Aquest pastís és molt refrescant ja que l’acidesa de la pinya aconsegueix que sigui lleuger (com els de llimona) i gens contundent. D’altra banda, el binomi pinya – coco és fantàstic i els dos gustos lliguen a la perfecció. Si a tot això li sumeu que és fàcil de preparar i que es pot fer amb antelació, obtenim el pastís ideal :) Això sí, cal assegurar-se que a tothom li agrada el coco perquè es nota moltíssim!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 6 persones)
- 1 llauna petita de pinya en almívar o al natural
- 100g de sucre
- 100g de coco ratllat
- 200ml de nata líquida per muntar
- 4 fulls de gelatina
- Galetes i mantega per la base
Preparació:
Fer la base de galetes com aquí.
Triturar la pinya i el sucre amb el túrmix i afegir el coco ratllat. Remullar la gelatina amb aigua freda. Escalfar 100ml de l'almívar de la pinya, desfer-hi la gelatina i barrejar amb la resta del puré. Muntar la nata i afegir-la amb compte a la barreja. Abocar-ho sobre la base de galetes i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Per decorar, preparar una mica de gelatina amb la resta de l’almívar i abocar per sobre el pastís un cop hagi quallat.
Bon profit!
24 comentaris:
Hola Gemma, et felicito pel teu blog. Es una maravella! M'encanta la presentació que li dones als pastissos, 10/10! ;)
Ei Gemma!
Primer de tot, agrair-te l'aficio a les postres que he iniciat amb el teu blog. M'encanta tot el que fas i les instruccions son molt entenedores.
El darrer resultat ha estat un flam de formatge que ha quedat genial.
El que et volia preguntar es un com has resolt un dels problemes amb els que em trobo quan preparo algo a casa i ho vull dur a casa d'algu altre i es el transport dels pastissos. Tens algun recipent especial, ho deixes en el motllo i ho acabes de preparar alla o nomes ho emboliques en paper...?
Gracies per endavant, i molt anims per seguir amb el blog per molt de temps.
Salut!
Flop! http://socflop.blogspot.com
Flop,
La veritat és que no sé molt bé com s'ho fa la Gemma per a transportar els pastissos, però el fet és que quan aquest va apareixer a la taula...estava perfecte, com si hagués sortit d'una caixa de pastisseria (de vegades dubto si no és el cas :-) )
La qüestió és que estava boníssim i molt refrescant, te'n podries menjar mig sense ni adonar-te'n jeje...
Al matí següent la Maria, la meva filla, en veure una foto d'un pastís només se li va acudir dir Gemma. Us ho prometo.
Au, 10
Raül
Gràcies Eva!
Flop, quan faig postres que s'han de transportar, miro de triar alguna recepta que pugui aguantar el transport i no s'hagi de muntar al plat... (per exemple, no portaria mai un coulant que s'ha de fer al moment de servir). Per transportar, utilitzo el mateix motlle del pastís i l'únic secret és vigilar :)
De totes maneres, si arriba una mica mogut crec que sempre es disculpa...
Raül, tens una filla que és un sol :) De veritat, ja saps que jo no sóc de compliments :))
Ai, gemma. Que coses ens posses per al postre. La pinya i el coco deuen de quedar de vici. El probaré
Té una pinta... vamos aquella que acostumen a tenir els teus pastissos. A més, aquest pastis no té pinta de ser gaire feixuc i a mi m'encanta el coco.
Té una pinta... vamos aquella que acostumen a tenir els teus pastissos. A més, aquest pastis no té pinta de ser gaire feixuc i a mi m'encanta el coco.
Qué postres tan fresquitos y apetitosos nos estás poniendo...qué delicia!!, hay tantos que quiero hacer...que no tengo tiempo de probarlos todos...ains!!!!
Pilar
Hola Gemma!
A casa i a la feina han trobat molt bo el pastís de pinya. Sempre els faig doble i així els prova tothom.
L'he fet en un motlle de silicona de corona i ha quedat preciós.
Seguirém provant.
Que vagi bé!
Tots teniu raó: és un pastís molt lleuger i fresc. Si us agrada el coco, segur que disfrutareu :)
Pilar, d'això se'n diu rapidesa! Ja l'has fet! M'alegro que tots el trobessin bo :)
Tiene muy buena pinta este postre, y además simplemente cambiando las galletas de la base por galletas sin gluten, es totalmente apto para celíacos.
Gracias por compartirlo con nosotros.
Saludos,
Ana y Víctor.
Gemma
Ja m'he comprat la banda metal·lica per fer aquesta mena de pastissos. :P
Ara només em falta saber-los fer! jajaja :S
Quina banda metàlica?
Jo faig servir un motlle desemmotllable dels normals... :(
Uooo! Ha de ser boníssim, aquest pastís!!
Estava pensant...: a tu, que tens tan bon ull per a aquestes coses, se t'acudeix alguna manera de fer un pastís semblant però amb la mousse de iogurt? Potser canviant la pinya triturada i el coco ratllat per un o dos iogurts?
Gràcies!
Ai, per cert! Vaig fer la tarta màgica i va quedar genial. Que bona que era! Moltes gràcies per la recepta!
Martulina, què vols dir amb la mousse de iogurt?
Ai, m'he explicat fatal :P Doncs que el pastís, en comptes de tenir gust de pinya i coco o de préssec, com aquell altre que hi ha al bloc, tingui gust de iogurt. N'he dit mousse, peruqè m'ha fet l'efecte qu el pastís quedava com una mousse.
M'encanta el teu blog!! Avui he fet la panacotta de toffee i ha quedat molt bona... però he de millorar les presentacions!
El proper que vull fer es aquest pastis de pinya i coco, que penso que després del fricandó caurà molt bé. El que no entenc quina mesura és una llauna petita, de 340gr (1/2kl) o és menys??
Si fas servir pinya al natural, se li ha d'afegir més sucre que els 100gr??
Hola tsukilina, benvinguda al blog! M'alegro que t'agradés la panacotta de toffee...
Sí, la llauna petita és la mida que dius. Amb pinya natural jo hi posaria una mica més de sucre... Ves-ho tastant fins que trobis que està al teu gust ;)
Hola, genial les teves receptes i les expliques que semblan que siguin molt facils de preparar.
Tinc un dubte? No se si contestaras ja que la recepta es antiga. La llauna de pinya es de 340gr peso escurrido? I la gelatina son 4 fulls i a part 1 mes per la resta del almivar?quans ml de almivar es possan? 100 al començament i per la capa d'amunt?
Es que tinc una llauna de 820 g nets.
Gracies i continua aixi
Saluts
Hola! Ara mateix no tinc cap llauna petita a casa, però la de 820g nets és massa gran. Jo faria cas dels comentaris que vaig fer a la Tsukilina i només hi posaria 340g escorreguts. D'almívar, són 100ml i de gelatina 4 fulls.
Els ingredients i quantitats per la capa de decoració amb gelatina NO estan posats a la recepta. Pots fer-ne la quantitat que vulguis i només cal que segueixis les instruccions que marca la gelatina: normalment són 3 o 4 fulles cada 250ml de líquid.
Si tens algun dubte, pregunta, que ja veus que encara que sigui antiga contesto, eh? :)
Merci, quina rapidessa, ho fare amb 340 escorreguts i ja comentare que tal.
Per cert (ja se que es una pregunta tonta pero el pastis es per un aniversari i no vull jugarme-la) Quan posas:Per decorar, preparar una mica de gelatina amb la resta de l’almívar i abocar per sobre el pastís un cop hagi quallat.
Que ha de quallar el pastis o la gelatina per decorar? el pastis ,no?
Merci per tot i a veure com em surt
Sí, sí, primer has de deixar que qualli el pastís (un parell d'horetes a la nevera) i després fas la capa de decoració:
Hidrates les fulles de gelatina en aigua freda. Escalfes una part de l'almívar (no cal escalfar-lo tot, així es refreda abans) i hi dissolts la gelatina escorreguda. Ho barreges amb la resta de l'almívar fred i ho aboques sobre el pastís. Un altre cop cap a la nevera i ja està ;)
Per cert, com et dius? ;)
Em dic Sandra.Moltes gracies per tot, aquest cap de setmana probo de fer-la
Merci de nou i saluts
Publica un comentari a l'entrada