dimarts, d’octubre 20, 2009

Pastissets Individuals de Xocolata

Aquest cap de setmana tenia mono de xocolata i, consultant les postres que he fet últimament, vaig entendre el per què: des del 30 de juny que no feia cap recepta de xocolata! Amb aquests pastissets vaig solucionar el problema ràpidament ;)


Aquests pastissets són una autèntica delícia pels xocoaddictes, amb una textura de mousse força lleugera. La presentació individual queda més elegant que el típic pastís de mida familiar, cosa que els fa dignes d’un àpat d’aquells de quedar bé.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la base:
· 2 ous
· 55g de sucre
· 25g de farina
· 25g de cacau en pols
Per les mousse de xocolata:
· 1 pot petit de llet condensada (370g)
· 200ml de nata per muntar
· 100g de cobertura de xocolata negra
· 100g de cobertura de xocolata amb llet
· 4 ous
· 6 fulls de gelatina
· 6 cullerades de llet

Preparació:

Per la base de pa de pessic de xocolata: separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb el sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina i el cacau tamisats i barrejar suaument. Repartir a la base dels motlles individuals (van molt bé els aros individuals) i coure-ho 10 minuts a 160º.
Les dues mousse es fan amb el mateix procediment: posar en remull 3 fulles de gelatina i dissoldre-les en 3 cullerades de llet calenta.
Fondre la xocolata al microones a baixa potència per tal que no es cremi. Afegir la gelatina i remenar bé.
A part, barrejar la meitat de la llet condensada amb dos rovells d'ou, afegir la xocolata tèbia i deixar refredar una mica. Incorporar la meitat de la nata semi muntada i dues clares d'ou a punt de neu, barrejant amb moviments suaus per tal que no s’abaixi.
Muntar els pastissets: repartir a cada motlle individual una capa de mousse de xocolata negra i una capa de mousse de xocolata amb llet. Allisar la superfície i deixar quallar a la nevera.
Un cop quallats, desemmotllar, decorar i servir.

Bon profit!

48 comentaris:

Ester ha dit...

Sóc la "prime", quin goig que fa aquest pastís i ara a la tardor la xocolata ve més de gust que mai.
Moltes felicitats
Ester

Unknown ha dit...

Perfecte Gemma!!! T'ha quedat perfecte, jo no seria capaç d'aconseguir aquest bon tall.

Petons maca.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Gemma fantàstics, i tant que són de quedar bé!!

Un petó! beth

MaryLou ha dit...

Qué bo, Gemma!!!! i com han dit, quin tall més maco que t'ha quedat!!!
Petonets

la vella carmanyola ha dit...

Si si xocolatetaaaaa!!

Ara ja venen aquelles receptes de la xocolata: panallets de xocolata, torrons de xocolata ;)))

Rècords

margot ha dit...

Ets genial.
El tall tan perfecta en que el fas?
Petons.
Margot

Eva Flores ha dit...

veient les teves postres acabo de decidir que jo també tinc mono de xocolata!!!
pt!

Unknown ha dit...

I quí no pot tenir mono de xocolate desprès de veure aquest pastís!!!!, mira que jo sóc més d'entrepà de xoriço jaja, però avui faré aquest pastís. Petons

Anònim ha dit...

Aquest pastís es un pecat!!! Amb el que m´agrada la xocolata!!!
La textura, els colors... és una preciositat. Et felicito, gemma, totes les teves receptes son fantásticas!!
Petonets.

dolçosdesdecasa ha dit...

Sóc una de les moltes xocoadictes...te'l prenc! segur que el faré!l'aspecte és immillorable!
Petons (desde comacasa-res)

El cullerot Festuc ha dit...

Quina pintaaaaa!!! L'haurem de fer...jo també tinc mono de xoco...jejeje!!!!
Queda una mica com el de 3 xocos xo sense la blanca? encara que al portar llet condensada deu quedar més dolç???...el farem... :)
Petunets,
Eva.

MAR ha dit...

Ostres quina pinta més bona .... saps jo tinc un problema pq els dolços em costa molt que em surtin bé però amb la pinta que té aquest em sembla que correré el risc ...

petonets
mar

Glòria ha dit...

Has pogut ressistir quatre mesos sense fer res de xocolata?. No m'ho puc creure!. Bé, descomptem el mes de vacances, i són tres mesos!. Per compensar, has fet una delícia!.

Fins aviat

Gemma ha dit...

Oi que enteneu que després de 3 mesos tingués mono de xocolata? Vist així sembla impossible que hagi aguantat tan temps, je je je...

El tall està fet amb un ganivet normal i corrent, fins i tot es veu la "serreta" que ha deixat marcada i que fa molt lleig :(

Eva, no queda gaire dolç, no porta més sucre que el propi de la llet condensada. Com que no porta xocolata blanca, queda menys dos que el de 3 xocolates. I la textura és de mousse, en canvi l'altre és més de cuajada.

Tans si sou xocoaddictes com si sou de xoriço (je je je), proveu-lo, que és molt fàcil de fer, segur que us queda bé i està de mueeeerteeee!!!

Sílvia A. ha dit...

Que bo!!! jo també tinc mono i aixó que quan vaig al super intento passar de llarg de les xocolates, qye després de l'estiu hem de fer una mica de bondat.

ANNAFS ha dit...

Jo també tinc mono de xocolata, m' envies un pastisset d' aquests tan fantàstics?

Erika ha dit...

Tu receta no me podía venir mejor! Estaba buscando alguna para hacer y cae esta en mis manos! Te quedo muy prolija y a mi que me encanta el chocolate! Quería preguntarte cuanto equivale la gelatina que vos usaste por gelatina en polvo , ya que en láminas no se consigue en mi país.Gracias!
Cariños

Francesc ha dit...

Visca el xocolate!!!! M'has fet feliç!!! Què bo!!! Salutacions

Vanesuky ha dit...

M'alegro que t'hagi agradat el meu tiramisú!!!Encara que el teu és espectacular!!Quina delicia.

Petonets maca,

Vanesuky.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Mmmmmm!
Què bo, què bo, què bo!!!
Recorda una mica el pastís de tres xocolates, però veig que aquí no has fet servir la quallada en pols.
No sé amb quin dels dos em quedaria... Abans, però, hauré de provar aquest!

Petons!

Esther ha dit...

Ohhhhhhhhhhhhhhh Gemma! Aquest caurà segur el dia 1 que tinc convidats!!!!Vaig a fer un copiar pegar!T'ha kedat espectacular, com sempre!!!!

Mesilda ha dit...

Bona nit Gemma.
Doncs si,tens raó,el xocolate s'ha de prendre regularment,sinó es li troba a faltar.
A banda d'això,amb una presentació com la que ens mostres segur que van quedar contents fins els mes exigents comensals.T'ha quedat de disseny.
Besets.

Xènia ha dit...

Hola Gemma, ja sé que la consulta que et faré és de primer curs, però és que sempre tinc problemes amb la gelatina. I ho intento, no em rendeixo, però no m'acaba de sortir bé. Llegeixo atentament les instruccions, però no sé on fallo perquè em queden trossos o massa líquida (tot i mirar el rellotge).M'ho pots explicar si us plau? MOLTES GRÀCIES! XÈNIA.

Cristina ha dit...

Quina pinta i quina presentació!! Quants pastissets et surten amb aquestes mides?

nieves ha dit...

Qué bonitos te quedan todos los postres. Y este corte es una preciosidad y una verdadera tentación. Por la receta tiene que ser un placer único la degustación de esta maravilla. Yo soy chocoadicta, pero me contengo por los efectos secundarios, aunque de vez en cuando creo que es como una medicina.

Besos.

Anònim ha dit...

Quina cucada, Gemma! Preciós! I a sobre boníssim, oi? Jeje!
Fa mesos vaig intentar fer el pastís de tres xocolates i un desastre. Tot i que vaig reser-
var-ho a la nevera entre capa i capa, cada vegada que afegia una nova es barrejava amb l'anterior...Ara tinc por a fer pastissos amb capes sobreposades :S
Hi ha algun truquillo?
Besets,
Marina

Marina ha dit...

Gemma, hola de nou,
Sóc la Marina de Haciendo Buenas Migas, no sé com he picat que he publicat com anònim...Em guanya la son, jeje!
Nanit ;)

Mercè ha dit...

Gemma, no m'estranya que tinguéssis mono de xocolata!!! Buff, jo necessito la meva dosi setmanal, i a vegades esdevé diària i tot!! ;)
Aquest pastís, deliciós!! T'ha quedat genial! :) (I ja l'he apuntat a pendents! ;))
Petons!

Laura ha dit...

Bon dia,
Ja estic agafant idees per un sopar que tinc d'aquí dos setmanes! aquests tenen molt bona pinta!
Petonets!

Marisabel ha dit...

Ets una CRAC Gemma en un plis plas preparas unes postres estupendes, magnífiques.
Un petó maca

Delicias ha dit...

Un pastís perfecte per treure amb un sopar d'amics, l'èxit està assegurat, el xocolata a casa també aixeca passions. Un petonet

Fem un mos ha dit...

Deu de estar de meravella, encara que jo també soc mes de xoriço, pro en Miquel al•lucinarà quan li faixi.

Gemma ha dit...

Erika, ahora mismo no sé la equivalencia, pero cuenta que cada hoja pesa 2g así que puse 12g de gelatina... Tus paquetes de cuánto son?

Xènia, t'explico la gelatina pas a pas :)
1r. Poses en remull la gelatina en aigua FREDA uns 5 minuts. Introdueix cada fulla una a una, sino a vegades no s'hidrata prou bé. Veuràs que queda estovada.
2n. Escórrer la gelatina de l'aigua. Amb les mans expréma-la bé per tal que surti tota l'aigua.
3r. Escalfa un líquid fins que gairebé bulli. No cal que sigui gaire quantitat.
4t. Posa la gelatina en el líquid calent i remena, veuràs que la gelatins es fon i desaperix totalment.
5è. Afegeix la gelatina dissolta a la preparació que estiguis fent. Remena ràpidament per tal que es barregi bé a tota la mescla.
6è. Deixa la barreja a la nevera fins que qualli, normalment entre 4 i 6 hores.
Si et queda algun dubte, pregunta, eh?

Crisitna, depen de la mida dels aros que facis servir... Però és un pastís amb molt xocolata, de manera que aconsello fer servir motlles més aviat petits. Calculo que uns 8 pastissets t'haurien de sortir bé.

Marina, per Internet corren molts truqillos per evitar que es barregin les capes en el pastís de 3 xocolates. Però en aquest que he fet jo no tindràs tants problemes, la barreja no queda líquida ni calenta, al contrari, et queda ja amb una textura de mousse moilt fàcil de repartir sense que es barregin les capes.
En canvi, en el de 3 xocolates les capes queden molt líquides i calentes i és fàcil que es barregin. Recordo 3 trucos:
1r. Posa el pastís uns minuts a la nevera entre capa i capa, així comença a quallar i no es barregen.
2n. Posa una cullera del revés i aboca el líquid sobre la cullera, així evites que el líquid caigui amb força sobre la capa de sota (m'explico?)
3r. Si se't qualla massa una capa (perquè l'has tingut massa estona a la nevera), abans de tirar la capa següent fes unes petites marques amb una forquilla sobre la capa quallada. Així la nova capa s'enganxarà bé i quan tallis el pastís per servir no se't separaran les capes.
Hi ha més trucos, però ara mateix només recordo aquests ;)

Pels que al·lucineu amb la meva abstèmia de xocolata, haig de confessar que encara que no hagi preparat postres amb xocolata, no significa que no n'hagi menjat, he? Je je je... que un bombonet sempre cau de tant en tant! ;)
I encara recordo la tarta Sacher que ens vam cruspir a Insbruck aquest estiu, quin vici...

Marta Padenous ha dit...

mmmmmm xocolata....quina pinta!

Anna de Llepadits ha dit...

uauuuu!! que bonic que t'ha quedat!!! uff a la llista de pendents aixxx!!!

Anna

HAVE REAL PIES IN BARCELONA ha dit...

Gemma, que bonito y que bueno! este me lo guardo en favoritos.
Besos
Nuria

maragda ha dit...

Quin bé de déu! cada dia et surten millor els postres, i aquesta recepta deu ser de les que ressucita un sant (uf, ja m'ha sortit la bena mística...)
Petons!
Maragda

PILAR ha dit...

Una vegada més estic amb la boca oberta mirant aquesta maravella que has preparat. Una xul.lada.
Petons!

Erika ha dit...

Gracias por tu respuesta. Por aqui los sobres de gelatina en polvo vienen de 7 gramos, de todas maneras se puede comprar también suelta. Ahora si que estamos en el horno!! Serán 12 gramos de gelatina en polvo entonces?Que lío no?

ARA ha dit...

Quin preciositat, i crec que ha d'estar bonissim, a veure si pel cumple del meu petit m'animo i el faig. Aquesta recepta per cuantes persones seria?

Un petó.

Ara.

Alfons ha dit...

m'encanta que de tant en tant tinguis "mono" de xocolata... si després et surten receptes com aquesta,... si de gust és com llueix... ha d'estar...!!!
Una abraçada

Xènia ha dit...

MOLTÍIIIIIIIIISIMES
GRÀCIIIIIIIIIIIIESSSSSSSS!!!!!

Ostres amb la teva explicació ja he pogut veure forces errades, (prefereixo ni comentar-ho, jejejeje). A partir d'ara seguiré els teus consells. Ja t'explicarè!

Marina ha dit...

Gemma: moltíssimes gràcies pels aclariments!
Si m'animo provaré de fer aquest :D , vaig més segura seguint els teus passos ;)

Ara faria un peti tall! Jeje!
Un petonàs,
Marina

bajoqueta ha dit...

Amb un postre així se't passa el mono de la xocolata segur :)

xaro ha dit...

Quin vici Gemma!!!!! M'ha vingut una salivera!!!!!
Ptnts

Enkeli ha dit...

MmM... quina pinta!! però no embafa massa tanta xocolata Gemma?? no sé per què veig el tros molt gran... he de començar a fer algun pastís dels teus però hi ha tants que m'agraden...! ais!^^ amb el raïm em vas deixar al.lucinada i les pomes de sucre semblen molt fàcils de fer... em penso que ho intentaré per aquest cap de setmana!

Ruben ha dit...

El comentari anterior de l'Enkeli demostra que no hi entén res: la xocolata MAI EMBAFA!!! XDDD (És broma)

Jo també sóc del parer que les presentacions individuals muden molt més... i a més, no hi ha les típiques baralles per racions més grans o més petites!

Anònim ha dit...

Hola Gemma, q buena pinta q tienen estos pastelitos !!!, me estoy animando para hacerlos este fin de año. Tengo un par de dudas, se podria hacer el pa de pessic entero como el del brazo de gitano i luego cortarlo con los mismos moldes? o se tienen q hornear en el mismo molde, es q lo veo mas practico, ademas me da miedo q me salgan disparejos los colores porque claro los moldes son de acero y no se ve muy bien ... q dices ?