dilluns, de novembre 17, 2008

Pastís per Xocoaddictes

Divendres vam celebrar una nova edició del Sopar dels Escorpins. Vam comptar que amb la d’enguany, ja van 8 o 9 edicions, tot i que al blog només hi tinc les del 2006 i del 2007. Com que sempre som molta colla, acostumo a fer un parell de pastissos, així en toca un bon tall a cadascú i m’asseguro que almenys un dels dos agradi a tothom. En aquesta ocasió vaig fer un pastís de xocolata i un altre de poma:



Aquests sopars són molt animats ja que la colla està molt ben avinguda i fa tants anys que ens coneixem que les converses i les bromes surten soles; tot el grup d’amics té unes cites al llarg de l’any que intentem no perdre’ns mai: el sopar dels Escorpins, el partit de St. Esteve, el cap d’any a can Buxó, la calçotada a St. Feliu, la trobada de primavera a la Roureda, el retrobament de Festa Major... aquestes cites s’han convertit en una tradició ben arrelada a la colla.

Un dels moments més esperats del sopar de divendres va ser el tradicional concurs d’endevinar cançons; aquest any vaig ser al grup que va perdre, ens van apallissar 16 punts a 28 punts! S’ha de reconèixer que algunes de les cançons eren una mica complicades, eh Pol? ;)


La recepta la vaig llegir fa dies al blog del Cullerot Festuc. L’Eva en parlava tan bé que de seguida la vaig afegir a la llista dels pendents, ben al capdamunt. Tot el que comenta l’Eva és veritat: té un gust de xocolata molt potent, millor que el famosíssim de tres xocolates, menys dolç, amb un toc d’avellanes deliciós i senzillíssim de fer. Vaja, que és un pastís amb una nota de 10 sobre 10!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la base:
· 2 ous
· 55g de sucre
· 25g de farina
· 25g de cacau en pols
Per la xocolata:
· 1 sobre de Flam Royal de 4 racions
· 250g de xocolata negra
· 600ml de nata líquida per muntar
· 50g d’avellanes

Preparació: (amb thermomix)

Posar la papallona en el vas de la thermomix, incorporar els ous i el sucre i programar 3' - T 37º - v 4. Treure la papallona, afegir la farina i el cacau tamisats i programar 5'' - v 4. Abocar la barreja en un motlle d'uns 21cm, prèviament untat, i coure’l 10 minuts a 160º amb el forn ja calent. Deixar refredar.
Triturar les avellanes a v 3-5-7-9. Reservar. Sense rentar el vas, triturar la xocolata durant uns segons a v 3-5-7-9. Afegir tots els ingredients en el vas, barrejar 4'' - v 6 i programar 10' - T 100º - v 4. Abocar la crema en el motlle, deixar refredar una mica i reservar a la nevera un mínim de 4 hores. És millor fer-lo el dia abans.
En el moment de servir, espolsar amb cacau en pols per tapar les imperfeccions.

Bon profit!

61 comentaris:

canela ha dit...

Quin pastís més espectacular t'ha quedat, Gemma. Miraré de fer-ho, encara que jo no tic la thermo. Enhorabona, és veu deliciós. Un petó.

Caminar sin gluten ha dit...

Realemte debe de ser para chocoadictos y además no le falta detalle.

Seguro que lo degustasteis bien.

Tomaremos nota para adaptarlo a nuestro mundo sin gluten.

Besotes,

Ana y Víctor.

Mercè ha dit...

Gemma, wow!! T'ha quedat genial!! Ja quan el vaig veure al blog de l'Eva el vaig apuntar a pendents, i si a més ara tu ens dius que té un gust de xocolata potent... escala posicions! ;)

Anònim ha dit...

Uau, Gemma, quin pastís més bo!! M'agradaria molt fer-lo, però no tinc thermomix. Creus que el podria fer sense la thermo? Gràcies!!

ARA ha dit...

Aixó que es una conspiració contra les que estem a dieta o q? al final l'hauré de fer. Molt xula la teva també.

petonets

Ester ha dit...

Quina decoració més acurada i de categoria, la flor de neu, l'has fet tu, o l'has comprada? Ja m'explicaràs
Ester

cocina con sabor ha dit...

oohhh! que bò! amb lo que m'agrada la xocolata....T'ha quedat fantàstic Gemma!

Petons

No tot són postres ha dit...

Gemma, tu també ets escorpina?????
Felicitats perquè si no t'han caigut et cauran ben aviat!
El pastís guapíssim! i segur que boníssim!
PTNTS
Dolça

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, a que està boníssim??? Vaig alucinar amb lo ràpid que és de fer...i sobre resultón!!!
Ens has d'explicar que és això del concurs de cançons...m'ha deixat ben intrigada!!! I pel que vec sempre ho celebreu a la mateixa casa, oi??? ;)
Petunets,
Eva.

la divina ha dit...

Quina decoració tan maca, Gemma! I deu estar de vici, el pastís!

Anònim ha dit...

Ui ui ui... quin pastís!!! Quin goig que fa!! i per xocoadictes de veritat!!! Fins i tot la base amb cacau!!! Me l'apunto!!

Belen-Entre platos ha dit...

esta tarta para los que nos gusta mucho el chocolate y yo me incluyo,jejje,tiene que estar buenísima,UN SALUDO

xaro ha dit...

Està de mort!! La vaig fer per primera vegada aquest estiu seguint la recepta de la Su i tot i que el tema del flam no el veia gaire clar, el resultat va ser espectacular i ja l’he tingut que repetir quatre o cinc vegades pq me’l demanen!!
Fins dimecres!!

Francesc ha dit...

T'ha quedat impressionant! Visca la xocolata! Si coneixeu l'adreça de "xocolaters anònims" ja me la direu... d'ací a un parell d'anys. Besades

Gemma ha dit...

Canela, sense thermomix també es pot fer, només cal que primer fonguis la xocolata amb la nata i després segueixis les indicacions que venen amb la capsa del flam Royal. Prova-ho, que val la pena!

Ana y Víctor es una receta muy fácil de adaptar a vuestro mundo sin gluten ;)

Mercè, posa-la al capdamunt de la llista, que passi per davant de les altres receptes pendents!

Anònim, li acabo d'explicar a la Canela ;)

Ara, si n'agafes un trosset petit no passarà res ;)

Ester, la flor de neu és una galeta que ja venen feta... la vaig trobar tan maca ara que s'acosta la neu que no em vaig poder resistir de ficar-la al pastís, je je je.

Carme, si t'agrada la xocolata l'has de fer obligatòriament!

Dolça, també sóc escorpina com tu, els faig el dimecres vinent... a casa som uns quants escorpins, de manera que el mes de novembre el tenim a tope de celebracions! Tu has fet 30 anyets de no res, oi?

Eva, ja et vaig dir que el faria, em va agradar molt quan el vaig llegir el teu blog! El concurs de cançons simplement és endevinar el tema, l'autor i el disc sentint 10 segons de música... Normalment hi posen èxits de l'any, però algun tema és difícil d'endevinar... I sí, el sopar dels Escorpins sempre el fem a casa, però les altres cites ens les repartim, eh?

Divina, tu ho has dit: un vici!!!!!

Myriam, aquesta recepta és de les teves, senzilleta i amb un resultat magnífic. L'has de fer :)

Belen, apta para xocoaddictos, je je je...

Xaro, tu també l'has fet? La Maria de la Menta Fresca també em va dir que l'havia fet i que era tan bo... Jo repetiré aquest pastís el dimecres per portar-lo a la feina ;)

Francesc, em sembla que som uns quants que ens haríem d'apuntar als xocolaters anònims, je je je... però d'aquí a un parell d'anys, ara encara no ;)

Maria ha dit...

Quina enveja que em dones amb tan bones idees que tens per decorar..
Es que et queda tan bonic..
Sempre ens queda el consol de poder-te copiar. ;-)

CRIS ha dit...

Gemma ha quedat imponent, però ademés ha quedat preciós amb aquesta decoració que li has fet, sens dubte és el pastis de xocolata-xocolata que necessitem els xocoadictes,brutal.
Ptnts

la vella carmanyola ha dit...

Aquest pastis vaig dir que el faria però com que la meva llista de pendents no s'acaba mai:(( i la Eva del cullerot festuc em va dir que al blog de Webos-fritos i es sense termonix pq jo no en tinc encara que em faria molta il.lusió!

Records

Mai ha dit...

- Gràcies per la visita Gemma i pel teu comentari, me´n alegro que t´hagi agradat , ara només queda fer-lo i llavors ja sóc feliç del tot , he fet una passejada pel bloc i noia!!! i tens la ma trencada fent pastissos, aquest que et va dir l´Eva és espectacular i si costa tant poc de fer com dieu igual m´hi arrisco , tot i que jo en questió de pastisseria sóc una mica dolenta.
Doncs bé espero que ens anem veient.
salutacions

Anna ha dit...

Com sempre una presentació genial, força nadalenca ja!! Tradicions com les que expliques són saníssimes, ganes de gresca i bona companyia! Doncs potser canvii el sacher que volia fer pel cumple del Jordi per aquest pastís per a xocoaddictes, el que passa és que no tinc termomix...

Núria ha dit...

Gemma, la recepta es bonísima, però la teva presentacio com sempre es perfecte...de pastiseria...He d'aprendre molt de tú.

Petonets
Núria

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Això és alta pastisseria, delicatessen total.
Quin goig que fa i quina satisfacció compartir-lo amb companys i amics.
Salut!!!!!

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, amb aquests dos avals tan seriosos, el pastís ha de ser bo de veritat, i com que no sembla difícil de fer, ho provaré, que a la meva dona li agrada molt la xocolata (i als altres també). el que és segur és que serà impossible millorar aquestes presentacions tan extraordinaries que fas.

dolorss ha dit...

Gemma, aquests sopars han de ser extraordinaris, la companyia hi fa molt, les postres també!!

Mercè ha dit...

Felices vigílies Gemma! ;) Per cert, ara que hi penso... si has fet aquesta recepta amb Thermomix, això vol dir que te l'han regalat? hehe

Gemma ha dit...

Maria, tu em vas dir que també l'havies fet, oi??? Està boníssim!!!

Cris, si també ets xocoaddicta, fes-lo que t'agradarà! I és tan fàcil...

Anna, sense thermomix es pot fer igual! I a veure si per Reis cau un regalet en forma de robot de cuina, je je je...

Mai, els teus canelons tenen una pinta deliciosa! Anima't amb les postres, que és més fàcil del que sembla i quan comences ja no pares!

Anna, no dubtis gens i canvia el sacher per aquest... és molt més fàcil i més bo, seguríssim!

Núria, gràcies pels elogis, però aquest cop més aviat va quedar lletget, je je je...

Olles i somriures, aquestes trobades amb els amics són fantàstiques, la millor gent per compartir un pastís d'aquests ;)

Manel, aquest pastís queda avalat del tot! I si a la teva dona li agrada la xocolata, triomfaràs segur!

Dolorss, la companyia va ser genial, vam passar una vetllada fantàstica!

Mercè, gràcies, el meu aniversari és demà i ho penso selebrar com cal, je je je!

Elena ha dit...

xocolateeee,mmm,,la mena perdició,jejje con sempre ideal,,i quins sopars que us munteu nena,,,


a lo del bisbalenc es un postre de la bisbal,molt bo,,mira aquí
http://www.sans-bisbalenc.com/especialitats.htm

enric ha dit...

Toc, toc!!!... Es pot passar?... Sóc l'últim... Ui, perdó!: volia dir que só l'Enric... D'això... Doncs bé...

(Et prometo que faré els impossibles per ser dels primers la propera vegada, perquè si no em quedo tallat sense saber què més afegir a tot al que ja t'ha dit!)

la divina ha dit...

Per cert, visca les escorpines i els escorpins! ;P

illetapitita ha dit...

Quin pecat Gemma!
Es veure aquest pastís i entren unes ganes de fer-lo!!!
El pròxim sopar el faré perquè els pastissos de xocolata sempre triomfen!

Mesilda ha dit...

Gemma,tha quedad precios y estara bonisim.
un beset.

Núria ha dit...

ouummm!!! deliciós sens dubte!
i amb el teu toc professional!! quinn acabat!! ;D

Anònim ha dit...

Hola Gemma

Este fin de semana tengo una cena y quiero hacer tu Tarta de mousse de Nutela. La base es un plancha de bizcocho (yo tambien lo prefiero antes que las galletas)
pero no se que cantidades tengo que usar para que quede finito.
Usando las cantidades que coger para la base de esta receta, ¿será suficiente?

Muchas gracias

nieves ha dit...

Qué rico y qué bonita y delicada presentación. Si es mejor que la de los 3 chocolates, me la apunto, pues yo he tenido un gran éxito este verano, pues la repetí un mont´`on de veces en diferentes comidas con amigos y familia. De modo que incorporaré ésta al nuevo recetario a ver si tiene la misma acogida.

Un abrazo.

Anònim ha dit...

Aquest pastis és dels meus!!! I a sobre, es facil de fer.
Em semble que caurà aviat!!
Me'n menjaria un tros ara meteix...

Records.
Gemma de Vic.

Anònim ha dit...

Gemma aquest pastís és una autèntica temptació. La decoració preciosa.
L'estrella de sobre on l'has comprat i les boletes quines són?
Salutacions

Gemma ha dit...

Elena, els bisbalencs semblen el que nosaltres en diem canya de cabell d'àngel, oi?

Enric, qualsevol cosa que diguis em semblarà bé, venint de tu... fins i tot si em dius que avui fa un sol molt maco! ;)

Divina, els escorpins som una plaga je je je... L'Enric també ho és ;)

Illetapetita, si no tens termomix al web de la Su hi ha la versió sense termomix... fes-lo i segur que triomfaràs!

Mesilda, benvinguda al blog! No coneixia el teu blog, ara mateix li faig una visita ;)

Nurks, deliciós, mmmmmmmmmm

Cristu, las cantidades para la base pueden ser las mismas que en la receta de este pastel para chocoadictos, te saldra finito y con sabor chocolate ;)

Nieves, para mi es mejor porque es menos dulce y empalagoso... además es muchisimo mas fácil je je je...

Gemma de Vic, és boníssim, d'aquells obligats de fer!

Anònim, la galeta és una Carlota's, són galetes de manetga que tenen formes diferents... es compren d'una en una i es troben a moltes botigues tipus pastisseria. Les boletes són cereals coberts de xocolata blanca, els vaig comprar al mateix lloc que les galetes (a Sabadell, una botiga que es diu Xocoart).

Núria ha dit...

Gemma, avui mateix he menjat jo aquest pastís..Vaig veure la recepta fa temps al blog de Su...i feia temps que la volia fer, però adaptada al mètode montignac. El gust a xocolata es intens...i una psssada de bó..

Anònim ha dit...

hola gemma, fa temps que segueixo el teu blog i t'he de dir que m'agrada molt i q t'admiro per tot el q fas a la cuina i fora d'ella.
he volgut fer aquest pastís i no m'ha quedat bé, la barreixa de la base, m'ha quedat molt compacte, tan es així que ni em sortia de la th. no sé ha q es degut, podría ser q he posat el cacao en pols d'aquell tan negre, el valor, saps
he hagut d'afegir un altre ou i mig yogurt per fer-lo més liquid.
em diràs si pot ser aquest el motiu.
gracies
otto - MR

Gemma ha dit...

Núria, oi que és bo????

Otto-MR, és molt estrany això que t'ha passat! La massa de la base queda molt líquida, com si fessis una coca normal... Els ous i el sucre primer, queda molt esponjós (a 37º, eh?) i després afegeixes la farina i el cacau, només uns segons per barrejar... no crec que el problema vingui pel cacau en pols, jo també el gasto Valor. No et puc ajudar més... per què no ho tornes a provar?

Aurora ha dit...

Hola Gemma, fa temps que segueixo el teu blog i t'he de dir que estic maravellada. Aquest pastís sembla ideal per el sopar de Nadal de la feina. Segur que el faré.
Aurora

Anònim ha dit...

Gracies,Gemma
segur q ho tornaré a fer x q te una pinta fantàstica.
muacs!
otto

Alicia (canelona) ha dit...

Es sembla moltíssim al pastís de superchocolate que tinc, em va donar la recepta una clienta fa dos anys.
Amb el bescuit de xocolata queda molt més bonica.
Si tornes a repetir, treu xocolata negra i afegeix una pastilla de chocolate amb llet amb ametlles, Queda com com si fos un toblerone.

Gemma ha dit...

Aurora, és ideal per una celebració així, perfecte! Ja em diràs si l'has fet, pots estar segura que triomfaràs :)

Otto, bona sort, digue'm si et queda bé, eh?

Alicia, és gairebé el mateix pastís! Deu haver anat circulant pels blogs, fins a arribar a la Su i a l'Eva...
Quina bona idea afegir xoco amb llet i ametlles, quin vici!!! Aquest el torno a fer amb el teu consell, seguríssim :)

Anònim ha dit...

Xof... xof... xof... (aquest soroll és la bava que em cau)

Penses que es pot fer sense la thermomix? Com que no hi entenc gaire, no sé quines diferències hi ha entre fer-lo amb Thermomix o sense. No he provat mai de fer cap recepta pensada per a thermomix, però és que aquesta l'haig de fer com sigui!

Renata Gimenez ha dit...

Hola Gemma,
gràcies per a posar la recepta, però ¿saps on la puc trobar sense emprar la thermomix? Jo no en tinc i ja em vas dir que es podia fer sense... Com que em va encantar, volia fer-lo jo...
Moltes gràcies, Renata

Gemma ha dit...

Hola Sílvia i Renata!
La versió sense thermomix és igual de fàcil ;)
La podeu llegir aquí:
http://webos-fritos.blogspot.com/2008/08/tarta-stradivarius.html

Anònim ha dit...

Hola em dic Sílvia : m'acabo d'iniciar amb això dels blogs, però estic disfrutant de debò. Sempre m'ha agradat la cuina i ara encara i disfruto més amb tanta informació. Demà mateix faré els pastis de xocolata perque ha d'estar...
Moltes gràcies per penjar tantes coses. Poc a poc us començo a "coneixer" a tots.

Anònim ha dit...

Em penso que aquest "cau" per al sopar de demà ^^ Gràcies per adreçar-nos al web de la Su per a les ànimes que vivim sense Thermomix! ;)

La pregunta del milió (jo no acostumo a fer "pastissos-flam"): quin motlle fas servir? Jo normalment utilitzo motlles de silicona normals i corrents... vols dir que el podré desemmotllar, o hauria d'utilitzar un motlle desemmotllable? Carai, quin embarbussament!

Gemma ha dit...

Silvia, espero arribar a temps... es que era fora i fins ara no he vist el teu comentari. Aquest pastís es millor fer-lo amb un motlle de base ferma i parets desemmotllables, d'aquells que les parets tenen una tanca i es poden obrir... saps quins vull dir? Ja em diras com t'ha quedat, eh?

Anònim ha dit...

La maria va fer 3 anys ahir, i em va demanar un pastís de xocolata .-) i recordava que tenies un amb moooolta xocolata. El vaig fer. Boníssim.
Per cert, em van regalar un motllo d'aquests xupi guais...ja s'ha acabat que s'enganxin les coses!

Raül

Anònim ha dit...

Ui, ara he vist que encara no t'havia confirmat que el pastís havia estat tot un èxit! Mare meva, que bo! Impressionant, excel·lent, boníssim! Em sembla que el repetiré mooooltes vegades, aquest :)

Anònim ha dit...

Hola Gemma,
Felicitats pel blog!M'ha fet molta gràcia la recepta del gelat amb tortell d'olot, doncs jo sóc d'allà...Ara a veure si esbrines com fan la coca de llardons a la mateixa pastisseria ja que impressiona les cues que es formen per comprar-la ja que ningú la sap copiar...jejej
Res, que jo ja he fet el pastís de xocoaddictes i va fer furor! Tot i que ens va agradar moltíssim, jo a l'hora de fer-lo vaig tenir un petit dubte: al no tenir la termomix, vas dir que calia seguir les instruccions del flam royal oi? Cal afegir la quantitat de llet que indica la caixa igualment?és que al haver fos la crema de llet amb la xocolata...no sabia si també s'hi havia de posar la llet...total que vaig fer un mig mig perquè em feia por que llavors quedés massa liquid i no quallés saps? Res, va quedar com va quedar, boníssim!però amb aquest petit dubte...
Apa, fins la propera recepta que ja en són unes quantes a la llista de pendents!
Gràcies pel teu blog!

Dolors

Gemma ha dit...

Dolors, haurem d'investigar aquesta recepta de coca, je je je...
Sense thermomix no ho he provat, però en aquest blog està explicat com es pot fer:
http://webos-fritos.blogspot.com/2008/08/tarta-stradivarius.html
Espero que t'hagi ajudat :)

mum ha dit...

He fet el pastís .... un èxit !!!!!
gràcies per aquest meravellós blog.

ULL! algú deia que li havia sortit la base massa espessa a mi em va passar el mateix, però vaig anar al web on també hi ha la recepta i ho fa amb 25 gr de farina i amb 25 gr de cacao ; així m'ha sortit perfecte!!!

Gemma ha dit...

Mum, moltes gràcies, ja ho he arreglat a la recepta!!!!

Cristina ha dit...

Avui he fet aquest pastís i ha quedat boníssim!!! Segur que el repetiré més vegades, és tan fàcil de fer!!!!

Cristina ha dit...

Gemma, saps si aquest pastís es pot congelar?

Gemma ha dit...

em sap greu, però no ho sé... no en va sobrar cap trosset, je jejeje...

Cristina ha dit...

A mi tampoc me'n sobra!!! Està boníssim, però l'he de fer pel dilluns i estem tot el cap de setmana fora i el voldria fer i congelar abans.

Anònim ha dit...

Moltíssimes felicitats Gemma, per compartir tantes experiències....

Ahir vaig descubrir el teu blog, i deseguida el vaig voler compartir amb una persona que estimo molt. I demà, un dia molt important per tots dos, ho celebrarem amb el teu pastís de xocoadictes. Som llaminers de mena!