dissabte, de març 03, 2007

Pastisset de Poma

La recepta d’avui és per un esmorzar de dissabte, fàcil però diferent de les torrades tradicionals...

Aquest pastís de poma és de les postres més senzilles que hi ha. Ideal per esmorzar o per berenar, lleuger i molt bo. Us asseguro que després d’un esmorzar com aquest, s’està preparat per sortir d’excursió, fer una volta en btt o encadenar una via d’escalada de dificultat!
La recepta que he escrit és per un pastís gros (de la mida de la pasta de full de la marca Nestlé) però jo n’he fet pastissets individuals ja que queda més ben presentat. La recepta és exactament igual.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 o 5 persones)

  • 3 pomes
  • 75g de sucre
  • 50g de mantega
  • 1 llimona
  • 1 làmina pasta full
  • melmelada

Preparació:

Tallar les pomes pelades a grills, ruixar-les amb llimona i col·locar-les en cercles sobre la pasta de full. Repartir la mantega a trossets per sobre la poma i espolsar amb el sucre tot el pastís. Coure-ho 30min a 200º fins que es dauri la poma. Donar brillantor al pastisset amb una mica de melmelada per sobre.

Bon profit!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Gemma:

m'estic tornant adicta al teu blog de postres... Felicitats, per les receptes, les fotografies i les explicacions tan ben fetes. Quan m'hagi acabat de traslladar al nou pis, i quan tingui tota la cuina ben equipada, em posaré mans a la feina.

Només et volia dir que sovint entro al teu blog i que és un plaer fer-ho!

Gemma ha dit...

Hola Maria!
Moltes gràcies pels teus ànims!
Quan provis alguna recepta ja m'explicaràs com t'ha anat, eh?

Renata Gimenez ha dit...

Gemma,quina mermelada has posat? I quanta quantitat? Gràcies, Renata

Gemma ha dit...

Renata, qualsevol mermelada que tinguis oberta per la nevera ja va bé (però que no sigui vermella, de préssec, d'albercoc...) I la quantitat, poca, un parell de cullerades (només és per donar brillantor i prou).

Gemma ha dit...

Ah! I encara espero la recepta del Marmorkuchen ;-)

Anònim ha dit...

Que sàpiga tothom que aquests pastissets fets a mida individual són una meravella! A més evitem d'anar a segons quines pastisseries industrials... ànims Gemma!

Anònim ha dit...

Gemma,
aquest pastis l'ha fet el Rafa i a mi m'ha caigut la bronca per només tenir melmelada vermella a casa...:-), això sí, estava igual de bó.

També vaig fer la coca de cabell d'angel, i realment molt fàcil i molt bona. La recomano a tothom.

Ara el pròxim que vull fer són els bunyols, a veure si m'animo aquest cap de setmana...

Laia Prat i Fonte ha dit...

Al final he decidit que faré un pastis de poma perquè anem a dinar fora i no tenim nevera així que anirà perfecte.

El que em preguntava és quines pomes hi quedarien millor. A mi m'encanten les Granny Smith però potser són una mica àcides pels pastissets.

També estava pensant de posar-hi crema però encara no he tinc decidit, jeje.

Bé, ja t'explicaré!!
Petons!!