dissabte, de desembre 06, 2008

Taller de Nadal amb el David Lienas. La crònica.

Ahir vam tornar a assistir a un dels tallers de cuina gratuïts que organitza el Bonpreu amb el xef David Lienas. Aquesta vegada, l’única cara nova de tota la colla era la de l’Anna, una nova incorporació als blocaires gastronòmics: Núria Andújar, Àngels Mariano, Joan Jové, Maria Solé, Glòria Moreno, Josep Colet, Anna Olivé, Maria Rosa Pons, Sara Maria Aixàs, Sefa Costa, Anna Pié, Maria Vallvé, Anna Genís i Gemma Clofent.


Les receptes d’ahir estaven clarament enfocades a les dates nadalenques que s’acosten: Pollastre farcit a la catalana amb salsa de rostit al vi ranci, on el David ens va ensenyar una manera molt pràctica per fer aquesta recepta tradicional de Nadal però en racions individuals, per estalviar-nos la feinada de tallar el pollastre a l’hora de servir-lo a taula; Sopa de Nadal amb crosta, una altra recepta tradicional de Nadal però amb una presentació diferent, amb galets farcits i pasta de full gratinada, cosa que la fa més vistosa i festiva; i Tronc de lluç a la Bilbaïna, un plat senzill de fer però que amb producte de qualitat es converteix també en una recepta de Nadal.




La manera de fer del David és fantàstica. Acompanya tot el que fa amb un munt d’explicacions complementàries, tant de receptes com de tècniques culinàries, i transmet una passió per la cuina que s’encomana a cada paraula. Ahir, per exemple, ens va explicar el truquet de farcir els galets amb una màniga pastissera, o com coure el pollastre amb la salsa tot a dins d’unes bosses de plàstic que poden anar al forn. Tot plegat, fa que l’estona de la classe passi volant i que surtis amb la sensació d’haver après molt més que les tres receptes previstes al taller. L'amabilitat i la paciència del David a l’hora de respondre i aclarir els dubtes de l’audiència demostren que a part de ser un bon xef, té una vocació i un do especial per a la docència.



Després de la classe, va haver-hi el tast dels plats, la xerradeta entre nosaltres i amb el propi David, que ens va prometre assistir a alguna de les trobades de blocaires que organitzem sovint. Vam trobar molt a faltar a la Txell i el Kike de la Cuina Vermella, que tot i l’estat de salut de la Txell havien fet un esforç per venir... un petó molt gros a tots dos de part de tota la colla!

Finalment, va haver-hi la foto de grup i els comiats, aquest cop ja amb frases de “bones festes i bon Nadal”, ja que la propera cita de tota la colla ja serà després de festes. Només em falta agrair la paciència i l’atenció que ens dediquen els del Bonpreu a tot el grup. Moltes, moltes, moltes gràcies!

A la resta... ens veiem el 9 de gener a Sabadell!

27 comentaris:

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Com m´agradaria poder viure en un lloc on hi hagués tanta oferta de cursos culinaris, no em "perdo" cap dels vostres, gràcies per compartir-los!!

angels ha dit...

Que matinera Gemma, com has treballat, ahir va ser una trobada molt agradable, tant el Joan com jo ja esperem la propera, i com dius tu a mes sempre aprenem coses noves que pensem provar

josep ha dit...

Gemma,
Com sempre la primera en posar la crònica. Una vegada més agrair la teva bona organització. Si no hi ha res de nou, ens veiem a Sabadell el 9 de gener.
Una abraçada

Reme y Núria ha dit...

Gemma, las bolsas de horno son las misma que las del icroondas.
Saludos.

Maria ha dit...

Sí, sí, com estas de matinera, eh?
Tenim una especial predilecció pel bon saber fer d'en David i la seva manera d'explicar. Ens aprofitem d'ell i preguntem i preguntem i sempre en sortim satisfets.
Fins la propera trobada.
Petons...

Núria ha dit...

Gemma, ha sigut una crònica molt maca i dolça!!! La veritat es que es disfruta moltíssim amb el David Lienes, i es perque em sap transmetre molt i molt bé..i a més com tu dius, es una apassionat de la cuina, i això arriva a tothom...i més a la gent que ens agrada molt i volem aprendre més i més..
Espero que realment puguem tenir una quedada amb ell i conèixer-lo encara millor, perque se li veu una molt bona persona.
La crònica molt maca i matinera. Gràcies per organitzar-ho.

Núria

Núria ha dit...

Gemma, ha sigut una crònica molt maca i dolça!!! La veritat es que es disfruta moltíssim amb el David Lienes, i es perque em sap transmetre molt i molt bé..i a més com tu dius, es una apassionat de la cuina, i això arriva a tothom...i més a la gent que ens agrada molt i volem aprendre més i més..
Espero que realment puguem tenir una quedada amb ell i conèixer-lo encara millor, perque se li veu una molt bona persona.
La crònica molt maca i matinera. Gràcies per organitzar-ho.

Núria

Núria ha dit...

Menu, son las bolsas de asar que venden en el mercadona. Son como de celofán y llevan incluso un cierre, sirven para el horno y para el microondas. Yo las tengo siempre en casa, pero todavía no las he usado para asar..

Núria

La cuina vermella ha dit...

Gemma, aqui els vermells sans i estalvis i a casa mirant de que no ens caigui un test al cap!

Vaja temporadeta portem!

No saps la ràbia i la impotència que vam tenir ahir.

Gràcies per recordar-vos de nosaltres. Nosaltres us trobàrem molt a faltar.

Esperem que amb l'arribada del 2009 la nostra estrella canviarà. De moment semblem el Frank Spencer i la Betty de que N'hi ha que neixen estrellats!

El taller amb l'amic Lienas un plaer, com sempre: quina sort comptar amb ell i amb la teva crònica que es com si haguéssim estat.

Un petonàs!

La cuina vermella ha dit...

Carai Gemma, les cançons d'en Pol ens han agradat molt. Ens recorden un dels grups que ens agrada més a casa: Crosby, Stills, Nash & Young.

Esperem novetats!

Si no passa res, fins el dia 9, rebotidets desprès de festes.

Petons per tu i en Pol.

El cullerot Festuc ha dit...

Ei Gemma: les cançons del Pol és el teu Pol??? A mi també m'han agradat molt!!! No sabia que era cantant o que tenia un grup!!! Molt xulo, felicita'l i passa info...que està molt xulo!!!
La crònica com sempre genial...quina sort poder assistir..I x cert, que li va passar a la Txell&Kike??? Ai parella...
Petunets,
Eva.

Irisibula ha dit...

Ostres Gemma, que depressa que vas, però ja va bé que així em sento com si hi hagués pogut anar. Em sap greu haver faltat, però tinc el peu molt fotut i no podia desplaçar-me jo sola i no vaig trobar cap acompanyant. A veure si el 2009 el començo amb millor peu!

Cuinagenerosa ha dit...

gemma, m'heu deixat amb la incògnita de què els va passar a la parella vermella, espero que res greu.
espero que un o altre expliqueu també això de la cocció al forn amb bosses, que m'ha semblat molt interessant.
gràcies un cop més per encarregar-te d'organitzar-ho tot i d'explicar-nos-ho als que no vam poder venir (el meu curs de video no va tenir punt de comparació amb aquesta classe, però què hi farem...)

la vella carmanyola ha dit...

Molt bé en Lienes, eh! Veus encara que estigui lluny avui estic orgullossa d'haver vingut!

A l'Andreu i a mi ens han agradat també les cançons d'en Pol, pel que s'ha veu tenim uns marits una mica artistes!! jejeje

Fins aviat!

Gemma ha dit...

Maria José, benvinguda al blog! Segur que a Eivissa també deuen fer algun curs semblant... ja ho has mirat? I si no, agafes l'avió i t'apuntes a un dels que anem nosaltres, je je je...

Àngels, el curs del divendres va ser molt interessant, sobretot tenint en compte els dinars que s'acosten... segur que podrem aprofitar alguna de les coses que vam aprendre amb el David ;)

Josep, ja he vist les vostres fotos de la crònica del taller. Com sempre, fantàstiques! Ens veiem el 9 de gener, a Sabadell!

Menu, ja t'ha contestat la Núria. Jo les he vist a moltes receptes, però mai les he utilitzat... serà qüestió de provar-les seguint els consells del David ;)

Maria, el David té una paciència amb nosaltres admirable, oi? Ara et passo l'adreça del Vidal Papers ;)

Núria, ens va prometre que vindria si no té cap compromís, que va molt carregat de feina! Li proposo que vingui al sopar a Sabadell del 9 de gener? Estaria bé, oi? No sabia que el Mercadona té aquestes bosses, serà qüestió d'anar-les a comprar ;)

Parella Vermella, mira que esteu de pega, eh? Aviam si comenceu l'any amb més bona estrella... Espero que la Txell ja estigui molt millor i poguem veure'ns a Sabadell. Però aquest cop, poseu a punt el cotxe, eh? ;)
OI QUE SONA BÉ????? Després d'insistir moooooooolt m'ha deixat penjar aquests temes al blog, així fardo una mica, je je je...
M'acaba de dir que la comparació que heu fet amb Crosby, Stills, Nash & Young és la millor crítica que ha rebut mai!!!! Moltes gràcies ;)

Eva, la parella Vermella es van quedar sense bateria arribant a Barcelona :( Després de tot l'esforç que va fer la Txell per venir, no van poder arribar a temps al taller... quina ràbia, oi?
Sí que és el meu Pol :) És músic professional :)
Info: té més d'un grup, et passo els seus myspace:
Pol Cruells
Sonando Azul
Ja diràs què et sembla je je je...

Iris, quin greu, llàstima que no poguessis venir perquè et vas perdre una bona classe. Aviam si el 2009 comença millor, eh?

Manel, ja he contestat a l'Eva això del cotxe i la Parella Vermella. Quina ràbia!
Què tal el curs de vídeo? Espero que aviat en veurem les aplicacions al teu blog, filmant alguna recepta, je je je...

Anna, oi que va ser una bona classe? Val la pena fer l'esforça i venir, encara que sigui lluny, oi? A veure si amb l'Andreu es marquen un duet, em vas dir que toca el saxo, oi? Potser quan vingui pel 9 de gener... ui ui ui, ja els estem liant ;)

Mercè ha dit...

Gemma, com sempre una crònica esplèndida! Quines bones idees! M'agrada molt la de la sopa de Nadal amb crosta i també la cocció del pollastre dins unes bosses de plàstic al forn! A veure si algun de vosaltres comença a reproduir les receptes amb tots aquests trucs! ;)

Núria ha dit...

I tant Gemma que li pots dir, serà una passada compartir més temps amb ell..
Lo de les bossses, les pots comprar al mercadona, portan fins i tot per tancarles. Jo las vaig comprar però encara no les he fet servir per cuinar...i sí per les comandes que em fan. Están molt bé, per guardar madalenes i coques..

Núria

Sara Maria ha dit...

Això és fer els deures... Jo potser els podré fer aquest vespre

Anònim ha dit...

Moltes gràcies a la Parella Vermella i a l'Eva per comentar les meves cançons. És una sort per mi que la Gemma m'hagi facilitat exposar-les en aquest fòrum ple de persones dolces i amb sensibilitat. Moltes gràcies i unes vacances ben dolces per tothom!

Mesilda ha dit...

Hola Gemma.
Que sort tens de fer eixos cursos tan interessants.Gracies per compartir-los amb nosaltres.
Besets.

El cullerot Festuc ha dit...

Pol Felicitats!!! Acabo d'entrar als myspace i estic alucinada!!! Enhorabona de tot cor...M'agrada moltíssim "Al ritme del cor"...i amb el blog de la Gemma que és un dels més visitats ja veuras com us coneixerà molta més gent!!!!
Ara entenc el joc musical dels escorpins...i havia trampa!!! ;)
Petunets parella,
Eva.

enric ha dit...

Sempre em fa ràbia quan s’organitzen coses com aquests cursos i no poder-hi anar per culpa que quan no és per naps és per cols (trobo que hi queda bé aquesta expressió en un tema gastronòmic com ho és aquest, oi?) :))

Espero poder-ho resoldre per a les trobades de la “temporada” que ve. De moment m’he de conformar llegint les cròniques on en una, per cert, m’he enterat que et vas endur un bon ensurt amb un cop de paella.

Felicita en Pol de part meva, ja que encara que no sóc cap entès en aquest tipus de música –ni en cap, t’ho ben asseguro- he escoltat totes les cançons, tant les cantades en català com en castellà, i m’han semblat molt riques tant pels textos de les lletres com per l’acompanyament musical. (Saps que se m'ha ben enganxat des de fa estona això de "massa locu"?)

Pebbles ha dit...

Gràcies a la crònica em sembla que hi vaig estar, i ja sé que no és el mateix. Ara només quedar esperar que algú faci els plats presentats pel David.
Per cert Gemma, felicita al Pol, he escoltat les cançons i m'han agradat molt.
Petonets

Gemma ha dit...

Mercè, estic segura que algú farà una de les receptes per Nadal... el pollastre i la sopa amb crosta van agradar molt a tothom :)

Núria, ara mateix li envio un mail ;)

Sara Maria, ja he vist les teves fotos... molt xules!

Pol, ja saps que em fa molta il·lusió poder posar els teus temes al blog. Sonen bé de veritat, i ja veus que no ho dic només jo ;)

Mesilda, són interessants i ens permeten trobar-nos tots plegats... ens encanten!

Eva, moltes gràcies! estic segura que al Pol li farà molta il·lusió el teu comentari. Je je je... el concurs de música és un hobbie amb molt fonament en la colla dels escorpins :)

Enric, i al sopar del 9 de gener a Sabadell podràs venir? Vinga... estarà molt bé, amb tota la colla de sempre!
Les lletres estan molt currades, oi? I no ets l'únic a qui enganxa el "massa locu", je je je... Són enganxoses, oi? ;) Moltes gràcies pel comentari, te l'agraeixo moltíssim!!!!

Gràcies Eva!!!!

Anònim ha dit...

Caram! Moltes gràcies a tots un altre cop pel detall i la paciència d'escoltar les meves cançons! M'encanta que us hagin agradat! Aviam quin dia puc convidar-vos a un concert! Moltes gràcies!

Núria ha dit...

Jo encara no he pogut sentir les cançons d'en Pol..en un ordinador no funcionen els altaveus i a l'altre...les cançons se senten a trossos...agg...Segur que trobaré el moment...

Mireia ha dit...

Hola nois! He tingut molta feina i he estat un temps desconectada. Veig que seguiu en forma, fent cursos, trobades... M'heu fet dentetes amb aquest taller d'en David, i he enviat un e-mail a bonpreu per anar-hi aquest divendres. No és el mateix que anar-hi amb tot el grup, però bé que hi farem.

Fins aviat,

Mireia