dissabte, d’abril 04, 2009

Teules amb Taronja Confitada

Diumenge passat vam celebrar amb una mica de retard el tradicional dinar de Sant Josep que fem a casa cada any amb tota la família. Tot i haver passat el Sant Josep, per postres vaig fer igualment la típica crema de Sant Josep, acompanyada amb unes teules de taronja fetes amb les clares d’ou sobreres de la crema:





Aquest any, entre tota la colla de blocaires, hem fet sense proposar-nos una bona mostra de receptes que es poden fer per aprofitar les clares d’ou que sobren de la crema de Sant Josep; l’Enric mateix n’ha fet un bon recull aquí.

Tot i que inicialment pensava fer una altra recepta (uns pastissets de trufa i coco que ja faré més endavant amb les clares que encara tinc al congelador), em va semblar que amb la crema seria massa menjar. De manera que al final em vaig decidir per aquestes teules, un petit four ideal per sucar a la crema de Sant Josep. Cruixents i amb el gustet de l’ametlla i la taronja queden senzillament delicioses.

La recepta la vaig treure d’un curs que vam fer fa uns dies al Rubiralta juntament amb la Laia i la Xaro. La Ma Àngels Pallàs va realitzar un monogràfic de pastisseria molt interessant: a part de les teules amb taronja confitada, també ens va ensenyar a fer una tarta Tatin, un pastís de formatge i gerds, unes boles de meló amb gelatina d’oporto i pinyons torrats, unes tartaletes fines de xocolata i unes piruletes de xocolata per decorar. Tot i ser unes receptes força bàsiques, la classe va resultar molt interessant, ja que va explicar una pila de trucs i idees complementàries que ja he posat en pràctica (ella va ser qui em va recomanar el formatge Cremette).






La recepta la vaig modificar una mica, ja que vaig substituir l’ou sencer pel pes equivalent en clares d’ou. A més, no tenia prou taronja confiada, de manera que vaig posar la meitat de taronja i la meitat de figues confitades.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per unes 20-25 teules)

· 65g de sucre en pols
· 1 ou (en el meu cas, 65g de clares d’ou)
· un polsim de sal
· 65g de granet d’ametlla
· 35g de pell de taronja confitada
· ratlladura de pell de taronja
· 40g de farina

Preparació:

Blanquejar l’ou amb el sucre i la sal. Incorporar-hi el granet d’ametlla, la taronja confitada, la ratlladura i la farina tamisada. Barrejar bé.
Damunt un paper de forn, escudellar botons de pasta, aplanant-les amb els dits untats amb ou batut i coure-les al forn a 200º durant 8-10 minuts.
Retirar-les del forn i donar la forma de teula ràpidament abans no es refredin. Deixar refredar i guardar en un lloc ben sec fins el moment de servir.

Bon profit!

30 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, ja tenia ganes de veure com havies aprofitat les clares de la crema de Sant Josep!! M'encanta la idea...i com bé dius, segur que per acompanyar la crema i ananr sucant estaven delicioses!!
El curs que vau assistir fa molt bona pinta...a veure si aviat ens poses receptes! :)
Petunets,
Eva.

la vella carmanyola ha dit...

Ai! que contenta que estic que aquest any tinc un munt de receptes per aprofitar les clares!
Es que a mi això de les clares em fa una mica d'angunia, després comencen a donar voltes per la nevera, congelador i al final les acabo regalant a m'ha mare o cap a la basura que es un pecat llençar menjar!

Però aquest any les tinc totes! i les penso reaprofitar totes!

Genial Gemma això m'agrada recicletge total de tot!!

Records

Ester ha dit...

Molt bona idea aquesta de les teules, que així de cruixents passen com si res, el curs també fa molt bona pinta
Una abraçada
Ester

LAURA ha dit...

Una proposta genial, semblam bonissimes i faciletes de fer i a més m'encantat aixó de poder utilitzar tot aquest munt de clares que volten per la nevera sense saber ben bé que poder fer amb totes elles.El que no sabia és que es podesin congelar, així tal qual? Ptnets. LAURA.

Glòria ha dit...

Ben aprofitat aquest curs de pastisseria. Aquestes teules tenen molt bona pinta i per donar-los la forma, ho fas amb algun estri?. Jo n'havia fet algun cop i em passava que se'm refredaven molt depressa i no tenien temps d'agafar la forma.

Suposo que faràs les altres receptes, oi?.

Fins aviat

Margarida ha dit...

M'encanten les neules! I amb granet d'ametlla i pell de taronja han d'estar exquisides.
Jo també sóc de les que no llencen mai les clares perquè s'hi poden fer un munt de coses!
Bon cap de setmana.

Laura ha dit...

Ostres, ja ho diuen que cada dia s'apren una cosa nova. Jo no sabia que les clares d'ou es podien congelar. Quin desastre! les que he arribat a tirar jo pel desaigüe. Molt bona recepta! Petonets!

CRIS ha dit...

Boníssimes Gemma i tampoc sabia que les clares es congelàven.MOlt bona elecció la de la pasta de full com hecm.Bon cap de setmana.

angels ha dit...

Molt bones aquestes teules per aprofitar les clares, també molt bons els posts anteriors, espero poder tenir una mica de temps per poder mirar-los. Petons

ANNAFS ha dit...

Fantàstiques les teules per acompanyar la crema de Sant Josep. I aquestes són molt originals i suposo que boníssimes amb gustet de taronja i figues...mmmm
ptns.

Mª Jesús ha dit...

Que interesante éste curso, el Pastis de formatge i gerds me atrae mucho, porfa... no tardes mucho en ponerla,jejeje y las tejas con tu permiso me llevo la receta, la pongo 1ª en pendientes

somaral ha dit...

Gemma,
a la meva parella li encanten aquestes teules, gràcies per la recepta... jo sóc al·lèrgica a l'ametlla així que aquest cop no menjaré.
Petonets.

Xènia ha dit...

Hola Gemma, un dubte tècnic. 65 gr de clares d'ou quantes clares d'ou són més o menys?

moltes gràcies! xènia.

Mercè ha dit...

Gemma, ja estava intrigada com aprofitaries les clares d'ou! :) La idea és perfecte, tal com tu dius es poden sucar a la crema i deuen ser un vici!!
Petons!

cocina con sabor ha dit...

M'agraden molt les teules y de taronja encara més mmmmmm.....

Petonets guapa

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Molt ben aprofitades aquestes clares d'ou i també molt ben presentades aquestes neules, trasformades amb aquestes petites delicies acompanyades de bocinets de taronja. Que vaigui de gust Josepb -menja de bacallà-

Reme y Núria ha dit...

¡Que bones!
Yo també las congelo y les aprofito per la truita de patates.
Ara les aprofitaré per les teules.
Petons

Francesc ha dit...

Una qüestió tècnica: mai no he congelat clares d'ou. Com es fa per poder-les usar després? La teua recepta de les teules és tota una temptació... ;D

Núria ha dit...

Fantàstiques, t'han quedat impecables...i perfectes. De veritat que semblen de pastisseria!!

Núria

enric ha dit...

Magnífica recepta la d’aquestes teules i, si m’ho permets, li posaré, amb totes les que vagi trobant, un enllaç a la Samfaina.

Marta ha dit...

Gemma, molt bones les teulas i t´han quedat perfectes!
Petons

Anònim ha dit...

Una gran idea aprofitar les clares per fer altres postres!
Jo tampoc sé com les congeleu, suposo que dins d'una bossa, no?
I després es descongelen a temperatura ambient? i queden bé?

Bona setmana!!

Anònim ha dit...

Perdó, m'he oblidat de dir qui sóc en l'anterior comentari!

Marta F.

Caminar sin gluten ha dit...

Deliciosa y estupenda manera de aprovechar las claras de huevo.

Besotes,

Ana y Víctor.

zer0gluten ha dit...

Me encantan las tejas, de lo que sean y como sean.
Las tuyas desde luego son de empezar y no parar.
Besitos sin gluten

Laia ha dit...

Aiii!! Que jo de les clares en vaig fer unes boletes coco que em va ensenyar a fer una tieta... però m'hagués agradat provar això de les yeules!! Mmmmm... taronja... :P

Mon ha dit...

molt interessant recepta....i aprofitar les clares dels ous
gràcies

Lourdes ha dit...

Hola Gemma!!
Porto un temps llegint el te bloc però fins avui n m'havia animat a escriuret!!
Et vag descobrir buscant una recepta del flam pastissier francès,he de dir que el vaig fer aquest cap de setmana i va se run éxit!!
Gràcies per les teves receptes, un petó!

La cuina vermella ha dit...

Ostres, quines receptes més suculentes que heu fet a can Rubiralta!!! Molt bona idea d'aprofitament de les clares, entre les idees de la Mercè, l'Eva i tu, ja podem fer cremes només amb l'excusa que ens sobrin les clares, oi?!

Gemma ha dit...

Hola a tothom!!! Moltes gràcies pels vostres comentaris!
Acabo de tornar de les vacances de setmana santa i m'estic posant al dia...

Laures, Cris, Francesc i Marta F, les clares es poden congelar i després queden igual de bones. És millor congelar-les d'una en una o de dues en dues, així després les pots anar gastant al ritme que necessites. Per descongelar-les, només cal deixar-les fora de la nevera a temperatura ambient. Jo les poso dins de gots petits coberts amb paper film i un cop s'han congelat trec el got i les deixo embolicades amb el film al congelador fins que les necessito :)

Glòria, jo deixo les teules dins el forn, amb la safata mig treta enfora, d'aquesta manera es mantenen calentes i tens temps de donar la forma a totes abans no es refredin ;) L'estri pot ser qualsevol pal: jo faig servir un pal d'escombra net aguantat entre dos tamburets, je je je... una mica rudimentari, però funciona :)

Glòria i Ma jesus, les altres receptes ja les aniré fent, no patiu ;)

Xènia, 65g de clares d'ou són unes dues clares (depen de la mida dels ous).

Lourdes benvinguda al blog! Gràcies per deixar un comentari, m'alegro que el flam patisser et quedés bo ;)