La festa va acabar sent un festival de regals, entre tants tiets, padrins, avis, pares... Vull tornar a fer 5 anys!!! Ens ho vam passar molt bé jugant amb tots els regals, l’Olga és una pallassa de cap a peus ;)
Com que les meves nebodes no són gaire llamineres, però sí que els agrada el flam i la coca, vaig pensar que aquest pastís els podria agradar. S’assembla molt a la coca-flam que ja he fet alguna altra vegada i que els ha agradat. La recepta l’he trobat a diversos blogs culinaris i és molt senzilla de fer. El nom de “tarta màgica” es deu a que les capes de brownie i de flam s’intercanvien durant la cocció al forn i queden al revés de com s’han posat al motlle. Increïble, oi? El resultat ens va agradar molt, tan el brownie com el flam van quedar boníssims.
Amb les quantitats indicades a la recepta, vaig utilitzar dos motlles allargats de 23x10cm (de silicona i tipus plum cake), repartint la meitat del brownie i del flam a cada motlle.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 10 persones)
- 100g de dolç de llet
Pel flam:
- 600ml de llet
- 1 beina de vainilla
- 4 ous
- 150g de sucre
Pel brownie:
- 200g de xocolata de postres
- 150g de mantega
- 150g de sucre
- 3 ous
- 100g de farina
- 1 pessic de sal
- 1 culleradeta de llevat
Preparació:
Posar la llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui a bullir, parar el foc i reservar.
Mentrestant, preparar el brownie: fondre la xocolata amb la mantega al microones. Afegir el sucre i els ous batuts. Incorporar la farina tamisada, la sal i el llevat. Repartir el dolç de llet al fons d’un motlle ben untat amb mantega i abocar-hi la preparació del brownie.
Pel flam: batre els ous amb el sucre. Afegir la llet reservada i abocar amb compte sobre el brownie.
Tapar el motlle amb paper d’alumini i coure-ho al bany Maria al forn durant 20 minuts a 200º. Baixar la temperatura a 180º, treure el paper d’alumini i coure-ho durant 40 minuts més. Deixar refredar i desemmotllar girant el pastís de cap per avall.
Bon profit!
17 comentaris:
Hola Gemma,
M'apunto la recepta, fa una pinta... el meu nen (que també té cinc anys) tampoc és gaire llaminer però em sembla que no es podrà resistir a aquestes postres ...
anna.
Pd. Per cert, he fet el flam de cafè hi ha estat un èxit, és boníssim... Gràcies per les receptes Gemma.
M'alegro que et serveixin les receptes. Prova aquesta d'avui, segur que li agrada!
Te ha quedado divina, estupenda. Me han gustado mucho las fotos de tus excursiones y viajes. Maravillosas.
Gemma,que xulaaa,sabia que e queraria,maquissima,y bona nomes cal mirar la foto,un petó ala teva fillola.
Hola Gemma, torno a ser la Diana (de Blanes) que et vaig felicitar per teu primer any de blog!!
Uff!! Quina recepta!! No sé si podré resistir-me a no fer-la avui mateix (no, perquè no tinc tots els ingredients, que si no...).
El brownie de xocolata i anous teu ja el vaig fer per l'aniversari (1 anyet) del meu nen i va ser un gran èxit!!! Ara vull provar el pastís màgic!!
Gràcies per compartir aquestes delícies!!
Diana
Hola Gemma,
Les magdalenes tenen una pinta impressionant! Per aconseguir-ho, poses les capsuletes dins d'algun motllo de llauna o de silicona? o directament sobre la placa del forn?
Marta
Hola Gemma,
Aquesta recepta és espectacular! Només una pregunta. On podem trobar el dolç de llet? O tens alguna recepta de com fer-ho.
Moltes gràcies!
Maite.
Gemma que puedo decirte que ya no te hayan dicho, avisame cuando la hagas la próxima vez.
un beso
Carlos
Marta, si poses les capsuletes dins un motlle de flameres et pujaran més bé. Llegeix l'article sobre els trucos de les magdalenes que dic al post de les magdalenes, és molt interessant i explica tots aquests dubtes ;)
Maite, el dulce de leche el trobaràs a qualsevol super, al costat de la llet condensada. la marca més freqüent és "La Lechera".
La tarta mágica ha quedado de impresión, qué ganas tengo de hacer "magia" je,je,...y de comérmela, claro!!
Me alegro que pásarais un rato agradable haciendo madalenas...quedaron muy bonitas y muy ricas ¿verdad? ¿A que los truquillos, tan sencillos ellos,funcionan?
Bicos MARISA
Funionan, funcionan!
Hola Gemma,
avui he fet aquesta recepta màgica per cel·lebrar el 2on cumple-mes de la meva filla Anna.
Ha estat tot un èxit!!! El meu marit i la padrina que m'han vist mentre feia el pastis,en veure'l a la taula han quedat super intrigats en veure el pastís invertit.
Felicitats pel blog i ànims per continuar "alimentant-lo".
Anna
Anna, m'alegro que hagi estat un èxit :)
Hola Gemma,
Yo también me animo a intentar hacer este pastel para el segundo cumpleanhos de mi hijo Suhar, este domingo. Pero el único molde de silicona que tengo tiene forma de osito. Crees que me serviría? O mejor usar uno metálico, alargado o redondo?
Gracias por la receta!
Lide (perdón por no escribir en catalá, soy vasca)
Hola Lide, yo no usaría el molde de osito, es demasiado bajo y con formas raras...
Con un molde alargado y metalico te saldra perfecta. al llevar caramelo líquido se desmoldara perfectamente!
Hola Gemma.. tot i que tinc un munt de llibres de cuina i sobretot de reposteria m'acabo d'enganxar definitivament al teu blog!! Felicitats! és una de les millors troballes que he fet a internet!! merci!!
mariona. sant cugat
L'he fet avui, xulissim original i bonissim!
Publica un comentari a l'entrada