Ja fa dies que totes les pastisseries i tots els blogs culinaris catalans estan plens de panellets: de pinyons, d’ametlla, de coco, de codony, de cafè, de llimona... N’he vist tants que aquest any m’ha vingut de gust fer alguna cosa una mica diferent :) Mirant receptes per casa, vaig llegir una proposta de la Carme Ruscalleda per fer uns panellets diferents:
El més important per tal que semblin panellets és utilitzar una bona llet d’ametlla, ja que així tenen el fort gust d’ametlla que tant caracteritza els panellets. Com sempre, he fet algunes variacions de la recepta: he afegit 50g de sucre a la “massa mare” i no he fet el farcit de xocolata. En lloc seu he utilitzat unes avellanes de xocolata que han simplificat molt la recepta. D’altra banda, he canviat el farcit de tomàquet per farcit de codony, ja que així recorden més els clàssics panellets :)
Sorprenentment, els panellets de coco i de codony s’assemblen bastant als tradicionals, gràcies sobretot al gust de l’ametlla. Per contra, he trobat a faltar els panellets més clàssics i que triomfen més a totes les cases: els de pinyons!!!!
Aquí teniu la recepta: (treta del llibre “Un any amb Carme Ruscalleda”)
Bon profit!
dimecres, d’octubre 31, 2007
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
17 comentaris:
Hola Gemma!
La recepta no es pot llegir gaire bé... Podries ampliar-la una mica? :p. És molt interessant.
Jo vaig fer els panellets tradicionals i, queda malament que ho digui jo però..., van quedar molt bons.
Tens alguna recepta de pa de pessic bona? Per menjar sol o fer un pastís...
Seria molt demanar que ens posessis la recepta...?:)
Bé! Que tinguis una molt bona castanyada!
Victòria.
Què originals i quina bona pinta! aquest any faré dels tradicionals, que en tinc moltes ganes, però potser un altre any...
ANONIM
Si piques a sobre la recepta s'amplia i es veu PERFECTAMENT. ;-)
SALUT!
Victòria, la Cristina ja t'ha contestat: clica sobre la recepta i es farà més gran :)
Estic segura que els panellets et van quedar boníssims!
Si vols una bona recepta de pa de pessic (és a dir, sense mantega ni llevat, oi?), vés a la recepta de "Mona de Pasqua" de l'índex de receptes i utilitza el pa de pessic base de la recepta. T'asseguro que queda molt bé!
Ro, aquests panellets són de més a més :) Avui a la Castanyada de casa no faltaran els clàssics de veritat!
Gemma, me agradaria fer el teu pastís de musse de torró, com fiques les atmelles de crocanti.
gracies
tens un blog extraordinari felicitats
Im-pressionant!
Un dia intentaré fer-los (no aquest any...), però m´encanta el teu blog, felicitats. T´aniré llegint sovint.
HOLA GEMMA
He vist una recepta de "huesos de santo" un postre tipicament basc i he pensat amb tu. Si vols t'envio la recepta. El meu mail es acciografica(arroba)gmail.com
see you
M'encanten totes les teues receptes. Soc una enamorada de la teua cuina i de les teues fotos!!!
que tiemble la Ruscalleda,jeje,espectacularsss,com tot el que fas,un petó.
Gràcies pels comentaris!
Anònim, les ametlles són molt fàcils de posar: n'agafes un bon grapat amb la mà i vas apretant-les per tot el voltant. Elles soles s'enganxen bé. Per la part de dalt, tapes el mig amb una tapadora i fas el mateix...
Cristina, m'encantaria tenir la recepta. L'altre dia ho vaig veure per la tv i vaig pensar: m'agradaria fer-ne! M'has llegit el pensament :) Ara m'ateix t'envio un emiliu!!!
Moltes gracies!!!! Gemma, per contestar, el fare aviat(el mosse de torró)
yo, Gemma feia espeleologia, cuan era més jove, tinc(43) i avia fet alguna cosa de escalada(mallo mitra via directa,mont valier,
habia fet el avenc dels llambrics,asensio,ferla,sant marÇal,grallera de guara,sima de las foyas, sistema de bujerín alba etc.
L'espeleo em fa molta por :) Prefereixo els entorns oberts, on toqui el sol...
Tens un bon historial d'ascencions!
Hola! uns panellets espectaculars, jo també n'he fet, però els tradicionals i he preferit no penjar-los al bloc. De fet últimament estic una mica mandrosa, i tot i que cuino, em fa mandra penjar les recpetes
Ester
Ester, t'has de treure la mandra de sobre i compartir les receptes amb tots nosaltres :) Segur que els panellets et van quedar molt bé!
se puede hacer la masa y congelarla para mas adelante hacer solo las bolas?.gracias
Hola Gemma ,ahir vaig estar mirant el teu blog i vaig trobar amb aquestes receptes unes altres que posava panellets II
amb consells i ara ja no la trobo.a mes en aquesta dius que amb patata t agrada mes quina quantitat s a de posar?. Gràcies .
Anònim, aquí estan els consells, al nou blog de la cuina de casa:
http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2010/10/27/panellets-2/
La proporció de patata és al gust, normalment 200g per kg de massapà...
Publica un comentari a l'entrada