dilluns, d’abril 16, 2007

Flam amb Pinya

Les postres del dinar d'ahir a la Roureda amb tota la colla:



Ahir vam anar d'excursió a la Foradada, un racó amagat i molt idíl·lic a prop de Cantonigròs. A la Foradada hi ha una cascada que, arran de les últimes pluges, baixava amb molt força. Al costat de la cascada hi ha una formació rocosa molt curiosa, amb una cova foradada, de la qual reb el nom.


Després de l'excursió, vam anar a dinar a la Roureda i de postres vaig preparar uns flams amb pinya en almívar molt fàcils de fer i molt pràctics: els vaig poder preparar el dissabte a Sabadell, els vaig poder transportar fins a la Roureda i per servir van anar molt bé. Es nota que el flam no és casolà, però compensa la feinada de fer postres per 25 persones! En moments com aquests val la pena triar una recepta com aquesta: fàcil i de no complicar-se gaire la vida...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)
  • 1 llauna grossa de pinya en almívar (de 820g de pes net, 510g de pes sense almívar)
  • 3 fulles de gelatina
  • Caramel líquid
  • 3 rodanxes de pinya i 3 cireres per decorar
  • 1 sobre de flam Royal per a 4 unitats
  • 1/2l de llet

Preparació:

Triturar la pinya amb el túrmix i colar ben fi. Remullar la gelatina en aigua freda i desfer-la amb una mica d'almívar calent. Barrejar amb el puré de pinya. Untar un motlle allargat amb caramel líquid, posar 3 rodanxes al fons amb una cirera dins de cada forat i abocar a sobre el puré de pinya. Deixar a la nevera fins que qualli. Preparar el flam tal i com indica el paquet i abocar sobre la capa de pinya. Tornar a deixar a la nevera fins que qualli. Desemmotllar capgirant el pastís i servir ben fresquet de la nevera amb una mica de nata muntada.

Bon profit!

7 comentaris:

Elena ha dit...

gemma, m´agrada molt el teu blog, gracies per le teva visita al meu,et penso copiar moltes coses ,jaja,es que tens cosas bonisimasss,un peto elena

Gemma ha dit...

Hola Elena! Copia el que vulguis, que per això són els blogs ;-)
Tu també tens coses boníssimes!!!

Anònim ha dit...

es genial la presentacio de flam, pero sempre em queda una duda que si flan o flam,?

Gemma ha dit...

Hola Oktomanota!
Flam en català i flan en castellà. Seguríssim!!!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

El flam fa goig, però més en fa la cascada, quina il.lusió veure aquest be de deu d'aigua. Gemma
segueix endolcint les trobades familiars que tot es veu molt bo!

Gemma ha dit...

Hola Jaume!
La cascada era espectacular! Suposo que tu també hi has estat, oi? Segur que amb alguna sortida de btt pel cabrarès has passat per la Foradada...
Aquests dies tinc el blog una mica parat per qüestions familiars, però no et preocupis, que no he perdut l'afició! ;-)
Aviam si ens veiem aquest dimarts pel gimnàs...

Anònim ha dit...

Hola, ahir vaig fer aquest postre i em va quedar deliciós. Però la presentació no va ser del tot excel·lent. Suposo que al fer-lo en un motlle rodó i no fer-lo en un motlle allargat va influir.

De tota manera vaig posar una petita part del puré de pinya en un got i damunt una mica de flam i aquí sí que la presentació era exquisida!

Per concloure dir que: és fàcil, econòmic i no li cal forn!

Gràcies per currar-te el bloc i compartir-ho! xènia.