Com que ahir va ser el sant de la meva mare, he triat unes postres especials que facin una mica més de festa que normalment :) Tot i així, és una recepta amb poca elaboració, de manera que és fàcil i resultona. El flam l’he preparat amb un formatge de cabra cremós (d'aquells per untar) perquè a nosaltres el formatge ens agrada bastant i volia que el flam tingués molt gust de formatge. Però si es vol més suau, es pot fer perfectament amb un formatge del tipus philadelphia. Ara bé, jo us aconsello que el proveu amb formatge de cabra, queda boníssim!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 8 persones)
- 250g de formatge de cabra cremós
- 500ml de llet
- 1 pot petit de llet condensada
- 4 ous
- cullerada de vainilla líquida
- Caramel líquid
Preparació:
Triturar tots els ingredients amb el túrmix. Abocar-ho en un motlle caramel·litzat i coure-ho 1 hora al bany Maria a 180º. Deixar-ho refredar i guardar-ho a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
32 comentaris:
El flam, sensacional. Una pregunta: puc substituir la llet condensada per llet desnatada, i, en lloc de posar-hi 500 ml de llet, posar-n'hi 800 ml?
Moltes gràcies, Gemma.
Quina bona pinta, a veure si m'animo i el faig... i amb formatge de cabra que li donarà un gust molt bo
AI GEMMA, que quan veig el teu blog em deprimeixo! jajjajaja
ETS UNA CRACK! :P
Per cert, m'he fixat que mirant les cuines d'alguns craks de la cuina bloguera, n'hi ha que tenen thermomix i altrs caxarros? pero tantes coses es necessiten? :(
Bé! La Selene i jo hem decidit que si algun dia tenim un fill, tu seràs la padrina, perquè està clar que tenir-te a la familia és un xollo (almenys per l'estòmac!), ja,ja,ja... cada sopar familiar és un postre nou!!!
Felicitats pel nou 7a, veig que ja és un grau adquirit, així que a seguir tibant-li!!
;)
Anònim, crec que 800ml per 4 ous serà massa líquid... Jo li posaria 600ml i, si no vols tantes calories, pots afegir edulcorant líquid o en pols... Però caldria provar-ho per assegurar-ho, eh?
Ro, amb formatge de cabra és genial!
Cristina, no crec que sigui tot tan necessari, però facilita les coses :) Per l'única cosa que sí que crec que val la pena és per resceptes tipus pa, brioix, coca de sant Joan, tortell de reis... on cal amassar i deixar fermentar amb llevat de forner... En aquest cas estic segura que queda millor faet en una màquina (tipus panificadora o amassadora) que fet a mà.
Mohawk, encantada amb la proposta de padrina :)
Ja he llegit que tu també vas tibar fort al Racó Tranquil... Allà no regalen res!
Hola Gemma.
n primer lloc felicitar-te per les receptes. Són espectaculars.
Vull fe el brownie-flam i tinc un dubte:
Cous primer el brownie i un cop cuit (i fred?) poses el preparat de flam i ho cous tot al bany maria? o bé ho fas per saparat i ho muntes per presentar-ho o com es fa?
Potser és molt bàsic però no sé com fer-ho.
Salutacions,
Marta
Sabadell
Aço es pecat, segur!!!
Espectacular mestra. Besets.
Marta de Sabadell, es cou tot alhora, dins el mateix motlle: primer prepares el brownie i l'aboques al motlle (i no el cous!). Després prepares el flam i l'aboques sobre el brownie cru, amb compte perquè no es barregin les capes. Finalment es posa al bany Maria al forn i ho cous tot junt.
Hola Gemma,
moltes gràcies per l'aclariment. Així ho faré.
D'altra banda, temps enrera vaig fer la teva recepta de les galetes de llimona (les que porten lemon curd). Jo mateixa vaig fer el lemon curd i va quedar molt bo. Et dono la recepta per si vols provar de fer-la o per si la vols distribuir des del teu bloc.
Lemon curd
Ingredients:
3 ous
100ml de suc de llimona
10gr de pell de llimona molt triturada
45 gr de mantega pomada
100gr de sucre
Procés d'elaboració:
En un pot posem tots els ingredients, ho barregem bé amb les barilles i ho posem a foc lent remenant constantment fins que s’espesseixi.
No ha d’arribar a bullir.
Deixar-la refredar i ja la podem posar a la nevera (es guarda 10-15 dies) o congelar-la.
Ja veus que és molt fàcil i queda boníssima.
Jo no he provat mai el lemon curd de pot però tan si s'hi assembla com si no, aquesta crema de llimona de la recepta que et dono és molt bona.
D'altra banda, es pot fer més o menys dolça (amb més o menys sucre) en funció del gust de cadascú.
Apa doncs, fins a la propera.
Marta
Sabadell
Caram, Gemma!
Quina pinta més bona!!!
Què puc dir que no t'hagin dit ja?
Em falten hores a la setmana per poder fer les teves receptes... però aquest flam cau segur!
La meva parella no és molt de doços però el flam li encanta.
Dos preguntes. Amb el motlle típic de flam gran m'anirá bé? Ho dic per les quantitats... que no necesités un motlle més gran...
I, per acabar, el forn el poso amb calor de d'alt i de sota, no?
Moltes gràcies per les teves receptes i, sobretot, per les teves respostes. Ets una màquina!
Jejejejejjeje...
Victòria.
Gemma, vaig seguint les teves peripècies escalatòrioculinàries i, a part de felicitar-te per l'excel·lència que demostres en els dos camps, voldria demanar-te algun consell pràctic pel tema bany Maria.
Sembla una xorrada, però no me n'acabo de sortir bé. Hi ha algun aparell específic que ajudi a millorar-ho ?
Entraba para darte un premio...y todavía estoy babeando...me parece que más de un premio te mereces tú :)
http://canekositas.blogspot.com/2007/10/premio-thinking-blogger-award.html
Por cierto...el flan, fenomenal!!!
Besitos
Marta de Sabadell, gràcies per la recepta de Lemon Curd, jo sempre l'he gastat de pot però ara ja no tinc excusa per fer-lo autèntic :)
Victòria, quin és el motlle típic de flam? Si té una mica més d'1 litre de capacitat segur que hi cap aquest flam. El forn ha d'anar a dalt i a baix (si no es diu el contrari, normalment sempre és així...) Has provat les galetes? :)
Gatsaule, jo també et vaig seguint al blog :)
El bany Maria és molt senzill de fer, no necessites cap estri especial: has de posar el motlle amb el pastís dins d'un cossi més gran ple d'aigua. L'aigua hauria de cobrir, com a mínim, fins la meitat de les parets del motlle. I després, tot junt, cap a dins el forn. Un consell: posa l'aigua que ja sigui calenta, així el temps de cocció que indica la recepta és més ajustat ;) Espero haver-me explicat, la veritat és que el bany Maria no té cap truco especial...
Alicia, muchas gracias por el premio :)
Entrar en tu blog también es empezar a babear... ;)
¡Qué buena idea, la del queso de cabra!...
Me encanta el flan de queso... la próxima vez que lo prepare pruebo con cabra fresco, seguro que está estupendo...
Un saludo...
¡Mare megua! que pintaza más deliciosa, con lo que me gusta el queso pienso probarla prontito.
(perdón si esta mal escrito el principio, pero voluntad no me falta)
Ja que et veig disposada a millorar un dels meus forats negres culinaris, et concreto els meus problemes sobre el tema.
Dius l'aigua fins a mitja alçada del motlle, això és independent que el motlle estigui ple fins dalt ? Així evites els esquitxos d'aigua dins del motlle o cal tapar-lo ? Quan fas bany Maria fora del forn ho fas igual ?
Moltes gràcies !
Hola Gemma!
El motlle de flam que jo tinc és de vidre, sense forat i diria que té capacitat per a 1L.
Aquest divendres a la tarda faré el flam i ja et diré com m'ha quedat.
El cert és que no he tornat a fer les galetes blanc i negre, per falta de temps... però després dels panellets segur que les faré.
Ja tinc tots els ingredients per fer els panellets!
Un kilo de pinyons m'ha costat 18€! Quina passada!
Però bé! Després a l'hora de tastar els panellets ningú protesta a casa... jejejejejje...
M'ha encantat trobar gent que li agradi fer postres a casa i poder comentar-ho... és molt adictiu...jejeje!
Fins aviat,
Victòria.
Delokos, si te gusta el queso, no dejes de probar este flan...
Margarida, es "mare meva!" :)
Muchísimas gracias!
Gatsaule, jo no filo tant prim amb l'alçada de l'aigua :)
Quan faig el bany Maria al forn no tapo mai el motlle, com que l'aigua no arriba a bullir, no hi ha perill que s'esquitxi (algun cop es tapa, però és per un altre motiu: perquè no agafi color de torrat).
Al foc, el bany maria el faig igual, però el recipient de l'aigua ha de ser una paella o algun estri que pugui anar al foc...
Victòria, a mi ja m'han portat ametlles acabades de collir (encara tenen la closca) per fer els panallets. Sort d'això, perquè entre el preu dels pinyons i de les ametlles, els panallets surten caríssims! Clar que més cars surten si els compres a la pastisseria... Aviat, aviat!
Jo crec que amb el motlle que tens t'anirà molt bé fer aquest flam.
com sempre ,impresionant,una coseta no fas receptas saladas??'
gemma,
tens e-mail? me l'envies a bcnmonamour [at] gmail.com?
petons!
Pilar
Acabo de descobrir aquest blog tan meravellós que tens.
Avui mateix començo a fer alguna de les teves receptes.
Felicitats!
Tinc la mateixa curiositat que l'Elena: per què no poses receptes salades en le teu blog?
A mi particularment em surten más bé les coses dolces que no pas les salades.
Salutacions,
Jana
Hola Gemma sóc la Teresa i m'agradaria que m'aconsellesis una bona amassadora per fer pa, pa de pessic, i altres masses (si em pots dir marca i model, em faries un favor). Moltes gràcies!!!!!!!
Hola,
Si els que visiteu el blog bavegeu i al·lucineu virtualment llegint les receptes i veient les fotos,
imagenieu-vos què ens passa als conillets d'índies que cada dimarts, impacientment, estoicament, posem el nostre estómac a disposició de la ciència gastronòmica... doncs que no tenim paraules per descriure tan plaer.
Ja sé què penseu, quina enveja!
Doncs sí, és veritat, això de ser els pares és tot un xollo.
Elena i Jana, no penjo receptes salades perquè no tinc més temps!! Ja m'agradaria, però no donaria a l'abast... :)
Pilar, benvinguda al blog!
Gemma, et passo l'e-mail.
Teresa, em sap greu, però no tinc cap màquina d'aquestes i no et puc ajudar :( Sé que algú dels que escriu comentaris aquí sí que té panificadora, potser ells et poden contestar...
Conillets d'índies, QUINA IL·LUSIÓ VEURE UN COMENTARI VOSTRE AL BLOG :)))))
Haig de reconèixer que sense la vostra bona predisposició no faria ni la meitat de les receptes que provo... Té mèrit arriscar l'estómac cada dimarts amb les meves provatures :)
Sort que sou una clientela fàcil d'acontentar i uns crítics molt generosos... ;)
Caram! en aquest bloc cada dia hi ha més gent! Avui un amic meu m'ha dit que havia fet el pastís amb Baileys i que era boníssim, molt fi...
En fi, tota una garantia aquestes receptes.
Deu meu, m'he quedat sense paraules, aquest flam ha d'estar deliciós. No trigaré a fer l'ho.
Hola Gemma,
em dic Susanna i ja fa uns mesos que he descobert el teu blog, i no tinc paraules per dir res diferent de totes les lloances que ja et diuen. Això si, l'he recomanat a un munt de persones amigues meves, i déu n'hi do el que ens estem aficionant!!!!
Una pregunta, aquest flam puc fer-lo amb formatge "rulo"??
Moltes gràcies per ensenyar-nos tant!!!
Hola Susanna! Crec que també et pot quedar bé amb formatge de rulo, potser et quedarà amb una textura més consistent. El formatge de cabra cremós és molt fàcil de trobar: n'hi ha de la marca President i el trobaràs al costat del formatge Philadelphia. Ja em diràs com t'ha quedat,eh?
Moltes gracies, Gemma! He probat fer-lo i de veritat es molt bo. La meva versió es aquí.
Hola Gemma,gràcies per les teves receptes, ahir vaig fer aquest flam i va quedar boníssim.
Petons,
Nuria
Publica un comentari a l'entrada