dijous, juny 25, 2009

Pastís de Cafè Gourmet

Per Sant Joan a casa sempre fem festa grossa ja que en tres dies celebrem dos sants i un aniversari. Normalment anem a la Roureda per passar-hi una revetlla tranquil·la i familiar, amb espectacle pirotècnic apte per a totes les edats. A part de les coques tradicionals, per celebrar l’aniversari del Guillem vaig portar aquest pastís d’aniversari:



Com que amb les coques ja tenia força feina, vaig triar un pastís senzill i “resulton” que fos lleuger de menjar. La recepta la vaig llegir fa temps al blog Canecositas, on sempre trobes receptes fàcils i amb resultats excel·lents. I un cop més ha estat així :)

El pastís té textura de flam extra cremós i porta com a ingredient principal uns iogurts de cafè gourmet de la marca Monte Ravy que venen al Lidl. Els iogurts sols ja són deliciosos, però reconvertits en aquest pastís el resultat és espectacular. Boníssim i per repetir!


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 100g de llet condensada
· 150g de llet normal
· 3 iogurts de cafè gourmet
· 1 culleradeta de cafè soluble
· 1 sobre de quallada Royal

Preparació:

Posar tots els ingredients en un cassó al foc i remenar contínuament fins que faci la primera bombolla de bullir. Abocar en un motlle de silicona i deixar refredar. Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Desemmotllar i decorar al gust.

Bon profit!

No em puc estar de posar una foto de l'espectacle pirotècnic infantil que vam tenir, entre els coets, les bombetes i les bengales vam estar ben entretinguts, je je je...

31 comentaris:

MaryLou ha dit...

Bonísim!!! Aquest estiu serà una de les receptes fresquetes que haurem de fer!!

Petons

Caminarsingluten ha dit...

Muy buen pastel, con una pinta exquisita y además estupendo para celebrar el aniversario de Guillem.

Realmente te ha quedado precioso, y seguro que riquísimo.

Besotes,

Ana y Víctor.

Ester ha dit...

Aquest tipus de postres ara a l'estiu entren molt bé
Una abraçada
Ester

ANNAFS ha dit...

Aquesta recepta me l' apunto a llista de pendents . A mi no m' agrada el café però al meu marit sí. I aquests iogurts del lidl els ha provat i li encanten...
ptns.

ELS PEIXOS ha dit...

Un bon sustitut per una coca, molt bé, ja tenim masses cques en els blocs ,oi?'

Francesc ha dit...

Sempre ens sorprens amb innovacions. Aquesta és ben adient per a l'estiu. Ets un 10!! ;D

Ivana ha dit...

Quina delicia!

Elena ha dit...

nena aquestes postres son ideals per l'estiu,,i queden tan bonicas-

Mar Calpena ha dit...

Jo també sóc fan d'aquests iogurs! Ara, em sembla que engreixen només de destapar-los... però bé que s'ho val, per un pastís així.

Glòria ha dit...

Un altre per a la col·lecció de fresquets per a l'estiu. Suposo que et miraves el festival pirotècnic a primera fila, oi?.

Fins aviat

CocinArte ha dit...

Gemma, quina festassa!! i quin pastís tant bó i refrescant...ara em vindria de gust un bon tros...


Núria

Oriol ha dit...

IM PRESSIONANT... HA DE SER BONÍSSIM I AMB MOLTES CALORIES, PERÒ.
EL MILLOR PER A QUI LI XIFLA EL CAFÈ.
MOLTS PETONS A TOTS
ORIOL

The kiwi kitchen ha dit...

Gemma, tens raó es molt senzill però al mateix temps 'resulton'. El faré segur.
Petons,

Nuria

Cuinetes ha dit...

Gemma! M'encanten els postres de cafè!! I aquest sembla molt senzill de fer!! La Roureda deu ser la casa que teniu prop de Cantoni oi? És una sort poder compartir aquestes festes tant nostres en família i en un entorn com el de la Roureda! Aquest postre segur que caurà ben aviat!!

Maria ha dit...

Que original , fet amb un iogurt de café.. Per als cafetés, que no jo no, és un bon postre, així fresc per la calor..

La cuina vermella ha dit...

Estimada amiga! Com cuides sempre als teus amb aquestes creacions dolces. Si és de la Cane, segur que és un invent genial. Desconeixíem la marca d'aquests iogurts.
Tens un do especial per decorar els teus pastissos Gemma. Un petó enorme.

Gemma ha dit...

Marylou, és un pastís ideal per prendre fresquet a l'estiu, per berenar a mitja tarda o en qualsevol moment :)

Ana y Víctor, creo que a Guillem le gustó, somos una família de cafeteros...

Ester, a l'estiu, gelats i pastissos freds, oi? Deixarem els coulants i les postres calentes per l'hivern, je je je...

AnnaFS, el gust de cafè és realment suau, queda com si fos un caramel de cafè amb llet, d'aquells cremosos. Segur que també t'agradaria a tu ;)

Els Peixos, de substitut res de res, que a casa vam fer el ple: coca de llardons, coca de crema, coca de fruita, coca de cabell d'àngel i pastís de cafè!

Francesc, ideal per l'estiu i super fàcil de fer, és d'aquelles recepes que val la pena de fer ;)

Ivana, deliciós!

Elena, un bon motlle de silicona fa miracles, oi? ;)

Mar, jo no els havia provat mai, però m'he tornat fan nomé de provar-los! Són boníssims, no cal pas fer cap pastís per devorar-los :)

Glòria, el festival pirotècnic va ser molt divertit i a primera fila! Je je je...

Núria, és un pastís que passa molt bé, fresquet és ideal.

Oriol, no s'ha de pensar en les calories un dia així! N'agafes un trosset petit i a gaudir ;)

Núria, aquests pastissos resultons són els meus preferits, la relació fàcil-bo és immillorable, prova'l i us encantarà!

Nuni, sí, la Roureda està a tocar de Cantoni, l'entorn és preciós, sobretot aquest any que tot està tan verd. Vam passar un Sant Joan fantàstic :)

Maria, és un pastís que agrada a tothom ,cafeters o no. El gust a cafè és tan suau que sembla un caramel, estic segura que a tu també t'agradaria ;)

Parella Vermella, el blog de la Cane és una garantia d'èxit segur, sempre hi trobes pastissos com aquest, amb un gran resultat!

PILAR ha dit...

Sencill i delicios! T´ha quedat espectacular com sempre! No coneixia aquests yogurts, anirè a provarlos i segur que aquest flam de café també caurà!
Petons

Maria Jose ha dit...

Hola Gemma!!! et va quedar un pastís força elegant amb aquest motllo i aquestes perletes al damunt, segur que a més estava deliciós, miraré a veure si trobo aquests iogurts de cafè al lidl per poder fer-lo...felicitats al Guillem i a la repostera!!!

Xènia ha dit...

Hola Gemma, tinc dos dubtes de la recepta anterior:
- Amb aquests ingredients quantes copes(com la de la foto) pots omplir? O dit d'una altra manera: per quantes persones és?

- Els 50g de lemon curd de la mousse és del que fas oi?

Moltes gràcies! xènia.

mesilda ha dit...

Hola Gemma.
Tu tens sort de poder celebrar sants Joans,jo ja ni això, perquè el meu fill major,Joan ,practicament ja viu a València i enguany ho hem celebrat per telèfon.Així és la vida!.
Com li agrada molt el café segur que este flam teu li encantaria.T'ha eixit ben bonic.Ho tindré pendent per a preparar-li'l.
Un beset i felicitats al Joans

MAR ha dit...

Eiiiiiiii però quina virgeria que t'ha sortit està genial !!!! Deu quedar com un flam no de textura .... quina celebració més completa aniversaris i sants ... !!!!! i amb unes postres com aquesta ja deu ser massa......

petunets i bon cap de setmana

RUBEN ha dit...

Ha de ser deliciós aquest pastís, amb aquest gustet a cafè! Molt bé Gemma! Petons

Gemma ha dit...

Pilar, els iogurts sols ja són deliciosos, imagina't si els poses en forma de pastís... boníssim!

Maria José, aquests motlles de silicona són fantàstics, converteixen un senzill pastís en unes postres espectaculars. I és que també mengem pels ulls, oi?

Xènia, sí, els 50g de lemon curd són del lemon curd que poso a la recepta de sobre. El que sobra, el pots gastar de moltíssimes maneres.
Les quantitats de la mousse són per unes 3 copes, depèn de la mida i de la gana que es tingui ;)

Mesilda, el Sant Joan és una d'aquelles trobades familiars gairebé fixes al calendari, intentem no fallar mai. Si el teu fill és cafeter, aquest pastís li encantarà ;)

Mar, la textura és de flam, però encara més cremós. Una delícia!

Ruben, si t'agrada el cafè, és un bon pastís, fàcil i amb un resultat excel·lent!

Marta ha dit...

Hauré de buscar aquest iogurts....no els he vist mai??Ptnts

la vella carmanyola ha dit...

ui Gemma però aquest no és massa operació bikini, eh!!

Te d'estar de "muerte" però per menjar-ne un trosset petit.

Tons

Anònim ha dit...

Gràcies per aquesta recepta, Gemma.
Avui l'he feta i ens ha agradat molt.
Com que no tenia cafè soluble hi he posat 100 gr de llet i 50 gr de cafè (cafè "normal" fet de cafetera), i també ha quedat la mar de bé.

Marta F.

somaral ha dit...

Quina bona pinta!
i de café, que m'encanta.Aquesta recepta va directament a les pendents, Gemma.
Petonets

Xènia ha dit...

Hola Gemma, moltes gràcies per contestar-me!
Com que veig que la recepta del lemon curd és per unes tres copes me la reservaré per fer en un sopar de poca gent.

Encara que això de les mides varia molt segons el consumidor/a. De fet encara riem ara d'una recepta que vaig fer (mousse de torró), que estava deliciosa però n'hi havia tant a cada copa que et sortia per les orelles! ejejeje

De tota manera val la pena saber per quantes persones és la recepta per tenir un referent!

Adéu! xènia.

Manduca ha dit...

Aquest pastís fresc de la nevera ha d'estar boníssim!!, perfecte per a aquesta calor...

The kiwi kitchen ha dit...

Hola Gemma, he fet aquest postre en versió xocolata, la tinc publicada al meu blog fen referencia a la teva recepta. Està bonissim!!! Gràcies,
Petons
Nuria