dilluns, de juny 01, 2009

Flam de Taronja de la Mireia Carbó

Després d’anar a la classe del Caprabo del dijous passat, tenia ben clar quines serien les postres bones d’aquest cap de setmana: un flam de taronja bonissíssim made by Mireia Carbó!




Dijous passat vam anar tota la colla a la classe del Caprabo, on la Mireia ens va fer tres receptes: una coca d’oli amb verduretes, uns rollers d’albergínies i anxoves amb salsa de formatge i aquest flam de taronja. La coca d’oli està inspirada en la típica coca de recapte, però amb algunes variacions que la fan ben especial. Per exemple, porta una barreja de mascarpone i mostassa sobre la base cruixent que li dóna un gust boníssim. Els rollers d’albergínia van acompanyats d’una salsa de formatge fàcil i molt bona, que es pot utilitzar perfectament per un munt d’altres receptes.

Però com sempre, a part de les receptes en si, el més interessant d’aquestes classes són els truquets, idees i avisos que dóna la Mireia a cada pas que fa, realment impossibles de reproduir aquí. Aquest és l’autèntic valor afegit d’aquestes sessions. I si no, mireu la foto de la Glòria prenent notes a tort i a dret amb tots els comentaris de la Mireia, va omplir una pila de pàgines de llibreta, je je je... No us perdeu la crònica de la classe que han fet al Cafè de nit.




El flam no necessita presentacions ni gaires explicacions. És lleuger, sa i casolà, senzill de fer i amb múltiples possibles variacions. Ja me l’imagino substituint una part del suc de taronja per Cointreau... boníssim! Us imagineu tornar baldats d’una dura jornada d’escalada a Berga i tenir a punt a la nevera un flam de taronja casolà deliciós i suculent? Us asseguro que amb aquesta recompensa al cap ahir vam tibar de valent, je je je...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel flam:
· 3 ous
· 100g de sucre
· 250ml de suc de taronja
Pel caramel:
· 100g de sucre
· Aigua
· Suc de llimona

Preparació:

En un cassó, fer un caramel amb el sucre, un rajolí d’aigua i unes gotes de llimona. Repartir pel fons de 4 flameres individuals.
Barrejar els ous amb el sucre, afegir el suc de taronja i barrejar. Colar i afegir, si es vol, la ratlladura de dues taronges. Omplir els motlles i coure’ls al bany Maria al forn a 150º durant 45 minuts.
Deixar refredar, desemmotllar i servir.

Bon profit!


PD: Aquest flam de taronja està dedicat als alumnes de 2n de batxillerat del IES Jonqueres. Són un grupet molt maco i divendres, durant el comiat del curs, em van regalar un davantal molt xulo. Alguns d’ells van venir a la classe de la Mona de Pasqua de la Mireia Carbó i coneixen la meva afició per la cuina... Per això m’ha semblat que dedicar-los una recepta de la Mireia seria la millor manera de donar-los les gràcies. La setmana que ve tenen la gran cita amb la Selectivitat i estan estudiant de valent. Ànims, nois, que sou a l’esprint final, és l’últim esforç abans de les vacances i la recompensa serà molt gran!
Molta sort a les PAU, ja veureu com us anirà molt bé!

46 comentaris:

Ivana ha dit...

Segur que els teus alumnes estan super contents amb aquest flam i les Pau la superen sensa cap problema!!
A mi m'agrada anar a clases de cuina pels petits consells que es donen sense importancia, però que son super importants!!
per cert, el davantal molt maco!
petons

Cuinetes-Carme ha dit...

Carai Gemma,
Molt bona la crònica, però molt millor a qui va dedicat el flam, tant de bo la meva filla tingués una mestre com tu, tots els pares estaríem encantats, però encara més ho estarien els alumnes, espero i desitjo que aquest any a la nova etapa al IES serà millor que l’escola que deixa enrera, sobre tot l’equip directiu i el Claustre.
El flam t’ha quedat immillorable i quan l’he vist, la boca se’n feia salivera. Espero poder fer-ho fer aquest dissabte, ja que aquest cap de setmana hem estat al Bergadà i no he cuinat res, bé si, just l’esmorzar i la resta els homes.
El Pedraforca estava meravellós!!
Apa, salut,

La cuina vermella ha dit...

Des de casa els vermells un pensament ple d'energia positiva per aquests nois i noies de l'IES Jonqueres i per aquestes PAU que ja s'acosten!
Un bravo per aquest detall del devantal, és preciós Gemma, a més combina amb les rajoles de la teva cuina, oi?
Bravo per la Mireia, pel seu flam, i bravo a tu Gemma per fer-ho sempre taaant bé.
Molts petons.

Núria ha dit...

Gemma, com sempre una presentació genial per aquest flam de taronja de la Mireia, que ha d'estar molt bó!! Felicitats per als teus alumnes, que segurament els anirà molt bé, amb una mestra com tú...

Un petó
núria

Maria ha dit...

Tot un detall la dedicatòria, perquè per molt de durs que vagin els nois a aquesta edat, tenen els seu petit cor i sempre els agrada que els recordin. I amb aquest bon flam, encara millor.
Fins divendres...

RUBEN ha dit...

Gemma!
Crec que aquest cap de setmana tots hem fet el flam de taronja, és molt bo, jo ja estic pensant en canviar el suc de taronja per suc de préssec o plàtan...
La coca també ha caigut ja, també boníssima!
SORT! Als alumnes (sobretot amb les mates) jejejeje!
Petons

RUBEN ha dit...

Gemma!
Crec que aquest cap de setmana tots hem fet el flam de taronja, és molt bo, jo ja estic pensant en canviar el suc de taronja per suc de préssec o plàtan...
La coca també ha caigut ja, també boníssima!
SORT! Als alumnes (sobretot amb les mates) jejejeje!
Petons

ELS PEIXOS ha dit...

No m´agradant els flams, però amb l'expecta que te aquest fins i tot el provaria...
Molt maco..

Marisabel ha dit...

Qué maco Gemma que els teus alumnes et regalen cosas, aixó vol dir que ho fas molt be i que acaban estimante, segur que van molt preparats i les PAU les treuren sense problemes.
La presentació fabulosa i el flam ho estava desitjant, com no vaig poder anar hem va fer molta pena i era la recepte que mes hem venia de gust.
Gracies per posarla.
Un petó

Maria José ha dit...

Me encanta la Mireia. Me hice fan de ella cuando la vi por primera vez en un programa de "La city" ahora "Tv8" por las mañanas. Se ve muy simpática y gracias a ella creo que cogí el gusto por la cocina... Hace unas recetas muy buenas, y fáciles... Es normal que te enganches a cocinar pues siempre aciertas!!!!
Este flan se ve delicioso, siempre digo que "se ve" porque ojalá inventen algún día la pantalla olfativa, jejeje
Un beso y hasta pronto
María josé

Ester ha dit...

Ja l'esperava amb candeletes aquest flam, segur que cau ben aviat.
I molta sort als teus alumnes i també als meus...
Una abraçada
Ester

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Doncs sí queda molt i molt be i bó de fer i de menjar. Jo també el vaig penjar al meu bloc. Sort que tenim unes classes amb una mestra fabulosa i podem fer aquestes receptes tant fàcils i bones de fer. Que vaigi de gust Gemma. Josepb -menja de bacallà-

Glòria ha dit...

Gemma,

El flam t'ha quedat fantàstic!. Fa ganes de posar la cullereta a la pantalla, je, je.

Molta sort als teus alumnes en les PAU i ja pots anar pensant un pastí per celebrar els bons resultats, sobretot, els de mates!.

Eva ha dit...

Molta sort als teus alumnes.
Per cert, el flam té una pinta inmillorable.
Petonets,
Eva

Gemma ha dit...

Ivana, els consells de la Mireia són el millor de la classe, seguríssim! A part de les receptes aprenem un munt de truquis.
Xulo, oi, el davantal? :)

Carme, la teva filla comença a l'institut ja? Molta sort, ja veuràs com li anirà molt bé!
Quina casualitat, jo també he esta escalant pel Bergadà, cap a Falgars, teníem unes vistes precioses del Pedraforca.

Parella Vermella, moltes gràcies per aquestes energies positives que els envieu, de veritat que les necessiten. El davantal va ser tot un detallàs, no m'ho esperava gens!

Núria, ja veus que et vas perdre una classe de la Mireia molt interessant! Les altres dues receptes també tenen molt bona pinta, jo ja tinc els formatges a punt per provar la salsa dels rollers ;)

Maria, tens tota la raó, estan força nerviosos per les PAU (com un flam, je je je...) tot i que ells diuen que no. Però estic segura que se'n sortiran la mar de bé.

Ruben tu també has fet el flam? Queda boníssim, oi??? Jo enlloc de suc de préssec, he pensat que amb un rajolí de cointreau... quin vici! Les coques encara no les he provat, però ja tinc els ingredients per fer els rollers ;)

Els Peixos, aquest segur que t'agradaria, té un gustet a taronja deliciós i com que no porta gens de llet no s'assembla gaire als flams d'ou... prova'l i ja m'ho diràs!

Marisabel, et vas perdre una bona classe de la Mireia... sort que entre tota la colla acabarem posant totes les receptes ;)

Maria José, doncs en directe la Mireia encara és millor que a la tele! Com que no té la pressió de la càmera es deixa anar i no para de fer bromes i donar consells. Estic segura que molta gent va agafar el gust a la cuina gràcies al seu programa a city tv.

Ester, molta sort pels teus alumnes tambe!!!!

Josep, tu també l'jas fet? Ja veig que som uns alumnes molt aplicats, de seguida fem els deures, oi? El flam l'hem trobat deliciós, lleuger i amb un gustet a taronja bonissíssim.

Glòria, trobo molt bona idea això de celebrar els bons resultats amb un pastís, je je je... Amb uns quants alumnes hem quedat per fer alguna recepta de cuina (a l'instiut tenim una cuina totalment equipada), ja els diré que en triin una per celebrar les PAU ;)

Eva, moltes gràcies, la necessiten! Estic segura que els anirà molt bé, ara només falta que estudïin de valent...

Francesc ha dit...

L'havia vist a cal JosepB i ja m'havia fet ganes. Quina sort de poder gaudir del mestratge de la Mireia Carbó. Si mai la tornes a veure li diries que té admiradors al País Valencià? Besades

Marta ha dit...

Gemma, el flam sembla deliciós. Llastima no poder anar a taller de la Mireia, est molt divertida i m'agraden las seves receptes.
Anim als teus alumnes!
Petons

Unknown ha dit...

QUE RICO POR FAVOR!!!! SALUDOS DESDE ARGENTINA!!!!!! EXITOS!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, t'ha quedat preciós!! I quina rapidesa, eh??? La Maria, el josep i tu sou alumnes excel.lents! ;)
Quin detall el davantal...i molta dort als teus alumnes amb la Sele!!!
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Gemma, quin detall més bonic que t'han fet els teus alumnes!! :)
Jo crec que amb un parell de flams com aquest, passen la selectivitat de totes totes! ;)
Petons!

bajoqueta ha dit...

Boníssim segur :)

Molta sort als que estan d'exàmens.

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, t'ha quedat preciós, realment veig que tots coincidiu ue és molt bo. llàstima no haver pogut venir, però tenia una altra cita que valia la pena :)

Anònim ha dit...

Gemma, ets molt de flams, oi? ;) Semblan magnifics y ja m'he comprat més llet y ous per probar algún altre del teus flams. :)

la vella carmanyola ha dit...

Això si que es una "senyu", flam de la Mireia, versionat i dedicat als alumnes!!!! els te d'anar bé per força!

Per si de cap molta merda!!!

Ingrid ha dit...

Que flan más apetitoso!

Maria Dolores ha dit...

Que bo el flam de taronja y quina sort tenen els teus alumnes.
Un abraç

Anònim ha dit...

Bon dia Gemma, soc seguidora del teu blog, jo no ting blog,pero m'agradaria poder anar a les classes de la Mireia Carbo, podria tenir una plaça de les vostres? si sobra ,clar.

salutacions i gracies

ajormar@hotmail.com

Gemma ha dit...

Francesc, no m'estranyaria que la Mireia llegís el teu comentari... de totes maneres, el proper cop li direm que té fans valencians ;)

Marta, et vas perdre un bona classe... a veure si a la propera pots venir!

CVMAndalas, muchísimas gracias por visitarme desde tan lejos :)))

Eva, en Josep encara va anar més depressa que jo amb el flam, je je je... una bona senyal que les receptes ens agraden és que triguem tan poc a fer-les, oi?

Mercè, va ser un detallàs, no m'ho esperava gens i em va fer una il·lusió enorme. Espero que tinguin molta sort, creuem els dits!

Bajoqueta, gràcies, la necessiten!

Manel, ara ja sé quina era la teva cita... entenc que ens fessis el salt, je je je... però el proper cop compto amb tu, eh?

Costarossa, no et pensis, els flams no són pas els meus preferits... potser prefereixo les mousse fresquetes i més lleugeres :)

Anna, això, molta merda! Esperem que tinguin molta molta molta sort!
I que els exàmens siguin facilets je je je...

Mimogirl, es un flam muy rico i ligero a la vez. En casa nos gustó muchísimo.

Maria Dolores, és un flam per repetir, seguríssim. A més, es pot versionar de tantes maneres que sempre el pots fer una mica diferent...

Hola anònim, benvingut al blog! Tothom pot apuntar-se a les classes de la Mireia, ja ho crec!
Si ets client de Caprabo, pots trucar tu mateix i reservar una plaça per tu. Nosaltres depenem de la Mireia, si ens reserva places per tot un grup, jo ho poso aquí i llavors només cal que em deixis un comentari amb el teu nom, cognom, e-mail i tarja i et poso a la llista, valen? :)))
A veure si a la propera convocatòria t'apuntes!

Anònim ha dit...

Amb l'energía possitiva que els enviem tots els seguidors del bloc, junt amb un bon esmorzar i amb la motxilla ben plena d'hores d'estudi, segur que els teus alumnes es treuen les PAU AMB UN FLISH-FLASH.!!!!
Ànim nois, que de bona tinta sé que sou uns cracks!!!
El flam fa molt bona pinta. Quan podré tastar-lo?
M. Teresa

enric ha dit...

Moltíssimes gràcies, “Senyu”, per la crònica i les fotos (les dues que hi ha, seguides, d’un senyor que fa una fotografia i, a la següent, d’una senyora que pren apunts, són un “puntassu” d’artista!)

Moltíssima sort als teus alumnes!

Eva Flores ha dit...

què bo! i què fàcil!!!!!
pt!

vacapaca ha dit...

Que sencill!!! es maravellos que amb pocs ingredients surtin coses aixi!! Felicitats t'ha quedat de 10!! Un peto, Montse.

Laura ha dit...

Noia quina bona pinta aquest flam!!! ummmm!! el meu xicot l'ha vist i ja me'l demana, jejeje!!
I els rollers ni t'explico!

Petonets!!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma, aquest flam parla sol, entra pels ulls.

Els desitjo molta sort als teus alumnes!

Un petó! Beth

marilu perez ha dit...

Gemma, que ricos son los flanes... Tu receta tiene que estar riquísima, y me parece super adecuada para esta época. Besos!

Gemma ha dit...

Ma Teresa, ojalà sigui un flish-flash tal com dius... Almenys estudiar de valent sí que ho estan fent, de manera que es mereixen aprovar de llarg :)
Enlloc d'aquest flam de taronja t'ofereixo tastar un gelat de nespres, què et sembla??? ;)

Enric, m'encanta fotografiar el fotògraf in fraganti, je je je... I la llibreta de la Glòria no té desperdici :)
Ens veiem divendres, oi???

Eva, és d'aquelles receptes fàcils i bones, típiques de la Mireia!

Montse, sucre, taronges i ous són tres ingredients que sempre tenim per casa, oi? I mira quin resultat més bo...

Laura, el teu xicot t'ajudarà, oi? perquè només demanar i prou no és just, eh? Je je je... si fas els rollers ja explicaràs què tal ;)

Beth, un flam boníssim! Moltes gràcies per desitjar sort als meus alumnes, a veure si els arriben tots aquests missatges positius que els envieu :)

Marilu, hay que aprovechar las última naranjas buenas que salen... Y cambiando las naranjas por otra fruta, tienes muchas variedades de la misma receta ;)

Mesilda ha dit...

Bona nit Gemma.
Serà molt fàcil i sense complicacions,però el que s'ha complica és controlar-se i no menjar-se'l d'una assentada.T'ha quedat genial.La presentació un deu, i el gust segur que un altre 10.
Besets.

PILAR ha dit...

Es veu un flam deliciós! I el devantal un magnific record. Ai, els examens... Segur que anirà tot molt bé.
Petons!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Mira, crec no soc gelosa però de vegades dubto perquè no puc evitar una petita mostra de gelosia quan veig tots el cursos que teniu a l´abast...bé no vull queixar-me (massa jejeje) al menys tenc la sort de poder gaudir de la mostra de receptes del teu blog i dels altres assistents, així que mercis per aquest flam segur que deliciós...penso fer-lo....petonets!!!!

illetapitita ha dit...

Sempre et queda tot tan bonic!
I aquest flam ha d'estar boníssim!
T'han regalat un devantal molt xulo els teu alumnes, jo també els dono ànims des d'aquí mper la sele que ja sabem com són!
Un petonet!

Anònim ha dit...

Fantàstic aquest flam!! Esti segura que els anirà molt bé les PAU i entraran a estudiar allò que volen!

A veure si probo de fer el flam que té una pinta.. i ara que en Jon menja flams i em buida la nevera... jjejeje...

ANNAFS ha dit...

Mira que si ara tingués aquí aquest flam... no en deixaria ni una engruna. Fa una pinta...
A vegades he fet flam de taronja, però ja veig que puc modificar alguna cosa perquè em surti millor.
ptns.

Margarita ha dit...

¡Viva la sencillez deliciosa!

Gemma ha dit...

Mesilda, sort que amb auqestes quantitats només en surten 4... així no hi ha la temptació de repetir, je je je :)

Pilar, ja s'ha covertit en el meu davantal preferit. Esperem que tinguin molta sort a la Sele!

Maria Jose, a Eivisssa no teniu cursos de cuina? Dons els heu de reclamar, eh? Tot i així, a nosaltres ens toca anar fins a Barcelona, als altres pobles tampoc en tenim :(

Illetapetita, el flam estava boníssim! Espero que a la Sele posin uns exàmens decents, que a vegades es passen una mica...

Myriam, aquest flam és perfecte pel Jan! Tot natural i ple de vitamines amb el suc de les taronges, ja veuràs com el devorarà!

AnnaFS, amb aquesta recepta queda fantàstic, nosaltres tampoc en vam deixar ni una engruna ;)

Margarida, sencillo y rico, rico...

sargantaneta ha dit...

hola Gemma,
El flam que as fet sembla vonicim!!!!!!
si mel menges diria mmmmmmmmmmmmmmmmm...
adeu!


sargantaneta

Anònim ha dit...

Com es cou al bany maria?
no n'he tingut mai ni idea!!!
Josep