dimarts, d’octubre 13, 2009

Uva y Queso...

Aquest mes la Maragda de La Quinta de Luculus és l’amfitriona de l'HEMC-37 i ha proposat com a tema principal els aperitius i les tapes, tan de moda a la cuina actual. Per participar-hi he preparat aquest clàssic dolç-salat, un pica-pica deliciós per entretenir la gana abans de dinar:



Ja ho diu la dita en castellà: uva y queso sabe a beso. No cal afegir gaire més... Complementat amb una nou, unes gotes de conyac i un polsim d’orenga, aquest petó es converteix en celestial ;)

hemc 37 - aperitivos

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 20 grans grossos de raïm
· 50g de formatge rocafort o brie o cabrales... (que sigui cremós i fort de gust)
· 50g de formatge tipus Philadelphia
· Unes gotes de conyac
· Un polsim d’orenga
· Un polsim de sèsam torrat

Preparació:

Obrir els grans de raïm per la meitat i treure’n les llavors. Barrejar els formatges i el conyac. Omplir cada raïm amb una culleradeta de formatge i decorar amb un trosset de nou, unes fulles d’orenga i un polsim de sèsam torrat.

Bon profit!

46 comentaris:

Laura ha dit...

Bon dia,

un aperitiu ben diferent fet amb les fruites del temps! quina bona pinta!

Petonets!

MaryLou ha dit...

Molt original i molt bo!!!!!
A casa els encantarà!
Petonets

Enkeli ha dit...

MmmM quina pinta Gemma!
Deu estar deliciós!! Mai hagués pensat en una tapa igual, com sempre, deixant-nos a tots bocabadats ; )

Marta ha dit...

M'encanta Gemma!! un aperitiu molt original! la combinaciò de sabors perfecte!
Petons

ARA ha dit...

Deu meu, aixo deu estar delicios, molt bona idea, pero quina paciencia.............

*Eva* ha dit...

un aperitiu dels que no pots resistir-te a tastar!

Elvira ha dit...

El meu cunyat les fa però amb dàtils i está de vici, com les teves, així tindré dos versions, les dues fantàstiques per les visites. Unes fotos que et conviden a anar agafant mentres llegeixes la recepta,jaja, per pasar una bona estona. Com sempre una recepta fantàstica. Petons

Erika ha dit...

Nunca se me hubiera ocurrido esta combinación, pero leyendo bien todos los ingredientes me parece fantástica!Probaré
Cariños

La cuina vermella ha dit...

Tots els petons per a tu estimada Gemma. Com sempre triomfes en cada aportació. Una forta abraçada!!

Ribereña ha dit...

Magnífica combinació Gemma!!! M'encantaria poder-los prendre ara com aperitiu abans de dinar!!

Molts petons!!

la vella carmanyola ha dit...

Ai!! això dels pica-piques es el meu però són murtalsssssss!

A veure si m'animo a faig alguna cosa pel HMEC d'aquest més.

Rècords

manel ha dit...

quan he vist una entrada en castellà a la cuina de casa he pensat que m'havia equivocat :)
no la sabia, aquesta dita, em sembla perfecte per aplicar a aquest entrant: en sembla que serà d'aquells que es converteixen en un clàssic i veuràs com en els dinars de las pròximes festes de nadal apareixerà sovint.

dolçosdesdecasa ha dit...

quins grans més apetitisos!
Gemma, vaig fer un pastís teu, el pastís marbrejat de formatge i xocolata, demà si puc el pensaré al bloc. Ens va agradar molt, va quedar força bé.Gràcies.

Salutacions (des de comacasa-res)

Gemma ha dit...

He arribat al teu blog a través del hemc no puc fer una altre cosa que felicitarte. Ah! i aquests amb el teu permis els copio per aquest cap de setmana.

ANNAFS ha dit...

Un aperitiu molt original. La combinació del raim, amb el formatge i les nous... deliciós.
ptns.

CocinArte ha dit...

Gemma, no puc evitar deixar un comentari a aquesta magnífica combinació!!!Tinc que provar.la.

Núria

Joan ha dit...

Un fatàstic treball artesà...

StHilari ha dit...

Hola Gemma!
...m'agraden les receptes que utilitzen les fruites i els formatges a la cuina ... i com no, aquesta combinació tan minimalista i afortunada,...estic segur que apareixerà en molts dels nostres aperitius a partir d'ara.
una abraçada

cocina con sabor ha dit...

M'agrada aquest aperitiu, és molt original i segur que boníssim!

Petonets

Carme

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanta aquesta combinació!!!!! I tant que saben a beso... ;)
Petunets,
Eva.

Ester ha dit...

Ni coneixia la dita n icineixia la combinació, és una bona opciói, si senyora.
Felicitats
Ester

nieves ha dit...

Con lo buenísimas que están ahora las uvas, y esta mezcla, tiene que ser una uténtica sensación de felicidad este bocado. Muy original, y seguro que deliciosa.

Un abrazo.

Cuinetes ha dit...

Gemma, quin apertiu més divertit!
No coneixia la dita aquesta castellana, quina gràcia! Ho harem de provar doncs!
Petons!

Pol Cruells ha dit...

Boníssim! bonísssim! com sempre... Proveu-ho!

Titaniii ha dit...

Un bon aperitiu... i molt original!!! Segur que està boníssim!!
Adeu, Gemma.

Maria Dolores ha dit...

Que original y que bo segur que m'agrada.

Mercè ha dit...

Gemma, quina bona combinació!! Com sempre, excel·lent!
Petons!

Mercè ha dit...

Gemma, quina bona combinació!! Com sempre, excel·lent!
Petons!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Uauu jo vull molts dels teus petonets!! ;) un aperitiu deliciós, la combinació dolç i salat m´apassiona...petonets (dels altres...)

Marina ha dit...

Uuuau, Gemma!
Original i boníssim!
M'atreveixo amb aquest aperitiu!

Gràààcies!
Petonets,
Marina

Delicias ha dit...

Ens estem imaginant la combinació amb el cabrales, que bona, umm et felicito un aperitiu molt original, un petonet

xocolata ha dit...

Oh!! que bona aquesta combinació. Saps que queda també molt bò?,la amndarina amb un bon formatge sec...mmmm, boníssim!!!
Ptonets
Mònica

Sílvia A. ha dit...

Que bo!!!M'agrada el raïm, m'agrada el formatge i en conjunt deu ser...

Maria ha dit...

Mira que bonic queda..
Ja et veig fent aquestes manualitats, treient pinyolets, farcint els grans..;)) Però el resultat ha quedat molt lluit i segur que ben bo.

Kako ha dit...

Gemma, que cosa mas linda y delicada. Me ha encantado esta idea, ademas las uvas y el queso mmmhhhhhh, lo mejor.
Un beso.

Gemma ha dit...

A tots els que no coneixeu aquesta combinació, heu de provar-la!!!!!!
Llàstima que en català no hi hagi cap dita sobre el raïm i el formatge, perquè lliguen a la perfecció :)
Amb el dàtil també ha de quedar bé...

Entre tots, aquest HEMC servirà per fer uns aperitius nadalencs de luxe, seguríssim!

Karolina ha dit...

gemma que rico y bonito!!

mesilda ha dit...

Bona nit Gemma.
Que dit mes encertat!.Amb eixe nom no cal dir res mes.
Amb uns ingredients tan senzills has fet un aperitiu de luxe i molt original.
Besets.

Glòria ha dit...

Que boooooooooo!. Suposo que el més empipador és treure els pinyols del raïm, però segur que la feina val la pena!.

Fins aviat

surfzone ha dit...

Senzill i bo, i a més molt atractiu :-D

RUBEN ha dit...

Molt bona combinació el raïm i el formatge! Excel·lent aportació Gemma!

RUBEN ha dit...

Molt bona combinació el raïm i el formatge! Excel·lent aportació Gemma!

bajoqueta ha dit...

No ho he provat mai això, però t'asseguro que m'ho menjaria amb els ulls tancats, ha d'estar boníssim :)

SANDY ha dit...

Estos besos saben a gloria.
Un beso también para tí.

Cristina ha dit...

Què booooo!!! Precisament estava buscant alguna cosa per portar el diumenge que fem una excursió i potser faré això. Ja et diré com ha anat

PILAR ha dit...

Gemma aixó ha de ser molt, molt bó. El contrast una autentica maravella. Pasa a pendents urgents.
Petons!