dilluns, d’octubre 01, 2007

Pastís de Plàtan i Iogurt

El dissabte va ser l’aniversari de l’àvia Antònia i ho vam celebrar amb un dinar familiar a Can Salas. Per postres vaig fer un parell de pastissos com aquest:





Com que ja fa més d’un any que escric el blog, m’adono que a partir d’ara començaré a repetir esdeveniments: aniversaris, Castanyada, Nadal, Quaresma, sopar d’Escorpins, Mones de Pasqua... Serà divertit comparar les receptes dels dos anys! I és que el temps passa volant...

La recepta d’avui és molt fàcil però el temps de preparació és bastant llarg. Com que porta la base de galetes més dues capes que es quallen amb gelatina, entre capa i capa cal esperar un parell d’hores per tal que no es barregin. És millor fer-la el dia abans per donar temps a que qualli bé. Aquest mateix pastís ja l’havia fet una altra vegada amb mango enlloc de plàtan i va quedar boníssim.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

Per la base:

  • 150g de galetes Maria
  • 80g de mantega
  • 1 cullerada de sucre

Pel farcit:

  • 5 cullerades de sucre
  • 2 cullerades d’aigua
  • 4 plàtans
  • 5 fulles de gelatina
  • 3 iogurts naturals ensucrats
  • 100ml de nata líquida per muntar

Per la cobertura:

  • 4 cullerades de sucre
  • 100ml de llet
  • 2 iogurts naturals ensucrats
  • 3 fulles de gelatina

Preparació:

Fer la base amb les galetes esmicolades, la mantega i el sucre i coure-la 5 minuts al forn a 180º.
Pel farcit, fer un caramel amb el sucre i l’aigua. Quan sigui ros, afegir el plàtan a rodanxes i coure’l 5 minuts. Afegir la nata líquida i portar a ebullició. Treure del foc i triturar amb el túrmix. Afegir la gelatina hidratada amb aigua freda i deixar refredar una mica. Afegir els iogurts, remenar bé i abocar sobre la base de galeta. Reservar a la nevera un parell d’hores.
Per la cobertura, escalfar la llet, afegir el sucre i la gelatina hidratada. Deixar refredar una mica, afegir els iogurts i abocar sobre la capa de plàtan. Deixar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

36 comentaris:

Montse ha dit...

uf...Gemma aquesta tarta es de les que no pots para de menjar.
Realment no se com pots fer tantes coses , ets una crak!!
Fins aviat.

jaumeppiqueras ha dit...

Hola Gemma, no puc entrar al teu blog, llaminer com sóc se'm fa la boca aigua...veig que els companys de la trobada blogger han al.lucinat amb els teus pastissos!
i és que no n'hi ha per menys.
Ens veÏem!

Mohawk ha dit...

Gemma!! Un ocellet m'ha xivat no se que d'un 7a d'un dibuixant de còmics (en Milo Manara) al primer pegueu! Je,je,je....

Felicitats!! A veure si us passeu algun dia pel Maresme, però feu-me un truc abans, eh!

A tibar-li fieres!!

;)

Cristina Mascareñas ha dit...

No hi ha dreeeeeeeet! Aixo es massa nivell per mi :D
FELICITATS CRACK!

Cristina Mascareñas ha dit...

COI... ACABO DE VEURE que he repetit la paraula "Crack"
Serà doncs que no m'equivoco quan ho dic jeje ;-)

Gemma ha dit...

Montse, si t'agrada el plàtan... Mmm!

Ei Jaume! Quants dies sense saber res de tu! Què et passa al blog? A veure si tornem a coincidir escalant, eh? I el gimnàs?

Mohawk, en realitat va ser al segon pegue, que primer el vaig provar en top rope!
Pel Maresme no hi anem gaire, això del granit maresmeny és molt raro... Per això cal que organitzeu una trobada bloguer al Maresme :)

Cristina, res de crack, més aviat aficionadilla :)
Ja t'has decidit pel robot? Compra-te'ls tots!!!! :)

pol ha dit...

Totes les postres amb plàtan són un èxit assegurat: dolç, maleable... Va ser boníssim! proveu-lo.

Ester ha dit...

Hola Gemma!
Aquest segur que el faig, els postres amb plàtan m'encanten
Ets una artista decorant
Una abraçada
Ester

Cristina Mascareñas ha dit...

"el horno no està para bollos".... ;-) jejejeje (mai millor dit!)

Glòria ha dit...

Apa aqui!!!! si sembla de pastisseria!!! Noia això sí que és un pastís d'aniversari per una àvia ben especial i la resta són tonteries.... ja tinc una altra recepta que provar
Enhorabona... cada recepta supera l'anterior amb escreix

Gemma ha dit...

Glòria, les àvies són les més mimades de la família ;)

quim34 ha dit...

Hola mestra!

sempre em quedo bocabadat amb les teves receptes, i per això et considero una mestra. Gràcies. Aprofitant la situació, voldria demanar una mica d'ajut..Sempre que faig postres amb fules de gelatina em queda poc consistent "la cosa". Hi ha una mida estàndard de fulles de gelatina? o depen de la marca? Espero que em pugueu contestar. Gràcies i enhorabona per les receptes.

Ximo

Joan ha dit...

Hola Gemma,
Si algun pastís és similar a d'altres que havies fet tampoc es repetir-se... segur que hi fas variacions.
Té molt de mèrit mantenir un blog de postres durant tant temps amb un nivell alt de creativitat...
Per tant no només és l'habilitat en cuinar sinó també la constància...
Enhorabona...

Rosa ha dit...

No dudo de que estará muy rica, pero solo ver lo bonita que queda...dan ganas de probarla. Fantástica!!!!!!!!!!11

Carlos ha dit...

Gemma te felicito, realmente se ve espectacular

Anònim ha dit...

Hola Gemma,
Aquest diumenge és el meu Sant i voldria fer les galetes blanc i negre... S'ha de posar paper de forn a la llauna perquè no s'enganxin? Com de grans han de ser les boles? Creixen en el forn? No voldria fer-les massa grosses...
Ah! El teu blog és el millor amb diferència...clar, net, ordenat i unes fotos molt ben fetes!
Moltes gràcies!
Victòria.

Gemma ha dit...

Ximo, les fulles de gelatina que faig servir són de la marca Vahiné, que pots trobar a qualsevol supermercat. Pesen 2g cadascuna i mesuren 7cm x 13cm. Crec que hi ha altres marques amb les mides més grans... Espero haver-te ajudat!

Joan, m'encanta provar receptes noves! Tinc una llista de pendents tan gran que em sembla que no l'acabaré mai :) Tatxo de la llista una recepta que ja he fet però n'afageixo tres de noves!

Gràcies Rosa i Carlos ;)

Victòria, sí que has de posar paper de forn a la llauna. Les galetes creixen bastant i s'aplanen una mica (passen de ser boles perfectes a tenir la forma de la foto). Posa-les bastant separades perquè no es toquin unes amb les altres i fes-les d'uns 2cm de diàmetre. Per cert, felicitats pel diumenge!

Anònim ha dit...

Gràcies Gemma pels teus consells.
Els petits detalls fan que una recepta passi de ser bona a boníssima.
Avui he anat al Vinçon i ja m'he comprat una cosa més...
Jejeje...ja sé que és una tenda molt cara però m'encanta!
M'he comprat un silpat (tela antiadherent) per a fer les galetes. Així no s'enganxarà res a la llauna ;p
Ja et diré com m'han quedat.
Fins aviat!
Victòria.

Alicia (canelona) ha dit...

Madre mia!! menudo blog, divinooooooo, esta tarta en especial me encanta, aunque no me gustan los platanos, se me ocurren infinidad de cambios.

Una presentacion buenísima, te copiaré.

Besos y felicidades por el blog, lo acabo de descubrir

Gemma ha dit...

Alicia, si no te gusta el plátano, prueba con mango. Yo he hecho la misma receta con mango y salió buenísima!

Anònim ha dit...

Hola noia !!! fa bastant temps que vaig descobrir el teu blog, es genial.
Una pregunta, potser una mica tonta, com ho fas perque quedi tant perfecte la linea de virutes de xoxolate, gracies.
Núria

Margarida ha dit...

Unos días sin visitarte y me encuentro esta maravilla, bueno esta y todas las que hay algo más arriba.

¡Espectacular!

Mireia ha dit...

Hola Gemma,
m'agrada força el teu blog i les receptes que prepares.
En aquest cas, quan mango hi vas posar?.
Felicitats per la teva dedicació.
Mireia

Gemma ha dit...

Hola Mireia, moltes gràcies :)
Jo hi posaria 2 magos grossos, que sigui l'equivalent a 4 plàtans...

Anònim ha dit...

Hola Gemma,
Acabo d'entrar en el teu blog per primera vegada, una marevella per cert.
He llegit aquesta recepta i no acabo d'entendre com es fa la base de les galetes, m'ho podries explicar amb una mica més de detall.
Gràcies
Eva

Gemma ha dit...

Hola Eva! Benvinguda al blog!
La base de galetes és molt fàcil: esmicoles les galetes (amb una picadora o un morter) i ho barreges amm el sucre i la mantega fosa. Et quedarà una massa compacta i homogènia que podràs estendre i escampar bé per la base del motlle (amb les mans mateix). Ho cous 10 minuts a 180º amb el forn ja calent i ho deixes refredar per seguir amb la resta del pastís. Aquesta base és molt útil per a molts pastissos!

Glòria ha dit...

Gemma,
Ja m'he atrevit a provar aquesta fenomenal recepta i pots veure'n el resultat en el meu blog. No et puc dir com ha quedat de bo per que no l'he pogut tastar.... És fàcil de fer però com be dius entretingut pel tema d'haver d'esperar per fer les dues cremes.

Anònim ha dit...

Vaig fer el pastís dijous passat i va ser tot un èxit! El teu blog és genial! Se'm fa la boca aigua cada cop que hi entro.
Elena

Eva ha dit...

Hola Gemma, aquest cap de setmana vaig fer aquest pastís i tot un èxit, em falta pulir més la presentació, no ho faig també com tu, però espero que la propera vegada m'ensurti millor.
Per cert les qualles de galetes estaven boníssimes.
Moltes felicitats per aquestes receptes i consells.

Eva

Eva ha dit...

Perdona les faltes del comentari anterior volia dir quallada, en lloc de qualles.
Eva

Gemma ha dit...

Glòria, Elena i Eva, m'alegro que us hagi agradat el pastís :)

pebbles ha dit...

Gemma,aquest diumenge vull tornar a fer aquest pastís, però som 4, i em sobraria massa. Em pots orientar en quantitats, o només haig de fer la meitat de tot.
Per cert saps les mides dels motllos a quanta gen hi corresponen?
Per exemple un de 20cm, per cuanta gen? o un de 23 cm.
No faig més que buscar-ho en els llibres que tinc a casa i no trec l'aigua en clar.
Moltes gràces per tot

Eva(de Barcelona)

Kudifamily ha dit...

Noia, gràcies a tú m'està sortint la vena "postrera" que tenia enterrada!!!!
Avui he fet aquest pastís (i també les galetes de xocolata i avellanes), i demà en sabré el resultat, però jo diria que ha sortit ...de muerrrrte!!
Demà ho penjaré al blog i ja em diràs què et sembla el resultat visual, almenys
A veure si expliques això que et demana la pebbles, perque jo també tinc problemes (el motlle era de 26cm i crec que ha quedat un xic baix el pastís...)

maria pastells ha dit...

Ei, Gemma,

Després del "fracàs" de la cassoleta de llimona i maduixes, he fet aquest pastís per celebrar l'aniversari del meu pare, i ha estat un èxit. És molt fàcil de fer i queda boníssim! Me l'apunto a la llista dels que cal repetir en alguna altra ocasió. Gràcies!

Cecília ha dit...

Aquest estiu he fet 2 cops aquest pastís. He tingut tant d'èxit que he pensat que estaria bé donar-te'n a tu les gràcies. Doncs aquí queden, mil gràcies !!!!

Nemui ha dit...

Hola!

Em podries dir a quantes cullerades de gelatina en pols equivaldrien 5 làmines de gelatina? És que visc al Japó i no trobo més que gelatina en pols...

Moltes gràcies!