divendres, de gener 16, 2009

Petit Suisse Light

Entre cursos, trobades i vacances, fa dies que no escric cap recepta, eh? Per reprendre el ritme, avui proposo unes postres força light ja que toca vigilar una mica després de tants excessos nadalencs:



Ahir vam reprendre els sopars dels dijous a casa els pares i sabia que preferirien alguna cosa baixa en calories... aquests dies post nadalencs, qui més qui menys mira de fer bondat, oi? Rumiant què fer, se’m va acudir adaptar una recepta de petit suisse que vaig llegir fa temps al blog de la Myriam i que tenia a la llista de pendents. Per adaptar-lo a light, vaig utilitzar un formatge light, vaig canviar el sucre per edulcorant i la nata per llet semidesnatada. El resultat ens va agradar molt, té la textura de formatge pròpia del petit suisse però un pèl menys cremós. Fins i tot van comparar-lo amb els caramels Darling que es menjaven fa anys... Ja estic pensant en variacions de la recepta: us l’imagineu amb xocolata? O amb un gust diferent de gelatina? Només cal llegir la quantitat de variants que han recollit al blog La Quinta de Luculus aquí i aquí. Poques receptes admeten tantes variacions!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 200g de formatge d'untar light (tipus Philadelphia)
· 400ml de llet semidesnatada
· 4 cullerades d’edulcorant en pols
· 1 sobre de gelatina de maduixa

Preparació:

Barrejar amb el túrmix el formatge, la meitat de la llet i l’edulcorant. Escalfar la resta de llet al microones fins que bulli, afegir la gelatina i barrejar fins que es dissolgui. Afegir la gelatina a la mescla anterior i barrejar bé. Repartir-ho en els recipients i deixar a la nevera fins que qualli.

Bon profit!

47 comentaris:

Glòria ha dit...

Sí que trobàvem a faltar les teves receptes, és que amb tanta organtizació de cursos i trobades no et deixem gaire temps lliure, oi?. Per reprendre el fil després de festes, va bé una recepta light, això convé a quasi tothom. Ja l'havia vist al bloc del Manel i vaig pensar que també es pot fer amb les petites cuineres. A veure si ens decidim!.

Fins aviat

Mercè ha dit...

Gemma, aquesta recepta també la tinc a pendents! I de fet, li vaig recomanar a una amiga meva! Buff, i tal com dius... amb la xocolata també ha de ser deliciosa!! ;)

Rosa ha dit...

Se ven riquísimos y apetitosos. Después de tantos atracones una receta como esta viene de maravilla.
Besos

manel ha dit...

gemma, jo també vaig adaptar la recepta de la myriam i la vaig fer amb formatge light, perquè originalment també portava nata i ja em va semblar massa greix, fins i tot abans de festes. el pròxim dia el provaré amb llet en lloc de nata, i edulcorant en lloc de sucre.

nurks ha dit...

què monus, tan ben presentats! segur que estan tan o més bons que els 'sencers' ;D

El cullerot Festuc ha dit...

Quina presentació més bonica que t'ha quedat!!! Quan vinguin a dormir les nebodetes, ja sé que faré de postre! ;)
Petunets,
Eva.

Mònica ha dit...

Petit Suisse light!!! quina bona idea. De petita en menjava molts, després s'em va passar una mica, només una mica jejeje. Si ara, els fem a casa, crec que em tornaré a enganxar, però com són lights...Tenen una pinta especatcular.
Un petó.

la divina ha dit...

Ooooh! M'ha encantat aquesta recepta! M'agradaven tant els petit suisse! I els caramels Darling! M'has fet venir un munt de records dels estius a Torelló quan era petita; a ca la meva àvia sempre n'hi havia :)
Els faré segur!

Dolça ha dit...

Em sembla que ni aquests postres "lights" hauria de fer jo!
PTNTS
Dolça

Eva ha dit...

Unes postres estupendes Gemma!
La variant que comentaves de xocolata... umm no apta per a llaminers!
pt!

Mar Calpena ha dit...

Ostres, aquesta recepta és de les que m'agraden, senzilla i amb moltíssimes possibilitats... M'imagino fent-la més "adulta" barrejant-hi espècies (safrà o pebre de Sechuan o una mica de llimona i alfàbrega) o més "infantil" (melmelada, caramels picats, nocilla...). Mmmm!

la vella carmanyola ha dit...

Gemma, jo la vaig pillar del blog d'en Manel i ens va agradar però el proper dia també canviaré la nata per la llet.

Ara dels meus als teus, quina presentació nena!!

Dolorss ha dit...

La meva filla fa dies que em demana de comprar petitsuisse i jo li dono llargues per no fer-ho, em vens al punt perquè faré la recepta a veure que opina.
Gràcies

Cuinetes ha dit...

Ostres Gemma, tenen una pinta impressionant!! Han d'estar boníssims! I si els féssim amb cafè...? Mmmm!
La presentació, com sempre, espectacular!

Ester ha dit...

Segur que la faig per la meva peque
Un petó
Ester

Maria ha dit...

És una bona idea per postres amb fonament, d'aquells que , a més, alimenten..
Petons guapa...

Margarida ha dit...

Perquè després diguin que fa mandra preparar postres! Si amb només 5 minuts es poden fer coses tan bones!

A mi que m'agrada molt la fruita natural (i aprofitant que avui he comprat una caixa de maduixots al mercat), proposaria fer-la amb gelatina natural i afegir maduixes triturades amb el túrmix.

Vanesuky ha dit...

Humm, que bo!!
Tenen una pinteta! Anotada queda.
Un petonet.

Gemma ha dit...

Glòria, és perfecte per fer amb les teves nebodes!!! I per la feina del blog, entre cursos i trobades no dono l'abast! Pensa que voslatres sou dos a repertir, eh? je je je...

Mercè, amb xocolata serà la següent que faci amb aquesta recepta de model, seguríssim!

Rosa, a todos nos toca unos días de comer más ligerito... y esta receta viene fenomenal para eso :)

Manel, penso que amb nata ha de quedar massa embafós, oi? I l'edulcorant ni es nota, si no dius res sembla que porti sucre.

Nurks, són diferents als originals, però la veritat és que estan molt bons igualment.

Eva, sí sí, com li deia a la Glòria, una recepta ideal per fer amb les nebodes ;)

Mònica, tens tota la raó, com que són light no passa res, je je je... jo ja estic pensant en noves variacions.

La Divina, aquesta comparació amb els caramels la van fer els meus pares i van dir el mateix que tu ;)

Dolça, per algun dels teus esmorzars pedagògics és perfecte! Ho poses en vasets de plàstic i és de l'estil de receptes que busques: net i fàcil de repartir. Què et sembla?

Eva, a veure que s'anima primer a provar la variant de xocolata! Aquí n'hi ha molts de xocoaddictes, je je je...

Mar, tu sempre un pas més enllà ;) En la versió que vam tastar ahir, crec que lliga més el segon tipus que proposes, la infantil. Però potser amb la de xocolata sí que lligaria més la versió adulta... caldrà provar-ho també!

Anna de la Vila, no dubtis a canviar la nata per la llet, així queda bé igualment i t'estalvies una pila de calories ;)

Dolors, ja em diràs si li ha agradat, espero que sí!

Nuni, quina bona idea! A casa som molt cafeters, estic segura que agradaran molt! Ostres, entre tots estem tenint moltes idees, eh?

Ester, anima't, a veure si li agrada ;)

Maria, aquestes postres són les que et pots permetre de tant en tant quan fas dieta ja que no rtepresenten cap excés... Tampoc cada dia, però sí de tant en tant ;)

Gemma ha dit...

Margarida, una de les versions recollides al blog La Quinta de Luculus ho fa com tu dius, amb fruita natural i gelatina neutra. Crec que ha de quedar boníssim a part de molt més sa!

Vanesuky, una més a la llista de pendents ;)

Dolorss ha dit...

Gemma, he fet els feures, ja,ja,.. els tinc a la nevera però no he pogut esperar, estan molt bons!!!!
per la nit els tastarà la neva filla i segur que li agraden.
Gràcies!!!!

Cristina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cristina ha dit...

Ummm!!! Tens tota la raó que hem de fer coses light després de les festes nadalenques. Recepta molt fàcil i segur que està boníssima. Vaig a mirar si tinc tots els ingredients i em poso amb ella, jejeje.

16/1/09 7:14 PM

CRIS ha dit...

Això si que es una tornada a l'infantesa, m'encantàven es petits suisse, no sé si podré passar-ho per alt.
Un petó

mesilda ha dit...

Deliciosos estos petits suisses, i si són lleugerets millor inclús.
M'alegre que t'agradara la casca, i el viatge de luxe.
Besets.

Francesc ha dit...

Aquests "petits" casolans ja fa temps que tinc ganes de fer-los. Així, lights com són, segur que els faig un dia d'aquests. La presentació t'ha quedat precisa. Salutacions

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Mira que no m'han agradat mai els petit suisses, ni de petita. Pero si m'agradava el frigo pie, i era lo mateix, coses de les textures. Aquests teus els veig d'altra manera i potser m'animaré a tastar-los, no veig jo que tinguin la mateixa textura. Salut!!!!

OLGUIS ha dit...

yo los hice el año pasado y quedaron bien ricos.
Te han quedado estupendos.

Saludos

Olguis.

Gemma ha dit...

Dolors, que ràpida que has anat! Estic segura que a la teva filla li encantaran ;)

Cristina, pocs ingredients i es fa en un plis plas, és d'aquelles receptes ideals, fàcils, bones i resultones. Ja diràs si els has provat ;)

Cris, entre els caramels Darling i els petit suisse, tens raó que és com un retorn a la infantesa...

Mesilda, vam passar molt a prop d'Ontinyent. I la casca era boníssima!

Francesc, jo també el she tingut molt temps a la llista de pendents i t'asseguro que val la pena. I en la versió light seguim fent bondat després de Nadal ;)

El frigo pie era un gelat de color rosa, oi? A casa no em deixaven comprar aquests gelats :( Dius que s'asemblen de gust? Ara ja no se'n troben oi d'aquests gelats?

Olguis, una receta para repetir, seguro!

marisabel ha dit...

Gemma, però quina pinta mes bona que fan i el coloret precios . Jo acabo de fer el flan de cafe (el que queda de dos colors) i l'he preparat en potets del iogurts de vidre, a veure demà com han quedat, ja faré la foto.

Anònim ha dit...

Hola!
Els meus fills són uns fans dels petit suís. Si faig aquests segur que els agradaran.
La setmana passada vaig fer 'iogurts de xocolata', utilitzant el preparat de flam royal i cacao en pols.(Una part de la recepta del pastís per a chocoaadictes) Van tenir molt d'èxit!
Fins aviat!
Anna D.

cocina con sabor ha dit...

Quina pinta i quin color més maco tenen aquests Petit Suisse mmmm....
Petons

Carme

Caminarsingluten ha dit...

Estupenda receta, que seguramente estaba exquisita y con toda seguridad será muy fácil de adaptar al mundo sin gluten.

Hemos visto en otro post, que habeis disfrutado de la escalada en tierras valencianas, y es que hay muy buena vías en esa zona, igual que buenas pastelerias como Tano, donde antes de saber que éramos celíacos creemos que nos nos quedo de probar nada de todo lo que preparaban.

Besotes.

Ana y Víctor.

RUBEN ha dit...

espectacular Gemma! Serà qüestió de dies que ho provi...

CocinArte ha dit...

Gemma, ja he fet una versió més lleugera...no serà lo mateix, però tinc postres light per les nits...i em trec el desig d'algo dolç!!

La cuina vermella ha dit...

Gemma, hola! perdona pel retard en el comentari! M'encanta el petit suís i aquest teu és una meravella! un color genial, una presentació molt acurada, i de ben segur que tindran un gustet tan bo que et deu transportar a la infantesa, no?
petons.

Anna ha dit...

hola Gemma! quin petit plaer!! Aquests potets sín una monada i la textura t'ha quedat molt bé. Definitivament, els faré aviat.

Ja trobava a faltar les teves receptes! A la càrrega!!

Maria Jose ha dit...

T´han quedat uns petite suisse com els vertaders...als meus fills això els hi encantaria,així que penso fer-los aviat!!

Gemma ha dit...

Marisabel, ja miraré el teu blog per veure el flam, estic segura que et quedarà perfecte ;)

Anna D, quina bona idea fer iogurts de xocolata! Amb flam royal i xocolata en pols han de quedar molt bé, amb un gustet de xocolata deliciós...

Cocina con sabor, tenen un color rosa xiclet increïble, oi?

Ana y victor, todo lo de Tano está riquísimo, es una tentacion a la vista y al gusto... En Gandia disfrutamos mucho de las escaladas, es una comarca con uy buena roca.

Ruben, prova-ho , val la pena!

Núria, encara més lleuger???? Com t'ho has fet? Ja tinc ganes de veure-ho ;)

Parella Vermella, és un retorn als gustos de la infantesa, als caramels i a les llaminadures de fa temps...

Anna, anima't a provar-ho! Ara vénen uns dies més tranquils i tindré més temps per posar receptes :)

Maria Jose, ideals per a nens i no tan nens, que a casa ens van agradar a tots i tots érem adults, je je je...

eva ha dit...

Molt bona pinta gemma! Ahir la meva mare i jo vam fer uns flams, que encara no hem provat, però que si estan bons i quan tinguem fet el blog...pejarem la recepta! jijijij..

Viatjant pel temps he vist que tenies una recepta de pastís de moca i xocolata. La meva pregunta és la següent: saps si es pot fer sense la thermomix? Es que m’encanta el cafè i la vull provar de fer!

petitavegana ha dit...

Ummm! Fins i tot amb aquests postres "senzills" vesteixes les taules més glamuroses! Felicitats Gemma, tenen una pinta per llepar-se'n els bigotis!!

elisa ha dit...

sóc nova en tot això i no sé si ho faré bé, vull dir això de posar aquest comentari aquí... però estic interessada en la teva recepta del coulant de xocolata i et volia preguntar si es poden variar les quantitats dels ingredients si en vols fer menys. El vull provar de fer, però no volia fer-ne tants. Gràcies per endavant!

CocinArte ha dit...

Gemma, ha sigut amb maduixes, gelatina neutra, formatge 0%, llet de soja, llet de soja en pols i fructosa!! No crec que estigui tant bó...però serà més lleuger...jeje

Núria

illetapitita ha dit...

Ostres em semble que a tots ens han agradat els petit suisse, si t'haig de dir la veritat a vegades en compro!
Ara ja puc fer-los quan em vinguin de gust!
El color que t'ha quedat és molt bonic!
Gràcies!

xaro ha dit...

Gemma, saps que no he provat maiun Petit Suisse?? Quina vergonya, no??Aixó de no tenir criatures per casa...
Però me n'has fet venir ganes de provar-los i com que son lights aquest dies van molt bé.

Gemma ha dit...

Eva, fareu un blog de cuina? Genial!!! Ja tinc ganes de veure els flams. Crec recordar que la recepta que dius la vaig treure del blog d'en Carlos Valencia, oi? I segur que es pot fer sense thermomix perquè l'únic que fa és muntar la nata i les clares a punt de neu, i això ho pots fer perfectament amb les varilles del túrmix ;)

Laia, tens raó, són ben senzilles però amb un resultat per llepar-se els bigotis :)

Elisa, benvinguda al blog, te n'has sortit molt bé amb el comentari :) Pels coulants, pots dividir les quantitats sense cap problema, la recepta inicial porta 8 ous de manera que en pots fer la meitat o la quarta part perfectament ;)

Núria, crec que de calories serà semblant al que vaig fer jo, i de gust, molt millor! Segur que queda més bo amb maduixes naturals que amb gelatina de maduixa... Ja ho posaràs al blog, oi?

Illetapetita, el color queda així, tot sol. És un rosa xiclet molt cridaner, je je je..

Xaro, no em puc creure que no hagis tastat mai els petit suisse!!! Deus ser la única! No pot ser, hi has de posar remei, eh? I ara ja no tens excusa ;)

Ro ha dit...

M'apunto la recepta perquè ja em va seduir la de la Miriam però prefereixo aquesta que és menys calòrica. I sí que hi ha variacions sobre el tema.