El millor esmorzar per a un diumenge de pluja...
Diumenge el matí plovia a bots i a barrals. Ajornats tots els plans d’escalada, necessitava una injecció de moral per capgirar un dia que començava amb mal peu... A la nevera tenia una pasta de full a punt de caducar i una llauna oberta de cabell d’àngel, de manera que vaig decidir improvisar un esmorzar una mica especial. Després d’esmorzar així, us asseguro que el diumenge va millorar, je je je!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 1 làmina de pasta de full
· 1 llauna de cabell d’àngel
· 1 ou
· pinyons
· Sucre en pols
Preparació:
Tallar la pasta de full en porcions individuals i escampar per sobre el cabell d’àngel, deixant un dit a les vores sense cobrir. Pintar les vores amb ou batut i repartir per sobre uns quants pinyons. Coure al forn a 200º (amb el forn ja calent) durant 15 minuts, fins que es dauri la pasta de full. Deixar refredar i espolsar sucre en pols pel damunt.
També queden molt bé en forma de cresta o “empanadilla”: tallar la pasta de full en cercles, posar una cullerada de cabell d’àngel al mig i doblegar com si fos una cresta, enganxant les dues vores amb l’ajut d’una forquilla. Es couen igual que les altres.
Bon profit!
dimecres, de novembre 05, 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
45 comentaris:
Home, doncs no m'extranya que millorés el diumenge. T'ha quedat molt xulo.
petonets.
Ara.
M'agrada moltíssim receptes com aquestes que ens regales, 4 ingredients, poca feina = un resultat excel·lent!!
Gemma, bonica nostra, ets única! petons.
Aixi ja és pot animar el dia ja!!!!!
excel.lent gemma.
Gemma, amb quatre cosetes fas verdaderes delícies. M'encanta aquesta coca de cabell d'àngel
Si, si , si, això si que em torna boja, ja no ho recordava, el cabell d'àngel. I si puc controlar jo la quantitat, llavors és perfecte, que de vegades es passen oi?
Quin dia vens a fer l'esmorzar a casa meva???
Ptnts
Caram, mai hagués dit que fos tan fàcil de preparar una meravella com aquesta!
Per cert, gràcies per canviar-nos de grup i posar-nos en llista d'espera. A veure si hi ha sort!
Fins aviat!
Boníssim, un autèntic tortell de cabell d'àngel
PTNTS
Dolça
Boníssim i facilet, una recepta perfecte!!!
Petonets
Carme
mmmmmm que booooooo!!!
Fa una eternitat que no menjo cabell d'angel, i veien aquestes fotos!!!! estic babejant ;))
ANNA DE LA VILA
Oh, què bones que son! I quina marca de cabell d'àngel utilitzes? perquè em sembla haver llegit alguna vegada sobre això, però crec que no he vist a la venda.
Volem venir als teus esmorzars de diumenge!!!!
Gemma, així s'alegra un diumenge plujós i qualsevol dia! ;) jeje
Ara, quant temps sense passar per aquí... m'alegro molt de la teva visita :)
Parella Vermella, la pasta de full dóna molt de joc i és tan fàcil de preparar... (excepte si la feu vosaltres, que encara m'enrecordo, eh???)
Dolorss, quin remei, amb la pluja que queia... i a la tarda, al cine, je je je!
Canela, a vegades com menys ens comliquem millor és el resultat, oi?
Mònica, totalment d'acord! El cabell d'àngel és tan dolç que amb poca quantitat ja n'hi ha prou...
Xaro, si em dónes crumble de prunes, vinc el dia que vulguis, je je je...
Anna, sento no haver entès bé el dia... a veure si teniu sort i podeu venir... ojalà, perquè el Pep Nogué també t'agradarà!
Dolça, sí, és el típic tortell de cabell d'àngel i ben fàcil que és de fer, oi?
Carme, més fàcil imposible :)
Anna de la Vila, també vaig babejar jo, que quasi no vaig deixar refredar la pasta de tantes ganes que tenia de clavar-li mossegada :)
Ro, jo la compro al Caprabo, però no recordo la marca... està al costat de la fruita en almívar i coses de l'estil. Segur que la trobes, n'hi ha a molts supers (segur que al Mercadona o al Corte Inglés també)
Maria, felicitats per l'estrena del blog, estic molt contenta!!! Ja tinc ganes que hi posis alguna recepta dolça, que em sembla que hi tens la mà trencada ;)
Mercè, amb uns flams de coco dels teus, també hauria alegrat el diumenge de pluja, seguríssim!
Ossstres quina pinta... d'això jo n'he fet alguna vegada amb forma de quadrat, i queda molt i molt bo! No tinc a prop cap establiment on venguin cabell d'àngel, però al mercat vaig trobar una botiga on hi havia "confitura de cabell d'àngel" (crec que em va dir que es deia així.. no sé, té el mateix gust i està moooolt bo! però té un to una mica verdós hehehe...) Saps què? per a l'esmorzar d'aquest divendres faré la coca de vidre que feies amb una base de pizza, ja està decidit!! A veure com em queda :P
nena fa tota la pinta de un bisbalenc,que bo,mmmm.
Hola Gemma! fa poc que he entrat en aquest món de la cuina, tot i que segueixo el teu bloc desde fa poc t'haig de dir que he fet alguna de les teves receptes i la veritat són sencilles de fer i tenen uns ressultats excelents...
TERESA
Uooooo! així els diumenges passen millor!
A més m'has donat una idea amb la pasta de full... tarta pascualina! Tinc la massa morta de "risa" i un munt de bledes a la nevera!! Ara m'hi poso!!
Ciao mestra!!
Si senyora, un esmorzar de diumenge com cal. Un esmorzar de "lujo" per un dia trist com el passat diumenge. Esperem que aquest proper cap de setmana ens permeti gaudir del temps lliure a laire lliure.
Ester
mmmmm...jo em quedo amb aquest esmorzar!!! M'encanta el cabell d'àngel i potser fa un any o més que no en menjo...aissss...ja em vec corrents cap al super!!! ;)
Petunets,
Eva.
Segur que aquest cap de setmana provo aquesta recepta. Com a bona afeccionada a la cuina de nou, m'agraden molt les receptes faciletes amb resultats espectaculars. Per cert, vai provar el pastís esgrunat i em va quedar bo però la base em va quedar molt dura. Què creieu que va fallar?
M'agrada molt llegri tots els vostres blogs de cuina, encara que llegeixo molt més que cuino.
Gràcies a tots per compartir tantes receptes!
Anna D.
Vaja... per ser improvisat... quin resultat!! Ja pot anar plovent...
Llàstima que no poguem mossegar el tortell des de la pantalla!
Fins aviat
gemma, tan encolcir la vida dels altres, ja està bé que et donis un caprici simplement perquè et ve de gust. i si t'ajuda a passar un diumenge horrible com el passat, encara millor.
a veure si estem de sort i el cap de setmana vinent fa més bo.
Em sembla una fantàstica "improvització", si és que estàs feta una artista!
Abraçada,
Laia, segur que amb la coca de vidre triomfaràs... no et faci por posar força sucre, pensa que la massa de pizza és salada... Ja m'ho explicaràs, eh? I a veure si li fas una foto pel blog :)
I pel següent divendres fes aquesta de full, també molt fàcil i resultona. El cabell d'àngel el trobaràs al Caprabo ;)
Elena, què significa pinta de bisbalenc????? No ho havia sentit mai...
Teresa, benvinguda al blog! M'alegro que t'hagin sortit bé les receptes i estic contenta que deixis un comentari ;)
Laia, voslatres tampoc vau sortir a escalar, oi? :(
Mmmmm Tarta Pascualina... posaràs la recepta, oi? Per cert, la mussaca de fonoll i tofu fumat segueix triomfant!
Eser, espero que faci sol, que tinc ganes d'anar a escalar!!!!!
Eva, doncs ja veus que és ben fàcil je je je... cap el super!
Anna D., benvinguda al blog, m'alegro que t'hagis decidit a escriure :)
Pel pastís de poma, potser el vas tenir massa temps al forn o a una temperatura massa alta i per això et va quedar dur... Cada forn va una mica diferent, per exemple jo li vaig tenir 5 minuts menys que el que deia la Glòria del Cafè de Nit... A mi la base em va quedar flonja, com la d'una coca.
Espero seguir revent les teves visites ;)
Joan, quin remei, qui no es consola és perquè no vol je je je...
Glòria, això mateix vaig pensar quan vaig veure el teu pastís de xocolata i taronja!
Manel, de moment les previsions són bones, creuem els dits...
Per cert, com tens la lesió?
Sara, improvisat i amb sobres, que més vols? :)
Tiene que estar buenísimo, y éste sí que es rápido de hacer, si tenemos el hojaldre comprado. Igual me animo a preparar la receta este finde, pues tengo un bote de cabello de angel y los piñores. Sólo me falta comprar el hojadre, pero por el aspecto apetece hacerlo ya.
Un abrazo.
Jo també vull venir a esmorzar...
Quin goig, és com anar a la pastisseria, però millor.
Petonets!!!
que bó i que fàcil!!
jo a casa tinc cabell d'àngel fet per una servidora!! podriem fer intercanvi jejeje
marta
Hola Gemma!
Fa més d'un any que visito el teu blog quan haig de fer alguna cosa especial. Mai m'havia decidit a deixar cap comentari,però crec que ja és hora! Per mi és el millor blog de dolços que existeix en tota la xarxa!!!
Jo no soc aficionada a l'escalada, però sí al muntanyisme i també a la cuina, així que em sento molt identificada!
Solament volia felicitar-te i agrair-te les teves meravelloses receptes!!
Un petó!
hola ¿que tal?:
que marabilla de recetas tienes,acabo de ver tu blog por casualidad y me ha encantado,voy a seguir ojeando por aquí,UN SALUDO
Mare meva!! Si ho veuen a casa...a la meva mare i al meu germà això els encanta!! I al meu pare...li agrada tot lo dolç...jeje.,,On compres la llauna de cabell d'àngel?!!
Núria
Ja buscaré una d'aquestes llaunes de cabell d'àngel per provar-ho. La composició de la foto t'ha quedat molt bé!
Quina presència, felicitats. T'ha quedat de cinema. Una altra recepta pendent de fer.
Salut!!!!!!!!
¡Hola Gemma! Como siempre es estupendo visitar tu blog y ver estas estupendas recetas, aunque para nosotros algunas seán veneno, deben de estar riquísimas.
También hemos entrado en CAS-UES y la verdad es que seguro será un blog magnífico, ya que solamente la fotografía de cabecera nos ha maravillado.
Besotes,
Ana y Víctor.
Gemmaaaaa!! ja tinc blog! es www.lavellacarmanyola.blogspot.com.
Al final ho heu aconseguit. Ara em bé la feina :((
Fins aviat.
ANNA DE LA VILA
Nieves, rápido, rico y fácil, lo tiene todo ;)
Eva, millor que el del forn, acabat de fer era cruixent i feia una oloreta...
M, amb cabell d'àngel casolà, segur que queda mil vegades millor... quan fem l'intercanvi? ;)
Montse, m'alegro que per fi t'haigs decidit a deixar un comentari! Després d'un any ja tocava, eh? je je je... Veig que compartim aficions, la cuina i la muntanya... benvinguda i espero seguir llegint comentaris teus :)
Belen, bienvenida! Me alegro que te haya gustado el blog ;)
Núria, el cabell d'àngel el compro al Caprabo, al costat de les llaunes de fruita en almívar... però segur que en pots trobar a altres supers, és fàcil de trobar, ja ho veuràs... ja em diràs si li has fet al teu germà, eh? ;)
Anna, prova-ho i t'agradara!
Olles i somriures, visca la llista de pendents! Je je je... la meva és interminable, no l'acabaré mai :(
Ana y Víctor, me alegro que esteis de vuelta por la blogosfera y que todo haya salido bien ;)
El blog del CAS es un experimento, a ver si sale bien...
Anna de la Vila, quina il·lusió!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ara mateix et visito!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ei! Gemma! Quina bona pinta! A més tinc cabell d'àngel que vaig fer ara fa un any! Amb aquesta recepta ja sé on l'utilitzaré!
Una abraçada!
Gemma, em preguntes que on trobo la pasta de full tant gran, et diré que me la faig jo, es complicat pero sempre ho faig. De totes formes vols dirs que las fetes no son grans?
Hola Gemma, ! després de les meves petites vacances de blog , vinc a visitar-te i com sempre fas unes receptes bonissimes.
Encara no he probat de fer la pasta de fulls , sembla dificil...
Una abraçada
Un bon esmorzar si!!!.
A Pollensa on anen de veraneig els que fas en forma de crestas en diuen doblegats, jo vaig preparar-los al començamen del blog i son de bonsssssssssss ummmmmmmmm.
Això és un pecat! Amb un dolç així s'apanya qualsevol dia, per dolent que siga. Besades
Aquesta és de les meves!!!! ;)
Sembla mentida el que es pot fer en uns quants minuts amb una làmina de pasta de full i mig pot de cabell d'àngel, eh! Coques, canyes, pastissets... em sembla que m'apunto la recepta per aquest diumenge, per si plou! hehe
esta cosita me espera...
la voy a prepararla - es tan sabrosa.
Publica un comentari a l'entrada