Després de donar moltes voltes i canviar d’opinió unes quantes vegades, finalment m’he decidit per unes postres que portessin torró, ja que és el dolç més típic d’aquestes dates. Entre flams i pastissos, ja tinc unes quantes receptes amb torró, però la d’avui és ben diferent. La base de praliné d’avellana li dóna un toc cruixent i la mousse, feta amb un bon torró artesà, és suau i força lleugera. L’avantatge d’aquest tipus de postres és que les pots fer abans i congelar-les, de manera que el dia del dinar, quan tens tota la feinada amb la resta de plats, ja tens les postres solucionades. Genial, oi? El praliné pot ser complicat de trobar en petites quantitats, però si en demaneu a una pastisseria, segur que us en vendran a granel. La recepta per preparar la base cruixent l’he treta del bloc d’en Carlos Valencia.
El menú del dinar d'avui ha estat el següent:
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per a 8 persones)
Per la base:
- 175g de praliné d’avellana
- 85g de xocolata de cobertura amb llet
- 50g d’arròs inflat amb xocolata
Per la mousse:
- 300g de torró de Xixona
- 250ml de nata per muntar
- 3 cullerades de sucre
- 4 fulles de gelatina
- 3 ous
Preparació:
Fondre la xocolata i barrejar-la amb el praliné fins que quedi ben homogeni. Afegir l’arròs inflat i mesclar bé. Repartir la base pels motlles (jo he fet servir aros de 8cm de diàmetre), aixafant-la per tal que quedi una base ben plana. Reservar a la nevera per tal que es solidifiqui.
Triturar amb el túrmix el torró, el sucre i els rovells d’ou fins que quedi un puré ben fi. Remullar la gelatina en aigua freda i dissoldre-la en una mica d’aigua calenta. Afegir-la al torró i barrejar-la bé amb el túrmix. Muntar la nata i afegir-la amb compte a la mescla del torró. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les suaument a la barreja vigilant que no s’abaixin. Repartir la mousse pels motlles a sobre de la base de xocolata i reservar a la nevera fins que qualli (unes 4 hores). Desemmotllar, decorar i servir ben fresqueta de nevera.
Bon profit!
25 comentaris:
Em sembla que em faré una petita macro perquè només prement, per exemple, Alt+G escrigui: “Impressionant, Gemma!”.
Apa que la resta del dinar, deixa-la córrer, també!
L'enhorabona pel menú.
Je je, moltes gràcies Enric! Encara estem tips del dinar... Sort que ara tenim uns dies per refer-nos de tants excessos :)
Està per clavar mossegada a la pantalla de l'ordinador! Impesionante!
Bon Nadal,
Núria
Magnífic!
Per cert, aquest matí trucaré al Club social caprabo i intentaré apuntar-me a una de les classes
Bona digestió
Ester
Uauuuuuuuuu Gemma!! Cada vegada que vinc per aci hem quede bocabadada!!
Besets
Moltes felicitats Gemma, fa temps que conec aquest blog, ets genial , com a bo i la presentació, manetes.
Et volia demanar on puc trobar un Tortell de Reis o Roscón o si túi el tens segur que serà bo i senzill.
M'agrada la cuina i les postres s'em donen força bé, però no tinc cap recepta. Per Reis tinc reunió familiar i els meus nebots son fans de les meves postres i fins i tot m'han regalat per Nadal una maquina fabulosa. Els voldría fer els tortells. Som colla. Gràcies per ser així i lo que m'has ensenyat. Bones Festes i continua així el 2008.
Cada vegada em sorprens més. Ets una cuinera excepcional. Com deien en un altre comentari, les teues fotos fan ganes de pegar-li un mos a la pantalla de l'ordinador. Salutacions.
Hola Gemma,
Records des d'Andorra - hem anat a la neu - també a comprar una mica de whisky - i si podem tastarem algun postre del país...
Bona Entrada d'any!
Pep, Joan
Ei, Gemma! Ja he dit a l'altra Gemma que ahir mateix em vaig fer soci del Club Caprabo per poder assistir a les classes de la Carbó.
Òndia! Disculpa! Era jo el del comentari anònim.
Jo també m'engrescaré a fer aquest postre per reis! el dia de Nadal vaig fer el pastis de coco amb pinya. Però ningú es va creure que ho havia tret d'un blog de cuina d'internet i els vaig tenir d'apuntar a tots l'adreça!! "deu ni do".
Doncs moltes gràcies Gemma per ajudar-nos a quedar bé a les nostres taules i amb les nostres families. Bon Nadal i feliç 2008.
ANNA DE LA VILA
P.D: Em tindries de dir com es diu la fruita aquesta que hi poses al damunt per adornar, és que jo vist en un poble petit i ho tinc d'encarregar tot a la botigueta del poble!! Gràcies.
Un bloc genial, Gemma. Felicitats!!! M'has deixat amb la boca oberta...
IMPRESSIONANT!!!!
Ara ja tinc una altra recepta per aprofitar les sobres de torró.... i aquesta segur que cau ben aviat.
Moltes felicitats i que tinguis un bon i dolç any nou!!
Hola Gemma,
e visitado el blog, es fantastico
y lo he puesto entre lo sitos
amigo de my blog.
Ciao
Nino
Hola Gemma, poc queda a dir, tens un munt de fans! Bones festes per a tú i tota la familia i millors escalades i postres!!!
Hola Gemma! Em sumo a les felicitacions de la resta. Intentaré fer-lo per reis, ja et diré que tal!
Hola Gemma, només desitjar-te molt bon any nou, encara que hui siga ja capdany.
ostres Gemma! quan dius que em convides a dinar? jajajaja
ja saps que soc una gran fan teva!
aaaix quin niveeell, quiiin niveeeell!
Espectacular.
He pasat per desitjarte bon any 2008.
bon any 2008
guapisima i les postres de luxe,un petó.
Molt bon any nou a tots des de Sevilla!!!!
Aquests dies no tinc Internet i estic una mica desconnectada del blog... Però així que torni em posaré al dia amb els comentaris de tothom, eh?
Molt bon any a tots i moltes gràcies per la vostra visita!!!
Hola Gemma! He descobert fa poquet el món dels blogs i estic ja molt viciada. Espectacular les postres que fas...Jo aq dies ja he probat les trufes de crema de castanyes (jo sóc de Terrassa i ho he trobat a l'Evaristo, de la marca Bonne Maman, xo n'hi havia varies) i el pastis de iema cremada...Tot espectacular!!!!
Felicitats i bon any!!!!
Ara que ja torno a ser aquçi aprofit per respondre alguns comentaris que m-havien quedat pendents.
Anna de la Vila, la fruita per decorar la compro fresca a una parada de fruita del mercat. Normalment hi poso grosella, alquequenje, carambola, gerds i mores. Tambe utilitzo molt la menta fresca i els fideuets de xocolata...
Cosins de vic, que tal el viatge? Heu comprat whisky i tastat dolços del pais? Bon any a tota la familia!
Anonim, em sap greu no haver fet el tortell de reis... cada any em passa el mateix: marxo de vacances i no soc a casa per fer-lo... Em sembla que l´haure de fer fora de temporada!
Eva, benvinguda al mon dels blogs :) M`alegro que hagis fet alguns receptes i t`hagin sortit be!
Montse, la del tortell de reis, el vaig fer a la meva manera, treient idees de receptes diverses, com que estrenava robot de cuina em va ajudar molt, va quedar esponjòs i bo. De totes maneres com que et vaig seguint si algun dia t'animes segur que et queda millor, artista.A part de lo bo que et queda el que t'envejo és la presentació, a mi em falta una mica de maneta. He agafat una mica d'idea de la teva coca de brioix.
Moltes felicitats!! Bon any
Montse, m'alegro que et quedés bé :)
M'hauràs de passar la recepta!
Publica un comentari a l'entrada