Aprofitant que estic mig de vacances i que les alumnes de batxillerat han aprovat la selectivitat (i amb molt bona nota, per cert!) dijous passat vam fer una sessió de cuina a l’Institut:
Per començar, vam triar una recepta senzilla que tingués algun procés d’elaboració desconegut pel grupet d’alumnes que va venir: una recepta del llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda, que m’acaben de regalar i em feia il·lusió estrenar. Es tracta d’un pastís de formatge quallat amb gelatina, un ingredient que les noies volien aprendre a utilitzar. El resultat és un pastís de formatge lleuger, ideal per prendre fresquet a l’estiu, que s’ha de decorar amb una bona combinació de fruites fresques pel damunt.
Ens ho vam passar molt bé cuinant totes juntes, aprenent com muntar la nata o rehidratar la gelatina. Al final, va resultar que la recepta era massa senzilla... Tant, que ja hem quedat la setmana que ve per aprendre a fer lioneses farcides de crema pastissera i trufa!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 125g de sucre
· 3 rovells d’ou
· 50ml d’aigua
· 50ml de suc de llimona
· 8 fulles de gelatina
· 250g de formatge Quark
· 400g de nata líquida per muntar
· 60g de sucre
· Fruites fresques al gust
Preparació:
Fer una crema amb el sucre, els rovells, l’aigua i el suc de llimona, només fins arrencar el bull.
Rehidratar la gelatina en aigua freda i desfer-la a la crema calenta. Afegir el formatge i barrejar bé.
Semi muntar la nata amb els 60 g de sucre i barrejar-la suament a la mescla anterior. Abocar-ho dins un motlle i deixar-ho a la nevera fins que qualli. Desemmotllar, decorar amb les fruites i servir.
Bon profit!
diumenge, de juliol 05, 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
41 comentaris:
Felicitats per els teus alumnes i per a la "profe".
Si ensenyes tan bé com cuines no m'estanya que aprovin.
Moltes felicitats.
Felicitats pel llibre, pels aprovats i per aquest "pedazo" de pastis!! Això ho tinc que provar aquest estiu!!
petonets
Felicitats als alumnes, i a la profe!! Aquesta activitat de cuinar amb els alumnes, em sembla magnífic...i el pastís es dels que m'agradan!!
Petonets
Núria
Amb aquestes mides, quantes racions surten per fartissos de postres?
jo la selectivitat no la tinc jejjej però vull una profe con tu,,,,un petó-
Ostres Gemma, últimament, entre tant de "trajín" que porto se m'estan acumulant les receptes que vull fer! Sobre tot la de Baverasa de Taronja!!! mare meva quina pinta!!! :P
Per cert, no seràs especialitzada en matemàtiques precisament?? jijiji
Petonets, mestra!
Felicitats, noies!. Després de l'esforç, la recompensa i aquest pastís havia de ser deliciós i amb una decoració molt elegant. Ja estem esperant les lioneses!. Per cert, no hi havia cap alumne interessat en compartir fogons?.
Fins aviat
Ostres, ja m'hauria agradat tenir una professora com tu a l'institut (ara tots els professorsa són cuiners i la cosa ja no fa tanta gràcia jeje).
La recepta genial! Ara per l'estiu aquests quallats amb gelatina o quall mateix són genials acompanyats de fruita
Una abraçada!
Que divertit! Aquests coses fan que la feina tingui una dimensió diferent (i molt positiva...)
Noia, cada dia tinc més clar que tu podries vendre els pastissos que fas, estan tan ben fets que semble que s'hagin fet amb maquina..
Felicitats !!! pensa amb posar una pastisseria....
La veritat és que estava molt bo! :)
El meu germà i la Tamara diuen que li guardem lioneses per a ells jeje
Fins dilluns!
Moltes felicitats al alumnes i a la professora! Tant per el que fa a la selectivitat com per aquest pastis tan bo, maco, senzill i fresquet.
Petons!
Quina manera més adient de celebrar l'èxit, moltes felicitats i a seguir
Una abraçada
Ester
muy bonita la presentación!
Puc venir el dilluns???
Ptnts
Quina presentació més bonica per aquest pastís de formatge que deuria ser dliciós. Felicitats a totes!
ptns.
Gemma, como siempre una presentación muy bonita. Está muy lindo.
Besos,
Nuria
Quin pastís més refrescant, i com debíeu gaudir l'estona que veu estar juntes.
Quina enveja!
Mònica
Felicitats a les alumnes i a tu per la selectivitat, pastis espectacular es dels que a mi m'agraden per fer. Petons
Felicitats a totes!! Aquest pastís ha sigut una bona recompensa per l'esforç! ;) A més a més, és deliciós oi? :)
Ja veuràs com en faràs moltes receptes d'aquest llibre! ;)
Petons!
Què bé que vos va quedar :) I felicitats per les bones notes.
Unes molt bones ajudants te vas buscar.
Felicitats Gemma, donat el resultat de la selectivitat es nota que heu treballat molt i molt durant l'any. Com ens hagués agradat tenir l'activitat de cuinar a la nostra escola, eren un altres temps, jejeje.
Aquest pastis fred ha d'estar boníssim , quins colors amb les fruites fresques. En resum, espectacular. Un petonet
unes postres estupendes!!! está molt bé això de fer classes de cuina amb els alumnes.
pt!
Moltes felicitats a tots!!
Senyu, a veure quan ens fas una classe al grup de blocaires que també tenim ganes de difrutas d'questes maravelles de postres.
Aquest llibre de la Rusqui tothom en parla i jo no el tinc, tindré de fer una compra!! jejeje
Records
Felicitats a tots!! pero sobretot a tu per el postre ... t'ha quedat molt profesional, una presentació molt maca!! Com sempre! Un peto, Montse.
Moltes felicitats a tothom!! Quan els esforços tenen premi és una delicia ... !!!!!!!! I si el premi és aquest pastís doncs som´hi tots !!!
petonets i felicitats
Quan era estudiant, hagués donat el que fos per tenir una mestra com tu. Enhorabona Gemma, per ser tan esplèndida amb els teus alumnes. Un petó immens!
L'enhorabona, Senyu!, i a tots els alumnes també, està clar. Per cert, noies, si em llegiu diueu als vostres companys que la cuina pot resultar tan interessant i divertida per a dones com per a homes. A veure si n'animeu a algun a fer lioneses, que fins i tot jo, que sóc un manasses, n'he fet més d'un cop! :))
Quina preciositat.
¡Me encanta! Es precioso. Qué bonita decoración. Qué elegancia en tanta sencillez. Felicidades, tienes un gusto fantástico.
Un beso.
Ha de ser molt bo!!! però les teves presentacions sempre em deixan bocabadada...
Petonets
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
La veritat és que aquestes noies són molt aplicades, s'han esforçat molt durant tot el curs i les notes que han tret a la sele són la recompensa que es mereixen!
Amb alumnes així dóna gust dedicar temps a altres coses a part de les matemàtiques, je je je...
Teniu raó que falten nois al grup, però ja veieu que costa trencar els tòpics... a veure si s'animen a cuinar!
I el llibre de la Rusca és fantàstic, d'aquells que em faltaven i que tenia moltes ganes de tenir :)
presentació espectacular d'aquest pastís, no m'estranya que s'hagin animat a repetir l'experiència.
a mi també m'agrada més la pastisseria que les matemàtiques, puc venir a la propera?
Quina sort que tenen aquestes alumnes de tenir una mestra tan aplicada i vocacional com tu. Aquest tipus de coses es recorden quan et fas gran.
Quin luxe de mestra i de pastís!
Desde luego su presentación es absolutamente espectacular. Felicidades.
Besitos sin gluten
Penjaras la recepta de les lioneses, oi? Diumenge vaig intentar fer-les però vaig haver de repetir la pasta choux perquè la primera vegada em va quedar molt líquida. Això si, la crema i la trufa em van sortir boníssimes!
Marta.
La gelatina no costa de fer servir però és millor quan algú ens l'ensenya a fer, en aquest cas, tu, una completa mestre per les teves alumnes, en tots els sentits..
Felicitats a les noies per les bones notes, i a la profe que ho ha fet possible!
La meva filla també va fer la selectivitat i va treure molt bona nota (tot i que no depenia d'aquesta nota sinó de la prova que havia de fer a la facultat on vol entrar)
Quina elegància! Jo veig aquest pastís a l'aparador d'una pastisseria i m'hi estic mig hora sense bellugar-me amb el nas clavat al vidre!!!!
Un petó
Ostres Gemma aquest pastis fa una pinta, ben fresquetmm..mmm...
I l'anterior de ferrero rocher un vici!
Segur que les teves alumnes t'estaran sempre agraides!
Una abraçada!
Felicitats a la super profe!!! el pastis amb gelatina fa una pinta molt bona. M´hagués agradat tenir una profe amb tu.
Petons
Publica un comentari a l'entrada