dimecres, de novembre 29, 2006

Crema de Mandarina

Ara estem en plena temporada de mandarines. Aquest cap de setmana en vaig collir unes quantes d’estranquis i n’he fet una crema per llepar-se els dits.



El dissabte vam anar a Mas de Barberans (a prop d’Amposta) a veure el tros que s’han comprat el Pep i la Clara. És un terreny d’unes 2 hectàrees, amb ametllers, oliveres, figueres i mandariners. El Pep i la Clara s’hi volen construir una caseta per anar-hi a viure i fer de pagès. La zona ens va agradar molt, perquè és molt tranquil•la, té molta aigua per regar i està a tocar dels Ports de Beseit. Ben a prop hi ha la Roca de l’Àliga, amb moltes possibilitats d’equipar unes quantes vies d’escalada. Què més poden demanar? Felicitats Pep i Clara!


I vam aprofitar per collir uns quantes ametlles (pel massapà de Nadal, mmm...) i per robar unes quantes mandarines de la finca del veí (molt poquetes, de veritat ;-)). Amb les mandarines he fet aquesta crema, que fresqueta de la nevera són unes postres lleugeres que entren divinament.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:
  • 1/2 l de suc de mandarina
  • Pell ratllada d'una mandarina
  • 125g de sucre
  • 25g de farina de blat de moro (maicena)
  • 2 ous

Preparació:

En un cassó escalfar el suc, el sucre i la pell de la mandarina. Batre en un bol els ous amb la farina de blat de moro i afegir-ho al cassó. Quan la crema trenqui el bull, treure-ho del foc i deixar-la refredar a temperatura ambient. Servir la crema ben freda i adornada amb uns grills de mandarina pelats.

Bon profit!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Olé olé olé! Vull dir a tothom que el gelat de mandarina és d'allò més deliciós! aviam si el Pep i la Clara arrenquen unes quantes oliveres i planten mandariners! Tot i que olives i mandarines... són per a mi dos vicis al mateix nivell!

Anònim ha dit...

Bé, aquesta crema de mandarina fa tan bona pinta que aviat provarem de fer-la. No se si arrencarem oliveres, però si que plantarem de tot: kiweres, pomeleros i el que us vingui de gust, i que aprofiti!

Anònim ha dit...

Ep! sóc l'amo del tros dels mandariners, que és això d'endur-se les mandarines...!!bé no és veritat però i si el mandarinaire és un blogaire..?.hauràs d'oferir-li un bon pastís dels teus Gemma i així expiaràs el pecat. Ara seriosament, que els vagi bé al Pep i a la Clara en aquesta aventura, ja els anirem a visitar tot baixant a fer alguna escaladeta.
Ah per cert he sentit per la radio que les mandarines ni les cullen, al preu que les hi paguen no surt a conte.

Xavi ha dit...

Hola Gemma,
sóc el fusteroides. Una pregunta, per quantes persones dóna la recepta de la crema? Avui tenim convidats i fent una ullada al blog, ens hem decantat per la crema de mandarina!

Xavi

Gemma ha dit...

Hola Xavi!
Ostres, depèn de la quantitat que posis a cadascú... Potser per 5 persones...

Xavi ha dit...

Ei Gemma,
tenies raó, un postre molt fàcil i molt bo! Crec que la repetiré amb la variant del gelat! Per cert, les quantitats que poses donen per 4 persones.

Zulima ha dit...

Cuando Pet y Clara, necesiten dirección facultativa para la "cabañita", que me llamen...jajajajaja..., no en serio, he descubierto tu blog por casualidad y que sepas que, tú le "robaste" al vecino de Pet y Clara las manadarinas y, yo te robo la receta....jajajajajaja...

Eso si, para que sea menos delito te doy las gracias por la receta...jijijiji....

Un besote, mi solete.

Vamosalculete.

Anònim ha dit...

hola GEMMA, jo visc en terreny de mandarines i taronjes també, i em preguntaba si aquesta crema em podria servir de llit per a un postre amb fruites....

i per rematar, amb una miqueta de xocolata fosa per sobre, formant fils ( si descobreixo com fer-ho...)
GRACIES!!
A LA FOTO FA UNA PINTA Q INVITA A MENJAR-NE...

Anònim ha dit...

torno a ser jo...podriem usar la crema per omplir uns farcellets fets per nosaltres amb la crema de amndarina i altres fruites del temps???

ara la xocolata la podriem posar com a llit del farcellet...

el problema és q el saquet l´hem de coure al forn, i no sé si li va bé a la crema de mandarina o no lá fectaria...
GRACIES...

és q m´han encomanat que porti la fruita per al dinar de Nadal i m´ho vull currar...

Gemma ha dit...

Hola!
Et pot servir perfectament com a llit per unes postres amb fruita, segur que queda boníssima!

El farcellet amb quina massa el fas? Es pot coure la massa sola (com si fos la base de massa brisa d'un pastís) i fora del forn omplir-la amb la crema i les fruites...
Jo no posaria la crema dins el forn...