Aquest diumenge vam fer la trobada d’estiu a la Roureda, que fem cada any amb la penya de Sabadell. Com que érem força colla, de postres vaig fer un parell de pastissos, aquesta bavaresa i un altre de xocolata:
Aquest any la trobada va ser molt relaxada, sense excursions ni escalades matinals. Ens vam dedicar a descansar i fer petar la xerrada mentre gaudíem de la casa i l’entorn. Això sí, va haver-hi remullada general i activitats lúdiques pels més actius. En resum, un dia molt agradable amb els amics!
Per dinar, vam fer carn a la brasa, molt ben cuita pel Joan i en Pol, dos voluntaris molt soferts. Per acompanyar la carn hi havia escalivada, seques i amanida variada. I de postres... un pastís fresquet, lleuger, àcid i poc dolç, ideal com a postres després d’un dinar contundent. Deliciós!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 400ml de suc de taronja
· 150g de sucre
· 2 ous
· 8 fulles de gelatina
· 200g de nata líquida per muntar
Preparació:
Rehidratar la gelatina en aigua freda. Barrejar els ous, el sucre i el suc de taronja. Posar la barreja en un cassó al foc, remenant contínuament, fins que agafi una mica de consistència (no ha d’arribar a bullir). Treure del foc i fondre-hi la gelatina escorreguda. Deixar refredar a temperatura ambient.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb moviments suaus a la crema de taronja. Abocar la mescla en un motlle de silicona i reservar a la nevera per tal que agafi consistència. Desemmotllar i decorar al gust.
Bon profit!
dilluns, de juny 29, 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
50 comentaris:
Caram Gemma, jo em pensava que era matinera però veig que m'has guanyat!!!
La recepta excel·lent, com sempre!
Bon Sant Pere, festa Major de Reus!!!!
PTNTS
Dolça
Ha d'estar molt bona aquesta bavaresa de taronja...i fresquet segur!
Ptnts
ala,,ara no se si m'agrada daria mes un tall de bavaresa o esta estiradeta a aquesta casa que xula.
Quin final més bo per un dinar i una reunió tant de festa "tranquila".
petons
Que deliciosa bavaresa con naranja me encanta.
Un saludo.
La bavaresa deliciosa! com totes les teves postres. Aquesta me l'apunto per probarla.
pt!
T´ha quedat fantastica i segur que bonissima! La decoració sencilla i genial.
Petons!
Que bona i refrescant ha de ser aquesta bavaresa de taronja, segur que la faré!
Petonets
Carme
No n'he menjat mai però ja m'imagino lo bona que deu ser! I aquestes postres, a part de fresquetes i bones, tenen una presentació fantàstica. Omples la cuina de motlles (a vegades no saps ni on posar-los), però que bé que et van quan has de fer coses així!
Un petó.
que be que os ho passeu!!
i amb aquest postre, tot rodó!! quina piscina!!
petons
mare meva quina pinta més refrescant que té aquesta bavaresa!!! ummmmmmm
QUÈ BOOOO!!!! Sempre em sorprens per a bé!!! Segur que et devien fer l'ona!!!
Una bavaresa idònia per l'estiu. T'ha quedat perfecta Gemma, com tot el que fas, tenim a la llista de favorits tots els teus postres, no sé con ens ho farem per tastar-los tots, pels quilets , jejejje. una abraçada
k buenisisma gemma!!!
Ohhhh, que bona!! T'ha quedat increible nena!!
Sento molt no haver-me passat abans, però sense internet a casa, ho haig de fer o a la feina, que quasibé no tinc temps o anar al ciber!!
Molts petonets.
Dolça, bona Festa Major! No sabia pas que a la festa local de Reus fos per Sant Pere... Que gaudiu de la festa!
Marta, va quedar poc dolça i fresqueta entrava molt bé :)
Elena, no cal triar, nosaltres vam fer les dues coses, je je je...
Dolorss, vam passar un dia fantàstic. I la canalla, tot i aquest dinaràs, encara va voler berenar!
Sandy, llàstima que no sigui la millor època de les taronges, perquè la veritat és que és un pastís molt bo.
Eva, prova-la, ja veus que més fàcil no pot ser ;)
Pilar, la decoració són gominoles de llimona i taronja, encara més bones que el pastís, je je je...
Carme, s'ha de prendre ben fresqueta. Llavors és deliciosa!
Margarida, tens tota la raó! La meitat dels armaris de la cuina estan plens de motlles, però s'ha de reconèixer que els motlles de silicona són fantàstics i vesteixen qualsevol pastís, oi?
Ivana, ente la piscina i les raquetes, vam tirar avall tot el dinar, je je je...
Iris, ja m'estic imaginant canviant la taronja per altres fruites... també ha de quedar bona, oi?
Francesc, alguns només d'arribar ja em van preguntar de què eren els pastissos, je je je...
Delicies, només cal agafar-ne un trosset petit i així pots fer una degustació de tots ;)
Karolina, estaba rico rico!
Estimada Gemma, sempre ens omples els ulls de nous sabors, noves textures i noves delicadeses! Ets la millor. T'estimem.
Com m' agrada aqesta bavaresa. Unes postres delicioses per aquest temps de calor. I sobretot després del dinar tan contundent.
ptns.
M'encanten aquest tipus de postres, per cert quin mes més profitós, has fet unes receptes delicioses. Els nespres m'agraden molt i molt. Salut!!!!!
¡Estupendo postre el que has preparado! y seguro que con los ingredientes que tien, tus manos y ese acabado tan maravilloso, tenía que estar exquisita.
Como estupendo seguro ha sido ese encuentro con los amigos, algo que hay que celebrar y cuidar, ya que quien tiene un amigo...
Besotes, y disfrutar
No se si m´agrada més la casa tan tranquila o el postre.
Espectacular!. Una qüestió: la bavaresa estava congelada per desemmotllar-la o surt fàcilment amb el motllo de silicona?. Jo també el tinc però no l'he fet servir per si de cas no surt bé el pastís.
Fins aviat
Què bé us ho vau passar, de vegades va bé descansar una mica també.
No dic res dels pastissos... com sempre espectaculars :)
Que bé,un dia relaxat, sense fer res.La Bavaresa ben fresca, ummm que bona, me l'apunto.
Petons.
Un pastís fantàstic per aquests dies de calor
Bon profit
Ester
Esta bavaresa és la reina de les bavaresas,de bonica i fina que està,a mes de fàcil que és de fer este postre.
Gemma,sempre em deixes meravellada amb el que fas.
Aquesta bavaresa és d'aquelles postres fàcils, bones i amb un aspecte sensacional!! Ja tinc ganes de veure el pastís de xocolata! ;) jeje
Petons!
Ohhhhh, espectacular! Fa una pinta meravellosa! Ara que faig una dieta gairebé vegana, hauré d'intentar veganitzar-la... aviam si me'n surto! :)
(aix, quin rotllo això de l'OpenID, m'ha fet utilitzar un nom diferent :D )
Gemma, quina passada de casa!!! Quina sort disposar d'un espai tant guapo per poder compartir amb la família i els amics!! El dinar, l'entorn, la piscina... genial! I el postre... insuperable i molt adequat després de l'àpat que veu fer!! Petons!!
Que apetitos y fresquetuna delicia.
Besets
Este postre además de ser rico y apropiado para la época del año, es una auténtica monada.
Besitos sin gluten
Que bonica l'has deixat així amb aquests xuxes. A vegades poques coses li donen el punt. Clar que el postre principal ha de ser així de bo, que sino, ni adornos ni res.
Mmmm, fantàstica aquesta bavaresa per refrescar una mica l'estiu...
Quina bona pinta!!! Me'l poso a la llista de pendents
Vanesuky, espero que et vagi bé el trasllat i que ben aviat tornis a tenir internet ;)
Parella Vermella, heu pres el títol d'exagerats a l'Enric, a partir d'ara us declaro els exagerats oficials, je je je...
AnnFS, ara a l'estiu són el tipus de postres que ve més de gust, oi?
Olles i somriures, la confitura amb els albercocs també ha de quedar bona bona! ;)
Ana y Víctor, estos amigos se lo merecen todo, pasar con ellos un día en el campo es genial. Tenéis razón que a los amigos hay que cuidarlos :)
Els peixos, no cal pas triar, nosaltres vam tenir les dues coses, je je je...
Glòria, es va dessemmotllar perfectament, no la vaig congelar gens. Si el motlle de silicona és vell, tinc un truco que va molt bé: l'untes amb una mica d'oli (jo l'escampo amb un paper de cuina) i després no s'enganxa gens ;)
Bajoqueta, aquesta vegada va ser de relax total, normalment fem una excursió durant el matí, però aquest cop vam decidir fer pànxing, je je je...
Menu i Ester, fresqueta és deliciosa, ideal per la calor que va fer diumenge!
Mesilda, és increïble com els motlles de silicona converteixen un simple pastís en unes postres ben boniques, oi?
Mercè, el pastís de xocolata el posaré el proper dia, també era fresquet, però molt més dolç i llaminer ;)
Sílvia, el problema de la nata muntada és que no té substitut vegà... he intentat trobar alguna crema de soja que munti, però res de res :(
Nuni, aquesta casa està a tocar de Cantoni així que ja coneixies l'entorn... idílic, oi?
Maria DOlores y Zerogluten, además de bonito, estaba rico y era muy ligero :)
Maria, també mengem pels ulls, oi? Trobo que un plat ben presentat sempre ve més de gust de menjar... aoxò sí, també ha de ser bo, que si no, res de res!
Joan, fresquet és ideal per l'estiu. Sobretot si a la Roureda hi fa la calor de diumenge ;)
Crisitna, apunta'l als pendents, és molt recomanble, bo i fàcil de fer!
Gemma, té tant bona pinta que el penso fer aquesta tarda per menjar-lo demà per dinar!
Però tin un dubte: 200 gr de nata líquida quants potets de 20 cl són?
Laura, deu ser 1 i mig...
Quina delicia!!!!!!!!! i segur que mes bo en la millor companyia .... quin dia tan genial!! Un peto, Montse.
El pastís té una pinta boníssima, i l'entorn... no tinc paraules!!
Petonets
Vols dir que no n'has trobat, de nata de soja per muntar, o que no has aconseguit muntar-la?
Jo no n'he fet servir mai (de la que es pot muntar), però sé que n'hi ha. De fet, he fet una comanda per Internet de "formatges" vegans i també d'una nata de soja que se suposa que es pot muntar. De seguida que m'arribi la comanda, ho provaré. Ja t'explicaré ;)
Sílvia, he vist nata de soja equivalent a la nata de cuina (de 18% de matèria grassa), però no sabia que hi habia nata de soja equivalent al 35% de matèria grassa... Si t'arriba la comanda i la pots muntar, avisa'm, eh? Moltes gràcies!
Mmmmm!
A l'Aleix li encanten aquestes llaminadures que has fet servir per a la decoració. Tenen un punt àcid, oi?
Com sempre, el pastís t'ha quedat genial i has escollit uns sabors molt refrescants i apetitosos per a aquest dies calororsos.
Petons!
Anda quina bavaresa més preciosa que t'ha quedat deu estar boníssima i ara l'estiu els sabors de cítrics venen molt de gust.
petunets
Quina presentació més bonica Gemma.
I té pinta de ser molt refrescant.
Ptons
Mònica
sincerament, pensava que fer una bavaresa era més complicat, i amb poca feina dóna un resultat excepcional. i aquests caramelets tous que hi has posat de decoració m'encanten :)
mmmmm... una pregunta una mica tonta però... el suc de taronja és natural o industrial? moltes gràcies, fa molt bona pinta
Emilio, vaig fer servir suc natural, però ara que la temporada de taronges ja ha acabat, potser seria millor fer servir un bon suc industrial...
Gemma, no pares de donar-nos receptes molt adients per l'época, i totes delicioses....no sé per on començárem...jeje
Núria
hola soy nueva en esto de los postres, me podrias decir si el zumo es natural y aproximadamente cuantas naranjas necesito .
muchas gracias .
tus recetas son geniales
Publica un comentari a l'entrada