divendres, de novembre 09, 2007

Pastís de “Yema” Cremada

Avui fem el tradicional Sopar dels Escorpins per celebrar els nostres aniversaris. Com que serem molta colla, he fet un parell de pastissos. Aquest, molt fàcil, és de torró de yema cremada:



El Sopar dels Escorpins ja és una tradició a casa nostra: ens ajuntem una colla d’entre 15 i 20 amics per celebrar els aniversaris del mes de novembre i fem el tradicional concurs d’endevinar música. Molts dels nostres amics són aficionats a la música i són uns experts en endevinar temes musicals escoltant-ne tan sols uns segons! Cal endevinar tema, intèrpret i àlbum i algunes vegades és realment complicat... Però n’hi ha que ho saben tot!!!

La recepta d’aquest pastís, sorprenentment, és molt semblant a la de la quallada de galeta. També l’he treta de Mundorecetas i bàsicament és la mateixa, substituint les galetes per torró de yema i utilitzant un motlle sencer enlloc de motlles individuals de iogurt. Però la resta, ja veureu que és molt semblant. Si us agrada el torró de yema, no dubteu en fer aquest pastís, ja que és molt ràpid de fer i queda molt bo. Això sí, val la pena utilitzar un bon torró...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1 barra de torró de yema de 300g
  • 200ml nata líquida per muntar
  • 500ml de llet
  • 100g de sucre
  • 1 i ½ sobres de quallada Royal

Preparació:

Triturar amb el túrmix tots els ingredients. Posar-ho en un cassó al foc remenant per tal que no s’enganxi. Quan bulli, treure-ho uns segons del foc i tornar-ho a posar al foc fins que torni a bullir. Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat i reservar a la nevera fins que qualli.

Bon profit!

13 comentaris:

Ro ha dit...

Què bo! a mi m'encanta aquest torró, és el que més m'agrada. Em sembla que intentaré fer la recepta pq té molt bona pinta i sembla fàcil

Glòria ha dit...

Me l'apunto! Aquest és un d'aquells pastissos que va be al gener... per aprofitar els torrons que no ens hem menjat al Nadal; tot i que com la Ro a nosaltres el torró de iema és el que ens agrada més.

ARA ha dit...

El pastís t'ha quedat preciós, felicitats i també felicitats pels vostres aniversaris.

Un petó.

Ara.

Anònim ha dit...

Com sempre: un 10! estava boníssim

Glòria ha dit...

Hola,
acabo de descobrir aquest blog. M'encanta fer postres així que seré una fan incondicional.
De moment aquest pastís fa moooolt bona pinta.

Unknown ha dit...

FELICITATS A TOTS EL ESCOPINS!
Coi, llastima que jo sóc del maig, no m'ha tocat pastis... :( jejeje

Gemma ha dit...

Gràcies per les felicitacions! El pastís, fàcil i bo, però estic d'acord que val la pena fer-lo després de Nadal, amb les sobres :)

Martunis ha dit...

Mmmm...mmmm...jo també me l'apunto...és ideal per aprofitar els turrons!!! Fantàstic!!!

Elena ha dit...

aquest pastís cremat ha d'estar mmmm,fas unes coses molt bones.

Marta ha dit...

Fas uns postres de treure's el barret!! Quan passe el nadal el faig

Besets

famalap ha dit...

Ésta noche te copio ésta estrella dulce de turrón...la mia será de turrón jijona blando, que tengo desde el año pasado y es sin gluten.
Qué lucidos quedan las cosas con éste molde!!

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola Gemma. Els nens et felicitem per les postres tan bones que fas. Avui ha tocat aquesta i com les altres 5 que hem fet abans ( carquinyolis, braç de llimona, flam de coco ( exquisit !!! ), flam de xixona i les madalenes, estava bonissim. Ara estem mirant quina serà la nostra següent aventura. Salutacions desde el Bages i de Ventdelplà.