dijous, de març 13, 2008

Minis Cruixents de Merengue

Per aprofitar les clares d’ou que m’han sobrat de la crema catalana he fet aquests minis cruixents de merengue:



L’únic inconvenient de fer la crema catalana casolana és que et queda una gran quantitat de clares d’ou que no saps com aprofitar. I com que a casa no llancem mai res... una bona opció és fer-ne merengues!

La recepta l’he treta del magnífic bloc d’en Carlos Valencia. Us recomano que hi feu una visita, val la pena! Aquestes merengues es poden aromatitzar amb diferents gustos: n’he fet uns de normals farcits de xocolata i uns altres aromatitzats amb cafè soluble. Boníssims!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 100g de clares d’ou
· 200g de sucre
· 1/2 llimona

Preparació:

Deixar les clares a temperatura ambient durant una estona i colar-les per treure les impureses. Fregar un recipient amb la llimona i muntar-hi les clares a punt de neu. Afegir el sucre i batre una estona més.
Amb l’ajut d’una màniga pastissera, repartir sobre paper de forn unes muntanyetes de merengue d’uns 2,5cm de diàmetre. Coure-les a 90º al forn amb la porta entreoberta fins que estiguin ben seques. Si es pot, posar l’opció d’aire en el forn. Deixar refredar i guardar-les en un recipient hermètic fins el moment de servir.
Opcionalment, farcir-les de xocolata, lemond curd, melmelada... o bé aromatitzar-les amb cacau en pols, cafè soluble, te matxa...

Bon profit!

PD. Novetats! M'acaben de confirmar l'ampliació de 4 places pel curs del David Lienas. Per ordre de demanda són per l'Anna de la Vila, la seva amiga Sandra i per la Txell i el Kike de la Cuina Vermella. Que bé!
A més, també m'han dit que el David es quedarà amb molt de gust una estona més al final de la classe per poder-se fer fotos amb tot el grup i signar llibres... Ja veig que tornarem a fer de frikis com amb la Mireia Carbó ;)

29 comentaris:

Marta ha dit...

Ole i ole. Eres una mestra de les postres. Eixos cruixents están demanant que mel's emporte, jajaja. Et copie la recepta.

Besets

Elena ha dit...

Quina pinta!!
Per cert quanta estona han d'estar al forn perquè quedin seques? I, les clares d'ou es poden congelar?
Merci!

Elena (de Tarragona)

Leticia_04 ha dit...

MADRE MIA QUE PINTA!!!!
He de decir que te sigo hace meses,he realizado varias de tus propuestas y en casi todas un 10!(no tengo tanta maña como tu ;))
Esto no me lo pierdo ya que me encantan los macarons!
Muchas felicidades por tus aciertos culinarios y un saludo enorme.

Para Helena: perdona que te conteste, las claras las puedes congelar y te aguantan bastante, el tema es el como, por mi parte te aconsejo que las congeles de la siguiente forma:
Forra una cubitera con film transparente y vierte cada clara en un compartimento, anúdalas y al congelador, así al sacarlas sabes que cantidad vas a utilizar.
;)

Kara ha dit...

Ai Gemma.. que bona cuinera que ets!!! i a més a més, estalviadora!! molt bé!! :)

Gemma ha dit...

Marta, estan deliciosos ;) Copie la recepta, copie!

Elena de Tarragona, les clares d'ou es poden congelar perfectament. De fet, jo només he gastat la meitat de les clares per fer aquestes merengues, l'altra meitat l'he congelat (és que vaig gastar 16 ous amb la crema, que érem molta colla a dinar!)
L'estona de forn depen de si tens aire o no. A mi em van tardar 50 minuts amb aire. Però es nota perfectament quan estan seques: canvien de color i de textura, no hi ha dubte de que ja estan...

Leticia, bienvenida al blog, gracias por escribir y provar las recetas ;)
El truco para congelar las claras es muy bueno, así puedes sacar la cantidad exacta que necesitas... muchas gracias por compartirlo!

Elisabet, a casa no llancem mai res!

EL CULLEROT FESTUC ha dit...

M'has deixat amb la boca ben oberta Gemma!!!!....Vaia merengues més xulos que has fet...i la foto...brutal!!!...Un "bravo" per tu!!!...jeje!!!
Que bé q hagis pogut ampliar laces...ja tinc ganes q arribi el dia!!!...xo 1r...vacances de setmana santa...Aleluia!!
Petunets,
Eva (terrassa)

Elena ha dit...

Ei! moltes gràcies a Leticia i a Gemma. Hauré de probar un altre cop a fer el merengue, sempre em queda tou i enganxifós, com aquells caramels que s'enganxen als queixals :(

famalap ha dit...

Qué rica receta y qué fácil!!! y encima SIN GLUTEN!!!. A mi hijo le chiflan los merengues...cuando vea ésto se lanza de cabeza!!!

Anònim ha dit...

Tens un domini de les postres increïble!!!! Aquestes merengues tenen una pinta.......!!!! I de tot en treus profit. No n'he fet mai peró com que també per Sant Josep faré la crema catalana, amb les clares probaré de fer merengues.
Susanna.

gemma ha dit...

Són els macarons catalans :-) Preciosos!

canela ha dit...

És cert, semblen macarons!

Felicitats, Gemma, sempre tan xules les teves receptes i fotos.

Salutacions

canela

Joan ha dit...

Mmmm, pocs ingredients, simples per un resultat fantàstic!!
Veig que aneu a totes amb aquests cursos...

enric ha dit...

Al pas que avances, Gemma, em sembla que el proper curs de cuina que es proposarà serà que vinguem tots a Sabadell… Que no?… Ja veuràs: Ei!!! Qui s’hi apuntaria? ;)

Gemma ha dit...

Eva, al final serem una bona colla al curs del David... però primer les vacances! ;)

Elena, aquestes merengues tan petites s'assequen bé i queden cruixents. Prova-les i ja m'ho diràs ;)

Marisa, otra receta sin gluten ;) Estos merengues son un vicio de lo dulces que salen, seguro que a tu hijo le encantan!

Susanna, s'ha d'aprofitar tot! I què fer amb 16 clares d'ou? Imaginació, imaginació!

Gemma i Canela, je, je, teniu raó, semblen macarons :) Per cert, això em recorda que sempre n'he volgut fer... Tinc una llista de pendents llarguíssima que no s'acaba mai! A més, en tatxo un però n'afegeixo 4 per baix... així no l'acabaré mai :(

Joan, tens raó, amb 2 ingredients i surten uns dolços fantàstics!

Enric, ets un exagerat ;) Has vist el blog del Carlos Valencia? És per caure de cul!

Anònim ha dit...

Estaven delicioses! es fonen a la boca... una passada.

Anònim ha dit...

Ostres!! m'acabo de donar compte del "P.D.", així que vinc a fer el curs!! oala, que fort!

Em fa molta ilu!! aniré a Barcelonaaaaaa!!!!

Doncs ja ens informaras!!

RECORDS de L'ANNA DE LA VILA ;))

La cuina vermella ha dit...

oeee, oe, oe, oeeeee, oe, oeee! Estem molt i molt i més que contents! Poder anar de parranda, pedagogico-culinaria amb totes vosaltres és un regal! Gràcies Gemma per fer totes les gestions. Ets un sol!

Ester ha dit...

Gemma, com que vull fer crema catalan segur que després cauen aquests merengues tan espectaculars
Que vagin bé les vacances
Ester

Babèlia ha dit...

collons! Quins mestres hi han per aquí!!! Et guardo a favorits... encara haig d'aprendre molt jo... Salut!

Caminar sin gluten ha dit...

En nuestro blog tiene un premio que te hemos otorgado por la calidez de tu cocina y de tus recetas.


PREMIO CALIDEZ

Besotes,

Ana y Víctor.

CESC ha dit...

Caram Gemma, sempre et superes! Mira jo compre de fa anys una revista francesa que es diu "Art & décoration" i sempre que han eixit els "macarons" aquestos he vist que duen també ametla mòlta. De tota manera, l'aspecte és igual que els de les fotos franceses. Deuen estar igual de bons! Quina enveja! Salutacions.

Gemma ha dit...

Pol, es fonen com un núvol de sucre :)

Anònim, deus ser la Sandra, amiga de l'Anna de la Vila, oi? Ens veiem a Barcelona, al curs del Lienas!

Cuina Vermella, em fa molt il·llusió conèixer-vos... i a més disfrutarem de la classe amb el David ;)

Ester, és un bon recurs per aprofitar les clares de la crema... i és tan fàcil que val la pena!

Babèlia, benvingut al blog! A partir d'ara ja ets un més de la colla ;)

Ana y Víctor, muchas gracias por el premio, me hace una ilusion muy especial viniendo de unos excursionistas como vosotros...

Francesc, no són macarons, els comentaris de la Gemma i la Canela diuen que s'hi assemblen, però són merengues!

Anònim ha dit...

Felicitats per la teva entrevista. Tens una veu molt agradable. Tant debò sigui la primera d'una llarga sèrie.Salutacions

Anònim ha dit...

Hola Gemma!
T'acabo d'escoltar al Tàpies Variades. Quina festa tornar a sentir la teva veu!
Per cert, fa unes setmanes et vaig enviar un mail demanant-te permís per incloure un enllaç al teu bloc, però no he rebut resposta. No el debies rebre.. :-(

Per cert, les fotos dels merengues són precioses...

EL CULLEROT FESTUC ha dit...

Gemmaaaaa!!!!...Que amagat que t'ho tenies...jejeje!!!...al veure el comentari anterior...he buscat el programa x internet i ja t'he sentit!!!...Molt bé tu!!!...Pels curiosos la trobareu al minut 44... ;))Felicitats reina!...a aq pas la idea de l'Enric arribarà més d'hora que tard...a mi em queda molt aprop sbd...així q tindries una alumna segura!!!
Petunets i bones vacances!!!
Eva (terrassa)

Gemma ha dit...

Plugim de sal (m'encanta aquest nom!) moltes gràcies! Em pensava que no ho sentiria ningú...

OlletadeVerdura, no recordo aquest mail, però estic encantada que m'incloguis amb un enllaç, moltes gràcies!

Eva, dura 3 minutets de no res, a partir del 44 ;) Em sembla que en el proper post posaré només el trosset de l'entrevista, així qui ho vulgui sentir ho tindrà més fàcil :)

Anònim ha dit...

Mare de Deu! a mi me sobran las claras y las tiro o congelo, me quedo sin ideas, y aleeee, a ti te sobran las ideas y a cada cual mas rica, y mejor presentada. Quiero ser como tuuuuuuuuuu.
Bessets

Anònim ha dit...

Abans de tot dir-te que m'ha encantat la teva web. Estic probant unes quantes de les teves receptes.

Una pregunteta, has dit que les merengues s'han de coure amb el forn entreobert? I una altra cosa, quin xocolata li has posat al mig, nutella o similar?

Gemma ha dit...

Hola anònim,
Sí sí, amb la porta del forn uns dos dits oberta. Amb Nutella et quedaran bon´ssimes!