divendres, de maig 08, 2009

Gelat de iogurt grec i maduixes. Crònica de la classe amb la Mireia Carbó

Dijous passat vam repetir una classe al Caprabo amb la Mireia Carbó. Aquesta vegada m’interessava molt la recepta de postres, un gelat de iogurt, ja que ara que comença la calor sempre vénen de gust. I ja veieu que no he trigat gaire a posar en pràctica la recepta:


A la classe la Mireia ens va fer dues receptes més a part del gelat: uns pebrots italians farcits i un bacallà amb salsa de codonyat i ànima de cítric amb canonets de figues. Totes dues receptes són molt interessants, d’aquelles pràctiques de fer a casa i amb un resultat excel·lent. És gairebé impossible que no surtin bones! Sobretot em va agradar la salsa amb codonyat, fàcil de fer i amb un secret imprescindible: la ratlladura de llimona. A més, és una salsa comodí, tan pot lligar amb un bacallà com amb una tonyina o un salmó, o fins i tot amb un filet o un magret d’ànec si es canvia el caldo de peix per un brou de pollastre. La decoració amb els canonets de figa és senzilla i espectacular, per deixar els convidats amb la boca oberta. Finalment, la recepta dels pebrots italians, la vaig trobar perfecta per fer-ne força quantitat i amb els pebrots que sobren... dins un tupper i cap a la feina! ;)

Aquest cop la colla de blocaires vam ser els següents: Anna Genís, Graciela Ayala, Maria Solé, Rosa Lleonart, Àngels Mariano, Joan Jové, Mariló Mata, Oscar Gómez, Laia Gómez, Sefa Costa, Carme Arce, Txell Pi, Kike Palau, Marta Barrientos, Marta Jubert, Josep Bayé, Glòria Moreno, Josep Colet, Núria Andujar, Sara Maria i Gemma Clofent. A la foto no hi sortim tots, ja que sent vigília del pont de l’1 de maig alguns blocaires van marxar amb pressa. No us perdeu les cròniques que n’han fet el cafè de nit i decuina. Són molt interessants i divertides!





El gelat és boníssim, amb un gust a iogurt grec deliciós. Es nota que és casolà perquè no queda tan cremós com els de les gelateries, però el fet de muntar les clares i els rovells aconsegueix que quedi prou esponjós. I la barreja marbrejada amb el puré de maduixes queda molt vistosa i sorprenent, a part de donar un contrast de sabors molt bo. Ja tinc ganes de provar les altres idees que ens va donar la Mireia: amb mango, amb préssecs en almívar, amb fruites vermelles...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 3 ous
· 100g de sucre
· 400ml de nata per muntar
· 1 iogurt grec
· 1 pessic de sal
· 250g de maduixes
· 50g de maduixes

Preparació:

Triturar les maduixes amb el sucre fins aconseguir una crema homogènia. Coure-la durant 5 minuts, treure del foc i deixar refredar.
Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Muntar els rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum. Semi muntar la nata. Barrejar els rovells amb el iogurt i afegir-hi amb cura les clares i la nata.
Disposar el gelat dins dels motlles alternant amb el puré de maduixes. Reservar al congelador fins el moment de servir.

Bon profit!

35 comentaris:

Maria ha dit...

Doncs sí, van ser unes bones i pràctiques receptes com tot el que ella fa. Sempre n'aprenem força coses amb ella. T'ha quedat molt maco el postre i la decoració.
Fins la propera..

Marta Padenous ha dit...

Aquesta recepta aquest estiu....cau...i el que vem riure!!!
(jo vaig ser un dels que marxaven pitatnt cap a casona...)
Ptnts

Josep Mª Rosell ha dit...

Buff això te una pinta impressionant!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma, si que ha de ser bo aquest gelat, tan refrescant i ambles maduixes, mhhh boníssim!
M' ha encantat la salseta de codonyat, a veure si algun dels assistents en penja la recepta aviat!

Un petó! Beth

ARA ha dit...

Quina pena que no vaig poder venir, la próxima no me la perdo. El gelat ho probo segur, pero m'interessent molt les altres dos receptes, les posaras? pliiiiiiiiisssssssss.

Mercè ha dit...

Ja ho crec que ha de ser bo aquest gelat!! Quan faci més calor el provaré! Perquè no m'agraden massa els gelats de compra, massa cremosos i dolços. Però així fet a casa, pots fer-lo al teu gust. ;)
M'ha agradat la presentació, molt xula!!

PILAR ha dit...

Un gelat molt natural i per el que expliques penso que es fàcil de fer. Aquest estiu el provarè. També he trobat que ha de ser molt bona la recepta del bacallà, que m´entusiasme. Fins aviat
Petons

MAR ha dit...

El gelat de iogurt és el meu preferit sobretot amb fruites del bosc ... m'encanta ho sigui que el faré de seguida ... !!!!!!!
A veure si algún cop em puc apunar a alguna classe ...

Petonets i bon cap de setmana

vacapaca ha dit...

Que bueno!! Marta ya me comentó lo bien que lo pasasteis .... a ver si en otra ocación me apunto!! Y el helado de lujo!! Un saludo, Montse.

Cuinetes-Carme ha dit...

Gemma, ets una crack!! t'ha quedat més que bé. L'Anna i jo vam marxar pitant, altre dia ens aviseu de la foto, solament en vaig fer jo una amb la Mireia.
Per qui l'interessi hi ha algú, no ho recordo, que la recepte de codony l'ha fet amb carn de porc, que ha de quedar molt i molt bona.
us passaré el link.
Abraçada!!

Anònim ha dit...

Hola!

Felicitats pel blog. Molt interessant i molt ben fet.

Es molt demanar la recepta del "bacallà amb salsa de codonyat i ànima de cítric amb canonets de figues"????

Eternament agraïda!

Eli

Gemma ha dit...

Els que demaneu les altres receptes, aquí les podeu trobar:

http://delicies.blogspot.com/2009/05/pebrots-verds-italians-farcits.html

http://menu-cocinadecasa.blogspot.com/2009/05/carne-rustida-con-salsa-de-membrillo-al.html

I a tots els que dieu que fareu el gela, US EL RECOMANO!!!!!! Queda poc dolç i enfarfega menys que els comprats. I el gustet àcid de les maduixes i el iogurt fan que entri divinament :)

Margarida ha dit...

Aquest gelat ha de ser boníssim. Ja me'l imagino! I ens haurem d'espavilar a fer-lo , perquè la temporada de maduixes no durarà gaire més. Ja poden anar tancat tots els quioscos de gelats del carrer, si tots ens posem a fer gelats!!! Jo fa 21 anys que no en compro. Va ser començar a fer-los a casa i ...fins avui!

ELS PEIXOS ha dit...

Molt maco també t´ha quedat..Deu ser molt bo , oi?
No hi fet mai gelats, jo!!

Glòria ha dit...

Oi que és bo?. I la presentació t'ha quedat molt maca. Quins motllos has fet servir?.

Ja esperem l propera classe amb la Mireia!.

El cullerot Festuc ha dit...

És que les receptes de la Mireia sempre son un èxit!! T'ha quedat molt bonic!!! I de ben segur que amb la calor que ja fa...van volar!
Petunets,
Eva.

Enkeli ha dit...

Mmmm què bó ha d'estar!! suau i fresquet, amb unes postres així quines ganes de caloreta!! : )
Presentació: EXCEL.LENT

Ester ha dit...

Les classes de la Gemma són genials i aquest gelat cau segur
Una abraçada
Ester

Laura ha dit...

Bona nit!! quin pinta el gelat! Tinc una pregunta!! Normalment diuen que s'ha d'anar movent perquè no es formin cristalls al gelta, vosaltres ho vau haber de fer? I d'altre banda, creus que si canvio el gelat i les maduixes per borwnie y xocolata que em va sobrar quedarà igual? jejeje!! que preguntona!
Petonets!

la vella carmanyola ha dit...

Ostres!! sort d'aquestes cròniques.

Realment les tres receptes no tenien desperdici.

Genial el gelat.

Records

Mome ha dit...

be, aquest gelat, ha d´estar mortal de necesitat, apa que bo, ja queda apuntat, que jo aquesta setmana n´he fet dels havituals i com son els primers de la temporada, han volat, el teu ha quedat meravellós. petons i gracies.

Mesilda ha dit...

Bon dia Gemma.
Bon partit si que estes traient de les classes amb Mirella,i s'agraïx que ho compartisques amb nosaltres.Este gelat esta de luxe, em l'apunte ara que ja apetix el fresquet no dubtes que disfrutarem menjant-lo.
Besets.

bajoqueta ha dit...

Com sempre genial el que vos ensenya la Mireia.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- He fet els pebrots italians farcits, i la veritat, són fàcils i de molt bon menjar, i també bonísims. La Sara Maria els ha posat en el seu bloc -delicies del rebost- Que vaigi de gust Gemma; Josepb -menja de bacallà-

Gemma ha dit...

Margarida, els gelats que compro sempre són els que et menges pel carrer passejant... Els que mengem de postres a casa per dinar, també els faig sempre jo, je je je...

Els peixos, aquest és ben fàcil de fer, genial per començar amb el món dels gelats :)

Glòria, el mes de maig no podem anar-hi... per`pel juny ja demanaré a la Mireia que ens faci lloc ;)
Els motlles són de plàstic per fer gelatines, que van molt bé perquè tenen dues tapes. Així, per desemmotllar obres les dues tapes i empenys per dalt... Et passo una foto perque et facis la idea: motlles Són barats perquè no són de silicona ;)

Eva, ja veus que et vas perdre una bona classe, eh? Que últimament vas tan enfeinada que no pots venir mai... a veure si a la propera pots venir, eh?

Enkeli, no sé si a Finlàndia ja us vénen de gust els gelats, però aquí sí!!! Que està fent una caloreta...

Ester, totes les classes de la Mireia són per aprofitar, totes les receptes són útils i per fer a casa fàcilment.

Laura, els que cal anar movent són els gelat que porten aigua o fruita, tipus sorbet. Aquest porta ous i nata muntada, de manera que no es formen cristalls i queda molt cremós.
La segona cosa que em preguntes no l'entenc... què vols dir canviar el gelat pel brownie?

Anna, et dic el mateix que a l'Eva, a veure si a la propera classe pots venir, que ja veus que les receptes de la Mireia sempre són genials!

Mome, també han sigut els nostres primers de la temporada i han volat, je je je... Hem fet una estrena de temporada de categoria!

Mesilda, de les classes de la Mireia sempre se'n treu bon profit. I els gelats, ara que fa calor vénen tant de gust...

Bajoqueta, a veure si un dia t'acostes fins a Barcelona i t'apuntes a una classe, je je je... que tampoc ho tens tan lluny, eh? ;)

Josepb, jo encara no he fet els pebrots, has anat molt ràpid! Queden bons, oi? A veure si també els penges al blog, que ja veus que tothom demana la recepta ;)

Karolina cookiss ha dit...

k bueno ana!!!!, k rico!!, buensiisimos, joer tenia ganas de hacer algo asi hace tiempo!! me encanta!!

zer0gluten ha dit...

Estupendas estas clases y los frutos que van dejando porque tu postre se me hace a la vez ligero y apetecible.
Gracias una vez más por estos regalitos fabulosos que compartes con nosotros.
Besitos sin gluten

No tot són postres ha dit...

Ei, quin gelat!!! Jo sóc, com diu la Margarida, de les que tot ho fan a casa, encara que port més feina està més bo... i els gelats també! Som la competència dels Farggi i les Ibense . PTNTS
Dolça

Delicias ha dit...

Hola Gemma quina bona combinació, ja comença el moment de fer gelats, umm són tant bons, desitgem que arribi l'estiu per menjar-los. I aquest serà el primer que provarem. Una presentació excel.lent, i aquests motllos cauen segur, al final llogarem un traster només pels estris de cuina, jejejeje. Un petonet

ANNAFS ha dit...

Mmm... quin gelat més bo!. Fet a casa, amb ingredients naturals. Una delícia. Jo no he fet mai gelat a casa, però ja tinc ganes de provar aquest.
ptns.

dolorss ha dit...

Bona recepta Gemma, sobretot ara que tenim la calor a sobre.

xaro ha dit...

Aquest gelat té que estar molt bo i veig que no has trigat gaire en fer-lo!!!!!
Ptnts

Marta ha dit...

Gemma, el gelat t'ha quedat genial. Jo encara no he provat a fer-lo però vull animar-me.
Les classes de la Mireia molt bé, em sembla que repetiré.
Petons

Maria Dolores ha dit...

Que booooo m'agrada.
Besets

Núria ha dit...

Jo l'he fet dues vegades i està boníssim!!!

Núria