Aquest pa el vaig fer aquest estiu per portar-lo a la Roureda, on la meva família passava uns dies de vacances i em va semblar que els agradaria prendre'n per esmorzar.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 100g de mel
- 50g de sucre Muscovado
- 50g de sucre Demerara
- 75g de mantega
- 100g d'ous
- 50g de llet
- 120g de farina de blat
- 120g de farina de sègol
- ratlladura de pell de llimona
- 20g d'espècies en pols (canyella, anís, gingebre, clau, comí, nou moscada...)
- 10g de llevat en pols
Escalfar la llet i dissoldre-hi la mel, els sucres i les espècies. Deixar refredar una mica i afegir la mantega, els ous i la ratlladura de llimona. Afegir les farines tamisades, el llevat i barrejar bé. Abocar la barreja en un motlle tipus "plum cake" i coure-ho al forn durant 40 minuts, primer a 190º i al cap d'uns 15 minuts a 170º.
Bon profit!
2 comentaris:
Hola Gemma!
Em dic Carol i sóc de Cerdanyola.
Fa temps que vaig trobar el teu blog i el vaig posar a "favoritos" de l'explorer a l'espera de tenir temps,perquè fins ara entre feina i estudis no he pogut començar a mirar-m'ho bé. A mi no m'agrada cuinar salat, però sí dolç, i el teu blog m'encanta! He començat amb aquest pa d'espècies que ara mateix està al forn i té molt bona pinta. Com que ningú ha posat cap comentari en aquesta recepta he volgut dir-te que l'estic provant, a veure què tal!!
Hola Carol, moltes gràcies per ser la primera en comentar aquest pa, je je je...
Espero que t'hagi quedat bé, el recordo com un pa gustós i gens dolç, ideal per prendre untat amb melmelada per esmorzar.
Publica un comentari a l'entrada