He estat temptada de fer una de les galetes espectaculars que proposa en Jordi Roca a la seva secció de dolços, però per diversos motius finalment he triat aquests bunyols de poma: en primer lloc, la setmana que ve comença la quaresma, amb els clàssics bunyols com a dolços típics d’aquestes dates. Com que en el blog ja hi tinc posats els bunyols de vent i els de carbassa, he pensat que aquests de poma també serien adequats per aquests dies. D’altra banda, m’ha fet gràcia que la recepta fos de les famoses Cuineres de Sils: la Mercè Serra, la Dolors Masó, la Rosa Siurana i la Maria Furroi. Sabíeu que també tenen un blog? Finalment, tenia ganes de tornar a participar al HEMC 30 dedicat a la poma, haig d’aprofitar que aquest ingredient és ideal per fer postres per si de cas el mes que ve no hi puc participar ;)
Dels bunyols haig de dir que ens han agradat molt, però tenen poc gust a poma. Recorden força als bunyols de vent i queden més melosos gràcies a la humitat que li dóna la fruita. També creixen molt al fregir-los, però no queden buits de dins, si no que queden esponjosos i gens oliosos. Amb les quantitats indicades a la recepta en surten molts, tot i que com que són un “dóna’m, dóna’m” això no és cap problema, je je je... I per tal de trobar-los al punt just de dolç, us aconsello arrebossar-los bé de sucre, abans d’arrebossar-los els vam trobar poc dolços.
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
55 comentaris:
Hola reina! sí, coneixíem el bloc de les cuineres de Sils, son unes marxoses aquestes senyores, i a més cuinen com els àngels.
Molt bona proposta, per aquesta quaresma que ja s'acosta.
Ens agrada molt la teva expressió: dóna'm, dóna'm, expressió que podríem utilitzar nosaltres cada cop que visitem el teu bloc!!
Petons bonica!
Fantàstica recepta!!!
Ben segur que la faig!!
Quins bunyols més bons!!!!! Es veuen tan flongets, tan apetitosos... i de poma! quina delícia!
pt!
Mmmmhhhh! quina bona pinta q fan, de les poques coses q m' agraden dolces, una d' elles són els bunyols, me l' apunto per fer-la.
Un petó!
Beth
Llàstima que no tinguin un gust ben marcat de poma perquè la pinta que tenen és boníssima! Aquestes Cuineres de Sils són tot terreny, jo vaig fer la recepta dels fideus a la cassola i també van quedar per llepar-se els dits!
Molt bona idea, els bunyols es veuen deliciosos, a mi els bunyols que més m'agraden son els de l'ampurdà, pero aquests tenen una pinta espectacular.
Parella Vermella, per mi ha sigut tot un descobriment saber que les Cuineres de Sils també són blocaires... A partir d'ara els faré més d'una visita, la seva cuina s'ho val!
Laura, si fas la recepta ja em diràs què tal... una consell: posa una mica més de poma, quedaran més gustosos ;)
Eva, han quedat esponjosos, flonjos i amb un gustet a bunyol deliciós...
Beth, a mi els dolços fregits no m'agraden gaire, però amb els bunyols faig una excepció :) I els de vent farcits de crema o trufa... ui, quin vici je je je!
Iris, les Cuineres de Sils són autèntiques professionals de la cuina tradicional catalana, segur que la fideuà devia ser boníssima!
Ara, els bunyols de l'Empordà són els que es fan amb llevat fresc i han de fermentar, oi? Els meus preferits són els de vent, que queden buits de dins i es poden farcir...
Mai havia sentit bunyols de poma...però tenen una pinta espectacular. Un petó
Aaaaagh!! deuen estar deliciosos!! Poma poma i més poma, m'encanten les postres amb poma!! Per cert, el tempeh macerat amb tamari és el mateix que el fermentat, m'hi vaig fixar ahir! Així que tornem a estar d'acord que és el més bo!!
Salut Gemma!!
Els meus fills ja fa dies que em recorden que toca fer bunyols. A mi m'agraden tots, aquests de poma, els farcits de crema,els que no hi porten res a dins...
La meva mare en lloc de ratllar la poma hi posa un tros i d'aquesta manera notes més el gust de la poma.
Fabulosa aportació, si senyora!!
Quin goig de bunyols!No els he tastat mai!
Un petonet.
M'encanten els bunyols, l'únic inconvenient és la pudor de fregit que quedes després de fer-los...però sempre val la pena!!!! Que bons bens arrebossats de sucre!!!
Petunets,
Eva.
Molt original aquesta proposta... He tastat diversos bunyols, però de poma mai. Molt bons també els altres que apareixen en aquest mateix bloc - l'arxiu comença a ser impressionant...
A aquestes senyores de Sils se'ls hauria de fer un monument per haver servat tan bé la nostra cuina. Aquesta recepta fa molt bona cara. Salutacions i besets. =)
Mònica, em sembla que els bunyols es poden fer de gairebé tot el que se't passi pel cap. I de poma són bastant normals ;)
Laia, a nosaltres el tempeh marinat amb tamari és el que ens agrada més de tots els que hem tastat. I a sobre té l'avantatge que no cal cuinar-lo ;) Tornem a coincidir, je je je...
Margarida, la meva àvia també els feia així, més aviat era poma arrebossada... i per mi quedaven millor, amb més gustet de poma... A la massa, enlloc de llevat hi posava cervesa, que també fermentava i feia que els bunyols quedessin inflats. A veure si busco la recepta i també els faig!
Vanesuky, són molt semblants als bunyols de vent, es nota molt el gustet d'anís de la matafaluga.
Eva, crec que aquest és un dels motius pel qual m'agraden poc els dolços fregits... no suporto la pudor de fregit que queda! Tota la casa sembla una xurreria, je je je :) Sort que després es compensa quan els menges...
Joan, doncs encar tinc pendents els bunyols de l'Empordà. I també tinc ganes de fer els típics de vent però farcir-los amb crema i trufa, que no els tinc posats a l'índex de recpetes. Ja veus que de feina no me'n falta :)
Francesc, es mereixen un homenatge ben gros, ja ho crec!
Aquest bunyols, estàn perfectes...gens greixossos como a mi m'agraden!!
Núria
Quins bunyols mes apetitosos Gemma,ami els que mes magraden son els de carabassa.
Un petonet.
Em perdo! em perdo! amb aquests bunyols tan bons! ja m'ho deia la monja de costura -encara que per altres motius...-: "ets una bunyolera!" Besets bunyolers!
Hola Gemma, tinc un dubte. L'altre dia vaig fer els bunyols de vent, però no em van quedar així de rodons, sinó més aviat aixafats.
Quan vaig tenir la massa feta la vaig posar en una màniga pastissera i un a un directament a la paella amb l'oli calent.
On hi ha el truc per què quedin rodons? (Sort que tot hi aixafats estaven deliciosos!)
Moltes gràcies! xènia.
la setmana passada buscava una recepta amb la que participar al HEMC i auqesta era una de les candidates, només que finalment vaig optar per un cake de poma i panses...però si dius que tenen poc gust de poma...en tot cas, t'han quedat molt bé, com sempre ;)
nena,entre la coca de sota i aquests bunyols,estic a punt de desmajarme jejej,crec que tenco la ordi,que aquí tot son tentacions i jo soc dèbil,jejje,un peto.
No he fet mai bunyols de poma. Ara no em puc resistir de fer-los amb la presentació que tenen els teus. No m'esperaré molt. Els faré a veure com em queden. Salut!!!!
Enhorabona per el teu blog!
Fa temps que seguixo el teu blog i així puc dir-te que m'he fet una blogaddicte amb les teves receptes, i m'he atrevit a provar-ne varies, i a casa ens han encantat. Per aquest dijous gras voldria fer la teva coca de Llavaneres, ja que a casa la tipica coca de llardons, no els entusiasme molt. El meu dubte és sobre la crema passtisera, em podries dir els ingredients i la preparació?
Petonets ^^
Gemma, guapa, si em despisto un dia, ja ni em veus amb tants comentaris..
M'ha encantat aquests bunyols, els provaré perquè serà una bona manera de també menjar fruita.
M'encanten els bunyols!!!! com siguin, dolços, saldats... segur que els faig!!
gemma, aquests bunyolets t'han quedat de cine, tan esponjosos, i estic segur que eren més bons ben arrebosats de sucre, que és com han de ser els bunyols ;D
Gemma,
No se com t'ho fas però et superes dia a dia (sembla mentida després d'haver publicat mil i una receptes). Una abraçada
Gemma, divendres em va arribar el Descobrir del febrer i quan vaig veure la recepta d'aquests brunyols vaig pensar de fer-los aquest any per Setmana Santa. Així vario una mica dels brunyols de sempre. :) Però ja te m'has avançat!! ;)
T'han quedat molt bufons!!
Com els vull fer... tu hi posaries més poma? Com ho veus?
Petons!
Núria, a mi els bunyols oliosos... ecs, no els suporto! Aquests agafen poc oli ;)
Mesilda, els de carbassa, a part de bons, tenen un color ataronjat preciós.
La Quinta de Luculus, què significa ser bunyolera en costura? Que fas molt bunyols amb l'agulla i el fil? Je je je... Sort que aquests de poma es mengen i són molt bons.
Xènia, quina recepta vas seguir per fer la massa? A vegades costa una mica trobar el punt just d'espessor: has d'afegir els ous d'un en un, i a vegades de l'últim només en poso mig, per tal que no quedi massa líquida. També és important la temperatura de l'oli. Normalment s'inflen tot sols, queden rodons i es giren sols mentre es fregeixen, de manera que no cal ni donar-los la volta...
Anna, realment tenen poc gust de poma. Millor el cake de poma i panses, segur! Ja l'has posat al blog? No recordo haver-lo vist...
Elena, no parlis de temptacions, que el teu blog n'està ple, je je je... Es nota que s'acosta dijous gras i quaresma, visca les coques de llardons i els bunyols!
Olles i somriures, si els fas ja m'ho diràs. Però un consell: doble la quantitat de poma, quedaran amb més gust de poma ;)
Laura, la crema pastissera es fa igual que la crema catalana, només has de doblar la quantitat de maizena: 1/2l de llet, 100g de sucre, 4 rovells d'ou i 40g de maizena. La preparació la pots trobar aquí:
Crema Catalana
Ja em diràs com t'ha quedat!
Maria, de fruita... més aviat poca!!! Je je je... però són boníssims ;)
Manduca, jo no sóc gaire de dolços fregits, però els bunyols són els bunyols... i si van farcidets de crema o trufa, són un autèntic vici, je je je.
Manel, totalment d'acord: els autèntics bunyols han d'anar ben arrebossats amb sucre, oi?
Josep, aquests bunyols són ben senzills de fer :)
Mercè, com a bunyols són molt bons, tenen molt gustet de matafaluga. La poma... es nota poc, més aviat la textura que el gust. Si vols que facin gust de poma, jo els faria amb el doble de poma, o seguiria una altra recepta, tipus poma arrebossada. Això sí, aquest bunyols són molt semblants als de vent, que són els que toquen per quaresma ;)
nyam! me'n menjaria un bon grapat!! :D
Quina delicia Gemma.
I la coca de Llaveners genial.
Petons.
Margot
Un dels meus postres preferits però mai l'he possat la poma ratllada,amb le gustet de la matafaluga, boníssims sempre.
Ptnts
Potse si canviant de varietat depoma? en lloc de golden ficar una altra? no se, dic jo.
El que si faré serà els bunyols i seguiré les teves indicacions de ensucrar-los .
A la cuina falta gent!!! a fer-los.
Segur que començas a menjar i no pots parar, aixó pasa amb el bunyols lleugers.
Deuen ser de vici aquest bunyols!!!! Sobretot si t'els porten fets i així no omples la cuina de la flaire de l'oli jejeeje
Que n'arriben a ser de bons els bunyols!! Una bona proposta per la Quaresma! Provaré de fer-los!!! I el règim l'aparcarem una estoneta ;-) !!
Molts petons!!
Ami també m'encanten els bunyols, jo els faig com els feia la meva àvia que era de l'Empurdà, però aquesta proposta m'agrada molt.
Petons.
Oh, han de ser boníssims aquests bunyols, fan una cara!! "Dóna'm, dóna'm!" :))
Nurks, són irressistibles, t'asseguro que menys d'un grapat no podries, comences amb un, dos, tres i...
Margot, dos dulces distintos pero muy típicos de estos días, verdad?
Cris, els bunyols sense matafaluga ja no serien bunyols, oi?
Dolorss, je je je, des que vaig veure la teva entrevista per la tele, que ja sé quina cara fas i quin accent tens quan parles! Ara llegeixo els teus comentaris i t'imagino a tu parlant ;)
Marisabel, els vaig fer petits, de la mida d'una mossegada. Així que, un darrera l'altre, cap a dins! És un no parar, no pots quedar-te amb només un ;)
Xaro, a tu tampoc t'agraden els fergits? Je je je, crec que és per culpa de la pudor, segur que si me'ls fan, no tinc cap queixa, oi?
Nuni, estàs de règim? No diuen que la quaresma és precisament dies de règim i de fer bondat? Je je je, així que aquests bunyols te'ls pots menjar sense problema!
Teresa, posaràs la recepta dels bunyols de l'Empordà al blog? Són gairebé els únics que em falten per provar, aquests i uns que porten crema barrejada amb la pròpia massa del bunyol...
La divina, són un dóna'm dóna'm de vici total!!!!!!!!
Hola, tinc 19 anys i em dic Jordi. Ahir vaig descobrir que fer un braç de gitano no es tan dificil com sembla, despres de buscar una simple recepta per internet. La primera vegada no queda com un voldria, esclar, i avui he tornat a buscar-ne una per repetir-lo. I bueno, que he anat a parar aqui i em sembla que ho visitare sovint, perque m'encanta fer postres de pastisseria.
Gràcies, gran blog.
Qué aspecto tan tentador Gemma. Y la manzana seguro que como bien dices los ha dejado bien jugosos. Fíjate que hice buñuelos salados de montones de sabores, pero dulces nunca los hice, de modo que me apunto la receta, pues estamos en unas fechas estupendas para probar buñuelos :-)
Un abrazo.
A punt de fer-me lo sopar i amb la gana que tinc t'ho juro que n'agafaria un :)
Ja estic a punt per fer els bunyols, aquest cop però, començaré amb els de vent.
Tan sols un parell de preguntes:
La mantega ha de ser mantega, mantega, no? o la margarina també val?
L'oli ha de ser d'oliva o al ser un fregit amb el de girasol també és pot fer?
Perdò per la ignorancia però sóc totalment novella amb això dels postres :)
Gràcies!!
Hola Jordi, benvingut al blog!!! M'alegro que amb 19 anys ja tinguis afició a fer postres de pastisseria... sent tan jove, no t'has plantejat estudiar per pastisser? Si jo pogués ara.... je je je.
Tens tota la raó, fer un braç de gitano és ben senzill, com tot, només cal intentar-ho. I al tercer cop, t'asseguro que et quedarà més bo que el de les pastisseries!
Jordi, espero llegir-te ben sovint per aquí, gràcies per deixar el comentari :)
Nieves, pues a mi me pasa al revés: he hecho muy pocos buñuelos salados, fuera de los típicos de bacalao o los de berengena... Tenemos que intercanviar recetas ;)
Bajoqueta, pren-ne tants com vulguis!
Laura, ets vegeteriana? Si no ho ets, ha de ser MANTEGA!!! je je je... Per fregir, ja no m'hi fico, depen de gustos. A mi personalment, pels bunyols de vent prefereixo utilitzar un oli amb poc gust (el de girasol és perfecte) ja que m'estimo més que els bunyols facin gust d'anís i de crema en cas de farcir-los. L'oli d'oliva és molt bo, però dóna massa gust per segons quines coses, sobretot en postres.
Ànims Laura, l'únic difícil és trobar el punt just d'espessor de la pasta, fes servir ous petits i afegeix-los d'un en un. Ja em diràs com t'han quedat, eh?
Segur que a mi m'agradarien molt, el que no m'agrada és la fritanga, jajaja. Et recomano tambe ara que vénen els bunyols, uns que duen crema pastissera dintre de la massa. Son bonissims, recepta de mongeta, una catalana que participa en MR, no té blog, però en el meu, pots veure el seu enllaç. Punxant en el meu nom, crec que et durà a la recepta ;)
Estos son:
http://recetas.mundorecetas.com/receta11692-Bunuelos-de-Cuaresma-.html&19
Ayss, no se com d'eixar-ho...
Ostres nena t´han quedat perfectes!!! jo els frits sempre els cremo, no hi ha manera...
Alicia, ja sé quins bunyols vols dir, els tinc pendents de fer des que els vaig veure l'any passat. Aquest any cauen segur! Moltes gràcies!!!
Maria Jose, només es tracta de vigilar l'oli, je je je...
Tan quedat molt bé aquests bunyols, jo ja estic esperant divendres sant per fer els bunyols, abans hi col•laboraven tots però ara....
A casa hi ha molt costum de fer tot sovint pomes arrebossades, però m'han fet gràcia aquests bunyols. Una cosa: si ja hi va matafaluga i, segons dius, no tenen massa gust de poma, què tal posar meitat d'anís i meitat de licor de poma, ja que fins i tot n'hi ha que no duu alcohol? Podria quedar bé, oi?
Enric, molt bona idea aquest canvi, ja ho crec! Estic segura que d'aquesta manera farà més gust de poma. Fins i tot, posar tot els 100ml de licor de poma... encara millor, molt bona idea ;)
Que tal Gemma, avui he fet aquets bunyols de poma, jo els baix posar com a pendents només veurel's en el Descubrir Cuines,son bonissims molt esponjosos i fins però coinsideixo amb l'opinió de que els hi manca el gustet de poma,ja que jo he doblat la quantitat peró tot i així han quedat molt suaus.
Hi,
http://www.hammondneighbors.com/ - klonopin anxiety
If you are someone who lives daily with anxiety and is seeking to end this menace of the mind then look no further than this article.
[url=http://www.hammondneighbors.com/]klonopin medication[/url]
Benzos are one of the most abused medications prescribed along with pain pills.
buy klonopin
The 21st century offers a whole array of these medications known as Benzodiazepines which are potent anxiety combatants.
Health Care Medication Administration Software
finasteride drug
Propecia - Hair loss no more
Order Propecia (Finasteride) online without prescription.
[url=http://www.healthyfishies.com/]propecia price[/url]
Propecia and numerous generic forms are also available on the world wide web through online pharmacies.
http://www.healthyfishies.com/ - propecia finasteride
Don't delay another minute, you cannot afford to lose anymore hair.
Publica un comentari a l'entrada