Com que el meu germà també és escorpí, avui fem celebració familiar a casa de tots els aniversaris. D’aquesta manera enllestim 3 pardals d’un sol tret! La convocatòria és per un sopar en horari europeu, ja que les meves nebodes encara són petites i hem d’anar d’hora... Pel pastís d’aniversari he preparat una corona de xocolata i formatge quark:
Aquesta vegada m’he equivocat escollint el motlle. He triat un motlle de silicona amb molts racons i floritures perquè volia que quedés un pastís ben vistós, però com que el pastís té una textura de mousse no s’ha acabat de desemmotllar del tot bé :( Per una altra ocasió, triaré un motlle llis i no descarto posar-hi caramel líquid per facilitar que surti tot sencer. De totes maneres, el gust serà igual de bo!
La recepta l’he treta del blog “Cocina facil sin gluten”, un blog que m’agrada molt i de qui vaig treure els truquis per a les magdalenes. Com veureu, la Marisa comenta que va utilitzar mascarpone enlloc de quark, però jo us aconsello el quark ja que és un formatge més àcid (gairebé com un iogurt) i fa que el pastís sigui més lleuger. També he seguit els consells de la Marisa i he posat més gelatina que en la recepta original. Finalment, he modificat el procés d’afegir la gelatina a la capa de xocolata ja que jo acostumo a fer-ho així. La recepta que escric és tal i com ho he fet jo.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 8 persones)
- 200g de xocolata per a postres
- 250g de formatge quark
- 200ml de nata líquida per muntar
- 4 ous
- 200g de sucre
- 7 fulles de gelatina
Preparació:
Batre els rovells amb el sucre fins que quedin espumosos. Afegir la nata muntada i les clares a punt de neu. Separar la crema en dues parts iguals.
A una part, afegir el formatge i 4 fulles de gelatina dissoltes en una mica d’aigua calenta. Barrejar bé i abocar dins el motlle. Deixar a la nevera mentre es prepara la capa de xocolata.
Fondre la xocolata al microones. Afegir a la segona meitat de la crema les 3 fulles de gelatina restants, també dissoltes en una mica d’aigua calenta. Incorporar la xocolata fosa, barrejar bé i abocar-ho sobre la capa de formatge. Deixar a la nevera fins que qualli.
Decorar i servir ben fresquet de nevera.
Bon profit!
PD: Ara que ja hem fet la celebració, aprofito per penjar els regals que ens van fer les nostres nebodes, l'Olga i l'Aina, de 5 i 7 anys. Això sí que són uns bons regals, eh?
18 comentaris:
Gemma, et felicitem! Només fa una setmana que vam conèixer el teu bloc, i ja hem fet, el flam de mandarina, les galetes blanques i negres, la reboteria salada i el flam de cafè amb llet de soja... segueix així reina!!!!!
Hola!! fa dies que no et deixava cap comentari! doncs jo he fet "pastis de coco i pinya", et posaria la foto però no domino gaire d'art del PC.
M'ha quedat molt bé, estic super orgullosa ara no se qui menjar-me'l o continuar mirant-me'l. jijijiji
Fins aviat i felicitats!!!!
ANNA DE LA VILA.
UY!! ya no me acordaba de ésta rica tarta... Me imagino que te costaría desmoldarla al no poner caramelo líquido...Si otra vez la hicieras y no quieres ponerle tampoco el caramelo, puedes congelarla y la noche anterior al cumple la desmoldas y dejas en la nevera, Saldrá perfecta!!
Txell, no heu parat! I ja heu tingut temps de menjar-ho tot? :)
Anna, quants dies... Crec que has triat molt bé la recepta! Aquest pastís era molt bo i fàcil de menjar: tan lleuger que passava com si res! Però l'hauràs de tastar enlloc de mirar, eh? :)
Marisa, tus recetas siempre salen bien! Me apunto la idea de congelar... A veces ya lo he hecho, no se porque esta vez no se me ocurrió... Gracias otra vez por tus consejos! ;)
Hola Gemma!
S�c la Bea, la copiona, nom�s volia felicitar-te, crec que ha sigut el teu aniversari, no?
Doncs aix� moltes felicitats!
I segueix aix� q me encanta veure aquestes meravelles que fas!
Un petonet,
-Bea-
Hola Bea! Sí!!! El meu aniversari és avui, has encertat el dia de ple :) Moltes gràcies!!!!
I de copiona res, eh? Que està molt bé fer receptes d'altres blogs... Això ho fem tots, per això serveixen els blogs, no?
Felicitats Gemma! per molts anys! Si jo sabés fer aquests pastissos en faria un d'enorme per tu.
Hola, sóc el Francesc una altra vegada. Acabe de crear un enllaç al meu blog "alataula.blogspot.com". Em sembla fantàstic trobar totes eixes receptes tan bones i que semblen tan fàcils. Des de Beneixama, a la comarca de l'Alcoià (País Valencià), enhorabona.
Per molts anys Gemmaaaaaa!!!!!
Hola Gemma,muchas gracias por entrar en mi blog,asi he tenido la oportunidad de conocer el tuyo.
Tienes unas recetas fantasticas,esta tarta se ve muy buena.
FELICIDADES!!por tu aniversario y por este estupendo blog
BESINESS!!
Felicitaaaaats!!!!!
Quan vaig tenir un moment...ja eren les 11.30 d ela nit...el que té tenir nens...en tot cas, amb el regal de l'Olga i l'Aina, ja et debies sentir més que satisfeta :-)
Bé...un any més...i aquí estem, aquí seguim.
Una abraçada i moltes felicitats pels teus XX (18?) anys. Ens veiem
PS: la propera, pregunta-li a la Maria, quina paraula va associada a pastís...!!!
Moltes gràcies a tots per les felicitacions!
PD: Raül, un petonet a la Maria :)
Gemma!
Acabo de descobrir el teu blog i quasi em moro! que fort! que bo!! quines fotos, em cau la baba de només mirar-ho!
Que ben presentat tot!! em podries convidar a dinar per favor???
jajaja
La meva mare també té un blog de cuina,i jo l'ajudo a penjar-hi cosetes.
He vist que ets de sabadell, fa 25 dies que m'hi he instal·lat, lluny del meu poble. jejeje però avisa'm el dia que cuinis!!
enhorabona!!
Marta
ahh! se m'oblidava el blog
www.lacuinadelateresa.blogspot.com
Hola m! Benvinguda al blog i benvinguda a Sabadell :) Ja veuràs que Sabadell és una ciutat molt agradable, d'una mida ni massa gran ni massa petita... Estic segura que t'hi trobaràs molt bé!
Ara mateix visito el blog de la teva mare ;)
Gemma que delicia, realmente te felicito
nena se me paso esta receta,pedazo maravilla,y que rica debe estar,y ese dibujo de tus sobrinas,esta para emmarcarlo,que gracioso,y que guapisima te ven,un beso.
Publica un comentari a l'entrada