dilluns, de juny 30, 2008

Rotlle de Fruits Vermells i Mascarpone

Seguint amb la tradició, aquesta és la recepta del juny de la revista Descobrir Cuina:



Com que des del març que no escollia una recepta d’en Jordi Roca, per aquest mes n’he triat una de les seves. La proposta que fa en Jordi són els rotlles, pans de pessic enrotllats semblants a un braç de gitano però de mida individual. Els farciments són deliciosos: de xocolata, gerds i menta; de mascarpone, alfàbrega i fruits vermells; i de xocolata blanca i cireres. A més, dóna una idea divertida i original per presentar les postres: tallar el rotlle en porcions petites i posar-les verticals, com si fos un sushi. Presentat així, en Jordi aconsegueix un cop més reinventar un dolç tradicional com el braç de gitano i convertir-lo en unes postres modernes dignes d’una ocasió especial! Aquí teniu la recepta:


PD: Vull aprofitar que aquest post és el que dedico cada mes al Descobrir Cuina per tal d’explicar que a l’edició del juliol sortim tots els que vam anar al curs “la cuina en directe” amb en Pep Nogué. Em fa molta il·lusió que la redacció hagi explicat que la meitat dels assistents érem blocaires gastronòmics fans de la revista... Des d’aquí els vull donar les gràcies pel detallàs!


Moltes gràcies!

31 comentaris:

canela ha dit...

Realment original. Sempre és un plaer visitar-te, un plaer ben dolç.

canela

Ester ha dit...

Un postre d'al�ada, d'aquells que quedes molt b� i que correspont a la cuinera m�s dol�a de Catalunya.
Aix� de sortir al Descobrir Cuina fa molta il�lusi�Ester

pebbles ha dit...

Una meravella,t'ha quedat fantàstic, ja has pensat de posar una pastisseria? Segur que sempre la tindries plena de clients....
Hem quedat molt bé, i fa molta il·lusió veure publicada la fotografia del grup.
Eva

Ro ha dit...

Quina bona pinta! me la guardo a la carpeta de receptes pendents. Tinc ganes de fer alguna cosa amb crema mascarpone però mai m'hi poso. Com sempre t'ha quedat perfecta!

Iris ha dit...

Felicitats Gemma, t'ha quedat molt lluida! Aquest mes de juny la revista ve farcida amb moltíssimes receptes que van directes a la llista de pendents i fins i tot en podrem treure idees per al proper HEMC, oi?

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, el braç de gitano és un clàssic a casa, fàcil de fer i amb qualsevol farciment queden unes postres de luxe! Com sempre t'ha quedat genial, igual que la presentació!!! ja pensava que no arribaves a temps aquest mes, eh? jeje! La revista te la vas comprar o ja la vas rebre?...sisisi...quin ilu l'article!!!!
Petunets,
Eva.

Myriam ha dit...

T'ha quedat meravellós! Han de ser unes postres ben suaus de menjar. Per cert, la farina fluixa quina és?!
De veritat que t'ha quedat fantàstic i una presentació fabulosa!

Gemma ha dit...

Canela, �s un farcit que se surt de la t�pica nata, crema o trufa... �s bo i original!

Ester, a mi tamb� m'ha fet molta il�lu, ho he ensenyat a tothom ;)

Pebbles, ni boja de posar una pastisseria... quina feinada, i quins horaris!
Jo tamb� trobo que a la foto de grup tots hem quedat prou b� oi?

Ro, la meva carpeta de pendents �s interminable :) I el formatge mascarpone �s un ingredient perfecte per a receptes de postres, prova-ho :)

Iris, La revista d'aquest mes �s sensacional! M'agraden tots els articles, s�n molt variats i alguns molt encertats en el tema (vull dir pol�mica entres cuiners i tal). Tens ra� el pr�ssec �s l'ingredient de l'HEMC, oi? T� moltes possibilitats i amb les idees del Descobrir, crec que farem unes bones receptes!
Per cert, m'ha estranyat que surt�s res sobre el concurs de cuiners amb el Bonpreu...

Eva, una mica m�s i no hi arribo a temps! :( De fet, he hagut de triar entre fer aquesta recepta o fer la coca de St.Pere... les dues coses no podia i ja veus qu� he triat ;)
La revista encara no l'he rebut, no vaig poder v�ncer la temptaci� i la vaig comprar... la tindr� repetida, com moltes!

Myriam, la farina fluixa �s la normal que tenim a casa i que compres al s�per. En canvi, la farina forta �s la que es fa servir per fer pa o masses fermentades, tipus coca de brioix. La farina forta la compro a granel al forn de pa del costat de casa.

De todo un poco... ha dit...

Holaaa!!! L'altre dia vaig fer les coques de vidree!! bonissimessssssss mmmm semblaven del forn!! Tinc ganes de tornar-les a fer!! Ara he acabat de fer el pastís de pinya, ja et diré com m'ha quedat jejej demà el provarem!

Aquesta última recepta de Rotlle de Fruits Vermells i Mascarpone te una pinta tambée!!! :p

1petó!!!!!

Joan ha dit...

Cada vegada més mediàtics!!
Gemma, vaig buscar un llibre que hi havia sobre cuina i whisky però a la botiga en qüestió se'ls havien acabat les existències...
N'hi havia un altra però era un totxo molt considerable i al final vaig optar per un de més prim que es diu "Scottish cookery" on hi apareix alguna recepta amb whisky.
De totes maneres la Sra dependenta em va dir: "Don't worry man! You can add a little whisky to everything you cook and sure it tastes better..."
Ja te'l faré arribar aquest juliol i organitzem algun tast (de pastissos i whisky jajaja)

xaro ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
xaro ha dit...

I a Sant Feliu sense arribar el Descobrir!!!!Ja sé que estic lluny de Barcelona, però que aquí arribi una setmana més tard!!!!!
Com sempre t'has lluit wapa,a més a més molt original. Una altre recepte cap a "pendents"...
Per cert vaig fer el teu "Pastís de Llimona i Mascarpone amb melmelada de cireres" i encara estan llepant-se els dits, gràcies.
Un petó
Xaro

Francesc ha dit...

Hola! D'ací a un programa de cuina a la tele només hi ha un pas! ;D

manel ha dit...

gemma, m'alegro que a la revista reconeguin el teu poder de convocatòria. a més, esteu tots molt bé a la foto.
del postre què te'n puc dir? ara que he descobert el mascarpone i m'hi he afeccionat (hauré de fer més quilòmetres per cremar-lo), aquest cau segur.

La cuina vermella ha dit...

Aquest és un luxe de postre! però més luxe és per nosaltres tenir-te a prop.
Gemma, dolça és un gustasso veure tot el que fas. Enhorabona.

TROTAMUNDOS ha dit...

Vaya pinta estos rollitos de mascarpone, deben de quedar bien cremosos.

Saludos

Snur ha dit...

Gemma dolça, es un plaer enorme...entrar a la teva cuina. De veritat, que ets una profesional. Tens unes mans per la reposteria...i la presentació, com sempre, impecable!!

illetapitita ha dit...

CARAI!!!!!
Cada recepta que fas és un regal per la vista, i segur que pel gust també, llàstima que no pugui comprovar-ho!
:)
Boníssim!!!!!

Boston1955 ha dit...

En una sola paraula.

Exquisit!!!!!!!!!!!!!!!!

Saludos

Gemma ha dit...

De todo un poco, la coca de vidre queda molt bona, és un dels postres més fàcils i amb millor resultat que he fet. I ja em diràs què tal el pastis de pinya, eh?
Per cert, avui comencen les rebaixes, oi? ;)

Joan, je je je... totalment d'acord amb la Sra dependenta! I si no és més bo, almenys segur que acabes més content :)
Aquest "Scottish cookery" també fa bona pinta, segur que porta un bon grapat de pastissos...
Genial la idea del tast maridatge pastissos-whisky! Hem de posar fil a l'agulla amb aquesta idea, crec que pot ser divertit :) Això sí, el del diploma ets tu, de manera que seguiré les teves instruccions...

Xaro, hauràs de fer com jo i comparar-lo directament al quiosc, aquest mes no m'he pogut esperar :(
El pastís de llimona i mascarpone és un dels meus preferits. A més, com la mousse d'avellana, permet moltes variacions canviant el gust del gelat i de la melemelada ;)

Francesc, a veure si algun dia podeu venir amb la teva dona... estaria molt bé! Potser al sopar que vol organitzar la Glòria del Cafè de Nit?

Manel, amb les sortides en bici que fas, et pots permetre això i molt més! Tens raó que el mascarpone és ideal per les postres, jo abans només el posava al tiramisú, però dóna molt més joc! Per cert, ja has penjat la mousse de torró? Ara mateix vaig a mirar-ho ;)

Gràcies Parella Vermella! Les postres dels Casals sí que van ser un luxe! Només els títols de les receptes ja fan entrar gana :)

Hola Trotamundos, bienvenida al blog! No conozco tu blog, pero ahora mismo le hago una visita ;)

Snur, el teu pastís de xocolata sí que fa bona pinta! I a sobre seguint la dieta de Montignac... quin mèrit! ;)

Illetapetita, aquest rotlle acompanyat d'un gotet de ratafia casolana de la teva... ha de ser deliciós!!!

Gràcies Tere, vull provar el teu "arenado", em va agradar molt...

elena ha dit...

mare de deu,tinc un mascarpone a punt de caducar i arè veig quin serà el seu fi,,jeje,gracies gemma per dom arme tan bones ideàs.

De todo un poco... ha dit...

siiiiiiiiiiiiiiiiiii avui han començatt!!! ja hi he anat! XDDDDDDDDDDD
dons el pastís bonissimmmmm!!! pero crec que havia d'haver colat la pinya triturada perque han quedat alguns filss pero igualment bonísimaa!!!!
Porto dues receptes teves fetes i les dues boníssimes!!
Enhorabona pel blog es que m'encanta!!
Petonss

Anònim ha dit...

Ostres des del postre d'orxata que no passava per aqui, es que estic una mica liada.

Quina passada el d'avellana!!! pues si divendres em toca quedar-me castigada sense curs igual m'engresco i el faig!! mmmmmmm

Fins aviat.

P.D: el braç amb fruita vermella també m'agradat, ehhh pero el d'avellana m'ha cridat més l'atenció, mira ves;;))

ANNA DE LA VILA

Caminarsingluten ha dit...

¡Enhorabuena por todo, ya que te lo mereces!.

Los rollitos de mascarpone tiene una pinta maravillosa como todo lo que preparas.

Besotes,

Ana y Víctor.

Anònim ha dit...

quina pinta noia!!! me'ls menjaria....

i...ara que som a juliol.... anireu a les classes de la Mireia Carbó???? SI hi aneu, aquest mes compteu amb mi (bé...si hi ha lloc), que em fara molt il.lusió tenir-vos a prop!
Petonets
Francina (la de la cuina vermella no, sóc l'altra!)

Anònim ha dit...

Si, si, si. Aquets rotllos de mascarpone són fantàstics. Una molt bona idea.La presentació estupenda i el sabor... mmmmmm i tenen pinta de ser molt suaus, cremosos.... Una altra recepta a la llista.
Fins aviat.
Susanna

Anònim ha dit...

Gemma,
t'han quedat millor que els de la revista!
Imagino que no deu quedar cap plaça pel curs del David Lienas, però si per casualitat algú no pogués venir i te'n sobrés alguna, jo estaria encantada de venir ;)
Fins aviat

Sefa

Gemma ha dit...

Elena, aprofita aquest mascarpone, que no s'ha de llençar res!

De todo un poco, m'alegro que t'hagin sortit bé les dues receptes :) I ja t'has firat a les rebaixes? ;)

Anna de la Vila, ànims amb tota la feina que tens... que és d'aquella que ve de gust de fer ;) Que vagi bé el sopar de demà!

Ana y Víctor, gracias!

Francina, pel juliol no vaig demanar places a la Mireia perquè molta gent ja marxa de vacances... però de cara al setembre, segur que hi tornem i llavors t'apuntes, eh? ;)

Susanna, un rotllet clàssic, però diferent ;) Ens veiem demà al curs del David, eh?

Sefa, precisament l'Enric m'acaba de dir que no pot venir... T'apunto, eh?

enric ha dit...

Òndia! Vaig una mica de bòlit i se m'havia passat aquest magnífic i original bracet que, com tot el que fas, t'ha quedat perfecte!

Delicias ha dit...

Que bo!!!!!!! Mare meva aquest any l'operació bikini no arribarà mai, jejeje. Que deliciós es aquest rotlle, et felicitem i amb el teu permís el farem. Ja t'explicarem!!!
Fins aviat, una abraçada!!!

Sara ha dit...

Haig de dir que aquest mes no vaig encertar: hi havia tantes, i tant bones propostes...

T'ha quedat excel.lent, i jo, a més, a qualsevol postre on hi hagi mascarpone, li dono 5 punts extres!

Petons.