És una d’aquelles receptes que circulen en mil versions per Internet; fent cas dels consells de l’Alicia (que sempre són fantàstics) vaig triar un preparat de flam sense sucre i enlloc de nata hi vaig posar només llet. El resultat queda dolç al punt i, tot i no portar gens de nata, la textura del flam recorda força una pannacota. Encara que no sigueu uns fanàtics de la xocolata blanca, aquest pastís segur que us agradarà, és de vici total ;)
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 300g de xocolata blanca
· 1 sobre de flam de 8 racions (sense sucre)
· 800ml de llet
Preparació:
Dissoldre el flam en una part de la llet freda. Posar en un cassó al foc la resta de la llet amb la xocolata trossejada. Quan la xocolata s’hagi fos i estigui a punt de bullir, afegir el flam i remenar contínuament fins que bulli. Abocar dins un motlle caramel·litzat i deixar quallar a la nevera. Desemmotllar, decorar i servir ben fred.
Bon profit!
PD: Em fa molta il·lusió compartir el regal que ens va fer tota la colla, ja que és d’una temàtica molt adient a aquest blog: un sopar a l'Espai Sucre per degustar el Gran Menú de Postres. No hem trigat gaire a gastar el vale ja que divendres, sortint de la classe amb en David Lienas, vam anar directes al sopar.
Em costa força descriure amb exactitud les sensacions que vam viure. Segurament, quan algú s’imagina un menú format per 5 postres i petit fours, pensa que només serà dolç i empalagós. Tot al contrari! Les sensacions que vam tenir varen ser moltes i ben diverses: aroma, textura, temperatura, fumat, àcid, dolç, salat, amarg, color, joc, espècies, fusió, art... Només es pot entendre del tot vivint l’experiència en primera persona. Us ho recomano!
Moltes gràcies pel regal!
42 comentaris:
Ostres quina colla més maca i quin flam més gran!! Te la forma d'una corona, oi??
Quina passada això de poder tastar el Gran menú de postres de l'espai sucre, no?? de quantes postres es tractava?i... el preu es pot dir?
Petons!
Espai sucre... fa temps que ho tinc pendent per anar-hi.. però ara sense feina... :( em a por el preu.
Per cert, quan fas servir xocolata blanca en quantitat, com és aquest cas, quina fas servir??? la normal milkibar?? és que sinó haig de comprar un munt de tabletes!!!
La pinta de la corono és d'escàndol.!!
susanna
Gemma; Envers d'un flam sembla un castell, en forma i tot... ja hi van capiguè tots aquets començals a dins d'aquets "castell"?. Que vaigi de gust Gemma¡¡.
No pares de sorprendre'ns, aquest flam és genial i segur que va desaparèixer en un tres i no res...
A l'Espai Sucre no hem anat mai però si que hem fet alguna cosa semblant a un restaurant de Moià i va ser espectacular.
Petons!
M'he enamorat del motlle, es moníssim. I l'Espai sucre, sona de maravella, nomès de llegir el que vas sentir, es per anar-hi sí o si, les fotos les vas fer tu o era un catàlag?, sigui com sigui, les presentacions son una maravella, quin joc de textures en un mateix plat eh?, buf quin regal tan fantàstic, enhorabona, mil petons
¡Menudos grupo de escorpiones, estos si que saben picar! Sí, picotear una receta tan buena como este postre flan de chocolate blanco que tiene muy buena pinta y tiene que estar riquísimo.
Por otra parte, lo importante además del flan, es la cena de amigos y ese estupendo regalo.
Besotes,
Ana y Víctor.
que cosa tan bonita y rica debe de estar!!, joo me encanta este flan de choco blanco y la forma es chula chulisisima!!!
besitos fuchicadores
Quin regal més encertat.
I el flam n oet prometo que el faré, el teu com sempre és excel·lent
Ester
Eiiiiiii, com es nota que ets la reina ehhhhhh, fins i tot aquest motlle tan xulo, això és com el tortell de reis, la corona per la reina, jajajaj.
Aquest el faig segur!! la xocolata blanca em torna lela.
I que em dius de l'espai sucre? quina temptació.
Felicitats wapa!!
Hola Gemma, quina millor manera de fer-te un regal, convidar-te a l'Espai Sucre! Segur que si els d'aquest restaurant haguessin conegut el teu bloc et contracten!!! Magnífica corona dolça! Molts peton.
Que bo i que fàcil!! i la xocolata blanca... que m' encanta.
El flam sense sucre.. bé ja m' hi fixaré, suposo que el puc trobar a qualsevol super no?
Un super flam fantàstic. El flam que dius sense sucre, el venen així, o vols dir que no n'afegeixes més?.
I del sopar, què dir????. La colla ha encertat de ple amb aquest regal, eh?.
Doncs a mi si que m'agrada la xocolata blanca, així que segur que m'encanta aquest flam. T'ha quedat xulissim.
Un petó.
Ara.
la foto ho diu tot, es veu delicios! m'es igual sino porta nata.
pt!
El flam t'ha quedat preciós, amb aquest motlle tan xulo!!!
Petonets
Quin flam!, Quin moltllo! Quin regal! Quina enveja!
Quin de tot!
Un flam esplendid i aquesta versió sense nata per a mí molt millor. El regal un encert que segur que vau disfrutar molt! Per molts anys!
Petons!
Nenaaaaa...quin regalàs!!!! No m'estranya que no hagiu tardat en gastar el vale! :) deuries alucinar, no?
I pel que vec també estrenes motlle en forma de corona...que bonic que queda aquest flam, segur que boníssim!
Petunets,
Eva.
Una bona celebració escorpina!!
I arrodonnir-ho amb el tast a l'espai sucre... perfecte!
PTNTS
Dolça
Bona nit Gemma.
Pareix la corona del rei En Jaume, que fàcil de preparar i que bona de menjar.
Quant al regal ,jo tampoc tardaria a gastar-lo : Quina passada de menú!.
Este si que és un regal ben dolç.
Besets.
Gemma, d'on treus tant de temps per fer tot això?
Avui ho has coronat! Felicitats!!!
Una abraçada
Qué preciosidad y que textura tan increíble ¡¡si parece hecho en marmol!! Y además de chocolate blanco. Imaginándomelo, me dan ganas hasta de llorar, madreeeeee.
Besos.
felicitats pel cumple, pel pastis i pel sopar!! no vas fer fotos?!! oooh! llavors en veure amb l'obligació d'anar! ja! ja!
petonets
Tiene tan buena pinta que parece imposible que sea tan "sencillo" y esta vez no he necesitado traductor :)
Gemma, quin regal més impressionant!! :) De ben segur, una experiència que no oblidareu! I el flam, en aquest super motlle en forma de corona, molt elegant!
Petons!
Oh Gemma, quina enveja, aquest premi a l'Espai Sucre segur que va ser genial, i del flam que puc dir-te, com sempre extraordinari. Un petó.
Un flam boníssim! i l'Espai Sucre... quina passada! Va valdre la pena fer les fotos, l'slide t'ha quedat genial!
Enkeli, el menú eren 5 postres més uns petit fours. El preu és de 40€ el menú, però si fas el maridatge de vins és més car... (no recordo el preu). Val molt la pena, de veritat!
Susanna, per aquest pastís vaig fer servir xocolata blanca del Condis, je je je... No cal que sigui de cobertura ni gens especial ;)
Josep, érem 18 de colla i vam cabre ben justets... Sort que a casa tenim forces cadires, que si no, je je je...
Maragda, a Moià també hi ha un restaurant de postres? No ho sabia! Hauré s'investigar i anar-hi a fer una visita! Recordes el nom del restaurant?
Elvira, les fotos les vaig fer jo mateixa, dels plats del meu sopar je je je... I no era la única fent fotos dels plats, suposo que quan vas a un restaurant així ja és normal ;)
Ana y Víctor, es un grupo de amigos genial, con ellos es muy fácil compartir una cena llena de risas y buen ambiente :)
Karolina, esta vez estrenaba molde en forma de corona. Me tocó de regalo en un sorteo de una revista de deporte, ya ves qué casualidades, je je je...
Ester, em sembla recordar que la xocolata blanca no t'agrada gaire, oi? Però tot i així el flam queda molt bo, de veritat!
Carme, si t'agrada la xocolata blanca, aquest flam és ideal per tu! Està de vici total, no dubtis a provar-lo ;)
Parella Vermella, es nota que els amics em coneixen bé, oi? Van encertar el regal al 100% je je je... Ens va encantar l'Espai Sucre, és una gran experiència.
Anna i Glòria, recordo com a mínim dues marques de flam sense sucre: el flam Mandarin i el flam Potax de la marca Maizena. En canvi, el típic flam Royal sí que porta sucre...
Ara, si t'agrada la xocolata blanca, no dubtis a provar-lo!
Eva, Marylou i Sílvia, bo, fàcil i bonic. Què més voleu? Je je je...
Pilar, amb nata quedaria massa pesat, fet amb llet ens va agradar molt.
Eva, vam alucinar, aconsello anar com a mínim una vegada a l'Espai Sucre, no té res a veure amb el què t'imagines que serà...
Tu sempre estàs al cas, eh? Estreno motlle de corona, que xulo, oi?
Dolça, va ser una celebració ben rodona, amb un regal molt molt molt encertat ;)
Mesilda, je je je... m'agrada el què dius del motlle de corona. Em va tocar en un sorteig de la revista Sport Life, que no té res a veure amb cuina... quina casualitat, oi?
Joan, precisament aquest flam no porta gens de feina, no té cap mèrit fer un flam amb preparat... però amb 18 de colla a sopar, i dos pastissos per fer, vaig triar-ne un de ràpid i facilet ;)
Nieves, queda con una textura casi casi de pannacota. Además está muy muy rcio ;)
Ivana, sí que vaig fer fotos! A l'slide de sota! És una passada, ens va encantar, val la pena anar-hi per descobrir tot un món nou de sensacions!
Margarida, tienes toda la razón, je je je... no creo que exista una receta más fácil, rápida y sencilla que este flan :)
Mercè i Carme, es recomano fermament una visita a l'Espai Sucre. No té res a veure amb el què un s'imagina abans d'anar-hi... Val molt la pena!
Pol, repetirem a l'Espai Sucre? ;)
Quin flam més xulo sembla una fortalessa !!!!!!!! i quin regal carai aixó si que són amics !!! i ben dolços !!!!!
petonets
Un flam fet amb un motllo molt original, i el regal adient, un sopar al Espai sucre, ens va fer molta il•lusió haver-te conegut en persona.
petons
Qué emotivo encuentro y qué deliciosa y preciosa tarta.
besos.
ualaaaa!!! quina passada!!!!
Felicitats Gemma, es.pec.ta.cu.lar!!
petó (des de comacasa-res)
I tant que ha de ser de vici aquesta corona!
El regal no podia ser més encertat, mmm segur que ho vas ben saborejar!
Una abraçada!
Quin flam, és gegant! Té una pinta genial Gemma!
Petonets
Que bon regal y el flam espectacular.
Demà vaig a dinar a casa d'una amiga que és la meva perruquera personal (jijiijiji! :D ) i he pensat a portar alguna coseta de postres. Però no sabia què, he entrat a la SUPERcuinadecasa i, com per art de màgia, m'has llegit el pensament.. Aquesta noia LI ENCANTA la xocolata blanca!!!
Ets un as!
Petonets des de QUI ENS VA PARIR!!
Moltes gràcies per parlar tan bé dels meus consells :) Aquest flan em vindria avui de meravella, m'acaben de llevar un queixal del "jucio"...d'aquestes amb punts i tot...coses fresques he de menjar!! ayss mare, si no puc ni obrir la boca. Aquest flan fet per tu, m'ha posat molt contenta i no senc tant de dolor.
Fins i tot, m'apuntaría al soparot del dolç. kjajajaj¡¡ aysss que no puc ni riure!!
Gemma, hola guapa,
Un flam de luxe! M'encanta la xocolata blanca, sembla fàcil, i dius que queda al seu punt just de sucre...M'animo a fer-lo!:) Gràcies per compartir la recepta!
Felicitats per tenir aquesta colla d'amics i amigues tan macos ;)
Estic desitjant que arribi dijous! Quina il·lusió, xiqueta!
Petonets,
Marina
Peaso flam que t'ha sortit Gemma! Ets una catacrac!!!
Asunció i Miquel, a mi també em va afradar molt conèixer-vos en persona. Ens retrobem a la classe de la Mireia ;)
La Petitona, amb aquest flam triomfaràs!!!! Si li agrada la xocolata blanca es posarà les botes, je je je... Ja m'explicaràs, eh?
Alicia, que ve que passis per aquí. Des que fas el monogràfic de "platos de dieta" trobo a faltar molt el dolç de cada cap de setmana, je je je... Però suposo que abans de Nadal està molt bñe fer una mica de bondat ;)
I els teus consells sempre sempre sempre són fantàstics!!!!
Marina, a veure si ens coneixem demà ;)
Per fi! Algú que posa algo amb xocolata blanca jajaja. Me l'apunto me l'apunto!
Ostres quin bon regal!
Publica un comentari a l'entrada