diumenge, de juliol 12, 2009

Profiteroles de Crema i Trufa

Dilluns passat vam fer la segona sessió de cuina a l’Institut, en aquest cas per cuinar unes profiteroles farcides de crema i de trufa:



La Cristina, la Laia, la Míriam i la Sara van aprendre força coses: com trobar la textura adequada de la pasta choux, com obrir una beina de vainilla per aromatitzar la crema, com omplir una màniga pastissera sense acabar gaire empastifades... El forn de l’Institut no anava bé, de manera que vam acabar coent les profiteroles a casa la Laia, que per sort viu ben a prop. Ens hauríeu d’haver vist pel carrer passejant amb les tres mànigues pastisseres (amb la choux, la crema i la trufa) ben plenes i apunt per fer servir, je je je...

El resultat van ser un parell de plates ben plenes de profiteroles boníssimes acabades de fer, amb la textura cruixent i esponjosa que costa tan de trobar a les lioneses comprades. Les noies van quedar ben sorpreses en veure com s’inflaven al forn les lioneses fins a doblar el seu volum i van gaudir del gust autèntic a vainilla i a ous de la crema pastissera, que havien fet elles mateixes amb les seves pròpies mans. Quina serà la següent recepta que farem?


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 125ml de llet
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 3 ous petits
· sal
· 500g de crema pastissera
· 500g de trufa

Preparació:

Posar la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous.
Amb l’ajuda d’una màniga pastissera, formar boles de la mida d’una nou ben separades sobre una plata de forn. Coure-les durant 10 minuts a 200º amb el forn ja calent fins que siguin daurades. Deixar refredar, obrir-les una mica i farcir-les amb la crema o la trufa. Espolsar per sobre una mica de sucre en pols i servir.

Bon profit!

34 comentaris:

Núria ha dit...

Em sembla tant meravellós que ensenyis també cuina a les teves alumnes!!! Aquest profiterols han quedat genial i no m'extranya amb tant bona mestra...jejeje...

No els he fet mai però els tinc pendents...


Núria

Laia ha dit...

Ja... i d'això... a quin institut dius que s'ha de venir a estudiar per poder fer aquestes coses??? Ostres tu, ja m'hagués agradat tenir una profe tan maca, coi!!

Aquestes les provaré, hehehe... i molts dels consells tamé els hagués neecssitat jo, que hi ha coses que encara no he provat mai de fer...

Ester ha dit...

Un gran repte les lioneses, ja en poden estar ben contentes i cofoies
Una abraçada
Ester

Ivana ha dit...

Guauu!!!
Que bones!!
tinc que probar de fer-les!!
petonets

Marta Padenous ha dit...

...felicitats a totes...fantàstiques aquestes lioneses...
Ptnts

Marta Padenous ha dit...

...felicitats a totes...fantàstiques aquestes lioneses...
Ptnts

MaryLou ha dit...

Quina sort que tenen aquestes noies!!! De ben segur que s'ho mereixen!!

Molt bons els profiterols!

Petonets per totes!!

la vella carmanyola ha dit...

oooooohhhhh quina passada!

Els tinc de provar ràpidament. Els profiterols es d'aquelles coses que en pots fer molt i congelar-los???

Records

illetapitita ha dit...

Quina diferència veritat?
No tenen res a veure comprades o fetes a casa!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

M'encanten els profiterols. Em quedo amb els de crema. Salut!!!!!

CRIS ha dit...

Tenen una pinta estupenda i segur que veu passar una bona estona cuinant-los.
Un petó

Gemma ha dit...

Les profiteroles són més fàcils de fer del que sembla... si de veritat no les heu provat de fer a casa, feu-ho i us soprendran! A partir de llavors no n'anireu a comprar mai més, je je je...

La cuina vermella ha dit...

Ei, estimada mestra, com va tot?! Ja veig que a vosaltres molt bé, us han quedat de pastisseria, noies!!!
Un petó per aquest dream-team dels dolços!
Un petó.

Francesc ha dit...

Boníssims!!! Està molt bé això d'ensenyar els alumnes a cuinar. Tens molt de mèrit. ;D

PILAR ha dit...

La pasta choux es a la meva llista de pendents... Amb aquests profiterols tan macos donen ganes de provar.
Petons!

Laia ha dit...

Gemma!!
He probat de fer-les jo soleta, bueno no, la meva cosina em feia de tastadora jeje. En un principi molt bé, la pasta choux m'ha sortit més o menys com al cole pero en treure-les del forn es veu que s'han deprimit força perquè les pobres s'han quedat xafades xafades; però la meva cosina, que és més eixerida que un pessol, ha dit que semblaven ovnis amb nata i colacao...total! que al final hem menjar ovnis amb nata i colacao :)
records!

Mercè ha dit...

Tota la raó Gemma! No hi ha res com unes profiteroles fetes a casa! Felicitats a unes alumnes tan aplicades i a la profe que a banda de mates els hi ensenya a cuinar! ;)
Petons!

vacapaca ha dit...

Si s'haguessin d'examinar d'aquesta matèria... totes aprovades!! Que pinta tan rica!! Petons, Montse.

Eva Flores ha dit...

llàstima que al meu institut no féssin iniciatives com aquesta, segur que hi hauria anat més motivada.
pt!

HAVE REAL PIES IN BARCELONA ha dit...

Gemma, quina pinta mes bona. Segur que les teves alumnes estan totes aprovades!
Petonts,
Nuria

MAR ha dit...

Gemma excel.lent mestre de veritat que estàs formant a grans cuineres !!!!!! i quina pinta que tenen aquestes lioneses

petonets

SANDY ha dit...

Se ve que han disfrutado mucho haciendo los profiteroles y mucho más cuando los han probado.
Que ricos se ven.
Un beso.

vero ha dit...

ummhhh!! t´agafo una de cada per al cafè, vale? jejeje

Gemma ha dit...

Je je je... el títol que la Parella Vermella ha donat a l'equip de cuineres és genial: Dream-team dels dolços! Molt encertat :)

De veritat que espero que a partir d'ara aquest dream-team perdi la por a cuinar i a provar coses totes soles, que són molt espavilades i segur que ho faran molt bé!

Laia, que bé que ja ho hagis provat!
On vas fer les lioneses? A casa teva amb el mateix forn que nosaltres? Ho dic perquè cada forn és diferent, però a nosaltres amb el teu ens van quedar molt bé. Preguntes:
Tenies el forn ja calent?
La massa choux estava a temperatura ambient quan la vas posar les boletes dins el forn?
De quina mida les vas fer? (recorda que a nosaltres les grosses també se'ns van abaixar una mica)
Vas posar el forn amb calor a dalt i a baix?
Tot i així, les lioneses a vegades ja ho fan això, les fas com sempre i de tant en tant algunes s'abaixen :(
Sort que la teva cosina va saber troobar el cantó positiu i va trobar bons els ovnis de nata i colacao, je je je...
Una abraçada!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Òstres! Va valdre la pena la passejada pel carrer amb tot el material... Us han quedat uns profiterols de pastisseria, què dic, millors que els de la pastisseria, segur!

Enhorabona a les pastisseres!!!!

ANNAFS ha dit...

Es una de les postres que tinc pendents de fer... i tu ho expliques tan bé que segur que m' animo aviat.
ptns.

Margarida ha dit...

Jo em passaria el dia menjant profiteroles de crema, trufa o nata! Ben fresquetes, mmmm!!!!
Sembla mentida que siguin tan fàcils de fer, oi?
Una meravella d'alumnes!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Ja vec que aviat a l'intitut posaran una nova assignatura: cuina amb la gemma!!!
Us van quedar fantàstiques!!!!
Ojalà hagués tingut una mestre com tu a l'escola!! :)
Petunets,
Eva.

RUBEN ha dit...

Està bé això de combinar les classes de mates amb classes de cuina!!! Espectaculars aquestes profiteroles!! Per cert, he aprovat les mates! jejeje
petons

Anna Genís ha dit...

jo vull tornar a estudiar!!! a la meva època més aviat era mal vist si t'agradava la cuina... es genial que els hi ensenyis cuina. I sobretot aquests postres, buf que bons, son boníssims!

Mesilda ha dit...

Bon dia Gemma.
Que safata tan temptadora!.Amb una ... o dos... com eixa, un bon café del temps i bona companyia com la que tu tens,que mes necessites per a passar l'estiu?.
T'han quedat genials.Jo la pasta la faig sense llet, però la pròxima vegada els faré amb la teua recepta,en la varietat està el gust,no diuen això?
Besets.

bajoqueta ha dit...

El que no vau fer suposo abans de provar-les, va ser treure-les al carrer fetes, segur que vos les roben!

Ai quines alumnes més aplicades:)

No tot són postres ha dit...

Ja veig que no sóc la única que fa classes de cuina!!!!
Maquíssimes aquetes lioneses. El nivell que tu has donat ha estat més alt que el que he donat jo. Si en faig algun altre de Taller em sembla que veient les pteves profiteroles m'animaré amb la recepta!
PTNTS
*dolça

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què maques les teves alumnes!!! és una forma molt maca d´apropar-se a elles no? i em pareix que t´han sortit unes bones competidores jejeje aquestes profiteroles tenen un aspecte deliciós...petonets