dijous, de juny 28, 2007

Pastís de Llimona i Mascarpone amb Melmelada de Cireres

El dilluns vam fer una festassa a casa els Masip per celebrar l’arribada de l'Eva i el Tito del Perú. De postres vaig portar aquest pastís:



Tota la colla teníem moltes ganes de conèixer el Tito i donar-li la benvinguda a la família. Per això, l’Anna va organitzar un berenar-sopar a casa seva i no va faltar ningú a la convocatòria. Més faltaria! Érem tanta colla que del pastís només en va tocar un trosset molt petit a cadascú...

Aquest pastís em va agradar molt per la seva facilitat a l’hora de preparar-lo i el bon resultat que va donar. Em sembla que serà dels que repetiré!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 250g de mascarpone
  • 4 boles de gelat de llimona
  • 100g de sucre
  • 200ml de nata líquida per muntar
  • 5 fulles de gelatina
  • 1 pot de melmelada de cireres
  • 1 paquet de galetes Maria
  • 100g de mantega

Preparació:

Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa fins a obtenir una pasta homogènia. Estendre bé la pasta pel fons i les parets d’un motlle de tarta de 26cm. Coure-ho al forn a 180º durant 10 minuts. Deixar refredar.
Posar en remull 3 fulles de gelatina en aigua freda. Barrejar el formatge, el gelat i el sucre. Dissoldre la gelatina amb una miqueta d’aigua calenta i afegir-ho a la mescla anterior. Muntar la nata i afegir-la amb compte que no s’abaixi. Abocar dins el motlle i deixar quallar a la nevera durant 2 hores.
Posar en remull 2 fulles de gelatina. Escalfar la melmelada de cireres al microones i dissoldre-hi la gelatina. Abocar sobre el pastís i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

7 comentaris:

TNT ha dit...

Increíble!!!!!!! Acabem de descobrir el teu blog i estem (ma mare i jo) impressionades. Tant la presentació com les receptes són del millor que em vist!! Enhorabona i salutacions desde Suïssa:)

TNT ha dit...

Increíble!!!!!!! Acabem de descobrir el teu blog i estem (ma mare i jo) impressionades. Tant la presentació com les receptes són del millor que em vist!! Enhorabona i salutacions desde Suïssa:)

famalap ha dit...

Joooo!! ¿Y por qué ponéis éstas cosas tan ricas, ahora que hay que cuidar que no asomen mucho los michelines por encima del bikini?

UF!! tengo tantas recetas que probar, no sé si hay días en el año, para darme tiempo!!

Gemma ha dit...

Hola tnt! Des de Suïssa i en català? Però suposo que sou d'aquí, oi?

Marisa, para la operacion bikini, un poco de gimnasio y ya está :)

Anònim ha dit...

Que rico!!! ;)

Kudifamily ha dit...

GENIAL!
BONÍSSIM!!
OOohhhh nenaaaa! Aquest pastís és ideal!
Vaig tenir dos problemes, però: no es va cuallar bé (culpa meva: fet depressa i a mig cuallar el vaig haver de treure de la nevera i portar-lo a lloc...) i la pasta de galetes, que seeempre se'm trenca i esbocina, queda feta un nyap!
La propera la faré amb pasta brisa. Quedaria bé, no?

Gemma ha dit...

És dels meus pastissos preferits! A més, canviant el gust del gelat i la melmelada tens infintes variacions...
Amb la pasta brisa et quedarà igual de bé!