En aquesta ocasió, es tracta d'un flam de formatge fresc (tipus Burgos), facilet i molt saludable pels avis, ja que porta formatge i llet, amb molt de calci pels ossos!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
- 100g de formatge de Burgos
- 100g de sucre
- 200ml de nata líquida (o llet)
- 350ml de llet
- 1 sobre de gelatina neutra
- 1 canó de canyella
- caramel líquid
Preparació:
Triturar amb el túrmix el formatge, el sucre i la nata. Dissoldre la gelatina amb una mica de llet freda i escalfar la resta de llet amb el canó de canyella fins que estigui a punt de bullir. Apartar del foc, afegir la gelatina i remenar bé. Colar i afegir-ho a la mescla del formatge. Repartir-ho en els motlles de flam, prèviament untats amb el caramel líquid. Deixar a la nevera fins que qualli.
Bon profit!
13 comentaris:
Hola!!
Perdona aquesta intromisio, peró es que estic buscant on facin cursos de cuina per aficionats (per regalar al meu homa) per els voltants del valles.jo visc a Cerdanyola del Valles i al veure que ets de Sabadell i a més domines aquest tema, voldria saber si coneixes algun lloc per fer el curset.Et deixo el meu mail, laia_aleix@telefonica.net.
Gracies.
Hola Laia!
Cap intromissió! :-)
Et contesto per mail, ok?
Hola!! Em dic Estela, sóc de Barcelona. Avui he anat a dinar a un restaurant a Llinars del Vallès i he menjat flam de formatge i m'ha semblat boníssim. I la meva mare i jo tenim ganes de fer-lo... i buscant per internet hem trobat el vostre blog. Està molt bé!!! M'encanta veure com us ho passeu de bé i sobretot les receptes i presentacions que feu. Seguiu així!!
Hola Estela!
Anima't a provar aquest flam, ja veuràs que és deliciós... I si t'agrada el formatge, pots provar de canviar el de Burgos per un més fort... Ja em diràs com t'ha quedat, ok?
Hola Gemma, aquest cap de setmana vaig fer aquests flams i, mmmmm deliciosament bons però sobretot deliciosament fàcils. Així si que m'animo a fer més cosetes. Pel que ve, "mousse de caramel i natilles" a veure com sortirà. Una abraçada. Àngels natilles.
Hola Àngels!
Vam quedar que et canviaves el sobrenom, no? ;-)
Aquest flam és realment fàcil i queda molt bo... A veure què és el següent que proves!
Hola Gemma!
Primer de tot moltes felicitats pel blog...hi han receptes d'allò més apetitoses...
Sóm veïns de Sant Quirze i teniem moltes ganes de fer aquest flam, el vem tastar a un restaurant Argentí de la Floresta i volien fer-ho a casa. Avui tenim soparet i el flam serà la sorpresa final...ja t'explicaré quina nota li posen.
Gràcies,
La mussoleta
Hola Mussoleta de Sant Quirze :)
Benvinguda al blog, m'alegro que t'agradin les receptes!
Espero que us agradi el flam... ja m'explicaràs ;)
Hola Gemma!
Et volia preguntar per quantes persones és aquesta recepta i així poder adaptar-la al nombre de comensals que tinc. Moltes gràcies!
Hola Lara, el tema quantitats és molt complicat, depèn de la mida de les racions... però jo diria que és per unes 5-6 persones.
Moltes gràcies Gemma! El faré avui. Fa molt bona pinta. Salut!
Hola,
He trobat la teva recepta, i ahir la vaig fer el flams. I......... són d'escandol. Gràcies per totes aquestes receptes.
Hola! et volia fer una pregunta. Ve a ser el mateix un flam de formatge que un flam de mató?.
Merci
Publica un comentari a l'entrada