dimecres, d’abril 23, 2008

Coca de Xocolata al Microones

Aquest diumenge vam ajudar al trasllat de casa d’uns amics. Com que hi havia feina per tot el dia, vaig pensar que aniria bé portar una coca per fer una parada a mig matí i recuperar forces. A canvi, només demanem una convidada general per estrenar la casa nova ;)



La recepta la vaig llegir fa dies al blog La Maleta de Boston i el post es titulava “Cake de Chocolate 4 minutos”. Això dels 4 minuts em va agradar molt... Jo el vaig adaptar una mica i en vaig fer més quantitat, de manera que la cocció al microones també la vaig augmentar una mica. Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 5 ous
· 200g de sucre
· 150g farina de rebosteria
· 75ml de nata líquida
· 200g de mantega
· 200g de xocolata per postres
· 12g de llevat Royal
· Cacau en pols pel motlle

Preparació:

Fondre al microones la xocolata junt amb la mantega i la nata líquida, programant poc temps a baixa potència. Remenar bé i reservar.
Batre els ous amb el sucre fins que quedin espumosos. Afegir la farina i el llevat tamisats i barrejar-ho delicadament. Afegir la xocolata fosa i barrejar bé. Abocar-ho dins un motlle apte pel microones, prèviament untat amb mantega i espolsat amb el cacau en pols. Coure-ho al microones durant dues tandes de 4 minuts a 700w de potència. Deixar refredar dins el microones, desemmotllar i servir espolsat amb una mica de sucre en pols.

Bon profit!


PD: Aprofito per comentar un parell de coses:

La primera, recordar a tots els convocats aquí que demà tenim una cita amb la Mireia Carbó! Hi ha hagut 3 baixes d’última hora, de manera que si algú s’hi vol afegir encara hi és a temps... L’Eva proposava quedar uns 15 minuts abans per entrar ràpid i agafar lloc a primera fila, que l’últim cop ens va tocar seure a darrera... què us sembla? I passaré llista, eh? ;) Després de la classe ens podríem quedar una estona per fer-nos fotos i tot plegat (je je je, som uns frikis!) però sense abusar de l’amabilitat de les noies del Caprabo... Ah, per cert, les receptes que farà la Mireia són per llepar-se els dits, us ho prometo!

La segona, és sobre la classe a la Boqueria. Ja tenim reservat el dia i l’Iker ens farà una proposta de receptes... Em van preguntar si sabíem cuinar i com a resposta els vaig passar les adreces dels vostres blogs. Van flipar! Quan em contestin ja posaré el menú. D’altra banda, em van dir que havíem de pagar el curs per endavant, de manera que jo proposo que els que veniu demà al Caprabo i també esteu apuntats a la Boqueria aprofiteu per pagar-me... és per facilitar les coses als de la Boqueria, ells prefereixen un únic pagament total enlloc d’anar rebent ingressos individuals... Què us sembla, us refieu de mi? Us prometo que no me’ls gastaré, eh? ;)

Vinga, ens veiem demà! I bon Sant Jordi a tots!

23 comentaris:

Marta ha dit...

Uau, te una pinta bonisima. Jo ja fa temps que el faig i sempre eix perfecte.

Besets

xaro ha dit...

A veure si el puc fer un dia d'aquests perq t una pinta!!!!!!!!!!
Molt bé Gemma, 15 minuts abans a l'aula de Caprabo
Fins demá

En Pol ha dit...

Si hi ha algú pràctic... aquesta ets tu! Un gran pastís per un matí de feina dura! Proveu-lo!

Anònim ha dit...

mmmmm...quan el vaig veure al bloc de la boston tb me'l vaig apuntar a la llista de pendents...quina textura té?...tipu brownie o més suau?...x cert...dp de veure a casi tots els blocs el pastís de 3 xocolates el vaig fer aq finde i estava boníssim!!!!...
Perfecte...kdem 15 minuts abans i entrem corrents!!...jejeje!!!...no se no se si fiar-nos de tu...I tant!!...20 € eren, oi?...La Gemma-Caixa...parlem?
Petunets,
Eva (terrassa)

Anònim ha dit...

Ah!!!...I FELIÇ SANT JORDI a tothom!!!!
Eva (terrassa)

Ester ha dit...

Confirmo la meva assistència a tots dos cursos. Demà espero recordar-me de pagar-te, sino m'ho recordes, si us plau.
Aquest brownie al microones o un de semblant també està al llibre de la mireia Carbó.
Bon dia de Sant Jordi
No sé si podré arribar 15 minuts abans, però si us plau, guardeu-me lloc.
Ester

Boston1955 ha dit...

Ja vas dir que el faries, celebro que us agrades. Sempre es un plaer pujar receptes i que vegis que s'en tru un profit.
Un petonas

La Boston con tu dius jajajaja

Gemma ha dit...

Marta, queda bo i al microones �s un moment de res, oi?

Xaro, ens veiem dem� que a tu encara no et conec ;)

Pol, us vau currar una feinada amb el trasllat que... pels amics es fa el que calgui!

Eva, queda com un brownie, amb molt gust de xocolata per� una mica m�s sec (tot i que aix� dep�n de l'estona de microones). Amb el past�s de 3 xocolates segur que vas triomfar ;)
Ens veiem dem� a primera fila!!!

Ester, perfecte, ens veiem dem� Ja et guardarem una cadira a primera fila :)

Boston1955, �s una bona recepta :)

Glòria ha dit...

Jo també me l'apunto!. M'agraden aquestes receptes de pim pam !

Ens veiem demà a la classe de la Mireia. I tant que ens refiem de tu perquè facis de tresorera per a la classe de la Boqueria !.

Gràcies per les gestions !.

Fins demà!

Marta ha dit...

Hola Gemma,

F�ntastica aksta coca de Xocolata...ja l'apunto!!!
Pell tema dels curs de la Boqueria si em dones un num de compte et faig una tansfer�ncia...ja tinc el demanat el dia de festa, i un dels llibres de Iker!!! Ja en tinc ganes!

Ens veiem!

La cuina vermella ha dit...

Hola! Demà et paguem, confiem plenament amb tu! Creus que aquesta recepta es pot fer sense micro? és a més de no tenir tele, no tenim tampoc microones!!

Francesc ha dit...

Feliç sant Jordi! Com sempre el que fas deu estar per a llepar-se'n els dits. Avui, però, no tinc l'excusa del règim. Ja ho entendràs si fas una visita pel meu bloc. Trobe que era un dia per tenir-hi "butla". Salutacions.

Shitaki ha dit...

Feliç dia de San Jordi, Gemma !
T'ha quedat un pastis molt bo.
Besets.

la divina ha dit...

Ostres! Un pastís "exprés", això és fantàstic! Realment, li trec molt poc partit al meu microones...
Una pregunta tècnica: els motllos de silicona són aptes per al microones?

Gemma ha dit...

Glòria, quina enveja que m'heu fet amb el vostre Sant Jordi... Ens veiem a la tarda!

Marta, jo encara no tinc cap llibre de l'Iker :( A veure si tinc temps i en miro algun... està bé? Pel tema de pagar, els que no ens veiem abans pot ser una bona idea això del número de compte... si em passes el teu e-mail (al blog no el tens posat) et dono les dades, ok?

Cuina Vermella, com us ho feu sense microones? Sense tele cap problema, per sense microones???? Una cuina tan fashion com la vostra i no teniu microones... ;)Va super bé, jo hi faig moltes altres coses a part d'escalfar. De totes maneres, podeu fer la coca al forn perfectament. Uns 30-40 minuts a 180º, com les coques d'aquest estil. Ens veiem a la tarda!

Francesc, ja he llegit el vostre sopar... espectacular! I el gelat de canyella... sense comentaris! Per cet, què vol dir tenir-hi "butla"? Aquí no fem servir aquesta expressió...

Igualment, Shitaki, espero que passessis un bon Sant Jordi :)

Divina, els motlles de silicona són totalment aptes pel microones. Són fantàstics perquè van bé a tot arreu (forn, congelador, microones) i es desemmotllen molt bé :)

Anònim ha dit...

Gemma tinc ganes de fer aquesta coca però tinc dubtes, quan dius que es fa en dues tandes de 4 minuts son seguides les tandes o s'ha d'esperar abans de la segona?
I al forn és amb escalfor a dalt i baix?
Moltissimes gràcies.

Per cert, espero que us vagi molt i molt be la classe de la Mireia Carbó i disfruteu molt. He vist les receptes que fa aquest mes. Espero que entre totes aneu penjant les receptes que jo tambe les vull que nomes amb el nom ja fan bona pinta.

Gemma, Vic.

nieves ha dit...

Tengo la receta al microondas copiada de marta, y doy fé de que queda genial, y en poquitos minutos. La tuya está perfecta. Qué suerte tener amigos como tú, que ayudan en las mudanzas, y llevan el postre :-)

Un abrazo.

Francesc ha dit...

Hola Gemma! Gràcies pel teu comentari al meu bloc. L'expressió "tenir butla" vol dir "tenir permís per fer alguna cosa". Ve de l'antic costum de comprar butles als rectors de les parròquies per tal de poder menjar carn a la Quaresma o per saltar-se algun precepte de l'Església. Avui dia, afortunadament, aquest costum ha quedat foragitat.

Anònim ha dit...

Hola Gemma, aquesta tarda he fet la coca però l'he fet al forn; no m'ha quedat com la teva; la meva s'ha inflat molt del centre, he agafat una motlle de fer brownies.
No se pq la meva s'ha inflat tant!!
Això si; la cuina fa molta olor de xocolata.
Després de sopar en probarem un trosset a veure que tal.

Gemma Vic

MARISA o famalap ha dit...

Delicioso postre para reponer fuerzas!!!
Hice los brownies al microondas y nos encantaron, ésta será igual de rica, verdad?

Gemma ha dit...

Gemma de Vic, sí que espero una estona entre les tandes: 4min a 700w + 2min repòs + 4min a 700w. Però el temps al microones és molt delicat i val la pena quedar-se al davant controlant que tot vagi bé.
Estic segura que al forn t'haurà quedat igual de bo, que pugi del mig vol dir que el forn al principi estava massa fort... a quina temperatura el vas posar? Pero només és estètic, de gust segur que serà boníssim!
La classe amb la Mireia va anar molt bé, ja anirem fent les receptes... que van ser molt fàcils!

Nieves, estava rico rico! Y con el microondas ahorras mucho tiempo :)
Respecto a la mudanza, por los amigos se hace cualquier cosa! A cambio, claro, de una invitación para celebrar el estreno de la casa nueva ;)

Francesc, gràcies per l'aclariment, l'expressió ja s'entén pel context, però ara ja sé d'on ve. Com es diu butla en català? Fa estona que li dono voltes i no ho recordo...

Marisa, qued aparecido al brownie. Seguro que puedes adaptarla para celíacos ;)

Anònim ha dit...

Gemma, potser si que tenia el forn massa fort, el tenia a 180 graus. Però de gust, estava bonissim ho varem acompanyar amb salsa de iogurt i mermelada de pressec.No va quedar ni una engruna.
Ja estaré al cas de les receptes de la Mireia. Gracies.
Gemma, Vic.

Anònim ha dit...

Hola Gemma, sóc la Gemma de Navàs i acabo de descubrir el teu blog!
Moltes felicitats, és realment espectacular com ho exposes tot i com surten les teves receptes.
Ahir van venir les meves nebodes a casa i els vaig fer aquesta coca de xocolata al microones. Va quedar realment molt bé!!!
Gràcies per fer-ho tot tan fàcil.
Segur que seguiré visitant el teu blog, seguiré provant les teves receptes i seguiré deixan-te missatges.
Apa, petonets, salut i... postres!