

Us va quedar molt bé! quins professionals!

Anna ha dit...

Hola Gemma, enhorabona pels 3 anys de Bloc!!! i per a que ens puguis mostrar molts postres sorprenents, ben presentats i macos perquè sí!

Molt bona aquesta crema...

A gaudir d'aquest 3er aniversari!!!