diumenge, de juliol 20, 2008

De Vacances!

Oooeee, oe, oe, oeeee! Per fi han arribat les vacances! Sí! Sí! Sí!

Aquest any marxem tants dies que els hem dividit en dues parts: primer fem una tanda de tres setmanes, dues a les Dolomites i una a l’Ariege. Després, estarem quatre dies a casa, just el temps de rentar roba i refer maletes per tornar a marxar dues setmanes més als Pics d’Europa. No està mal, eh? I com sempre, nosaltres cap a la muntanya :)





Les Dolomites, als Alps italians, són un paradís de l’escalada. Allà farem escalada esportiva, escalada clàssica, vies ferrades i excursions. Hem elaborat una llista d’excursions tan llarga (Cima Della Madonna, Torri di Vajolet, Torri di Sella, Cima Grande di Lavaredo, Torre Picola Falzarego...) que amb dues setmanes no en tindrem ni per començar! Je, je, je, així hi haurem de tornar ;)
I per descansar els braços entre escalada i escalada, farem turisme visitant Trento, Bolzano i els pobles del voltant amb l’encant típic tirolès.

L’Ariege és una zona del Pirineu francès situada al nord d’Andorra. Allà hi ha moltes escoles d’escalada esportiva, ben equipades i encarades al nord, ideals per escalar ara a l’estiu. També volem fer alguna via a la Dent d’Orlú i pujar algun cim com el Carlit... I des d’allà, segurament caurà una visita a Carcassone, que no hi hem estat mai i és una ciutat molt bonica. Ja veurem a la tornada si hem aconseguit tots aquests propòsits!

A part de totes aquestes escalades i visites culturals, també tinc una llista molt llarga de productes gastronòmics típics de cada zona que volem degustar... Evidentment, la pasta i la pizza italianes o la raclette i el paté francesos són de tast obligat, però investigant una mica he descobert que els dolços de cada zona també són espectaculars! Ja farem treball de camp per tastar-los i poder fer la crònica a la tornada ;)


La segona part, la dels Pics d’Europa, ja us l’explicaré els dies que estarem aquí. Només us avanço que de camí cap allà farem una parada per sopar al restaurant de l’Arguiñano a Zarautz... em fa molta il·lusió ;)

Així doncs, m’acomiado de vosaltres i tanco el blog fins el 10 d’agost. Bones vacances i ens veiem a la tornada!

35 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, aquests ports de les dolomites (madonna lavaredo...) són els clàssics del giro d'itàlia, em sembla que m'hi apuntaré i mentre vosaltres pugeu les parets, jo escalaré els ports.
bones vacances!

Ester ha dit...

Com que tinc un vertigen bestial sempre he envejat, de bon rotllo, els que podeu fer aquestes proeses. Que us ho passeu molt bé i que el temps us acompanyi pera fer totes aquestes excursions.
Un petó ben fort, Ester
Fins aviat

La cuina vermella ha dit...

Et trobarem molt, però molt a faltar!!! Que us ho passeu bé, disfruteu, que la vida són dos dies!
Esperem que no tinguis l'aventura de Màximo riesgo de l'Stallone. De fet, és el més a prop que hem estat de l'escalada la parella vermella!

e. ha dit...

ja podeu endur-vos unes madalenes per fer-vos passar les agulletes de taaaaaaan escalar! (ah no, que això només em passa a mi ;))

quina mega desconnexió! ja faràs un munt de fotos de tot, oi??

Carcassone és preciós, certament!
Hi ha un càmping a Pennautier, a uns 8km de la ciutat, força bé de preu i molt maco (és un poblet petitíssssim), i al davant hi ha una cava amb un restaurant molt molt bo. Highly recomended! (hi he anat 2 cops jeje)

a veure amb quines exquisideses dels països propers tornes!

això del restaurant del Karlos Arguiñano m'ha picat la curiositat (jo me'n vaig pel nord d'Espanya), igual hi farem una visita!

fins aviat

illetapitita ha dit...

Ostres quines vacances!!
Que ho passeu molt bé i disfruteu de cada pam de paissatge, de la gent i de les delícies de cada poble!
Fins la tornada!

Delicias ha dit...

Et trobarem molt a faltar Gemma. Que tinguis molt bones vacances i ja ens explicaràs a la tornada.
Una abraçada i bon viatge, o bons viatges, jejeje.

Gemma ha dit...

Manel, aquests ports de les Dolomites són l'equivalent al Tourmalet del Tour de France, oi? Allà hi ha molta afició per la bici de carretera... Si vols venir, seràs molt benvingut, ja ho saps! ;)

Ester, el bon temps és el més important quan vas a muntanya... i a les Dolomites acostuma a ploure bastant :( Espero que aquest any tinguem sort!

Parella Vermella, jo també us trobaré molt a faltar... Què faré tants dies sense vosaltres? :(
Je je je, sabeu què? He posat a la llista la via ferrada on l'Stallone va rodar aquesta pel·lícula! Ja faré fotos a veure si ho reconeixeu ;)

e. per treure'ns les agulletes ens prendrem un gelato italiano, que allà tenen fama de ser boníssims!
M'apunto la recomanació del restaurant a Carcassone ;)
De l'Arguiñano ja en parlaré quan torni, però és una d'aquelles coses que sempre he volgut fer i que fan una mica de vergonya de dir... És un restaurant normalet, comparat amb altres restaurants amb estrella dels voltants, però a mi em fa il·lusió, ja veus quina bestiesa!

Illetapetita, gràcies, segur que disfrutarem de tot :)

Delicias, jo també us trobaré a faltar. Us prometo explicar el viatge i les degustacions gastronòmiques a la tornada!

El cullerot Festuc ha dit...

Gemmaaaaaaaaaa!!! Que vagin SUPER bé les vacances...disfruteu moltíssim i torna amb les piles carregades per deleitar-nos un cop més!!! Et trobarem a faltar els que no marxem fins el setembre!!!...
Molts petunets i fins la tornada!!!
Eva.

Margarita ha dit...

Como disfruto visitando tu blog.

Sólo con mirar esas fotos uno parece que viaja.

Felices vacaciones ;)

ChetoCheta ha dit...

Que vagin molt bé les vacances Gemma! Carcassone és molt maco!

deliciosa martha ha dit...

Molt bones vacances Gemma! Nosaltres també marxem cap a les muntanyes suisses, a veure fins on podem pujar l'imponent cim del Jungfrau. Pren bona nota de la gastronomia ;)

Anònim ha dit...

Ep, que et vaigin molt bé les vacances!!

Fins la tornada i agafa moltes idees per sorpendrens a la tornada.

ANNA DE LA VILA

Pebbles ha dit...

Noia quin viatge més xulo, espero que ho paseu molt però molt bé i que el temps us acompanyi.
Quedem a l'espera de la crònica i la sorpresa dels potres que descubriràs a la zona.

Fins la tornada,
Eva

Pebbles ha dit...

Noia quin viatge més xulo, espero que ho paseu molt però molt bé i que el temps us acompanyi.
Quedem a l'espera de la crònica i la sorpresa dels potres que descubriràs a la zona.

Fins la tornada,
Eva

josep ha dit...

Gemma,

Que vagi molt bé pels Dolomites, per l'Ariege (això ho coneixem bastant, però no escalant!!), per Can Arguiñano i pels Pics d'Europa i sobretot t'esperem sencera.
Una abraçada i que gaudeixis molt.

Anònim ha dit...

Que boniques que són les muntanyes però quin respecte que ens donen als que només les mirem de lluny...

Que passeu unes bones vacances i t'esperem a la tornada plena d'energia i amb la motxilla farcida de bones receptes de la zona que segur que provarem amb tu.

Petons

Núria ha dit...

Gemma, bonica!! Passa-ho molt bé a les vacances, que segur que ho faràs...fins a la teva tornada.

Petons

Anònim ha dit...

Ostres, ostres, ostres, quin moviment que hi ha aqui en aquest blog. He estat molt enfeinada amb la feina i no tenia ni temps de conectar-me... m'he hagut de posar al dia!!
Per cert, t'agafo la idea de les creps amb iogurt grec i maduixes i el flam de xocolata, que tot te una pinta...!!!
I les vacances espero que disfruteu moltissim que d'això es tracta. I el restauratn del Karlos Arguiñano, no saps pas l'enveja que em fas. Nosaltres fa dos anys varem anar de vacances per el Nord d'Espanya i quan erem a Zarautz hi voliem anar però es veu que has de fer una reserva amb molta antelació. De totes maneres, ho tenim pendent. Espero que a la tornada ens facis una bona crònica del restaurant i de les vacances.
Nosaltres farem una part de les vacances tambe a la muntanya, volem anar a caminar per els llacs de Sant Maurici a veure si aquest any ens fa bon temps, sempre que ho hem intentat, ens plou.
En fi, molt bones vacances!! I fins la tornada.

Gemma de Vic

Francesc ha dit...

Vaja pla de vacances més xulo! Si no fóra perquè tinc un vertigen (com l'Ester) que no l'aguante, m'hi engrescaria. Feu bondat i passeu-ho molt i molt bé. Ja espere les vostres fotos i els teus dolços... mentrestant, per passar el "mono" sense dolços nous i espectaculars, ens acontentarem mirant l'arxiu de receptes. Salutacions. Oreto i Francesc.

enric ha dit...

Encara que suposo que arribo tard, et desitjo unes bones vacances que sé que gaudiràs de ple fent la "sargantaneta" per aquestes parets rocalloses que només de mirar-ne les fotografies, com a l'Ester i a en Francesc, m'agafa vertigen. Un petó i, per favor, aneu en compte, eh?

gemma ha dit...

DISFRUTEU MOLT! ÉS EL MILLOR MOMENT DE L'ANY!

vero ha dit...

Uff quines vacances....... que disfrutis molt i que vagi bé i per lo del restaurant de l´arguiñano jo vaig estar l´estiu passat i es menja molt bé la veritat, és un restaurant no molt gran i reserveu amb bastant temps perque sols estar sempre plé, per cert els postres molt bons, bueno la veritat es que els vam anar vam quedar molt contents. Bones vacances!!!

Anònim ha dit...

ei, Gemma, jo també arribo tard...però et vull desitjar unes molt bones vacances! He estat força liada amb la mudança però espero tornar a apuntar-me a les sortides que organitzes de cara al setembre. Per cert, tenim pendent una sortida d'escalada, eh?
Nosaltres tenim previst anar també cap a França a l'agost.Ens han parlat molt bé d'Orpierre,Ceou i gorges du Loup...hem d'organitzar la ruta...ja t'explicarem! Que gaudiu molt també al restaurant de l'Arguiñano. Esperem el teu post amb tots els detalls!
;-) Mercè

Anònim ha dit...

Eiiiiiiiii!
Molt bones vacances, molt bona escalada i molt bona endrapada!!jajajaj
Esperem crónica completa, amb interès especial per l'apat a ca l'arguiñano!

Salut!

Massitet

Joan ha dit...

Doncs que us ho passeu molt bé! Que escaleu moltes vies i desgusteu molts productes nous.
Nosaltres anem a Austria - ja t'explicarem si el Sacher és bo...

canela ha dit...

Que tinguis molt bones vacances, que gaudeixis, que no plogui i que vinguis amb algun suggeriment culinàri de per allà. Una abraçada.

canela

Anònim ha dit...

Bones vacances!!! Passeu-les molt bé, sense fer-vos mal. Esperem impacients teva tornada al blog.

Jaumegrimp ha dit...

Ep Gemma, que us ho passeu molt bé! A la dent d'Orlú ves amb la calor! que la cara Sud a l'estiu és per fregir-se.... Ens veïem a la tornada.

Caminar sin gluten ha dit...

¡que bien os lo montais!. Os deseamos unas estupends vacaciones, unas magníficas escaladas y que disfruteis de las Dolomitas, del Pirineo, de los Picos de Europa y del restaurante de Arguiñano.

Habeis realizado un buen proyecto de ruta y seguro que cuando volvais vuestro cuerpo y vuestra mente habra ganado muchísimo.

Besotes,

Ana y Víctor.

gil ha dit...

Apa aquí, quina enveja! això si que són vacances! Que disfruteu molt!

Anònim ha dit...

felicitats pel blog! avui l'he descobert. et posare un link al meu amb el teu permis. Ah i bones vacances

Anònim ha dit...

(repeteixo que m'he equivocat amb la meva adreça).
Felicitats pelteu blog! avui l'he descobert. et posare un link al meu amb el teu permis. Ah i bones vacances

http://farcitdecuina.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Fa temps que entro a la teva pàgina i em deleixo de tot el què fas. Sóc una aficionada amb poc temps i limitada pels gustos dels meus fills, però també faig de les meves i m'agrada provar coses. Ja sé que estàs de vacances i espero que et vagin molt bé, però mira, avui m'he decidit a escriure i voldria deixar-te dues consultes:
1. Moltes d'aquestes receptes estàn fetes amb l'ajuda de la termomix?
2. Fa mesos que busco pasta filo o brick, que crec que és semblant, i no n'he trobat en lloc. Em podries dir on es pot trobar?
Gràcies!

Gemma ha dit...

Moltes, moltes, moltes, gràcies a tots pels vostres comentaris!!!
Acabo de tornar i han estat unes vacances de somni, ja he penjat unes quantes fotos ;)
Espero que tots vosaltres també tingueu bones vacances, ara dedicaré una estona a passejar-me pels blogs i posar-me al dia...
I encara tinc pendent penjar un post amb tots els pastissos que hem tastat!

Mon, no coneixia el teu blog, ara passo a fer-te una visita ;)

Elisa, benvinguda i felicitats per animar-te a deixar un comentari!
Responc a les teves preguntes:
1. Les receptes que poso aquí no estan fetes amb thermomix, tot i que sí que la tinc. Fins i tot la nata prefereixo muntar-la amb les varilles del túrmix...
Sí que utilitzo la thermomix per fer cosetes com per exemple triturar el sucre en pols, triturar les galetes maria per fer una base de pastís, triturar els glaçons per fer gelats... però tot això ho pots fer amb l'accessori de ganivetes d'un túrmix normal ;)
2. La pasta filo la compro a una botiga de Sabadell que es diu gaudeamus. D'on ets tu? Abans n'havia trobat al Corte Inglés, però ara fa temps que no en tenen... També sé que la venen a l'Alcampo i segurament a altres supers grans. La pasta brick és diferent a la filo, la brick és rodona i més seca, serveix més per fer rotllets fregits, tipus rollets de primavera. La filo és rectangular i molt suau al tacte, com una tela de seda molt prima.
Espero haver-te ajudat!

Núria ha dit...

Gemma, benvinguda!!
Vaig de seguida a veure les fotos i lo que expliques.

Petons
Núria