dissabte, de març 29, 2008

Taller de Cuina amb el David Lienas. La Crònica.

Ahir vam assistir a la classe de cuina del David Lienas i va ser fantàstica!


Com amb la classe de la Mireia, l’intercanvi inicial de noms, cares i blocs va resultar divertídissim. Aquest cop, però, alguns ja ens coneixíem, de manera que va ser més fàcil... tot i així érem tanta colla que al final vam haver de passar llista!

En total, vam ser els 17 següents:
Cristina, Mar, Gemma, Enric, Eva (de Terrassa), Pebbles, Ester, Sara Maria, Glòria Moreno, Gemma, Maria (del Caprabo), Mercè (de Barcelona), Anna (amiga de la Mercè), Anna de la Vila, Sandra (amiga de l'Anna), Txell i Kike

La classe em va agradar molt, va ser interessant i molt enriquidora. El David té una manera d’explicar molt pedagògica, senzilla i entenedora, de forma que acabes aprenent la recepta que fa i una pila de coses més, entre ingredients, estris de cuina, trucs, idees i altres receptes. Les receptes que va preparar van ser una “orada amb merengue de sal” i uns “calamars farcits”. Totes dues van ser boníssimes, però a mi em va agradar sobretot la orada, vaig flipar amb la recepta de la merengue de sal. Segur que la faig! Vam poder tastar el resultat dels dos plats i tots dos els vaig trobar molt bons.

El David va ser molt simpàtic i va tenir molta paciència amb nosaltres: durant la classe, no vam parar de fer-li fotos, de preguntar, de xerrar entre nosaltres (i fer soroll, és clar)... I al final del curs, va estar una estona extra per nosaltres, amb més fotos i signatures de llibres. Ens vam quedar molta estona xerrant, ja que el David té la parla fàcil i moltes experiències culinàries per explicar... total, que vam plegar més d’una hora tard del que estava previst! Sortint, em vaig disculpar amb les noies del Bon Preu i els vaig agrair la paciència que havien tingut amb nosaltres. Els vaig prometre que el proper cop no les farem plegar tard :)

Només cal que mireu les fotos per veure quin va ser l’ambient durant tota la sessió:




Suposo que aquests dies alguns dels altres assistents al curs aniran penjant les seves cròniques i les seves fotos... Ja tinc ganes de llegir què diran! Resumint, vam passar una tarda fantàstica, gaudint de la classe d’en David en companyia d’una colla ben heterogènia però amb un punt en comú: l’afició a la cuina.

Segur que repetirem!

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, si si!! jo vull repetir!!

Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt baixar a Barcelona!

Jo avui ja he fet a casa la "dorada amb el merenge" com que tenia les clares al congelador! ;)
M'ha quedat bonissim.

Fins la pròxima vegada i encantada de coneixer-vos a tots "bloguesntaires"!!!!

ANNA DE LA VILA.

Anònim ha dit...

Ya estoy deseando que pruebes algunas de esas recetas, para las que no tenemos esa suerte, la de acudir a estas "conferencias" nos vendrá de perlas que tú nos ayudes un poco. ¡¡Me quedao a cuadros con el merengue de sal! jiji
Besos

Anònim ha dit...

Ei!!!!...A mi tb em va encantar la classe!!!!...A totes les que preparis Gemma, compta amb mi!!!!...Llàstima que tenia un sopar i vaig haver marxar ràpid...xo el David va ser encantador!!!...
Un plaer tornar a passar una tarda amb vosaltres!!!
Petunets,
Eva (terassa)

gemma ha dit...

Sí, totalment d'acord: una classe fantàstica. I el David m'ha semblat encantador!

Quan repetim?!?!?

Anònim ha dit...

Quina ràbia!!!! No vaig llegir el comentari a temps i no m'ho podia creure!!!!! Tinc enveja sana al llegir la crónica i veure les fotos. Espero estar-hi la propera vegada i gràcies per l'interès.
Per cert quin éxit el pastís de iogurt i plàtan. Fins i tot li ha encantat a la meva filla que és molt llepafils. Els meus nebots han "flipat" amb la decoració.
Els hi he dit que tenia bona mestra.
Només una pregunta: Hi ha algun secret perquè sempre et quedin els pastissos tan esponjosos? A mi tan el de formatge amb Baileys com aquest de iogurt no h'han pujat com a tu. Què no faig bé!!!!!

Susanna.

Gemma ha dit...

Anna, ets una passada! Ja has fet l'orada????? Estic segura que t'ha quedat boníssima! Amb Ratatouille i tot...
Em va agradar molt conèixer per fi a l'Anna de la Vila després de tant de temps :) Per cert, nosaltres anem molt sovint a la Serra de Prades i passem pel costat de Vila-rodona (normalment sortim a Montblanc). T'asseguro que el proper cop farem una parada a la teva Bodega, ja hi pots copmptar!

Ali, yo tampoco había visto nunca cocinar con merengue a la sal, però el resultado es espectacular, tienes que probarlo!

Eva, el plaer va ser mutu! I ja vas veure que entre tots et farem boicot per tal que facis un blog... Eva, Eva, Eva, blog ja, ja, ja!
Llàstima que marxessis d'hora i no surtis a la foto de grup... però el proper cop sí ,eh?

Gemma, un bon final per a un dia que va començar malament... El David és encantador, et fa disfrutar la classe i encomana el seu amor per la cuina.
Ja estic maquinant altres propostes... ;)

Susanna, quin greu! M'has de deixar el teu e-mail, enviam un correu a l'adreça del blog... llàstima de no poder-te avisar a temps... Però pel proper cop ja et tinc a la llista ;)
M'alegro que triomfessis amb el pastís de iogurt i plàtan, queda al punt just de dolç i àcid, oi?
Per la mida del pastís... potser jo faig servir un motlle de diàmetre més petit i per això em queden més alts. Sobretot el de plàtan i iogurt, que no va al forn...

Anònim ha dit...

Ya estoy por aquí de nuevo, me encanta pasear por el blog. Te quería decir..que no es necesario que te dirijas a mi en castellano, hablo siempre en valenciano, otra cosa es que no me atreva a escribirlo, ¡pero leeros me encanta!
Besitos y gracias, esperaré ese merengue!

Anònim ha dit...

Gemma!!!!!...Que si que surto a la foto de grup!!!!...I estic molt ben acompanyada per l'Enric!!!...Ja veig que em fas boicot...mooooolt malament!!!...jajaja!!!!
Petunets,
Eva (Terrassa)

Ro ha dit...

Què bé que us ho passeu, quina enveja -com sempre. I quina infrastructura més guapa que tenen aquest del Bon Preu, quina cuina, quin espai. Vinga, a programar noves aventures que tot i no poder venir, us llegeixo a gust!

Ester ha dit...

Moltes gràcies un cop més Gemma per encarregar-te de la trobada, va ser fantàstic i vam aprendre molt. Estic esperant amb ànsia totes les propostes que ens puguis oferir
Un petó
Ester

Glòria ha dit...

Gemma,

Molt b� la teva cr�nica i les teves fotos. Realment, ha quedat const�ncia que no vaig parar de moure'm en tota l'estona, amb la c�mera amunt i avall. El David va ser encantador, amb molta paci�ncia, i la trobada, genial. Repetirem, oi?. Per a la propera, el Josep diu que tamb� s'apunta. Poden ser dues places per al caf� de nit?

Fins aviat

Pebbles ha dit...

Gemma, ets una organitzadora excelent!.
M'apunto la propera vegada. Encantada de tornar-nos a veure i per la tarda que vaig passar.
Vaig a seguir amb les meves PAC's que son la meva creu fins al maig.

Fins aviat.

Pebbles ha dit...

Gemma, ets una organitzadora excelent!.
M'apunto la propera vegada. Encantada de tornar-nos a veure i per la tarda que vaig passar.
Vaig a seguir amb les meves PAC's que son la meva creu fins al maig.

Fins aviat.

La cuina vermella ha dit...

En comptes de Gemma a casa t'anomenem la Súper Gemma (o la "senyu")!! Noia, tot ho fas bé, sort que vas passar llista perquè amb tota la colla que érem haguèssim pogut perdre algú!
Estem expectants per la propera trobada amb la Mireia Carbó.
Un petonàs!

Sara Maria ha dit...

Estic d'acord amb els de la Cuina Vermella... Per això tens un premi a Un racó del món.
http://unracodelmon.blogspot.com/2008/03/premi-calidesa-per-delicies-del-rebost.html

Anònim ha dit...

Que be va anar tot, Gemma i quin superprofessional que és en David, que apassiona amb el que explica i n'aprens un munt de coses.
Compta amb mi per totes les demés classes...
Petons per tots.

enric ha dit...

Hola, "senyu"! ;) Magnífica i detallada crònica, i tot un luxe pel món blocaire comptar amb una persona amb la capcitat organitzativa com ho ets tu.

Ei!, i no sóc cap "pilotes", eh? :))

Gemma ha dit...

Ali, genial! Entre les doble ss, les i llatines, els pronoms amb guionet... escric fatal el castellà :(
La recepta de la merengue de sal la pots trobar a l'enllaç ;)

Eva, quina posada de pota més gran que he fet! Clar que surts a la foto!!!! És que hi ha gent que no surt perque va marxar abans i amb el teu comentari de sobre em pensava que a tu t'havia passat el mateix :( Sorry! Per cert, ja has començat a posar títol al blog?

Ro, l'úncia pega (que solucionaran aviat) de la cuina del Bon Preu és que els falta algun sistema de càmeres o de miralls per tal de veure bé a dins dels fogons... A veure si el proper cop et pots trobar un cangur i t'apuntes, eh?

Ester, jo també m'ho vaig passar bé. Aviat posaré un post amb un parell de propostes, alguna de nova!

Glòria, no podia faltar una foto teva fent fotos... je je je! Compto ja amb el Josep, bien! Un més la llista!

Pebbles, només és qüestió de passar llista... ;) Ànims amb les PACs, que el curs ja s'acaba!

Tx i Ke, un plaer posar cara a la cuina més acolorida de la blogesfera! Sou encantadors!

Sara Maria, moltes gràcies pel premi! Ara mateix passo a recollir-lo...

Maria, ets tan discreta... quasi que no em puc creure que hagis posat una comentari :) Que bé, moltes gràcies! Compto amb tu per totes les classes!

Enric, és de formació professional ;) Moltes gràcies! Ja he vist que has penjat la crònica, vaig a llegir-la!

Su ha dit...

Hola: tenia un ratin libre y te lo debia, he venido a ponerme al dia -voya tener que pedir una exdecencia y dedicarme a cocinar y a aprender, ja ja- He pasado un rato magnifico, no sabria decirte con que post me quedo.Un abrazo fuerte

Anònim ha dit...

Hola:aquest bolg segueix escampant-se com una taca d'oli i encara no hi he deixat cap comentari tot hi haver-me cruspit la major part de les postres. Us puc assegurar que totes m'han agradat desde força fins a moltissím. Em pregunto si encara hi ha més ventall de varietats per descobrir doncs cada setmana que passa la Gemma em sorprèn amb una recepta nova. Fins quan? força i que duri. Per molts anys.

Anònim ha dit...

Eiiiiiiiiiiiiiiii!
Que aquí la penya ja s'apunta i no vull tornar a quedar-me sense plaça! jajajaja Apunta'm per la propera!!

Feta la broma, quima emveja nois i noies... Això del merengue de sal m'ho vull mirar bé perquè deu ser una mina! JA veig un filet de porc ibèric al merengue de saaaaaaaaaaaaaaaaaaaal!!!

Salut!

CESC ha dit...

Quina enveja! Ja m'agradaria poder participar en eixes classes de cuina tan fantàstiques. Hem tornat de Mallorca i demà comencem a treballar, que avui ací és festa (sant Vicent Ferrer). Estic intentant trobar-te la recepta de les coques de patata de Valldemossa. Són boníssimes. A mi em recorden uns dolços que fem al País Valencià que a Beneixama i comarca anomenem "tonyes" (també duen creïlla/patata), i a altres llocs en diuen "fogasses", "mones" o "panquemados". Quan sàpia alguna cosa de la recepta esmentada, no patisques que te l'enviaré ben gustosament. Salutacions.
P.S. Gràcies pels teus comentaris al meu bloc.

CESC ha dit...

Hola Gemma, acabe de trobar una recepta de "coques de patata" en un bloc de cuina mallorquina que es diu "una vida entre madones" on diu, literalment:

divendres, 9 / novembre / 2007
coques de patata
Sempre m'han agradat
molt ses coques de patata i ses de matafaluga, però mai les he sabut fer, i cada vegada que les provava de fer, era una decepció. Així que vaig pensar que per nadal, les havia de dominar, perque se'n mengen moltes, i vaig començar a trescar per sa biblioteca, per internet, i per ses madones, fins que vaig tenir devers 20 receptes diferents, i vaig mirar més o manco com fer una mitja de ses receptes que tenia, i després d'una setmana de tudar pasta, i temps, vaig conseguir una recepta bastant acceptable. És aquesta.

COQUES DE PATATA
400 gr de patata
300 gr de sucre
250 gr de llet
100 gr de saïm
40 gr de llevat
3 ous
*una copeta d'anís
*100 gr de matafaluga
1000 gr de farina de força

Lo primer que faig és fondre sa llevadura amb sa llet, i afegir-hi farina de força, fins que faci unabolleta, i ho faig tovar.Després faig bollir ses patates amb pell, fins que són ben cuites, les pal i les pas per es pasa-purés.

Al puré li afegeixc el sucre, es saïm, i els ous, i ho mescl, quan està tot ben mesclat, li afegeixc es llevat, que ja ha d'haver tovat, fins a doblar el seu tamany.Afegir la farina que falti, per completar el kilo, i pastar-ho una bona estona, deixar-ho reposar tapat amb un film.

Per fer ses de llavors, substituiexc part de sa llet, per anís dolç, però li pos s'anís no en es llevat, sinó a sa mescla des sucre, amb s'ou i el saïm.També en aquest moment, és quan li pos sa matafaluga. i després ho faig exactament igual que ses de patata.
Després de que hagi pujat, li fot un cop, per fer-la baixar i la faig porcions. Si han de ser individuals, les faig de 80 gr, però per ses de nadal, les faig de 250 gr. Les pos a una llauna amb paper de cuina, i ben separades perque puguin crèixer i no es besin, han de tovar tot es vespre, per poder courer-les es matí.

Una cosa molt important si les feim de 250 gr, és picar-les amb una agulla de fer calça gruixadeta. Amb un troç de paper de cuina, la freg d'oli de girasol, i les forat, amb una picada al mig n'hi ha prou, això serveix perque entri sa calentor, i no quedin crues.

Després s'han de coure, el meu forn és d'aire, per lo tant amb el forn ben fret, les pos uns 20 minuts a 140 graus, però si el vostre forn, no és de vent, a 160 graus li anirà bé. Quan estan a punt de treure, fan una oloreta, que jo m'he de controlar per no foter-me-les totes.

I encara no les havia posat a sa taula ben colocadetes a ses palanganes, que ja me n'han demanat, i no els hi he pogut fer una foto quan hi eren totes, així que... aqui deix sa foto incompleta. Si les feis, segur que vos sortiran, són molt bones de fer i surten molt bones.

a les 11:22:00 0 comentaris

Ja em diràs que te'n sembla. Salutacions

Gemma ha dit...

Su, gracias por tu visita! Me alegro de que te gusten las recetas :)

Anònim, EL TEU COMENTARI M'HA FET MOLT FELIÇ :)))))
Espero que duri molt de temps, d'imaginació i ganes no me'n falten... i mentre us tingui a vosaltres de conillets d'índies, tinc feina per molt temps! Gràcies!

OlletadeVerdures, t'apunto, t'apunto! Per cert, li vam preguntar al David si la mateix recepta es podia fer amb carn i va dir que sí!

Francesc, m'alegro que les vacances us hagin anat bé. M'imagino que Mallorca aquesta època està preciosa...
Mil milions de gràcies per la recepta! Fa temps uns amics me'n van passar una, però no em va acabar de fer el pes: no portava llevat ni es feia amb saïm. Aquest crec que funcionara!

Anònim ha dit...

Hola Gemma!
Com que sembla que la Sara Maria i jo tenim gustos semblants, nosaltres també t'hem donat el premi calidesa!
Ja passaràs a buscar-lo per l'Olleta.

Besets!

P.S.: Oeeeeeee, oe, oe, oe! Ese fileteeeeeeee!!!

Anònim ha dit...

Me'n alegro de q us ho passessiu tan i tant be al taller de cuina amb el David. M'agradaria poder venir a les trobades q feu, poder-vos conèixer i, posar-vos cares.
De totes maneres, em conformo amb les cròniques q feu entre tots.
Llàstima que per aqui Vic no fan coses d'aq. tipus.
Ah, molt divertida la foto de la Glòria amb la camera!!
Petons.
Gemma (Vic)