dissabte, de febrer 09, 2008

Flam de Cafè

Uns flams de cafè ultra ràpids de preparar, per les postres del sopar d’aquest vespre:


M’ha passat una desgràcia: TINC EL FORN ESPATLLAT! :(
Què faré sense forn? Com cuinaré? Avui mateix vaig a comprar-ne un! Però tinc el dilema de quin forn comprar; fins ara tenia un forn molt senzill, el que venia amb la cuina original, sense aire, ni turbo, ni programes, ni temporitzador, ni res de res. He mirat una mica per Internet i molts forns actuals tenen funcions que no sé què són ni per a què serveixen. Algun consell?

Entre això del forn i feines que tinc pendents, avui no tinc gaire temps per cuinar, de manera que he triat una recepta que sé que funciona, es prepara en un plis-plas i, molt important, no necessita forn :( Com que tots som molt cafeters, estic segura que tindrà èxit ;) Aquesta mateixa recepta la vaig fer en una altra ocasió, però amb llet de soja enlloc de llet de vaca, ja que una amiga nostra té intolerància a la lactosa. Amb els dos tipus de llet el resultat és molt bo!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)
· 1l de llet
· 3 cullerades de cafè soluble
· 2 cullerades soperes de sucre (al gust)
· 1 paquet de flam Royal de 8 racions
· Caramel líquid Royal

Preparació:

Preparar el flam seguint les instruccions del paquet. Afegir el cafè i el sucre i barrejar fins que es dissolgui bé. Repartir el flam en motlles caramel·litzats i deixar reposar a la nevera.

Bon profit!

27 comentaris:

Ro ha dit...

Gemma, mira't el que es va comprar fa uns dies l'Iban: http://iban.com.es/tequedasacenar/?p=460

Jo tb volia canviar-lo però com de moment funciona, m'espero, però ja comentaràs quin et compres. Jo tb vull un d'aquests que té turbo i escalfa molt, però m'esperaré a rendibilitzar el que tinc

Joan ha dit...

Bé, de totes maneres no es pot pas dir que el forn difunt no hagi fet la seva feina...

Gemma ha dit...

Ro, gràcies pel consell, ahir ja vaig estar mirant models. Costa decidir-se, tots s'assemblen tant... No tenien el model exacte de l'Iban, però sí algun de semblant. M'agadaria comprar-ne un força gran per dins.

Joan, tens tota la raó, no em puc queixar del rendiment d'aquest forn, no ha parat en tots aquests anys! Nosaltres vam fer com la Ro: aprofitar el forn d'origen encara que fos tan senzill, rendibilitzant mentrestant la cuina que ja venia amb el pis... I mira tu si ha durat! :)

Anònim ha dit...

Bon dia Gemma, mira el que acabo de descobrir!!!!! mmmmmmmmmmmmmm
www.l-obrador.com

I ho tinc a 20 minuts de casa, demà i passaré a teure el cap!!

ANNA DE LA VILA

P.D: Nosaltres no ens venia amb la casa el forn i ens el vam comprar nosaltres pero ens vam quedar un forn normal, electric i d'aire. Te dos mandos un dels graus i altre de lo que vols fer (carn, peix, pastis, gratinar) i ens va molt bé i nomes ens va costar 300 euros i en una marca coneguda que es diu "BAL..." no faré publicitat, val!

gemma ha dit...

Ohhhhhhhhh... pensa la part positiva: així hauràs d'estrenar forn!

Anònim ha dit...

Una altra recepta per a principiants com jo. Aquesta segur que la provo!
Robert

Montse ha dit...

Els flams sempre treuen del apuro, jo avui tambè he fet un, el clasic d'ou.
Si no se sap que fer i tens convidats , son unes postres amb exit assegurat.

TEMA forn- jo tambè soc de les que el vaig fer durar el de origen fins que va morir d'asgutat (20 anys aprox).
Jo et recomanaria un forn de primeras marques, amb aire per supossat i digital o no aixo va a gust del que ho compra , ara lo que va molt bè es que la porta del forn no cremi quan la toques , perquè jo m' havia fet verdaderes cremades amb el vidre del forn antic.

Gemma ha dit...

Anna, has d'explicar la visita a aquesta pastiseria! La web té una pinta... que mossegueries la pantalla! Et deixien entrar a l'obrador? O només és botiga?
Pel forn, em vaig estar mirant precisament aquesta marca Bal... i dues lletres més :) Em sembla que és una bona marca, oi?
Per cert, faré la teva crema de préssec més aviat del que em pensava, tampoc necessita forn! ;)

Gemma, tot té el seu cantó positiu :) Sí, la veritat és que estrenar sempre fa il·lusió, oi?
Per cert, ja vaig fer els falafels, t'ho explico el dimarts :)

Robert, aquest flam encara és més fàcil que el púding!

Montse a mi m'encanten els flams :)
Sobre la porta del forn... hi ha forns que s'obren amb la porta extraïble i la càrrega es fa pel costat... És pràctic això? Crec que no gaire, oi? El que sí tinc clar és que el compraré amb aire.

Moltes gràcies a tots pels vostres consells!

Caminar sin gluten ha dit...

Café y flan... una mezcla exquisita y sabrosísima.

Muchas gracias por todos y muchos besotes.

Ana y Víctor.

Anònim ha dit...

Hola Gemma!!!...Estic d'acord amb la Gemma...pensa que ara et podras comprar el que més t'agradi!!!...Jo me'l vaig comprar fa 1 any i mig, és Bosch i va molt bé...té aire (bàsic) i el pots programar i té avisador acústic. Precisament a l'escola de cuina on vai, ara s'han canviat el forn, i s'han quedat un de la marca Gaggenau (és una passada de forn, tant esteticament com funcional) i és molt més gran per dins que els forns convencionals...Això si...el preu també és una passada...xo wenu...x mirar no hi perds res...La web és la següent: http://www.gaggenau.com/ES_es/Home.do. Ah!!! a sabadell i a un lloc d'exposició d'aquests forns x la zona hermètica...dilluns passat vam fer una sortida amb els de cuina...jo no vai poder anar, xo companyes meves si i em van dir q valia la pena...si t'interessa et dic la direcció!!!
Petunets,
Eva.

nieves ha dit...

Qué delicia de flan y qué maravilla de fotografía. Precioso el reflejo del cielo y las nubes. Como siempre has unido dos ARTES: la cocina, y la fotografía. Felicidades.
Un beso.

Kara ha dit...

Hola Gemma! una prestació que em sembla força interessant és la piròlisi, això que fan els forns que es netegen sols!! ;)

Elisabet

Gemma ha dit...

Ana y Víctor, pues probad a cambiar el café soluble por chocolate en polvo soluble... también está muy bueno :)

Eva, no conec gens aquesta marca, ara mateix em miro el web. I la zona hermètica la tinc a tocar de casa, potser també hi trauré el cap, moltes gràcies!

Nieves, con las nubes no me había fijado, es verdad! Je, je, salió por casualidad :)

Elisabet, avui en dia només falta que cuinin sols, oi? La piròlisi serà un factor decisiu en l'elecció, ja ho veig a venir...

Marta ha dit...

No saps com t'envege. Jo també tinc el forn que venia amb el pis, sense aire i sense quasi res. Tinc unes ganes de poder comprar-me'n un....

Besets

PD: el flam, una passada, jeje

Anònim ha dit...

Gemma,
Aquest cap de setmana he fet pastissos dels teus per calçotada de 25 persones, variats, un èxit, tothom em va demanar d'on els treia. Felicitats de tots i totes, ja et visitaran.

Jo tinc un forn molt vell, ara visc a una casa de la meva mare i és elèctric però vellet, i t'asseguro que els resultats son bons. De totes maneres jo que sóc una mica més gran que vosaltres et recomanaria d'aquest de columna, o que el coloquis alt perquè a casa som molta colla, sobretot en trobades familia i t'asseguro que tinc de demanar ajuda per treure aquelles plates grosses de sota la encimera, em sembla que el proper el tindré a l'alçada del marbre... i mira, vaig tenir una professora de cuina que ens ensenyava birgueries, sobretot de rebosteria, fins i tot en feia per un restaurant, i portava un forn que posava a sobre una taula del laboratori d'una escola, petitet, segons deia molt barat, i li anava de conya.
Una abraçada

Montse

Anònim ha dit...

Vaya, mi pésame lo primero ;) sé lo que se siente sin horno...qué vacío tan grande, ¿eh?
Yo estoy muy contento con el mío. Realmente pienso que ahora cualquier horno más o menos decente que te compres tiene buenas garantías. Yo me lo pillé en redcoon, me salió unos 150 iurops más barato que en tienda, míratelo. No tardaron nada en traérmelo y todo fue perfecto.
Ya nos contarás...podemos presentar a tu horno y al mío...para que se hagan amigüitos! :P

Maria Dolores ha dit...

HOLA GEMMA,TE HE VISITADO GRACIAS AL COMENTARIO QUE ME HAS DEJADO Y AÚN ESTOY ALUCINADA DE VER EL BLOG QUE TIENES ES UNA VERDADERA MARAVILLA, ASI QUE COMO YA SE DONDE ESTÁS NO DUDES QUE TE VISITARÉ A MENUDO.
ENHORABUENA Y UN BESO

famalap ha dit...

Éstas recetas que son a la vez facilísimas y riquísimas, son de mis favoritas... bueno!!, es que tengo tantas recetas favoritas...como todas las que pones en éste blog.

Su ha dit...

No conocia tu blog y hablando con Marta de los fogones de mi casa,me dijo pasate... Y ESTOY DESMAYÁ
Fineza
Fotos maravillosas
Recetas magnificas

Lo tienes todo,y una aprendiz mas
Enhorabuena

CESC ha dit...

Caram, això del flam de cafè està molt bé. Supose que es podrà fer també amb cafè descafeïnat. Per cert, crec que ara t'he enviat bé les fotos del meu púding de madalenes al teu correu. Ja me'n diràs el què. Salutacions.

Gemma ha dit...

Marta, enveja perquè se m'ha espatllat el forn? ;)

Montse, m'alegro que hagis tingut èxit amb els pastissos! Això deposar el forn a l'alçada del marbre està molt bé si tens una cuina molt gran, però jo l'haig de posar per força a sota els fogons... és l'únic lloc lliure que tinc :(

Iban, miré tu horno gracias al comentario de Ro y me parece muy bueno. Y tus consejos los aprecio mucho, viniendo de un experto como tu :) Cuando tenga el horno nuevo,
ya presentaremos a nuestros hornos respectivos ;)

Maria Dolores, tu bizcocho de calabazote y almendra tiene una pinta muy muy muy buena!!!

Marisa, recetas fáciles es lo mío, nada de complicarse la vida ;)

Su, gracias por tus comentarios y tu visita, ahora mismo te visito al blog!

Francesc, he rebut les fotos i t'ha quedat ESPECTACULAR! Has de posar-ho al blog, encara que ni tingui res a veure amb els altres posts, eh? El cafè el pots posar descafeInat i també el pots canviar per xocolata en pols soluble i queda boníssim!

Margot ha dit...

Hola Gemma!
Cuando puedas te pasas por mi blog, te dejado otro premio.
Besos.
Margot

Anna ha dit...

Hola Gemma,

El flam t'ha quedat tan lluent que te'l menjaries d'una sola queixalada! I sembla molt fàcil...me l'apunto!

No domino massa de forns, amb la meva mini-cuina, va primar la mida ;)

CESC ha dit...

Hola Gemma, finalment, t'he n'fet cas i he publicat un post al meu blog amb la recepta de les magdalenes feta per mi. Salutacions i gràcies pels teus ànims.

Anònim ha dit...

Hola! sento lo del teu forn, però egoïstament ho sento perque no hi hauran aquestes receptes que et fan obrir la boca ja, ja, res que tot fossi això, ara a estrenar un de guapo.

Gemma ha dit...

Gracias por el premio, Margot!

Anna, més fàcil impossible...

Ben fet Francesc! una mica de varietat al blog també va bé... ;)

Vero, no trigaré gaire a tenir un forn nou... ja el tinc triat, ja ho explicré!

Anònim ha dit...

Hola Gemma!..El lloc d'exposició que et vaig comentar es diu ELIA KITCHEN i està al c/ raimon casellas, 143 (Sbd). 93.710.00.11 i la web: www.eliakitchen.com.
Ja ens explicaras tema forn!! ;)
Petunets, Eva.