divendres, d’octubre 24, 2008

Mousse de Iogurt i Formatge amb Saltejat de Maduixes

Amb aquesta recepta participo al HEMC del mes d’octubre:



Don Lucho del blog El Almuerzo de Leticia y Don Lucho és l’amfitrió de l’HEMC 26 i com a tema del mes ha escollit receptes aptes per a diabètics.

hemc 26 - comida para diabéticos

La recepta és del llibre “La cuina salvavides” de la Mireia Carbó i, com totes les seves receptes, és fàcil i bonissíssima, d’aquelles per triomfar! La millor presentació que puc fer d’aquesta mousse és reproduir textualment les pròpies paraules de la Mireia:

Us heu fixat en la cara que fa la gent quan paladeja la primera cullerada d’unes postres boníssimes? Amb els ulls mig tancats, se’ls escapa un “ummm!” que no es pot evitar. Amb aquesta mousse passa ben bé això, de debò”.

Aquesta recepta és molt fàcil d’adaptar al món sense sucre: només cal substituir el sucre per edulcorant en pols i la resta fer-la igual. A l’hora d’adaptar receptes de postres aptes per a diabètics, el més senzill és triar receptes que no necessitin cocció, ja que el principal inconvenient dels edulcorants és que amb les altes temperatures perden poder endolcidor. Per tant, una bona opció és triar una mousse com aquesta, que es qualla en fred a la nevera i no necessita cocció. La Mireia proposa acompanyar la mousse amb un saltejat de cireres; però si no és temps de cireres, cap problema, amb maduixes queda igual de bona!

Poso la recepta en català directament del llibre i en castellà la versió per a diabètics, ja que a vegades el traductor fa de les seves i l’HEMC el llegeix gent de tot arreu ;)

Aquí teniu la recepta:



La receta adaptada para diabéticos:

Ingredientes:

· 200g de queso cremoso de untar
· 3 yogures griegos
· 4 cucharadas de edulcorante en polvo
· 200ml de nata para montar
· 100ml de leche
· 4 hojas de gelatina

Preparación:

Remojar la gelatina en agua fría. Calentar la leche hasta que hierva y, fuera del fuego, añadirle la gelatina. Mezclar bien.
A parte, mezclar el queso con el yogur y el edulcorante. Añadirle la leche con la gelatina i mezclar bien. Medio montar la nata e incorporarla con suavidad a la mezcla anterior.
Repartir la mousse en moldes individuales y reservar en la nevera hasta el momento de servir.

Bon profit!

41 comentaris:

Mercè ha dit...

Gemma!! Avui ens hem posat d'acord tu i jo per fer receptes amb maduixa! ;) Quina bona pinta! Felicitats!Llàstima que aquí de moment no he trobat iogurts grecs... però ja caurà de ben segur! ;)

Pebbles ha dit...

Tens tota la raó amb aquestes postres segurament farem ummmm...
aquesta la faré segur. Felicitats!!!

Pebbles ha dit...

Tens tota la raó amb aquestes postres segurament farem ummmm...
aquesta la faré segur. Felicitats!!!

Núria ha dit...

interessant la info sobre els edulcorants i les altes temps... gràcies!!
només de veure aquest postre ja se t'endolceix el dia!! ^_^

Ester ha dit...

fa temps que vull fer un postre de maduixes, al a meva filla Lara li agraden molt i aquest em sembla ideal, però ara has trobat maduixes?
Gràcies
Com sepre impressionant!
Este

Anònim ha dit...

Mmmm quina bona pinta!! això s'ha de provar!!! :D

gemma ha dit...

Teniu raó (la Mireia i tu): aquesta mousse és molt bona! Jo la vaig fer amb maduixetes de bosc :-)
Un petó!

canela ha dit...

quin bon aspecte que té la teva mousse, ara mateix li faria una bona mossegada ;)

canela

Irisibula ha dit...

Ostres nena, quina bona pinta que té aquesta mousse. Me l'apunto per fer-la!!!

Don Lucho ha dit...

Delicioso pecadillo ocasional

El Secretario ha dit...

Hola Gemma.


Uno se queda embobado mirando las delicias que van apareciendo en el slide de la izquierda.

Se te va la vista, se te va la olla...., y entre que uno entiende poco catalán y el slide...

Pero vaya, que éste también, también...

: D


Saludos y buen provecho.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

A banda de bo, que ho ha d'estar segur. Probaré la versió 2, no ho ser, per menys calòrica. La presentació és insuperable.

Salut!!!!!!!!

Gemma ha dit...

Mercè, no teniu iogurts grecs a Califòrnia? Quin greu, no saben el que es perden... de totes maneres, aquesta mousse també es pot fer amb iogurts normals ;)

Eva, és recepta "made in" Mireia: fàcil i bonissíssima! Fes-la, us agradarà :)

Nurks, el tema diabetis és molt complicat... molt més que els edulcorants :( La mousse en si no és gaire dolça, però amb el toping de les maduixes... un vici!

Ester, aquest no és gaire de maduixes, la mousse no en porta gens... Has vist la delícia de maduixa que ha fet la Mercè? I ara pots trobar maduixes tot l'any a la majoria de fruiteries...

Elisabet, prova-la, és fàcil i molt bona!

Gemma, tu fent receptes de postres????? Gairebé no m'ho crec... ;) Amb maduixetes del bosc molt millor, seguríssim!

Canela, fresqueta i amb la salsa de maduixes, mmmmmm......

Iris, apunta-la, visca la llista dels pendents! ;)

Don Lucho, un pecadillo ocasional muy delcioso ;)

El Secretario, esta vez he puesto la receta en castellano, que a veces el traductor es horrible ;) Je je je, el slide está bien, verdad?

Olles i somriures, la versió 2 no és gaire menys calòrica... entre la nata, el formatge i els iogurts grecs... però com diu en Lucho, un pecadillo ocasional no fa mal ;)

Anònim ha dit...

Carai Gemma, quina marxa que portes!! No pares de deleitar-nos!! Aquesta mousse té molt bona pinta! Caurà en qualsevol ocasió!! Ummmh!
Laia

El cullerot Festuc ha dit...

M'ha encantat aquesta mousse...m'encanten dp d'un bon dinar!!! I t'ha quedat reelment preciosa...jo tb tinc el llibre...i veient la teva foto m'animo a fer-la segur!!!
Petunets,
Eva.

la divina ha dit...

Mmmmmm! La faré segur, Gemma. Que bonica t'ha quedat!

No tot són postres ha dit...

Realment Gemma, és per fer mmmmm!!!!!
PTNTS
Dolça

Cuinagenerosa ha dit...

quan acabi de fer les postres d'en lienas, em poso amb aquesta mousse, t'ha quedat amb una presentació magnífica, com sempre.
una abraçada.

famalap ha dit...

Qué cosa tan rica...a parte de sin azúcar, es también sin gluten!!!!

Me ha resultado la mar de curioso la mezcla del mousse de queso y yogur con el amíbar de naranja y fresas... realmente apetitoso (mañana me paso por una tienda que tengo a la vuelta de la esquina, que etiene delicias vegetales y de fruta, espero encontrar freson del pais, que está de muerte. Te cuento, porque ésta la pruebo ya!!! (Se salta la lista de espera y se coloca en primer lugar)

Mercè ha dit...

Gemma, aquí el tema culinari és molt peculiar, amb lo qual trobes iogurts grecs amb gustos i fruites, però no un simple grec!! Ja l'intentaré amb iogurts naturals... jejeje.

RUBEN ha dit...

Dels tres llibres que té la Mireia, aquest és l'únic que no tinc. I veient aquesta recepta tan bona no crec que trigui gaire a tenir-lo. A més has adaptat la recepta per al HEMC. Felicitats!

Núria ha dit...

Les mousses i els gelats, són les meves postres favorites. La presentación, preciosa...com sempre!!

Núria
Petonets

e. ha dit...

aquesta és la línia a seguir, visquin els postres aptes per a diabètics - amb edulcorant, amb general :)

suposo que pel que fa al saltejat de maduixes/cireres no es pot prescindir del sucre, per això que deies de la temperatura i la dolçor, oi?

Gemma ha dit...

Laia, ets la Laia escaladora? Imagina't tenir aquesta mousse esperant-te a la nevera per quan tornes d'escalar... un bon premi, oi?

Eva, totes les postres de la Mireia s'han de fer, una darrera l'altra. I aquesta surt boníssima!

La divina, fes-la, és fàcil i molt bona ;)

Dolça, mmmmmmm... aquesta mousse és dolça com el teu nom!

Manel, ja has fet el pastís de poma, oi? I el flam de coco deu estar al caure... Doncs al darrera aquesta mousse, segur que la Lara la farà molt bona ;)

Marisa, ya tengo ganas de ver la mousse en tu blog. Ahora se encuentra freson bueno todo el año, es una suerte :)

Mercè, aquests americans són ben estranys... tot ho fan excessivament ple de gustos i coses extres :(

Ruben, doncs els llibres de la Mireia s'han de tenir tots tres! Tots tenen alguna cosa especial que no tenen els altres... I totes les receptes surten de veritat!

Núria, coincidim totalment amb els gustos: postres fresquetes i amb fruita també són les meves favorites!

e., tens tota la raó, el saltejat de maduixes no es pot adaptar sense sucre, no tan pel fet de la temperatura com perquè la gràcia del saltejat és que quedi una salsa amb texutura d'almívar... i això només ho pots aconseguir amb sucre. Se m'acut que es pot posar un rajolinet d'una melmelada de maduixa amb edulcorant apte per a diabètics. Una mica aigualida amb aigua queda una salsa perfecte! I les maduixes fresques tallades a trossets per sobre... boníssim!

Caminar sin gluten ha dit...

¡Hola Gemma! Pasabamos por aquí para agradecete tus comentarios en nuestro "blog cerrado" y nos encotramos con este estupendo postre y como siempre con una magnífica presentación.

Besotes,

Ana y Víctor.

Elena ha dit...

aquestes son las postre perfectes per demà,jejej ahiii que vull fer masses coses els finde,un peto.

Anònim ha dit...

Quina bona pinta! nyaaaam! No trigaré gaire a fer-la :)

Glòria ha dit...

Aquesta la tinc a la carpeta de fets-pendents de penjar al bloc!. Era boníssima!.

Fins el dijous!

Gemma ha dit...

Ana y Víctor, cuánto tiempo sin saber nada de vosotros! Ya estáis otra vez conectados? Hecho de menos la recetitas en vuestro restaurante virtual...

Elena, aquesta mousse és ideal per unes postres de diumenge de gala!

Silvia, ja veus quines receptes et perdràs no podent venir al curs de la Mireia del dijous... però el proper cop sí, eh?

Glòria, també l'has fet? És que totes les postres de la Mireia s'han de fer, totes valen la pena! La penjaràs, oi?

La cuina vermella ha dit...

Estimada nostra, venir a La cuina de casa és un regal per als sentits. Aquesta mousse, és realment espectacular, quan vaig llegir la recepta no em va cridar massa l'atenció, però ara que hem vist les teves fotos ja l'hem posat a la carpeta de pendents.
Ai, Gemma, quina alegria cada cop que fas un post perquè ens omples de dolça alegria.
petons.

Anònim ha dit...

Quina pinta!!! No m'he atrevit mai a fer postres per diabetics, perquè a més de la sucre els hidrats de carboni tampoc els convenen, però aquestes postres sí podria fer-les!!! Genial la recepta adaptada!!!

Delicias ha dit...

Boníssim!!! Però bueno, quin postre dels que prepares no és bo?? La veritat que tots et surten boníssims, una vertadera delícia.
Petons!!!

xaro ha dit...

Gemma, realment especatacular!!!!!!
Quina rabia no poder venir a la clase, espero que el Novembre ni hagi un altre i m'ho pugui montar..

Anònim ha dit...

Hola Gemma!

Fa temps que segueixo el teu blog,i alguna vegada que d`altre he posat en pràctica alguna recepte, es genial!!!!, a mes es nota que cada una de les receptes està feta amb carinyu!! enhorabona!!

I nomes una cosa: volia fer aquesta mousse de Iogurt i formatge amb maduixes pero en la recepta, no poses per quantes persones es, men podries fer cinc cèntims!!!

Gràcies maca!!!

Gemma ha dit...

Parella Vermella, avui l'alegria me l'heu donat vosaltres, acabo de saber que la Txell està millor... Quina sort! Que segueixi amb aquest repòs absolut, aviam si es soluciona sol ;)

Myriam, crec que la nata i la llet tampoc els convenen gaire, ja que porten lactosa, que no deixa de ser un sucre... tot i així, postres com aquest amb moderació en poden prendre de tant en tant ;)

Gràcies delícia, anima't a provar-lo, que surt boníssim i deliciós!

Xaro, quin greu que no puguis venir dijous... però segur que en farem més!

Anònim, com et dius? M'alegra que hagis fet altres postres i t'hagin agradat :)
La quantitat d'aquesta mousse, com que es reparteix en motlles individuals, depen de la mida dels motlles... Jo vaig fer servir uns motlles d'una mida semblant a un flam i me'n va sortir 6 de ben plens.

Anònim ha dit...

Hola!
Soc la Eva 2 (és que he vist que hi ha una noia que també es diu Eva...). En fi, que us vaig conèixer fa uns quants dies al taller del David Lienas i va ser francament divertit! Ja soc nova en tot això de la cuina però la mousse de iogurt i formatge la faré segur que té una pinta...nyam, nyam!

Laia Prat i Fonte ha dit...

Wala!! Aquesta mousse de iogurt grec ja la coneixia que la van fer un dia al cuines i és boníssima!! Aquesta varia una mica em sembla, així que també la farem!!
Per cert, vaig fer el pastís de 3 xocolates i boníssim!! L'únic que devia tardar massa a fer les capes perquè em van quedar separades!! el pròxim cop ja milloraré!!

Petons

Joan ha dit...

Una recepta que segur que és boníssima i que té una pinta fantàstica...

Anònim ha dit...

Gemma,

o sigui que podem dir que amb aquestes mides en menjen 6 !!!! jejjeje

Espero que continuis penjant receptes taaaaaaaaaant bones!!!

Gràcies!!

Laura

Francesc ha dit...

Aquesta mousse de iogurt i formatge ha de ser boníssima. El detall que siga apta per a diabètics és molt interessant. Salutacions

nieves ha dit...

Qué delicia de receta. Con lo que a mí me gustan todos los postres con queso. Se me hace la boca agua de sólo imaginármelo. Y con el acompañamiento de las fresas... ¡perfecto!

Un abrazo.