dissabte, de setembre 06, 2008

Copa de Pinya i Xocolata

Amb aquesta recepta inauguro la nova temporada de la Cuina de Casa. Aprofitant que a Sabadell és Festa Major, he preparat aquestes postres per prendre en una copa, que sempre fa més festa:


Per muntar la copa, cal anar alternant capes de natilles de pinya i natilles de xocolata, una mica al gust de cadascú. Com que les natilles de pinya ja les tinc explicades aquí, només poso la recepta de les natilles de xocolata:

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 100g de sucre
· 500ml de llet
· 30g de maizena
· 2 ous
· 60g de xocolata de postres

Preparació:

Dissoldre la maizena en una mica de llet. A part, batre els ous i barrejar-los amb la maizena ja dissolta.
Posar en un cassó al foc la resta de la llet, el sucre i la xocolata, remenant fins que es fongui la xocolata. Quan estigui ben calent, apartar del foc, afegir la mescla d’ous amb maizena i remenar. Tornar a posar-ho tot al foc, remenant sense parar fins que arrenqui a bullir. Treure la crema del foc i reservar.
Muntar la copa alternant capes de les dues natilles. Reservar a la nevera i servir ben fresquet, decorat amb una rodanxa de pinya.

Bon profit!

PD: Je je je, últimament tinc sorpreses molt agradables amb els mitjans de comunicació: el dijous passat, en el programa El món a RAC1 van comentar de passada el blog La Cuina de Casa. No en sabia res i va ser tota una sorpresa! Em va fer molt il·lusió, llàstima que la crònica no és gaire fidel a la filosofia del blog... el restaurant de l'Arguiñano és l'únic restaurant que surt en tot el blog! Però tan és, estic igual de contenta, moltes gràcies a tot l'equip del programa!!!

Per si ho voleu escoltar, no dura ni un minut...

EL MON A RAC1 - Share on Ovi

24 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, la blocaire-pastisseria més mediàtia! quina sort que hagis inaugurat la temporada del bloc, de veritat que ho trobava a faltar.
que passis molt bona festa major i fins aviat!

El cullerot Festuc ha dit...

Aquestes natilles fan una pinta exquisita!!! I ben fresquet de never...mmmm!!!! nenaaaaa....no pares!!! Ets la blocaire més internacional!!! jeje! Llàstima que la filosofia del blog no sigui la que diuen...però més val això que res!!!!
Petunets,
Eva.

Ester ha dit...

Unes postres genials, fresquestes i saboroses, i la presentació immillorable,i moltes felicitats per la menció del teu blog.
Ester

canela ha dit...

Dóna gust així, postres senzillets, frescos i amb un aspecte sensacional.

Gemma, copio als altres, ets la blocaire més mediàtica que hi ha i, a més, amb raó. El teu bloc és és fantàstic. Gaudeix molt de la festa major. Una abraçada.

canela

Anònim ha dit...

Hola Gemma

Enhorabona pel bloc!!! És genial! :D L'acabo de descobrir per casualitat i ja estic pensant en quan tindré temps per començar a provar algunes d'aquestes receptes...:) Ara que haurem de començar per les més senzilles de les més senzilles...no hi tinc gaire pràctica amb la cuina.

Un besada des de Mallorca! Marina

Ro ha dit...

Què bo! mediàtica total, benvinguda de nou amb les receptes de postres!

Anònim ha dit...

Rebienvenida, ya tenia yo ganas, jeje. ¡Qué ilusión escuchar el nombre del blog en la radio!!
Y la copa..¡fantástica! ahí sube de categoria la receta.

josep ha dit...

Gemma,
Encara et queden postres per posar-ne la recepta?. Ets una autèntica crack- Ah! i mediatica, tot i que com dius no és ben bé això, el que realment importa és que en parlin. Felicitats i una abraçada

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Què bo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bona festa major.

Núria ha dit...

Gemma!!Ets la bomba...cada vegada ets més coneguda.
Les postres, genials..com sempre!!

Gemma ha dit...

Manel, la veritat és que jo també trobava a faltar cuinar alguna cosa dolça... les vacances estan bé, però després de tant temps ja ve de gust tornar a agafar el ritme :)

Eva, no crec que el que va fer la crònica llegís gaires posts del blog... però tan és, igualment m'ha fet molt il·lusió!

Ester, fresquetes i ideal per unes postres lleugeres d'estiu i de Festa Major...

Canela, són fàcils i com que es poden deixar prepardes a la nevera, pots sortir de festa Major i tenir-les a punt per quan tornes a dinar :)

Marina, benvinguda al blog! Ja veuràs que quan comences a fer postres ja no pots parar... és un vici. Ànims i ja m'aniràs explicant quines receptes proves, eh?

Ro, ja tenia ganes de tornar a la feina ;)

Ali, acabo de veure el teu pastís de formatge i mandarina i és espectacular!!!! Això sí que és una recepta de categoria!

Josep, d'imaginació no me'n falta je je je... i ara comença una nova temporada a la Cuina de Casa!

Olles i somriures, no coneixia el teu blog, ara mateix hi faig una vista.

Snur, parlant de postres, ets la millor! Encara recordo l'últim pastís de xocolata... nyam!

Mar Roca i Sol, faré difusió de la teva proposta, moltes gràcies per avisar ;)

Joan ha dit...

Això és un festival mediàtic!! Que bé que aquest bloc tingui ressó més enllà de la xarxa! És una cosa ben merescuda...

Anònim ha dit...

béee el petit canvi a l'esquerra :-) en quant a RAC1, genial que siguis cada vegada més coneguda, però no sé si han pillat molt la idea del bloc...aviat et veiem amb programa propi a la tele :-):-))

La cuina vermella ha dit...

Gemma, dolça! en Kike i jo hem celebrat moltíssim tots els reconeixements al teu bloc, cada vegada que parlen de tu ens emocionem perquè et coneixem, t'estimem i perquè ets part de nosaltres i de la nostra alimentació ensucrada! Així doncs queda dit!

Una altra cosa, segur que amb aquesta súper copa vas tenir la força suficient per participar en la primera pedalada nocturna en Btt, segur que vas arribar la primera a la Bassa, no?

Delicias ha dit...

Quina pinta fa aquest postre, que no pot ser que hem tornat de vacances i estem a dieta, jejeje.
Un petó i ens agrada tornar a visitar el teu blog, l'hem trobat a faltar.

Francesc ha dit...

Sempre que et fan un reconeixement (merescudíssim, per una altra banda) ens n'alegrem un muntó. Salutacions i enhorabona. Oreto i Francesc

Mònica ha dit...

Gemma no pares! La pròxima vegada surts a la Guia Michelin!
Felicitats

RUBEN ha dit...

Gemma! Blocaire mediàtica!!! Quina pinta fa! Això ho haig de provar!

enric ha dit...

D'acord amb l'Anònim: No han "pillat" la idea del bloc a l'hora d'explicar-ho, però no deixa de ser un reconeixement merescudíssim (perdó: volia dir merescut, no sigui que em diguis exagerat), ;)

Mar Roca i Sol, els samfainers ens apuntem a l'estelada. Magnífica idea!

Anna ha dit...

si si, ets la nostra blocaire més mediàtica!! T'ho mereixes, el teu blog fa molt de goig i és molt interessant!

Gemma ha dit...

Gràcies Joan! Per cert, felicitats pels resultats del concurs de whiskys, vau fer un bon paper!

Raül, tots els consells són benvinguts :)

Parella Vermella, si que coneixeu el programa de Festa Major! Que teniu infiltrats a Sabadell?

Delicias, res de dietes, que ja s'ha acabat l'època del biquini!

Mònica i Francesc, moltes gràcies!

Ruben, prova la copa, ja veuràs que és fàcil i bona...

Enric, ets massa delicat. Més que no han "pillat" la idea, diria que no en tenen ni idea!

Gràcies Anna!

xaro ha dit...

Gemma, no t'he vist per la Festa Major :))!!! Quan vaig arrivar a Sabadell la Laia em va comentar això de Rac1 i ja em va dir que no havien entés rés!!!!!
Que bona aquesta copa, ja trobava a faltar les teves receptes!!!
Ptnts

Anònim ha dit...

Juijuijui! quina gràcia llegir tots els comentaris d'aquest post!! Ja veus que tots t'admirem!! Benvinguda de nou, ja et trobavem a faltar...! Les natilles tenen una pinta exquisita i el ressó que ultimament estan fent del teu bloc és totalment merescut!!!...perquè encara que no l'hagin descrit de la millor manera... la intenció i la menció és el que compta!! Felicitats, salut i endavant!!

Gemma ha dit...

Xaro, per Festa Major hi ha tanta gent que és impossible trobar-se ;)
Pel que fa a RAC1, no passa res, estic contenta igulament!

Petitavegana, moltes gràcies :)