dimarts, de maig 05, 2009

Galetes Snowmen

Divendres passat, que amb l’Aina i l’Olga vam fer la crema de coco, també vam aprofitar per fer unes galetes que teníem pendents des de feia moooooolt de temps:




La Mercè, a qui vaig conèixer a la trobada blocaire del gener, em va regalar un paquet per fer Snowmen Cookies, unes galetes que fan als EUA per Nadal i que pengen als arbres de Nadal decorades com si fossin ninots de neu. En el preparat hi va una barreja de farina, sucre, llevat i vainilla i només cal afegir mantega, llet i un ou per tenir la massa base de les galetes. Un cop cuites, es decoren amb una glassa de sucre que dóna el color blanc típic dels ninots de neu. Nosaltres, com que Nadal ja ens quedava una mica lluny, vam preferir donar altres formes a les galetes: els cors i les floretes triomfen molt amb les meves nebodes, je je je...




El gust de les galetes és molt neutre i queden poc dolces, ja que estan pensades per afegir-hi la glassa de sucre que les fa més dolces. Com que l’Aina i l’Olga són poc llamineres, nosaltres vam preferir deixar-les tal qual, sense la glassa. Això sí, pel Nadal que ve, ja tenim feina pendent a fer les galetes en forma de ninot, amb glassa i tot, per tal de penjar-les al seu arbre de Nadal. Mercè, moltes gràcies per aquest regal!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1 paquet de preparat per galetes
· 1 ou
· 85g de mantega pomada
· 2 cullerades de llet

Preparació:

Barrejar tots els ingredients. Estirar la massa damunt el marbre enfarinat i taller les galetes amb el motlle. Posar les galetes en una plata de forn coberta de paper de forn i coure-les a 180º entre 9 i 11 minuts, fins que siguin daurades. Deixar refredar i decorar al gust.

Bon profit!

32 comentaris:

Laia Nadia ha dit...

oooooh!! us han quedat perfectes!! i per nadal ja me les imagino com dieu! És més, embolicades amb paper de cel·lofan poden quedar com un detall divertit! Aquestes nevodes apunten alt!!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Hola Gemma, mica en mica, em torno a enganxar al món blocaire...unes galetes tan maques i divertides com les teves nebodes!

Mercè, un detall molt maco!

Un petó!
Beth

Marta ha dit...

Unes galetes molt bones Gemma! Las teves nebodes estan fetas una cuineras de primera!
Petons

Marta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El cullerot Festuc ha dit...

Ohhhhh...aquest deu ser el preparat que em van portar a mi uns amics de seattle i que tb vaig fer galetes...els americans ho tenen tot!!! Segur que les teves nebodes van gaudir moltíssim!!!
Petunets,
Eva.

Ester ha dit...

Què divertit i bona pensada això de no posar la glaça, els nens no els sol agradar i millor que se les mengin, tot i que no són tan vistoses
Una abraçada
Ester

Marta Padenous ha dit...

Amb l'ajuda que tens....per això et surten tant xul.les!! (je je je) Deuen ser molt bones!
Preparats dels americans i anglesos....a Londres hi havia per fer galetes de gingebre...i muffins...fàcil i un resultat excel.lent! (la qüestió fer-ho fàcil!)
Ptnts

vacapaca ha dit...

Estos americanos lo tienen todo ... que ricas galletas!!

Joan ha dit...

UI... i les nebodes ben felices amb aquestes galetes... Per nadal segur que les galetes també quedaran molt adients i faran festa...

Gemma ha dit...

Shabash! Quina bona idea que has tingut... un regal ben original, bonic i molt bo! Aquestes noietes seran unes grans cuineres de grans, je je je...

Beth, benvinguda de nou per aquí :) La Merce va tenir un detall molt maco i moooolt bo!

Marta, a poc a poquet, hem fet una pila de receptes! I ja tenim ganes de fer les piruletes de xocolata que vaig aprendre al taller del Museu, serà la propera recepta que farem :)

Eva, aquests americans són un cas, tot ho fan fàcil i ràpid... així no tenen excusa per no fer galetes a casa, je je je...

Ester, amb la glassa haurien quedat massa dolces pel seu gust, que són unes nenes poc llamineres. D'aquesta manera, sucades amb la llet van ser un berenar perfecte :)

Marta, amb gingebre encara deuen quedar més bones. I els muffins... em sembla increïble que existeixin coses així...

Vacapaca, lo que no se inventen los americanos, no se lo inventa nadie, je je je.

Joan, amb forma de ninot de neu i amb la glassa blanca, faran molt goig penjades de l'arbre ;)

Cuinetes-Carme ha dit...

Eiiii, Gemma molt boniques aquestes galetes. Amb la Laia (és la meva filla) per Setmana Santa en vem fer unes molt senblantes. Per que amb la glassa no siguessin tan dolces varem fer "corazones partidos" meitat glass i meitat xocolate pur en pols, també estels, uns blanc i d'altres negres, segons ella a l'escola va ser molt felicitada pels seus companys. Llàstima que no vaig fer cap foto. Ara ja tinc una excusa per a que la Laia les torni a fer!!
Doncs li encanta la cuina i he d'aturar-la si no estaria tot el dia cuinant. Aqui sembla????
Apa petonets....

ANNAFS ha dit...

Que bones aquestes galetes!. Quan les meves filles eren petites també els encantava fer-ne. Ara em demanen que les faci jo, donçs també els agrada menjar-ne.
ptns.

ELS PEIXOS ha dit...

Quines galetes més impresionants fan aquestes nenes...
Molt bé per la mestre..

Laura ha dit...

Realment, aquesta no es epoca per ninots de neu, però les galetes amb cors i floretes tenen molt bona pinta!! quines ajudantes més eficients!!
Petonets!

Mercè ha dit...

Gemma, no sé perquè deies que et feia vergonya penjar les vostres galetes si us han quedat ben boniques!!!
Me n'alegro que servís per passar una estona divertida amb les teves nebodes! :) Jo, com vosaltres, també les prefereixo sense glaça! ;)
Felicitats a les cuineres! :)
Petons!

marilu perez ha dit...

Gemma! Que bien que pongas una receta de galletas! (Ayer me compré por fin unos cortapastas). Me encanta el detalle del escalón para tu pinche (o será la cheff?)je je
Besetes!

PILAR ha dit...

Quina sort comptar amb unes ajudants tan eixerides. Amb aquestes receptes els nens s´ho passan d´allò més bé ajudant a la cuina. Jo tinc un esglaó igual per el meu ajudant, pobrets, si no no arriven. Les galetes han quedat molt xul.les.
Petons

Marta ha dit...

sempre que veig les teves ''ajudants''...tinc una enveja...xk jo no tinc nebodes i m'encantaria almenys k alguna cosineta tingues passio x la cuina, avera si alguna veïna...jejeej

FRANCESC ha dit...

Genials! L'Olga i l'Aina sempre són un plus afegit als teus magnífics posts. Salutacions

en pol ha dit...

Us van quedar perfectes! Aquests preparats són perfectes per fer amb nens, oi?

La cuina vermella ha dit...

Aquestes mosses arribaran mooooolt lluny! Jo em demano una tieta com tu Gemma.

Gemma ha dit...

Carme, molt bona idea fer la galssa de sucre i de xocolata, així segur que no queda tan dolça. Tens molta sort que a la Laia li agradi cuinar, segur que de gran serà molt bona cuinera!

AnnaFS, les teves filles ara que ja són grans no fan les seves pròpies galetes? Ja veig que són unes mimades ;)

Els peixos, són unes nenes molt aplicades, je je je...

Laura, de cara a la primavera, molt millor les floretes i els cors, oi? Els ninots de neu ens el reservem per Nadal :)

Mercè, les teves galetes de color pastel eren precioses!!!!!!! En canvi les nostres... no es poden comparar, je je je...

Marilu, sin el escalón Olga no llega al mármol :) Nosotros usamos cortapasas en forma de flor y de corazón, quedaron muy bonitas.

Pilar, són unes ajudant molt bones, segur que acabaran sent unes grans cuineres!

Marta, no tens nebots petits? És molt divertit veure com aprenen a cuinar, et fan pregutes divertídissimes que no t'imaginaries mai...

Francesc, ja veus com presumeixo de nebodes, eh? :)

Pol, van quedar prou bé. Llàstima que aquestes no les vas poder tastar...

Parella Vermella, aquestes nenes arribaran molt llunt, amb tot el que es proposin, no només a la cuina ;)

MAR ha dit...

han quedat molt bé aixi com regordetas ... són molt xules per decorar realment han de quedat bé pq tenen presencia i consistencia i sino tb poden decorar l'estómac de moment fins que arribi nadal

PEtonets
mar

bajoqueta ha dit...

Ja fas bé d'anar posant coses de Nadal que en un tres i no res ja tornem a estar a final d'any jajaja

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Hoooola!!! unes galetes ben maques vos han sortit...hi ha que veure totes ses cosetes de reposteria que hi ha fora eh?...les teves nebodetes com sempre maquíssimes...petonets

Maria ha dit...

Gemma, aquestes galetes no són tan vistoses com tu dius com les de la Mercè però estan fetes amb el cor, i això també es nota i així han quedat de be..

RUBEN ha dit...

Gemma! Espectaculars aquestes galetes, són semblants a unes que vas fer amb lemon curd no?
Una abraçada
Ruben

deliciosa martha ha dit...

Gemma, i no saps pas on es pot comprar la barreja per fer galetes?

nieves ha dit...

Las galletas que en casa somos consumidores habituales, se ven deliciosas, pero la cocinerita tan ensimismada en la "obra", con su mandil y el taburete para que alcance a la meseta de la cocina.... ¡¡un amor!!

Un abrazo y besitos para la niña.

illetapitita ha dit...

M'encanta que les teves nebodes participin a la cuina!!
Una abraçada!

Reme y Núria ha dit...

Felicita a las CUINERAS. Es van fent una forat a la teva cuina cada vegada més gran, vigila vigila no et quedis sense lloc. ¿Tindran aviat el seu blog?.
je je je
Petons per las teves cuiners.

Gemma ha dit...

Mar, les vam fer de mida grosseta, je je je...

Bajoqueta, de Nadal només tenen la forma si les fas de ninot de neu. Fetes així en forma de flors són unes galetes ben normals ;)

Maria Jose, aquests americans se les pensen totes, je je je...

Maria, moltes gràcies! Tens raó que les coses fetes amb el cor surten molt bones :)

Ruben, no s'assemblen gaire, aquestes només fan gust de vainilla i porten menys mantega. Ens van agradar més les de llimona.

Deliciosa martha, ho sento però no ho sé, a mi me'l va portar la Mercè de California... però la veritat és que no deixa de ser farina, sucre i llevat barrejat en la proporció adequada per fer unes galetes normals.

Nieves, Olga está genial, je je je... Es un encanto mientras cocina, parece una cocinera en pequñito ;)

Illetapetita, a elles els encanta!

Menu, creixen tan ràpid i són tan espavilades amb els ordinadors, que aviat obriran el seu propi blog de cuina, je je je...