dimarts, d’octubre 09, 2007

Flam de Cafè sense Lactosa

Aquest cap de setmana hem anat a la Roureda amb tota una colla d’amics. Com que jo era l’amfitriona, m’he encarregat de la teca i de les postres dels diferents àpats: un flam de cafè i un pastís de préssec.



La Roureda és una casa de pagès molt bonica situada a 3km de l’Esquirol i de tant en tant hi fem convidades d’amics. Com que aquest cap de setmana es feia la Fira del Llibre de Muntanya a l’Esquirol, ho hem aprofitat per passar un parell de dies ben complerts: hem collit bolets, hem fet barbacoa (amb bolets inclosos), hem visitat la fira, hem anat fins el Salt del Ca, hem participat a la Cursa d’Orientació a l’Esquirol, hem escalat a Roda de Ter...



Un dels amics té intolerància a la lactosa i per això he triat una recepta que pogués adaptar fàcilment; només m’ha calgut substituir la llet de vaca per llet de soja. Aquest flam de cafè és molt fàcil de fer, genial per quan tens molta feina i poc temps per dedicar a les postres. D’altra banda, canviant el cafè per xocolata en pols (Colacao o semblant) tens una altra variant de les mateixes postres. Jo no vaig afegir gens de sucre al flam, però pels llaminers aconsello posar-n’hi una mica...

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 1l de llet de soja
  • 3 cullerades de cafè soluble
  • 1 paquet de flam Royal de 8 racions

Preparació:

Preparar el flam seguint les instruccions del paquet. Afegir el cafè i barrejar fins que es dissolgui bé. Repartir el flam en motlles caramel•litzats i deixar reposar a la nevera.

Bon profit!

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes receptes són les que a mi em fan falta!! Això ja esta fet!!!

ANNA DE LA VILA.

famalap ha dit...

UMHUMH!!! qué rico!! y qué fácil!! ¿probaste a hacerlo con nata 35%MG? Cuando se separan las capas y queda como una gelatina de café encima del flan, queda delicioso y muy vistoso

Gemma ha dit...

Anna, més fàcil impossible :)

Marisa, sí lo he probado con nata y quedó muy bonito (está en el recetario). Pero esta vez no podía hacerlo con nata, pues una amiga tiene intolerancia a la lactosa y lo hice con leche de soja. Tambien quedó muy bueno.

Marta ha dit...

Xiqueta, lo teu son les fotografíes culinaries :D :D I damunt el flam estaria bonisim ;)

Besets

Carlos ha dit...

Gemma rico tu flan y esas fotos una maravilla

Anònim ha dit...

La meva germana també té intolerancia a la lactosa i li anirà molt bé aquesta recepta.
Les fotos t'han quedat molt bé :)
Eva

Unknown ha dit...

No pot ser! acabo de trucar a una senyora perque em donés la recepta del seus flams boníssims i despres de penjar he pensat, vaig a veure que fa la Gemma i jajaja... FLAM!

Doncs ara tinc dos receptes de flams ben diferents.

Ah! estic totalment d'acord amb la Marta, les fotos et queden GENIALS!

Unknown ha dit...

AH! per cert, jo fins ara també feia els flams amb els sobres Royal pero la meva cunyada em va dir que aixi "qualsevol!":S

Quina paciencia...

Gemma ha dit...

Cristina i Marta, la setmana que ve començo un curs de GIMP, un editor de fotos digitals. Ara sí que podré fer bones fotos :)

Cristina, el recurs del flam royal només val per dies de molta feina, eh? No es pot ni comparar amb un flam fet de veritat, amb ous i llet al bany Maria!

Rosa ha dit...

Esas fotos hacen que la recta sea aún más apetitosa. Muy buena.

Anònim ha dit...

Hola Gemma! Jo de gran vull ser com tu! jeje Escaladora i cuinera, quina bona combinació! Enhorabona pel blog, vaig fer el pastis de 3 xocolates i vaig trioumfar. Ah!! I enhorabona també pel 7a (ben fet!).

Gemma ha dit...

Hola anònim! Qui ets? Et conec? Suposo que també deus escalar... :)

Saluti ha dit...

Hola a tots,

jo també vaig fer el flam de cafè, hi vaig afegir unes gotetes de sacarina en comptes de sucre i la veritat és que va quedar boníssim!

Gemma, a casa tens les ametlles de Mas, ja espero nova recepta!!! les vindreu a buscar? us les portem? o prepararem la recepta directament a Terrassa? jajaja!!!

fins aviat!

Gemma ha dit...

Ei Saluti! Guarda'm les ametlles de Mas, que te les vindré a buscar! No te les mengis, eh? ;) Ja et trucaré!