dijous, de maig 01, 2008

Pastís de Mousse de Nabius

Aquest diumenge vam fer la tradicional Trobada de Primavera a la Roureda amb tota la colla de Sabadell. Com que érem molts, vaig preparar un parell de pastissos i avui poso la recepta del primer:



La Roureda és una masia situada al peu del Collsacabra, un racó en plena natura que respira tranquil·litat. Amb aquesta colla d’amics ja fa uns anys que anem a passar-hi un diumenge de primavera, quan comença a fer bon temps i el bosc està preciós. Normalment aprofitem el matí per fer alguna excursioneta i així agafar gana per dinar... Aquest any hem pujat a Cabrera, una muntanya emblemàtica del Cabrarès que té unes vistes espectaculars sobre la plana de Vic, la Garrotxa i el Pirineu. A l’excursió també venia la canalla, nens de 2 a 8 anys, que van caminar tant com els adults. Els hauríeu d’haver vist com s’enfilaven per les escales de dalt de tot! Amb tantes caminades, vam tornar a la Roureda afamats... sort que ja tenia el dinar i els pastissos a punt ;)



La recepta que poso avui és d’un pastís tipus mousse, amb una base de pa de pessic i una cobertura de gelatina. L’ingredient principal de la mousse és un puré de nabius que vaig comprar ja fa temps al Solé Graells, una d’aquelles compres compulsives que al moment et semblen genials però que després no saps com gastar... a tots en ha passat algun cop, oi?


De totes maneres, es pot substituir aquest puré de nabius per qualsevol fruita en almívar triturada amb el túrmix. Només caldrà adaptar els gustos de la gelatina, el suc i la melmelada per tal que combinin bé i ja està!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

Per la base:
· 1 planxa de pa de pessic
· 100ml de suc de nabius
Per la mousse:
· 400ml de nata líquida per muntar
· 100g de sucre
· 4 iogurts naturals
· 100ml de suc de nabius
· 1 capsa de gelatina de llimona Royal (amb 2 sobres)
· 500g de puré de nabius
Per la cobertura:
· 200g de melmelada de nabius
· 150ml de suc de nabius
· 4 fulles de gelatina

Preparació:

Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i emborratxar-lo amb una mica de suc de nabius.
En un cassó, escalfar els iogurts, el sucre i el suc de nabius. Quan estigui a punt de bullir, treure-ho del foc, afegir la gelatina i barrejar bé fins que es dissolgui. Afegir el puré de nabius i triturar ben fi amb el túrmix. Deixar refredar. Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Abocar-ho sobre la base de pa de pessic i deixar quallar a la nevera.
Per la cobertura, escalfar el suc al microones i dissoldre-hi la gelatina rehidratada en aigua freda. Barrejar-ho amb la melmelada, colar-ho per un colador ben fi i abocar-ho amb compte sobre el pastís ja quallat. Deixar-ho quallar a la nevera i servir ben fred.

Bon profit!

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Gemma!!!..Espectacular!!!...Fa una pinta increible...quines mans que tens!!!...i és que pels ulls ja t'ho menjaries...segur que el gust era encara millor!!!!..Que xulo això d'anar amb la colla i nens a fer excursions per la muntanya...naltres com a màxim hem pujat a la Mola i dp esmorzem allà dalt una bona botifarra...jeje!!!!...Ja et poden cuidar aquests amics...pq amb les postres que els hi fas...ja poden estar contents!!!
Petunets i bon pont!
Eva (terrassa)

Martunis ha dit...

Gemma t'ha quedat preciós!!! com de pastisseria!!! fantàstic!!!

Francesc ha dit...

Caram, quines postres que fas! Per cert, que són els "nabius"? No ho havia sentit mai a dir. Salutacions.

Francesc ha dit...

Hola Gemma! Ja sé què són els nabius! Ho he cercat per internet. Quines coses té el nostre català! Ara ja sé que "aràndanos" es diu "nabius" en català. Sempre és interessant saber paraules noves del nostre idioma. La veritat és que crec que no n'he menjat mai. No sé, per tant, quin sabor deuen fer. Salutacions.

Ester ha dit...

Quina pinta aquesta mousse,fant�stica. Per cert el suc de nabius i el pur� de nabius el cmopres ja fet?, ho trobes f�cilment?
Gr�cies
Ester

Pulga ha dit...

Ostres la vora t'ha quedat perfecte!!! Les capes perfectament diferenciades...has utilitzat algún plàstic per recobrir l'interior del motlle?
Té una pinta impresionant!!!!!

Cuinagenerosa ha dit...

què haig de fer per apuntar-me a aquesta colla i gaudir de les teves delicioses preparacions?
felicitats, un cop més un pastís perfecte!

Anònim ha dit...

Uau, que bona que ha se ser aquesta mousse... T'ha quedat perfecte!!
Si els nabius per exemple, es substitueixen per maduixes, quin suc es podria agafar? (es que veig una mica dificl trobar pure de nabius per aqui)
Per cert, jo diumenge passat tambe era a caminar per aqui al Cabrarès, varem pujar al Pla d'Ayats; llastima de que hi havia una mica de calitja... però la veritat, es que les vistes des d'allà dalt, son espectaculars.

Gemma de Vic

Carme ha dit...

Espectacular!!!...quina passada de pastís!!!..per cert, la planxa de pa de pessic també l'has fet tu??...d'on treus el suc de nabius...també de Soler i Graells??...i d'on treus tan de temps per fer aquestes maravelles??...jo vull fer avui un brownie de xocolata blanca amb llavors de rosella.

Ets una artista!!!

Ester ha dit...

Perdona Gemma, ja veig que expliques d'on has tret el suc i el puré de nabius.Això em passa per no llegir tot el post d'una tirada.
Espero que hagis gaudeixis d'una bona escalada aquest pont
Ester

Anònim ha dit...

Fantàstic pastís!!! Com sempre la decoracíó senzilla i molt vistosa. Jo també hem pregunto si poses algo al voltant dels motllos perquè et quedin sempre tan perfectes les vores dels pastissos.
Per cert, jo tampoc havia sentit mai la paraula "nabius" i gràcies en Francesc ara ja sé que són.
Susanna.

Glòria ha dit...

Quina pinta!. Com t'ho has fet perquè et quedi la capa de sobre tan llisa i tant perfecta.

Fins aviat

Delfica ha dit...

Gemma, he trigat tres mesos a decidir-me d'enviar-te un missatge. Finalment, ho he fet, com també he fet alguna de les teves receptes, que segueixo amb admiració i molta atenció!!´
T'he inclòs al meu bloc com a enllaç recomanat, perquè tanta meravella ha de ser compartida.
Felicitats i bones postres sempre!!!

Pebbles ha dit...

He quedat sorpresa amb el nabius, portava estona pensan d'on treu, el puré, el suc i la mermelada? i després llegeixo els comentaris i el Francesc comenta que son "arandanos", ja tenim paraula. Molt maco i com sempre una presentació espectacular.

Nosaltres marxavem d'excursió al Congost de Mont-rebei i allà vam provar el mousse de préssec. Molt bó i tal com vas dir combinan de maravella la gelatina que vaig possar amb el préssec. Aquest ja m'han demanar de reperir-lo.
He estat molt treballadora i he fet la coca de xocolata per esmorzar, encara no l'hem probat i demà com anem a dinar a casa de la mare porto el pastís de les tres xocolates.

Un petonet

RUBEN ha dit...

Gemma! Estic pensant fundar el teu club de fans...impressionant una vegada més.

famalap ha dit...

Bordas los mousses eh??? Te quedan de impresión. Otra receta que te copio, a ver si pongo en práctica alguna, que eso de estar a dieta,tengo a todos castigados je,je,je

Preciosas fotos y simpatiquísma la de todos con el ramillete de hojas

canela ha dit...

Gemma, espectacular, quin aspecte més atractiu que té la mousse. Segur que estava deliciosa. Felicitats.

canela

enric ha dit...

Si el premi fos un pastís com aquest, potser fins i tot jo m'engrescaria a pujar la Cabrera.

(...)

Els suspensius ja saps que equivalen al que en penso, de les teves preparacions, però que no escric perquè després em dius exagerat. :))

Una abraçada.

Gemma ha dit...

Eva, nosaltres som de fer exercici... no suporto aquells dinars d'estar-se 5 hores assegut, al final em fa mal el cul de tan seure :(
La Mola és una bona excursioneta, ja està bé per agafar gana per la botifarra :)

Gràcies Martunis!

Francesc, com en dius tu dels nabius? Arándanos? I no els has tastat mai? Nosaltres a l'estiu, anant d'excursió pel Pirineu, ens n'atipem mentre caminem i els anem collint... estan boníssims, sobretot ben madurs... No t'ho pots perdre, els has de tastar! Ah!, en francès es diuen myrtilles, potser aquest nom també et sona ;)

Ester, el suc era de la marca Granini (d'arándanos) i la melemelada la vaig comprar al Sorli Discau, però ara no recordo la marca. Però era una marca molt normal i freqüent.

Pulga, si faig servir un motlle am bles parets de silicona no poso plàstic a les parets. Aquest, però era dels típics metàl·lics desmuntables, de manera que hi vaig posar un plàstic d'aquests durs per tal que la mousse no s'enganxés al motlle. Després per desemmotllar va molt millor!

Manel, després del teu tiramisú ja tens les teves propies delícies ;)

Gemma, amb maduixes hi pots posar algun suc de fruites del bosc...
Quina casualitat, estàvem a tocar, segur que ens vam veure des dels cims de cada muntanya ;)

Carme, tens blog? Ja tinc ganes de veure el teu brownie de xocolata blanca i llavors de rosella! El suc era granini i el pa de pessic el vaig fer jo, amb la recepta de la mona de pasqua. Però també hi pots posar galetes esmicolades, o un pa de pessic comprat... el que vulguis!

Susanna, aquí sí que hi vaig posar un plàstic, va millor per desemmotllar i que quedin bé les parets de la mousse ;)
Em sembla estrany que tants no coneguessiu el nom de nabius... com en dieu vosaltres?

Glòria, quan tires la capa de melmelada, està molt líquida i es distribueix molt bé per tot el sobre del pastís, queda llisa sense fer res... Un cop a la nevera, la gelatina es qualla i ja està! Prova-ho, segur que et queda bé ;)

Delfica, 3 mesos???? Ja està bé, que vergonyosa! ;) A partir d'ara no triguis tant, eh? ;)
M'alegro que m'enllacis des del teu blog, moltes gràcies!

Pebbles, nosaltres hem estat bastant a prop de Montrebei, hem anat a Camarassa! M'alegro que la mousse us agradés, segur que et va quedar boníssima! I el pastís de xocolata triomfarà, seguríssim!!!

Rubben, tu sí que sabies què són els nabius, oi? La teva última recepta en porta ;)

Marisa, ahora empieza el tiempo para las mousses, fresquitas y ligeras... además, apta para celíacos ;)

Canela, estava boníssima!

Enric, pujar a Cabrera és una matinal... simplement per agafar gana pel dinar! I gràcies pels punts suspensius... exagerat! ;)

Anònim ha dit...

Puc testimoniar que estava boníssim! (com tot el què fas). Animo a tothom a provar-ho (i també a fer força excursionisme per cremar tantes dolçors gastronòmiques!).
Com diu l'Arguiñano: "no engorda el comer, engorda el sofá".

Caminar sin gluten ha dit...

Estupenda receta, magnífica fotografía y además de arándanos, con lo que nos gustan.

Tomaremos nota, para hacerla algún día, ya que es sencillo adaptarla al mundo sin gluten, pero seguro que no nos saldra con tan buena pinta como a tí.

Respecto a la excursión de primavera, se ve que lo pasasteis estupendamente, y es que no hay nada como encontrarse con los amigos en lugares tan privilegiados como ese.

Besotes, y buen caminar.

Ana y Víctor.

Anònim ha dit...

Ostres, quina passada!
Si totes les meves compres compulsives acabessin així ;)

Sefa

La cuina vermella ha dit...

Gemma, dolça i rebonica! Oe, oe, oeeeee, oe, oe! Venir al teu bloc és fer salivera constant. Estem els dos amorrats a la pantalla intentant saborejar aquest pastís!
Carinyo enhorabona una vegada més!
Mil petons dolços com tu!

Andrea ha dit...

MMM un tiempito despistada y al entrar encuentro tanta cosa rica ya te pediré ayuda con la traducción cuando la copie =)
buen fin de semana!

Saludos
Andrea

Gemma ha dit...

Hola Gemma
Estic a mig fer aquest pastís perquè demà és l'aniversari de la meva sogra. Ara està quallant la mousse i no he pogut resistir la temptació de provar-la... Mare meva !! està espectacular. Vull que sàpigues que segueixo molt el teu blog, que és dels millors i que li recomano a tothom. Moltes gràcies per publicar receptes tant delicioses !!

Gemma ha dit...

Hola Gemma, benvinguda al blog! Estic segura que a la teva sogra li encantarà ;)
Moltes gràcies pel comentari!