divendres, de novembre 30, 2007

Mossegades Cruixents de Xocolata

Avui, les meves nebodes i jo hem preparat el sopar. Per postres, hem fet uns quadradets cruixents de xocolata i arròs inflat, fàcils, bons i molt vistosos:



Com que l’Aina i l’Olga ja són grans i són unes nenes molt espavilades, hem donat festa a tothom i hem decidit organitzar totes soles el sopar. Hem preparat un assortit de canapès i unes mini pizzes de pa de motlle que han quedat molt bones; també hem decorat la taula i hem escrit el menú en unes targetes molt boniques... Total, que hem passat una tarda d’allò més entretingudes, molt enfeinades cuinant i preparant tot el ritual del sopar.


Per postres, he buscat una recepta fàcil que es pogués menjar al cap de poca estona de preparar-la i que s’adaptés al gust de les meves nebodes. Aquest cruixents de xocolata han estat un èxit total!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 16 quadradets)
  • 100g de mantega
  • 2 cullerades de mel
  • 120g d’arròs inflat
  • 150g de xocolata blanca
  • 150g de xocolata amb llet

Preparació:

Fondre en un cassó al foc la meitat de la mantega, 1 cullerada de mel i la xocolata blanca. Barrejar-hi la meitat de l’arròs inflat i estendre la pasta dins un motlle rectangular d’uns 15cm x 20cm. Reservar a la nevera.
Repetir el procediment amb la xocolata amb llet i estendre-la sobre la capa de xocolata blanca. Deixar a la nevera fins que s’endureixi.
Desemmotllar i tallar a quadradets petits amb un ganivet de serra.

Bon profit!

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Gemma,

Ja fa temps que una companya de feina em va fer descobrir la teva pagina web. És un encant. Cada setmana me la miro i sempre hi trobo receptes noves que m'animen a cuinar, tot i que sóc un desastre a la cuina...
Res, avui em mirava les mossegades cruixents de xocolata i em preguntava d'on es treu l'arròs inflat?
T'animo a afegir les altres receptes (que no són postres) que deus fer dia si i dia també.
A reveure!
Eva

Gemma ha dit...

Hola Eva! L'arròs inflat és molt fàcil de trobar :) Per exemple, els cereals per esmorzar de Kellogg's Rice Krispies

Ester ha dit...

Ja tinc ganes de que la meva filla sigui més gran per passar tardes com aquesta.
Felicitats
Ester

Anònim ha dit...

Amb aquestes ajudants segur que va quedar un sopar bonissim. Les postres semblen facils i molt bones.
Felicitats per les nebodes!

Gemma ha dit...

Ester i N'uria, cuinar amb aquestes nenes es molt divertiti gratificant. Son una delicia!!!!!

CESC ha dit...

La veritat és que jo no sóc massa partidari de l'arròs inflat, però supose que deu estar bo. El vídeo de les teues nebodes és molt graciós. Salutacions.

Marta ha dit...

Uala que bona pinta. Hi haurà que provar-ho prompte!!

Besets

Gemma ha dit...

Francesc, veig que has pogut escriure amb el teu nom de blogger ;)

Anònim ha dit...

La veritat és que encara no ho entenc massa. De vegades funciona i d'altres no. Coses de la informàtica. Per cert, ací t'envie una recepta de pastís de poma que em van donar fa uns anys en una granja-escola del País Valencià que és molt fàcil de fer i de tast és molt i molt bona. Salutacions. Espere que t'agrade:
PASTÍS DE POMA

INGREDIENTS:

1 kg. de pomes blanques "Golden" (en guardem una)
1 got de sucre
1 got de farina
1 got de llet
2 ous
1 sobret de rent "Royal"
mantega o margarina
melmelada de bresquilla
cireres confitades roges i verdes (opcional)

PREPARACIÓ:

Pelem les pomes i les fem a trossets menudets. En un bol les batem en companyia del sucre, la llet i els ous. En estar ben triturat, li afegirem la farina i ho tornarem a batre ben batut.
Ara, untem un motle desmuntable per a pastissos amb un bon tros de mantega. Abocarem a dins el batut de pomes.
Pelem ara la poma que havíem reservat abans i la fem a gallons molt prims. Anem col•locant els gallons de poma damunt del batut fent dos camins.
Encenem el forn a 180º C primer. Col•loquem dins el motle i el posem a coure's. Als deu minuts, abaixem el forn a 160º C. El temps total de cuita ha de ser una mitja hora.
En estar cuit, es trau el pastís i es "pinta" amb la melmelada de bresquilla, amb l'ajuda d'una cullera.
Podem decorar el pastís, si volem, amb cireres confitades.
Quan s'haja refredat, el col•locarem a la nevera. Està més bo si es fa d'un dia per a l'altre. Per saber si s'ha cuit, podem punxar-lo amb una agulla. Si n'ix quasi seca, ja està bo el pastís.

Ja em diràs el què.

Ja hi som una altra vegada! No hi ha manera de posar el meu nom d'usuari. Em ve al cap la mare i l'àvia del Bill Gates... Francesc

Anònim ha dit...

Acabo de descobrir el teu blog i m'encanta! hi ha tantes receptes que no se per quina començar...
Les teves nebodetes són molt maques, quina sort que tenen amb aquesta tieta cuinera.
Helena

Elena ha dit...

gemma,quines nenes mes boniques,segur que ha sigut un sopar meravellós,un peto.

Gemma ha dit...

Francesc, hauré de provar aquesta recepta... Moltes gràcies!

Helena i Elena, les meves nebodes són precioses :))))))))))))