dissabte, de novembre 01, 2008

Classe de Cuina amb la Mireia Carbó

El dijous vam reprendre les classes de cuina gratuïtes que organitza el Club Social Caprabo. Aquesta vegada, la colla que ens vam aplegar vam ser els següents:

Maria Rosa Pons, Mercè Ayguavives, Sara Maria, Susanna Garcia, Mar Hidalgo, Marta Sentís, Maria Vallvé, Anna Pié, Angels Reverter, Eva Pobeda, Cynthia Echave, Erundina González, Eva Urbano, Manel Bonafacia, Sefa Costa, Marta Giralt, Maria Solé, Eva Montearriba, Josep Colet, Glòria Moreno i Gemma Clofent


Moltes de les cares noves encara no tenen blog de cuina, però des d’aquí els llanço una indirecta per tal que s’animin a fer-ne un! Je je je... qui serà el primer?

A les classes del Caprabo, la Mireia sempre ens fa tres receptes sorpresa. Aquesta vegada, però, una de les tres era obligada: els Panellets! També ens va fer uns “Pastissets de Tardor” i un “After Eight de Peres”, totes dues molt originals i força fàcils de fer.

Però sens dubte, l’estrella de la classe van ser els panellets. Ens va donar una recepta de massapà molt senzilla, amb la mateixa quantitat d’ametlla que de sucre i amb aigua en lloc de clara d’ou. Tot i així, va deixar clar que no hi ha la recepta de massapà perfecte, si no que cada casa fa la seva i totes són igual de vàlides. En això estic totalment d’acord, ja que a mi m’agrada posar-hi una mica de patata per tal que els panellets no quedin tan dolços... La Mireia també ens va ensenyar algun truc per tal que tots els panellets quedin de la mateixa mida, com fer els de codonyat d’una forma molt pràctica o com aconseguir que s’enganxin els pinyons... El que em va agradar més de tot van ser les idees que va donar sobre noves varietats de panellets: us imagineu uns panellets de cigaló? I uns de xocolata amb taronja amarga? I uns de figues amb rom? I... Només d’escoltar-la ja se’ns feia la boca aigua!

La Mireia sempre diu que en aquestes classes no li agrada gaire que la gravin en vídeo, però aquesta vegada ens deixa fer una excepció: com que no van poder venir ni l’Enric, ni la Parella Vermella, ni la Cristina, ni la Tere... ni molts dels habituals que la Mireia ja s’aprecia després de tantes classes, m’ha donat permís per penjar uns dies el vídeo. I és que la millor manera d’entendre com s’enganxen els pinyons és veure com ho fa ella en el vídeo!

Les altres dues receptes també em van agradar molt. Tant, que ja he comprat el mascarpone i el Bovril per fer els pastissets de tardor i les peres i el Peppermint per fer l’After Eight! Total, amb el cap de setmana de pluja i fred que ens espera, ficar-se a la cuina sempre ve més de gust ;)




Després de la classe, encara ens vam quedar una estona més per xerrar amb la Mireia, recollir llibres signats i preguntar per les classes del desembre, que ja seran amb receptes de Nadal... I per acabar, la foto de grup, aquest cop amb la Mireia sense la bata de cuinera, ja que es va recordar d’un comentari de l’Enric respecte aquest tema, je je je...

De part de tota la colla, moltes gràcies Mireia!

31 comentaris:

Anònim ha dit...

Gemma,
Quina velocitat! Ja tens el Bovril i tot? ;)
Va acabar tan tard que no em vaig poder quedar per la foto, però ja espero la propera ...
A reveure!

Sefa

Anònim ha dit...

Una pregunta, els vídeos que poses no els puc veure mai de tan lents que van, a algú altre li passa el mateix? Alguna idea de quin pot ser el problema?
Moltes gràcies

Sefa

gina ha dit...

Molt interessant i m'ho vaig perdre!!! Ara bé, ara mateix vaig a fer panellets i penso fer servir aquesta recepta, a veure que tal em queda.

Fins aviat!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

L'after eight de peres déu ser deliciós.!!!
Salut!!!!!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma quina velocitat!!! Genial la crònica i el video...ja vec que al final et va donar permís...jejeje!!! Jo els pastissets de tardor cauran ben aviat en un dinar familiar...i els panellets trobo que la manera de coure'ls no em va acabar de convencer lo del gratinador...trobo que no queden massa macos d'aspecte...
Gràcies per tot!! I bona castanyada!
Petunets,
Eva.

Ester ha dit...

Hola!
Quins plats més interssants i quina llàstima no poder venir. què algú penji la recepta dels pastissets de tardor, sispalu
Gràcies
Ester

Núria ha dit...

Gemma, que be que ho hagis penjat...perque no hi vaig poguer venir a la classe. No t'ho creuràs però he trovat el teu video a youtube, abans que publiquessis l'entrada així que ja l'estava esperant. Ja he preparat la pasta, encara que ho he fet amb clara enlloc de aigua. Peró agafaré els truquis, molt bons com sempre per poguer fer els panellets i s'engaxin els pinyons. Faré meitat de pinyons, meitat de xocolata..jeje

Núria

Mercè ha dit...

Gemma, genial la crònica i el vídeo!! Gràcies per compartir-lo amb els que no hi podem assistir! Així podem aprendre una mica tots :) La idea de fer un cilindre amb la massa i tallar-lo, me l'apunto! :)

Manduca ha dit...

Com sempre les teves cròniques són boníssimes!!!! Gràcies per compartir-les

Cuinagenerosa ha dit...

gràcies a la mireia i gràcies a tu, gemma,per la crònica i per encarregar-te com sempre d'organitzar-ho tot.
per cert, que ara que ja tens el bovril, dóna-li altres usos, és molt útil per donar gust a guisats de carn que t'han quedat una mica disgustats, fins i tot a vegades el faig servir diluit amb aigua calenta per fer un risotto improvitzat si no tinc brou, és millor que les típiques pastilles de la gallina.
si no pots anar a escalar, ja tens feina. fins aviat!

Anònim ha dit...

Molt bó!! ens va agradar molt, nosaltres també ja tenim el brovil i els pastissets cauen si tot va bé dilluns que aqui es festa, estem de fira.

ahh! em descuidava de dir-te una cosa que em va fer molta gràcies. Quan erem al cotxe m'ha mare em va dir; ho tant de fer menjar i no ens han donat ni mig panellet!!
Em va fer molta gràcia, encara ric ara!

Res fins aviat i ha veure si repetim que es tota una experiència aquesta dona.

ANNA DE LA VILA

Anònim ha dit...

Hola Gemma, jo faig el massapà dels panellets amb boniato blanc (seguint les intruccions d'un receptari català bastant antic) i queden boníssims. Aquest any els he hagut de fer amb fructosa i han quedat molt bé, crec que no enfarfeguen tant, tot i que només n'he menjat un parell, de moment...

Felicitats pel blog.

Blanca

enric ha dit...

“Detallasso” per part de la Mireia de treure’s el davantal per fer-se la foto amb tota la colla, i més “detallasso” per deixar que la “Senyu” gravés en video la forma més pràctica per fer els panallets, ja que en aquest cas sí que una imatge val més que mil paraules. Pels dos “detallassos”, moltes gràcies, Mireia!

I a tu, “Senyu”, què més dir-te sobre l'organització i els detalls de la crònica?... Però com que ja em sé la resposta que em donaràs m’ho dic jo mateix: “Enric, ets un exagerat!”.

Una abraçada!

Maria Rosa ha dit...

Jo vaig venir per primer cop a les classes de cuina de la Mireia, i em va agradar moltíssim, penso tornar-hi.
Tot s'ha de dir, vaig venir per ocupar el seient de l'Anna que tenía un compromís aquell dia, però a partir d'ara, intentaré que tingui molts compromisos.........
Feliçitats pel teu reportatge. Petons

Gemma ha dit...

Bon dia a tothom! Ja he fet els pastissets de tardor!!!!!!!
Ahir ens els vam menjar per dinar, total, no podíem sortir a escalar de manera que em vaig ficar a la cuina i... boníssims!
Vaig fer servir pasta brisa de la Nestlé, que en tenia a la nevera i la volia gastar i me'n van sortir 5. De farcit me'n va sobrar una mica, però ja el gastaré avui segint els consells de la Mireia, je je je...
Haig de confessar que jo, que sóc vegeteriana no confessa, vaig trobar que el Bovril feia molt gust de rostit... però a la resta de gent li va encantar! El van trobar molt bo, amb tots els gustos molt ben compensats, la ceba, els bolets, la botifarra... El penso repetir en el proper dinar de compromís! Com que me'n va sobrar un, el vaig congelar sense coure i quan el tasti ja us diré si queda igual congelat o no...
Proveu-lo, que queda molt bo!

Núria ha dit...

eps Gemma! ahir per sopar vaig fer la teva crema de mandarines i va quedar boníssima!! i mira que n'és de senzilla!! ;) gràcies pel codi font!!
* ups! per variar em vaig oblidar de fer-ne foto.. els nervis del directe! jeje..

La cuina vermella ha dit...

Estimadíssima Gemma! quina passada de classe que us va regalar la Mireia, quina passada de receptes i quina canya grup (quina il·lusió, un munt de cares noves!!!!).

Estem contentíssims que ho passessiu tant bé, i quina il·lusió poder llegir les vostres cròniques, així també és com si hi haguèssim estat.

Des d'aquí li enviem un petonàs a la Mireia, per deixar-te publicar el video!! Mireia, ets un sol i una amor!

En fi, esperem que a la propera hi poguem venir.

EGM ha dit...

Quina velocitat, Gemma!!!

Jo també he fet les receptes, la dels pastissets de tardor i els panellets ... un exit total!!!

Gràcies a la cuinera i moltes més gràcies a l'organitzadora.

Petons i ens veiem a la propera!!

Gemma ha dit...

Sefa, això de la foto és imperdonable... només faltes tu, la sogra de l'Anna i l'Eva i l'Àngels de Sabadell, que entre que eren noves i vergonyoses no es van atrevir a posar-se a la foto... també les vaig renyar, je je je...
Quina connexió tens a Internet? Tens ADSL?

Gina, com estàs???? Espero que millor... i el viatge a l'Alguer? Espero que el proper cop puguis venir, eh?

Olles i Somriures, aquesta setmana mateix cau l'aftereight, ja el penjaré al blog :)

Eva, després de suplicar molt m'ha donat permís... je je je, la Mireia és un sol!

Ester, estic segura que tots acabarem fent aquests pastissets... ja els veuràs penjats als blogs! A veure si a la propera pots venir, eh?

Núria, et vam posar falta! Et vas perdre una bona classe... Ja tinc ganes de veure els teus panellets amb fructosa :)

Mercè,a cabo de veure els teus panellets californians. T'han quedat perfetes! Què han dit els americans quan els han tastat?

Manduca, un dia t'has d'animar a venir, eh?

Manel, gràcies a la Mireia!
Això del Bovril és molt concentrat, m'imagino que té moltes aplicacions... me les hauràs d'explicar perquè no en tinc ni idea :( Segur que fa un caldo més bo que el d'avecrem, oi?
Quin mal temps, oi? Jo tinc festa dilluns i havíem de marxar els tres dies a escalar... però amb aquest temps, res de res :(

Anna, t'imagines repartir els panellets entre tota la colla que érem? Je je je, hauria tocat a un pinyó per cap! Per quan la calçotada a les teves terres? ;)

Blanca, on trobes el moniato blanc? A Sabadell costa de trobar, sempre hi el taronja... M'han dit que el blanc és molt més gustós, oi? Hauré de provar-ho! Benvinguda al blog!!!

Enric, llàstima que no poguessis venir, la Mireia va preguntar per tu... I es va treure el davanta en honor teu! ;)
Exagerat! je je je...

Maria Rosa, m'alegro que ho passessis bé! A partir d'ara heu de venir totes dues juntes, tu i l'Anna, eh? ;) I si corre la veu, segur que rebràs algun encàrreg de patchwork, je je je...

Anònim ha dit...

Els pastissets de tardor tenen una pinta estupenda!!! No us animeu a posar la recepta?! Què bé us ho passeu a les classes de la Mireia!! Ja m'agradaria anar-hi però amb el peque és dificil!! I ara amb la panxa...
Jo tampoc sabia que hi havia boniato blanc!! Un altre any en buscaré...

Joan ha dit...

Unes postres fantàstiques... molt adients per aquest temps i època... Els colors dels panellets també són molt de tardor...

Núria ha dit...

Gemma, el Manel, ja m'ha dit lo de la falta...tindré càstic segur..jejeje. El meu càstic es haver-me perdut la classe, que segur que com sempre va ser estupenda. El video m'ha agradat molt i t'ho agaeixo perque ara em possaré amb els panellets de fructosa. Espero que em surtin mitjanament bé...perque clar vull possar foto i recepta.

Núria

Anònim ha dit...

Gemma, moltes gràcies per les explicacions i el vídeo dels panellets!
Una pregunta només: per enganxar els pinyons, diu que passa les boletes per "les mans pintades d'ou". Era un ou sencer (clara i iema) batut?
Merci!!

Marta F.

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, ets super aplicada!!! Ja els has fet!!!! Jo els vui fer al dinar del cumple del Riqui que tinc la family a dinar...ho recomanes???
No sabia que ets vegetariana...ufff,a Argentina ho haguessis passat fatal!!! jejeje!
Petunets,
Eva.

Francesc ha dit...

T'ha quedat un post magnífic. Això de posar vídeos i tota la resta està molt bé. salutacions

Anònim ha dit...

Hola, hola i hola!! jo també els acabo de fer ara mateix!! (pastissets de tardor).

M'han agradat moltttttt i estic suer contenta, demà en portaré a casa m'ha mare.

Jo me fet jo la pasta pq a casa no en tenia pas i m'hen han sortit 7. També m'ha sobrat molt de "relleno", però també tinc de dir que les mides les he fet molt a ull i que ja ho he fet expresament aixi podre fer uns macarronets passat demà.

Fins aviat i no patiu que despres de reis, ja taladraré amb el tema de la CALÇOTADAAAA!!!

ANNA DE LA VILA

Anònim ha dit...

Hola Gemma!
M'ho vaig passar genial venint a classe amb tu i tota la colla bloguera... moltes gràcies per tot!
Jo tinc previst de fer el pastissets de tardor aquest dissabte. Venen unes amigues a dinar a casa i volia fer quelcom especial. Veient que a tothom els han quedat molt bons i que realment semblen molt fàcils de fer, encara m'anima mes a provar. Ja t'explicaré!! :-)
Espero poder repetir la trobada i que ens trobem molt aviat.
Molts petons!!

Marta G

Gemma ha dit...

Nurks, això de tenir un blog de cuina fa les coses més difícils, oi? Quan tens els convidats esperant a taula els has de dir: "un moment, que li faig la foto i ara vinc!" je je je...

Parella Vermella, ja veieu que la Mireia us estima molt... A la propera no podeu faltar! Ens veurem dissabte? ojalà que sí!

Erundina, oi que són bons els pastissets? Records a la Cynthia
i ens veiem a la propera ;)

Myriam, has de buscar-te un cangur i apuntar-te a la propera classe, eh? Jo tampoc he provat mai fer els panellets amb moniato blanc, no en trobo mai :(

Joan, heu fet pastís d'aniversari? ;)

Núria, tens raó, el càstig és haver-te perdut la classe... Què tal els panellets amb fructosa, com t'han quedat?

Marta F., era un ou sencer batut com per fer truita. Es mullava les mans amb l'ou, mullava la boleta de massapà i l'arrebossava amb els pinyons.

Eva, ho recomano! També hi vaig posar la reducció de mòdena i és un encert! Li dóna un complement àcid-dolç molt encertat! Fes-los, segur que triomfaràs... Ja ho explicaràs, eh?

Francesc, el vídeo és genial per veure el tema dels pinyons, oi?

Anna, oi que quedden bons? I són fàcils de fer... El proper cop també els faré amb massa brisa casolana. Ei, genial la calçotada, has de moure el tema, je je je...

Marta G, em va agradar molt que vinguessis :) Segur que amb els pastissets triomfaràs en el dinar d'amigues, ja ho veuràs! Compra la reducció de mòdena, és un puntasso pel plat! Repetiràs, oi? Genial!

Anònim ha dit...

Hola,

Doncs ara m'enganxeu que estic una temporada vivint a fora i he comprat els moniatos blancs a una botiga del barri, però quan estic a Barcelona no recordo haver tingut mai cap problema per trobar-ne... Jo acostumo anar a comprar al mercat de Santa Caterina i a la Boqueria.

A reveure.
Blanca

Núria ha dit...

Ains Gemma, amb tanta il.lusió que tenia...perque la gent que fa monty o qui té diabetes, pogués menjar panellets bons...i es van cremar...jooo!! Es que amb tanta recepta no sabia quina fer cas amb el tema del for...i vaig possar a molta potència...
Però els tornaré a fer de seguida que pugui.

Núria

xaro ha dit...

Sort tenim els que no podem venir de que ràpidament ho tenim tot penjat i questa vegada amb video i tot!!
Com que els panellets no m'agradan espero la recepta dels pastissets de tardor i de las peres al after eight!!