dissabte, de novembre 18, 2006

Flam de Torró de Xixona

Ahir vam fer el tradicional Sopar dels Escorpins per celebrar l'aniversari del Pol i el meu.

Per postres vaig fer aquest flam de torró de xixona:


El menú d'aquest any era a base de crêpes salades, amb diferents farcits per tal que cadascú es servís al gust: verdura variada, embotits, formatges, carn, gambes, salses... Em van anar molt bé els consells de la Patricia, una gran experta en crêpes ;-)

I després de les postres, va haver-hi el típic concurs d'endevinar música: van guanyar per pallissa els seguidors del pop d'acutalitat. Jo estava en el grup de perdedors :-(

El flam de torró és ideal per les festes de Nadal. Jo m'he avançat una mica...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:
  • Caramel
  • 6 ous
  • 500ml de llet
  • 400g de torró de xixona
  • 3 cullerades soperes de sucre

Preparació:

Ratllar el torró. Batre els ous, la llet i el sucre. Barrejar amb el torró i abocar al motlle untat amb caramel. Coure-ho al microones 5 minuts a 900 watts i 5 minuts a 450 watts.

Consell: per coure al microones cal un motlle de corona (si no, el mig queda cru i les vores seques). També es pot fer al forn al bany Maria durant 1 hora a 180º. En aquest cas el motlle pot ser qualsevol.

Bon profit!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Llàstima que no vam poder tastar aquest pastís... Té molt bona pinta! Com tota la resta del blog. Quina passada! Com podeu estar tan prims???
Moltes Felicitats Gemma.
Una abraçada a tots dos,
de tots tres.
Quim, Mireia i Maria.

Laura i Rafa ha dit...

Nosaltres vam poder gaudir del sopar dels escorpins: Cada any us supereu ! ja estem esperant a l'any que ve. I el pastís, Boníssim !!!

Per cert, Gemma, FELICITATS avui diumenge

Anònim ha dit...

Gemma, estem realment impressionats del teu blog!! Les teves receptes tenen molt bona pinta. Al final haurem de montar una trobava anomenada "Gourmet club" per anar provant-les totes ;-)!!

Petons,
Renata-Xavi

Gemma ha dit...

Moltes gràcies a tots!!!
Ja veig que el Pol ha fet de les seves :-)
Quim i Mireia, espero que la Maria ja estigui més boneta...
Laura i Rafa, heu d'enviar la convocatòria pels tresors de la Roureda, ok?
Renata i Xavi, m'apunto al club gourmet si col·labora tothom!
Anna, el tapete de l'àvia va genial per les fotos, així queden molt millor ;-)

Anònim ha dit...

Tampoco es para tanto ¿experta? me encantan las crêpes porque son de lo más apañado... jejeje
La idea del flan es perfecta para acabar con las típicas cajas que no se gastan por navidad... yo solía preparar helado, pero creo que este año cambiaré por el flan...
Por cierto: Muchas felicidades

Gemma ha dit...

Gracias doña col!
Y sabes de sobras que sí eres experta en crêpes! Y con el frigorífico vacío, que tiene más mérito ;-)