dimecres, de setembre 20, 2006

Pastís Cremós de Xocolata Blanca

Fa uns dies van venir a sopar uns amics escaladors, amb la intenció de compartir les fotografies fetes durant els nostres viatges a Sardenya. Aquesta illa és un paradís de l'escalada esportiva: quilòmetres i quilòmetres de parets espectaculars d'una roca calcària de qualitat excepcional.



Vaig pensar que mentre disfrutàvem recordant les escalades fetes aquestes últimes vacances, seria fantàstic degustar un pastís dolç amb una textura cremosa de xocolata blanca no apte pels poc llaminers.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:
  • 200g de xocolata blanca
  • 300g de nata líquida per muntar
  • 40ml de licor de cirera
  • 3 rovells d'ou
  • 2 fulls de gelatina
  • 400g de cireres
  • 80g de sucre
  • 20g de mantega
  • pebre negre
  • melindros o galetes per la base
Preparació:

Desossar les cireres i saltar-les en una paella amb la mantega i el sucre. Afegir la meitat del licor i pebre negre mòlt al gust.
En uns motlles cilíndrics individuals (d'uns 8cm de diàmetre) fer una base amb els melindros esmicolats i emborratxar-los amb el suc de les cireres.
Posar la gelatina a remullar.
Fondre la xocolata al bany Maria. Afegir la gelatina remullada, el licor restant i els rovells d'ou. Incorporar delicadament la nata muntada. Repartir la mescla pels motlles, posant 3 o 4 cireres a dins.
Deixar refredar els pastissets a la nevera, desmotllar i decorar amb les cireres i el suc de la seva cocció.

Bon profit!

1 comentari:

Marta ha dit...

Amb aquestes proporcions quans motlles surten? Es que voldria fer aquest pastís i no tinc clar si ho puc fer amb un motlle gran i de quina mida m'aniria bé.